Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 14:36 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

Čautě všem :D
Mám dotaz a to,
nastavený tempomat na rychlost třeba 90km/h
jedu z kopce a musím zpomalit třeba na 40km/h
Když kliknu potom na RES,DSG má zařazeno třeba čtyřku začne se rozjíždět
(ne akcelerovat, , , je to jako kdybych tam měl neutral a auto se z kopce rozjíždí samo)
Pak tu čtyřku to točí nesmyslně do otáček (pořád to jede jak na neutrál z kopce) dokud to nedosáhne 90km/h
potom řadí 5 atd. Někdy to dokonce i podřadí na 3.
Dělá to jen jízdou z kopce,
na rovině nebo do kopce už se to chová normálně.
Jak nemá dsg odpor od kol tak to prostě dělá tyhle nesmysli.
Neřešil jste to někdo???Doufám že jste můj problém pobrali :D
Ještě jeden dotaz,dá se nakodovat tempomat aby zrychloval po 5km/h?
B7 dsg 130kw TDi
Děkuji předem za odpovědi :good:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 20:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

09.04.2009

Příspěvky:

13422

Bydliště:

Chomutov

asi moc nechápu, co nebo proč vůbec to řešíš. Podle mně je to úplně běžný chování převodovky, když kinetická energie je větší, než stačí DSG ubrzdit. Tempomat jde po kilometru nebo po deseti.

_________________
Nejlepší servis je ten, kterej nebudeš nikdy potřebovat.

_________________
VW CC R-line 2013, 2.0 TDI, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:20 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

Asi jsem se špatně vyjádřil,nejde o brzdění z kopce,ale o zrychlování z kopce přes tempomat na přednastavenou rychlost.
Tempomat když klikání + - tak jde po 10 km a to hle jsem chtěl aby šlo nakodovat po 5 km.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

09.04.2009

Příspěvky:

13422

Bydliště:

Chomutov

No já myslím, že ti rozumím, ale to je normální stav, ne závada. A jde to i po 1 kilometru.

_________________
Nejlepší servis je ten, kterej nebudeš nikdy potřebovat.

_________________
VW CC R-line 2013, 2.0 TDI, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.08.2011

Příspěvky:

1145

Bydliště:

Jablonec n/N

Není to normální stav, je potřeba udělat DSG adaptaci kdy se právě smažou uložené hodnoty i pro tempomat.

_________________
DeepBlue MK5 08.:R32


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:31 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

Tak to je divný protože 5,5 to prostě nedělala.
Zrychlovala celkem svižně a řadila v normálních otáčkách.
Tohle se prostě roztočí jak větrník třeba na 4000 otáček a pak to teprve přeřadí na 5.
Je mi prostě divný že pokud takhle zrychluju přes nožní plyn tak to řadí normálně a na tý devadesátce rychlejš.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:33 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

yessmen píše:
Není to normální stav, je potřeba udělat DSG adaptaci kdy se právě smažou uložené hodnoty i pro tempomat.


Děkuji za reakci :good: a máš nějaký návod jak udělat adaptaci?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

09.04.2009

Příspěvky:

13422

Bydliště:

Chomutov

hele, asi si sedím na vedení, pochopil jsem to jinak.

_________________
Nejlepší servis je ten, kterej nebudeš nikdy potřebovat.

_________________
VW CC R-line 2013, 2.0 TDI, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 21:50 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

KJirka píše:
hele, asi si sedím na vedení, pochopil jsem to jinak.

Pohoda hlavně že teď už víš o co jde :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 22:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

09.04.2009

Příspěvky:

13422

Bydliště:

Chomutov

já nejsem důležitej, hlavně, že to víš ty :laugh:

_________________
Nejlepší servis je ten, kterej nebudeš nikdy potřebovat.

_________________
VW CC R-line 2013, 2.0 TDI, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 22:14 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

No vím co mě trápí teď už to jen vyřešit s tou adaptací.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 22:22 
Online
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

3598

Bydliště:

StoVWěžatá Praha

Asi vím o co ti jde, mám to samé, tak si to sám odřadím pádlem. Je to trochu nedomyšlený, ale dá se s tím žít.

_________________
Opravy, repase a prodej baterií do akunářadí, diagnostiky, geometrií apod!

_________________
Passat kombi B7 2.0TDI CFGB 157kW by Motorpower DSG 4motion r.2013


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 13.07.2017 22:29 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

Currahee píše:
Asi vím o co ti jde, mám to samé, tak si to sám odřadím pádlem. Je to trochu nedomyšlený, ale dá se s tím žít.

Ano přesně tak,musí se přeřadit pádlem.
Jo žít se s tím dá,ale je to otravný :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 14.07.2017 16:31 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

29.06.2017

Příspěvky:

36

Namáte teda někdo radu jak změnit kilometry na tempomatu z 10km aby to skákalo po 5km.
Hledal jsem ,ale nic nenašel :negative:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dsg+Tempomat
PříspěvekNapsal: 14.07.2017 16:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.08.2013

Příspěvky:

3009

Bydliště:

Praha

A to je jako problem 5x pritahnout packu? ... to je zase tema


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0TDI 140kW MOTORPOWER 4MOTION DSG 2012 HEDVIKA
Volkswagen Golf VI Variant 2.0TDI 103kW 2013 Dieselgate SW :-(


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Currahee a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group