Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 198 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 26.08.2009 02:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Betlem píše:
Palko píše:
krucinal píše:
Zdarec,pls jak vypadají čidla tlaku v pneu? :oops:

Tady je máš i se spínačem :)
Příloha:
IMG_9846.JPG

Jak složitý to je dodělat ?Stačí jen ty čidla plus spínač nebo ještě něco?


Je to poměrně jednoduchý, základ jsou čidla a komfort jednotka, která umí kontrolu tlaku a má stejnou frekvenci jako ty čidla v kolech, pak jen zapojit to tlačítko a nakódovat :-)

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 26.08.2009 03:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Nemáte někdo kontrolu tlaku s nápisem SET v autě od modelového roku 2008 a výš?

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 14:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

34

Bydliště:

Bratislava

pásovec píše:
Betlem píše:
Palko píše:
krucinal píše:
Zdarec,pls jak vypadají čidla tlaku v pneu? :oops:

Tady je máš i se spínačem :)
Příloha:
IMG_9846.JPG

Jak složitý to je dodělat ?Stačí jen ty čidla plus spínač nebo ještě něco?


Je to poměrně jednoduchý, základ jsou čidla a komfort jednotka, která umí kontrolu tlaku a má stejnou frekvenci jako ty čidla v kolech, pak jen zapojit to tlačítko a nakódovat :-)



Ako zistim ci moja komfort jednotka vie kontrolu tlaku a aku mam frekvenciu?
Potom uz len kupim cidla a tlacitko :D
diky

_________________
VW Passat Highline 2.0 TDI, 140k, 2006, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 14:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Tvoje jednotka to neumí :-) Oni nedávají jednotky s více funkcemi, než máš v autě. Ale pro kontrolu napiš číslo jednotky a uvidíme. Spíš bych ti doporučil jen překodóvat jednotku ABS, protože máš autohold z výroby, tak ti půjde dodělat jen ta jednoduchá kontrola (ta to dělá pomocí snímačů ABS). Je to velmi jednoduché, jen tlačítko a pár kabelů. Jestli máš možnost VAGu, tak překoduj jednotku 03 (ABS), že ke stávajícímu kódu přidáš číslo 2048. Jestli ti to ta jesnotka vezme a rozsvítí se na napubní desce symbol gumy, tak máš vyhráno.

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 17:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.11.2008

Příspěvky:

708

pásovec píše:
Tvoje jednotka to neumí :-) Oni nedávají jednotky s více funkcemi, než máš v autě. Ale pro kontrolu napiš číslo jednotky a uvidíme. Spíš bych ti doporučil jen překodóvat jednotku ABS, protože máš autohold z výroby, tak ti půjde dodělat jen ta jednoduchá kontrola (ta to dělá pomocí snímačů ABS). Je to velmi jednoduché, jen tlačítko a pár kabelů. Jestli máš možnost VAGu, tak překoduj jednotku 03 (ABS), že ke stávajícímu kódu přidáš číslo 2048. Jestli ti to ta jesnotka vezme a rozsvítí se na napubní desce symbol gumy, tak máš vyhráno.


a co obnáší domontáž? dily? jaké? jdu do toho,AH jsem zvládl,tak snad i toto :-)

_________________
CC 2014
1.4 TSI


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 17:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Asi jsi to špatně pochopil. Dodělání jednoduché kontroly tlaku závisí na existenci auto-holdu už z výroby. Zkus překodovat 03 a dej vědět, ale nejspíš ti to nepůjde. Jestli ano, pošlu ti seznam dílů :-)

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 20:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.11.2008

Příspěvky:

708

pásovec píše:
Asi jsi to špatně pochopil. Dodělání jednoduché kontroly tlaku závisí na existenci auto-holdu už z výroby. Zkus překodovat 03 a dej vědět, ale nejspíš ti to nepůjde. Jestli ano, pošlu ti seznam dílů :-)



ok zkusím a napíšu ti

_________________
CC 2014
1.4 TSI


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 22:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

34

Bydliště:

Bratislava

pásovec píše:
Tvoje jednotka to neumí :-) Oni nedávají jednotky s více funkcemi, než máš v autě. Ale pro kontrolu napiš číslo jednotky a uvidíme. Spíš bych ti doporučil jen překodóvat jednotku ABS, protože máš autohold z výroby, tak ti půjde dodělat jen ta jednoduchá kontrola (ta to dělá pomocí snímačů ABS). Je to velmi jednoduché, jen tlačítko a pár kabelů. Jestli máš možnost VAGu, tak překoduj jednotku 03 (ABS), že ke stávajícímu kódu přidáš číslo 2048. Jestli ti to ta jesnotka vezme a rozsvítí se na napubní desce symbol gumy, tak máš vyhráno.


Takze pripocital som 2048 a po zapnuti klucika sa mi na chvilku objavi na palubovke symbol gumy :D
Ze by som mal vyhrane :-). Co dalej ? Ake kable a tlacitko budem potrebovat ? diky

btw: Neviem ci som dobre pochopil bavime sa o tejto jednotke? (kontrola tlaku pomocou snimacou)
Adresa 46: Komfort systém
Objednací èíslo øídící jednoky: 3C0 959 433 K
Systém a/nebo verze: KSG PQ46 ELV 038 0455

_________________
VW Passat Highline 2.0 TDI, 140k, 2006, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 22:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Máš vyhráno, ale to bylo jasné, protože máš autohold z výroby. Jsou dvě metody měření tlaku. Jedna to měří přes ventilky a komfortní jednotku a druhá metoda přes snímače ABS a jednotku 03 - brzdy. Ta měří obvod kola a když se změní, tak ti zahlásí, že je něco špatně. Co se tak vysledovalo, tak to hlásí při úníku přibližně o 0,5 atmosféry a víc.

Díly na montáž jednoduchého systému jsou tady: držám palcě :wink:

POZOR, CENY NEJSOU AKTUÁLNÍ !
1 x 3C0 927 121D REH - Schalter für Reifenkontrollanzeige, ca. 12€
- 1 x 4D0 971 636D - Kontaktgehäuse für Schalter Reifenkontrolle, 3€
- 2 x 000 979 009 - Einzelleitung mit 2 Kontakten 1,50€
- 1 x 000 979 025 - Einzelleitung mit 2 Kontakten 3,00€
- 1 x 357 972 740 - Einzelleitungsabdichtung 0,50€
- 1 x 000 979 981 - 10m elektische Leitung ge, 7€
- 1 x 000 979 950 - Textilklebeband - ca. 5,00 € - není vyloženě povinné - jedná se o izolační pásku

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Naposledy upravil pásovec dne 09.09.2009 22:52, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 22:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

34

Bydliště:

Bratislava

Zajtra to pojdem kupit.
Len mam este jeden dotaz :-) Kde by som nasiel navod ako kde co zapojit. Zda sa mi tych veci dost vela, nato aby som to vedel intuitivne zapojit... hlavne ten 10 metrovy kabel :-)
dik

_________________
VW Passat Highline 2.0 TDI, 140k, 2006, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 09.09.2009 22:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

Ten dlouhej kabel je kvůli propojení mezi tlačítkem a jednotkou abs v motorovém prostoru :-)
Návod je tady, nic lepšího zatím nemám:

http://www.passatforum.com/forum/viewto ... 30&t=18935

Dann verbauen:

die ...009 Leitung halbieren, dann wie folgt ins Kontaktgehäuse:
- Pin3 Belechtungs Plus "grau"(mit auf einen anderen Schalter klemmen)
- Pin4 Leitung zum ABS-STG
- Pin 5 Masse "braun" (mit auf einen anderen Schalter klemmen)
- Pin 6 Masse "braun" (mit auf einen anderen Schalter klemmen)

Obrázek

Die ge Leitung vom ABS-Stg zum Schalter verlegen. Vom ABS-Stg den Stecker abziehen, zerlegen, Zusatzkontaktverriegelung öffnen.

Obrázek

Die ...025 Leitung mit der Abdichtung in Pin 16 beim ABS-Stecker einpinnen.

Obrázek

Zusatzkontaktverriegelung schließen, ABS- Stecker zusammenbauen und wieder drauf.

Dann Zündung an, RKS Schalter min 3sec. gedrückt halten. Nach dem loslassen ertönt ein "Gong". Das System kalibriert sich damit neu!

Obrázek

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 10.09.2009 00:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

34

Bydliště:

Bratislava

A sakra, to bude asi dost prace a rozoberania, tahat kabel do motoroveho priestoru :(

_________________
VW Passat Highline 2.0 TDI, 140k, 2006, DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 10.09.2009 03:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.03.2008

Příspěvky:

5486

Bydliště:

Praha

No, jak se to vezme. Sice je to prace s tim protazenim kabelu, ale aspon nemusis kupovat novou komfortni jednotku a cidla :-) Jinak s instalaci ti kdyztak na dalku urcite pomuze jeden clen, ktery uz to dodelal, tak vydrz, on se urcite taky ozve :-)

_________________
Dodo Juice,Microfiber Madness,Autoglym,Meguiars,Swissvax,Raceglaze,Carpro a další..
http://www.detailingclub.cz
Obrázek

_________________
3C 4M TDi DPF Highline detailed by Pásovec


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 10.09.2009 09:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.03.2009

Příspěvky:

1262

Bydliště:

Kosice, SVK

pb01 píše:
A sakra, to bude asi dost prace a rozoberania, tahat kabel do motoroveho priestoru :(


Nie je to komplikovane.

Demontujes Akumulator, kryt pod nim, kryt nad pedalmi a kryt okolo saltpaky, pripravis si stahovacky a popri hlavnej kavelazi potiahnes cez prechodku (su v nej volne pozicie, staci na nej odstrihnut jeden stuplik zo strany motoroveho priestoru) az k ABS. Do hodiny to mas precizne spravene.

BTW: mal som to na predchadzajucom aute a nikdy som to nevyuzil :) A teraz neviem, ci mam byt rad, alebo smutit :)

_________________
When you play with fire, there is a 50/50 chance something will go wrong, and nine times out of ten it does.

_________________
Passat 3C Variant 2.0 TDi 103kW BMP, Comfortline, DSG (HXS), maska HighLine, List. Indivindy, Plaketa Indivindy, HFS Prem.III, el. otvarania 5.dv, kola 17" Indivindy (BBS RW pre VW Indivindy), osvetlenie pr. noh AU R8, ACC..., Tiguan 5N 2013 2.0 TDi 130kW RLine


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Kontrola tlaku v pneu
PříspěvekNapsal: 20.09.2009 12:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

34

Bydliště:

Bratislava

Tak som skoncill neuspesne..... zatial

Dostal som sa az ABS konektoru. Nevedel som zastrcit ten kontakt do konektora. Proste tam nesiel. Mam taky pocit ze ho asi treba este otvorit. Nemate niekto skusenost, preco ten kontakt tam nejde :(
mmm ani fotka sa mi nejak nepodarila. Dnes nie je dobry den.


Přílohy:
IMAG0427.jpg
IMAG0427.jpg (457.11 KiB) Zobrazeno 1074 krát


_________________
VW Passat Highline 2.0 TDI, 140k, 2006, DSG
Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 198 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group