Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 09:28 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

06.06.2017

Příspěvky:

4

Zdravím,

koupil jsem si Golfa V 2004 a z důvodu velkého opotřebení přepínače světel a moji gramlavosti si chci koupit nový, ale na internetu nalézávám přepínače s OE čislem 1K0941431N nebo 1K0941431Q. Já mám na přepínači číslo 1K0941431C. Musím koupit přesně ten stejný? Nemůžu koupit 1K0941431N? Musel bych to pak nějak programovat? Nefungovaly by jen ty funkce, které tam teď nemám? (Leaving home,auto.tlumené)
Jestli tu taková otázka už byla, tak se omlouvám, ale hledal jsem odpověď a nenašel ji.

Díky za odpoveď.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 12:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.05.2008

Příspěvky:

1444

Bydliště:

Brno

Jestli máš bez pozice auto, kup si bez pozice auto. Jinak ti bude jednotka hlásit chybu kvůli jinému vypínači.
Když už budeš kupovat, vem si ten s chromovým přepínačem. Vypadá to líp. Výměna je pak na 20 vteřin.

_________________
Golf VI 1.4 TSI 90 kW, pseudo-GTI kompletně uvnitř i vně, úprava na 236 Nm/155 HP, léto 18" Serron, zima 18" Monza


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 12:57 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

06.06.2017

Příspěvky:

4

Ipanema píše:
Jestli máš bez pozice auto, kup si bez pozice auto. Jinak ti bude jednotka hlásit chybu kvůli jinému vypínači.
Když už budeš kupovat, vem si ten s chromovým přepínačem. Vypadá to líp. Výměna je pak na 20 vteřin.


A co se týká toho kódu, na něm zas tak moc nezáleží? Hlavně ať to je na Golfa 5 a má to funkce co já tam teď mám? Takže by nevadilo vzít 1K0941431N, ale bez funkce AUTO?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 13:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.05.2008

Příspěvky:

1444

Bydliště:

Brno

Nedohledal jsem co to poslední písmeno znamená/rozlišuje. Kup pro Golf 5 nebo 6, kde není napsané AUTO a bude to fungovat...
Buď z Česka nebo i z Číny.

_________________
Golf VI 1.4 TSI 90 kW, pseudo-GTI kompletně uvnitř i vně, úprava na 236 Nm/155 HP, léto 18" Serron, zima 18" Monza


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 13:07 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

06.06.2017

Příspěvky:

4

Ipanema píše:
Nedohledal jsem co to poslední písmeno znamená/rozlišuje. Kup pro Golf 5 nebo 6, kde není napsané AUTO a bude to fungovat...
Buď z Česka nebo i z Číny.


Tak dík moc. Koupím a uvidím, snad vše bude fungovat v pohodě.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 15:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2388

Bydliště:

OstraVWa

Ipanema píše:
Jestli máš bez pozice auto, kup si bez pozice auto. Jinak ti bude jednotka hlásit chybu kvůli jinému vypínači.


Nebude to hlásit žádnou chybu. V poloze AUTO bude svítit kompletní osvětlení auta. Ale nic to nemění na tom, že je blbost kupovat spínač s funkcí auto, pokud to nemá senzor (nebo pokud se neuvažuje o jeho dodělání :wink: ).

_________________
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Touran 2.0 TDI DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 15:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.05.2008

Příspěvky:

1444

Bydliště:

Brno

Já to do svého auta dal s pozicí AUTO (neměl jsem senzor) a chybu to hlásilo. Otázka jestli to je u všech aut nebo jen u některých.

_________________
Golf VI 1.4 TSI 90 kW, pseudo-GTI kompletně uvnitř i vně, úprava na 236 Nm/155 HP, léto 18" Serron, zima 18" Monza


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 06.06.2017 16:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2388

Bydliště:

OstraVWa

Tak možná záleží na konkrétní ŘJ/r.v. auta. Dával jsem to, provizorně, do tří aut, všechny ale byly r.v. 2005, nebo novější a v žádném se chyba nezapsala. :wink:

_________________
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Touran 2.0 TDI DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 15.07.2017 17:01 
Offline
Profík
Profík

Hodnost:

Profík

Registrován:

15.07.2017

Příspěvky:

12

Čau kluci , Golf V , 1,4 - 59kW , r.v. 2008 , mám na spínači světel prasklý ten kulatý kroužek. Spínač nemá pozici auto a má jen zadní mlhovku. Po nastartování se v pozici -0- ihned rozsvítí světla. Chtěl bych si koupit nový z číny ale bohužel nemám na tom v autě nikde OEM číslo. Když jsem ho vyndal z auta tak je vzadu na konektoru jen 9 kolíků a na všech které jsem našel na ali expressu je jich 10. Může být s něčím problém , když koupím ten kde je jich 10 a dám ho do svého golfa ? Navíc na ali se mi líbí , že je stříbrný a za velice dobrou cenu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 15.07.2017 22:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.05.2008

Příspěvky:

1444

Bydliště:

Brno

Předpoklávám, že chceš ten, co jsem dal teď obrázkem....
Ten má kód 1K0941431BB nebo 3C8941431B.

Jistý si nejsem, ale podle mě bude fungovat i když má o jeden PIN navíc. Ten zapojený nebude a do ŘJ se nepřenese. Bez záruky, ale mělo by to tak být. Svorkovnici do přepínače máš s 10 pozicemi?


Přílohy:
prepinac-bez-mlhovek.jpg
prepinac-bez-mlhovek.jpg [ 17.01 KiB | Zobrazeno 1182 krát ]

_________________
Golf VI 1.4 TSI 90 kW, pseudo-GTI kompletně uvnitř i vně, úprava na 236 Nm/155 HP, léto 18" Serron, zima 18" Monza
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 16.07.2017 07:21 
Offline
Profík
Profík

Hodnost:

Profík

Registrován:

15.07.2017

Příspěvky:

12

Díky za odpověď , ano je to tenhle , pro jistotu dodávám ještě obrázek z ali. Ten co mám na autě má svorkovnici jen s 9 pozicemi a ta zástrčka co se připojuje do něho tu 9 pozici nemá obsazenou ( nevede tam kablík ). Myslím , že by taky mohlo fungovat. Jen je ze zadního pohledu každý ten přepínač vypadá jinak. Ale o přepínače tam na ali píše že je na Golf V - 1K1 - 2004 - 2008. OEM - 3C8 941 431B .


Přílohy:
Chrome-Headlight-Fog-Lamp-Control-Switch-For-Volkswagen-VW-Amarok-Caddy-Touran-Eos-Golf-MK-5_jpg_50x50.jpg
Chrome-Headlight-Fog-Lamp-Control-Switch-For-Volkswagen-VW-Amarok-Caddy-Touran-Eos-Golf-MK-5_jpg_50x50.jpg [ 1.34 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]
Chrome-Headlight-Fog-Lamp-Control-Switch-For-Volkswagen-VW-Amarok-Caddy-Touran-Eos-Golf-MK-5_jpg_50x50.jpg
Chrome-Headlight-Fog-Lamp-Control-Switch-For-Volkswagen-VW-Amarok-Caddy-Touran-Eos-Golf-MK-5_jpg_50x50.jpg [ 1.3 KiB | Zobrazeno 1163 krát ]
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 16.07.2017 09:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.05.2008

Příspěvky:

1444

Bydliště:

Brno

Jak vypadá jinak? Velikost připojení je jiná? To si nemyslím...
Ta 10. pozice na svorkovnici je prázdná? Protože podle fotek bude mít přepínač 10 PINů. Tak aby ti tam nevadilo něco v prostoru mezi tím 10. PINem a svorkovnicí právě na místě toho nového drátu. Není ta svorkovnice náhodou v tom místě plná?

Buď na to mrkni sám nebo na té svorkovnici bude taky kód. Tak ho sem pošli. Já myslím (i když myslet znamená prd vědět), že to bude funkční.

Jen si cca. 2-4 týdny počkáš na dodání.

_________________
Golf VI 1.4 TSI 90 kW, pseudo-GTI kompletně uvnitř i vně, úprava na 236 Nm/155 HP, léto 18" Serron, zima 18" Monza


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Použití jiného přepínače světel
PříspěvekNapsal: 16.07.2017 10:50 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

06.06.2017

Příspěvky:

4

Taky jsem měl původní přepínač s 9 piny a koupil nový, který má 4 přepínací pozice, 2 mlhovky 10pinů . Původní měl 9 pinů, 3 pozice a 2 mlhovky Vše funguje, jak má, nebyl s tím problém.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Originál a repas turbo Volkswagen
Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group