Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 08.07.2009 11:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.04.2009

Příspěvky:

600

Bydliště:

SloVWensko-NO---Ostrava

Motori z turbom sa dajú prestavením riadiacej jednotky čipnúť o zhruba 30% z výkonu motora,čiže u 1.8T 150 PS,to spraví na nejakých 195 PS,u nás to tu tiž robia za nejakých 7-8 tis.,lenže nikdo nevie či tam tých 195 koni budeš mať,bratranec si nechal čipnúť audi A6 2,0 Tdi zo 140 koni,na 188 koni,bolo to dosť poznať,lenže po 2 mesiacoch mu začalo blbnúť torbo,niečo klepať v motore,bol stým v servise,tam mu povedali že ak to tak nechá,príde čoskoro o motor,tak to dal prestaviť naspeť na tých 140 koní,čo ho vyšlo znova na 7 tis.Motor mu už stále klepká,a musel meniť turbo.Takže z jeho skúseností by som sa na také čipovanie určite vysral,prísť o tolko penazí,to je na zamyslenie,mne úplne stačí 150 koni.A spotrebu mal po čipovaní len o 0,6 litra nišiu,takže žiadne 2 litre nečakajte.

_________________
Moj passat viewtopic.php?f=126&t=123255

_________________
vw passat 1.8T Sedan r.2004 , 150PS Tiptronic--------- Citroen Jumper 2.2 HDI ,r.2002--------- Volvo S80, 2,5T, r 2005


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 08.07.2009 12:43 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2695

Bydliště:

Praha

kipo píše:
Motori z turbom sa dajú prestavením riadiacej jednotky čipnúť o zhruba 30% z výkonu motora,čiže u 1.8T 150 PS,to spraví na nejakých 195 PS,u nás to tu tiž robia za nejakých 7-8 tis.,lenže nikdo nevie či tam tých 195 koni budeš mať,bratranec si nechal čipnúť audi A6 2,0 Tdi zo 140 koni,na 188 koni,bolo to dosť poznať,lenže po 2 mesiacoch mu začalo blbnúť torbo,niečo klepať v motore,bol stým v servise,tam mu povedali že ak to tak nechá,príde čoskoro o motor,tak to dal prestaviť naspeť na tých 140 koní,čo ho vyšlo znova na 7 tis.Motor mu už stále klepká,a musel meniť turbo.Takže z jeho skúseností by som sa na také čipovanie určite vysral,prísť o tolko penazí,to je na zamyslenie,mne úplne stačí 150 koni.A spotrebu mal po čipovaní len o 0,6 litra nišiu,takže žiadne 2 litre nečakajte.

Co ta Audi byla za rok?? A 2 litry dolů,to je opravdu jenom marketing. :)

_________________
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu, [color=#BF0040]nové turbo pro váš vůz.[/color]

Obrázek

Motorpower - Chiptuning

_________________
Telefon: 608 230303


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 08.07.2009 13:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

254

Bydliště:

Praha

kipo píše:
Motori z turbom sa dajú prestavením riadiacej jednotky čipnúť o zhruba 30% z výkonu motora,čiže u 1.8T 150 PS,to spraví na nejakých 195 PS,u nás to tu tiž robia za nejakých 7-8 tis.,lenže nikdo nevie či tam tých 195 koni budeš mať,bratranec si nechal čipnúť audi A6 2,0 Tdi zo 140 koni,na 188 koni,bolo to dosť poznať,lenže po 2 mesiacoch mu začalo blbnúť torbo,niečo klepať v motore,bol stým v servise,tam mu povedali že ak to tak nechá,príde čoskoro o motor,tak to dal prestaviť naspeť na tých 140 koní,čo ho vyšlo znova na 7 tis.Motor mu už stále klepká,a musel meniť turbo.Takže z jeho skúseností by som sa na také čipovanie určite vysral,prísť o tolko penazí,to je na zamyslenie,mne úplne stačí 150 koni.A spotrebu mal po čipovaní len o 0,6 litra nišiu,takže žiadne 2 litre nečakajte.


Tak co jsem se jen tak koukal,tak 2.0 TDI 140Ps upravený na 188Ps,to jsem u nikoho neviděl,že by to upravoval na takovou hodnotu se seriovýma vstřikama či turbem.To si myslím,že se není čemu divit,že mu to dělá tohle.Chce to upravit mapy s rozumem a néé to hnát na samou hranici výdrže turba atd :wink: Jinak bych se nebál u chipu 1.8T na 190Ps,to je celkem cajk :P

_________________
To byly časy,když jsem měl GII GTI 16V Kr:))) Momentálně VW Golf IV GTI 1.8T AUM 110 kW zatím!! Příští projekt G II syncro 1.8 T GT28RS


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 08.07.2009 13:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.04.2009

Příspěvky:

600

Bydliště:

SloVWensko-NO---Ostrava

Audina bola rok 2005

_________________
Moj passat viewtopic.php?f=126&t=123255

_________________
vw passat 1.8T Sedan r.2004 , 150PS Tiptronic--------- Citroen Jumper 2.2 HDI ,r.2002--------- Volvo S80, 2,5T, r 2005


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 08.07.2009 20:15 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2695

Bydliště:

Praha

kipo píše:
Audina bola rok 2005

To jsem chtěl slyšet, slabý motor na těžké auto, a hlavně, u těchto ročníků padají turba a vstřiky i bez chipování. Prostě klika na špatný kus, dále...hodnota výkonu..nesmysl.

_________________
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu, [color=#BF0040]nové turbo pro váš vůz.[/color]

Obrázek

Motorpower - Chiptuning

_________________
Telefon: 608 230303


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 16.07.2009 16:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2008

Příspěvky:

4

Bydliště:

Nebovidy

Kdesi jsem četl, že tyto motory mají celkem velkou rezervu, ale kvůli pojištovnám mají stažené výkony. Při normálním čipu což je někde kolem 196 koní by měl být motor v poho a davaj na to i jakousi záruku, protože ti před tím zkontrolujou jestli je vše ok. Údajně jsou schopní z toho dostat 218 koní, ale to už se mě jeví jako vražda motoru.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 14:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

28

Bydliště:

PRAGUE

Koupil sem kombajn 1,8T rv03 se 160000km a nechal sem ho asi před dvouma rokama čipnout. Výkon by měl bejt něgde ke 200koním. Hned jak sem do něj po úpravě sed, tak to bylo sakra znát. Měl sem ztoho strašnou radost, že už nemám úplnou zdechlinu. Zděsila mě ale vzápětí rudá záře pod motorem a výrazně vyšší spotřeba! Hodně rychle sem teda vystřízlivěl. Začal sem jezdit v klidu a gdyž se něgdy jedu projet, tak cestou domu jedu sakra kus v klídečku a chladim. Volej mu měnim po osmi tisících, protože dostává pěkně naprdel jak je ho tam málo, tak se rád přepaluje. Namontoval sem si levej plastovej podběh s dírama, aby měl intercooler dost vzduchu a zdá se že je fšecko OK. Spotřeba je vyšší a zajímalo by mě komu to teda žere míň. Podle mě sou to kecy! Benzín je drahej jako prase, takže to hodně šetřim a pod 13 se nedostanu ani náhodou. Tydle kombíkový passaty sme si koupili ve firmě hned tři, takže mám sakra dobrou představu vo tom co je to za káru. Nejmíň žere kámošův passat v manuálu a to je pěknejch sériovejch cca 11 litříků. Můj v tiptroniku prostě po čipu hamá.. NIGDY si už nekoupim podobný auto s takovym mrňavym benzínovym motórečkem, protože se chuděra s takovym tankem hrozně nadře. 9litrů to podle mě žere akorát tak v holandsku! :lol: Naftu nesnášim ale do passatu je to určitě to pravý, spotřeba je jasnej argument !! Gdyby tek benzín z vodovodu, tak by mi to asi moc nevadilo, ale takle.. :gey: jinak ještě jednou zdůrazňuju: ČIP je do 1,8T dobrá volba! Jede stim jak prase, jenom to člověk nesmí uhonit... Jo a tady je křifka výkonu po vočipování - http://www.sportmotor.cz/index3.htm

_________________
3BG 1,8T Variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 16:36 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2695

Bydliště:

Praha

To že ti červenal výfuk, není příliš dobrá vizitka pro firmu která to dělala, neboť to znamená špatně nastavenou směs. :( A ještě něco musím dodat, firma která se ohrazuje vysokoškolským vzděláním a nabízí filtry K+N jako úpravu, spolu s vyřezáním díry pro intercooler, tak to je spíš o mateřské škole. Je to poprvé co jsem tu někoho natřel, ale asi jsem zaujatý od té doby co mi převzali část textu s internetu.
Netvrdím, že dělají vše špatně, ale solidní firma nepotřebuje nikoho pomlouvat...

_________________
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu, [color=#BF0040]nové turbo pro váš vůz.[/color]

Obrázek

Motorpower - Chiptuning

_________________
Telefon: 608 230303


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 17:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

28

Bydliště:

PRAGUE

Se fsadim skymkoli gdo má čiplou 1,8T, že po sportovní jízdě bude mít turbo krásně červený. Dokázal sem ho rozsvítit i bez čipu. Fotka je pořízená při cestě Praha - Novej Jičín. Červený turbo sem viděl už několikrát a nejen na svym passatu - Mitsubishi Pajero, Saab 95, N350ZX, Lancia Thema. Důležitý je nevypínat motor. Samozřejmě že do motoru neleju nějakej mogul atd..


Přílohy:
Turbo HOT 01.jpg
Turbo HOT 01.jpg (66.12 KiB) Zobrazeno 172 krát

Turbo HOT 02.jpg
Turbo HOT 02.jpg (149.91 KiB) Zobrazeno 185 krát

Turbo HOT 03.jpg
Turbo HOT 03.jpg (113.98 KiB) Zobrazeno 179 krát


_________________
3BG 1,8T Variant
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 17:50 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2695

Bydliště:

Praha

Tohle ještě jde, ale psal jsi červeno pod autem... ztohohle asi moc červeno nebylo.Pří špatné směsi hrozí i požár od katu který také zčervená jak kamna. Jinak při velké nadmořské výšce, např. Pampeago, není problém turbo rozsvítit jak Edison žárovku. Málem nám kvůli tomu shořela paluba.

_________________
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu, [color=#BF0040]nové turbo pro váš vůz.[/color]

Obrázek

Motorpower - Chiptuning

_________________
Telefon: 608 230303


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 27.07.2009 18:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

28

Bydliště:

PRAGUE

Lehčí požár od katu už mám za sebou. Asi před měsícem se mi vysrala jedna z cívek vod svíčky a málem bylo po káře. Nečekal sem že to bude tak vostrý. Bafla izolace na kastli, ještě že stačil přijet kámoš se sněháčem.. Už preventivně vozim jak hasičák, tak i 2 náhradní cívky, hrozně vodcházej..

_________________
3BG 1,8T Variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 20.09.2009 17:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.01.2009

Příspěvky:

16

Bydliště:

Poříčany

notak já měl jednou turbo i se svody úplně do zlatova rozpálený, nešlo ani najít místo, který nesvítilo a ani to nemám čip... Taky když jel 40 km a pod 200km/h nešel... podle fotek tvých fotek to turbo hezky svítí.. Mám 1.8T jezdim s nim za 9-10l Dá se s ním jet na dlouhý cesty i za 8, ale po dálnici to pod 9l nejde.. 9l mi to žere když jedu pořád stejně celou cestu 150

_________________
VW Passat B5 variant 1.8T r.v. 98


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 20.09.2009 20:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

28

Bydliště:

PRAGUE

nevíte něgdo co se stane gdyž vymlátim KAT ?? samozřejmě že bych do něj navařil rouru.. na emise kašlu.. jak to pak pojede ??

_________________
3BG 1,8T Variant


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 21.09.2009 17:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

06.02.2009

Příspěvky:

67

Taky jsem přemýšlel, že bych dal katík pryč ale bylo mi řečeno mechanikem co se pohybuje u VW, že pokud ho vyndám, tak spotřeba poletí strmě vzhůru a že ty 2 lambda sondy se na to taky nebudou tvářit zrovna hezky ... A navíc prý jsou tyhle motory háklivý na zpětný tah ve výfukovým potubí. Tak jsem poslechl a nadále jezdím s katem :D

_________________
VW Passat 1.8T, 110Kw, Highline


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: chip passat1.8t
PříspěvekNapsal: 23.09.2009 00:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

28

Bydliště:

PRAGUE

no todle gdyby mi něgdo vysvětlil... strmě? (kam až??) zpětnej tah?? ..jasně že po tom co bych KAT vytlouk, vevařil bych do jeho obalu trubku odpovídajícího průměru, to dá rozum..

_________________
3BG 1,8T Variant


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group