Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 04.11.2009 12:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.10.2009

Příspěvky:

8

Zdravím

Passat 1,6 benzín, motor AHL. Před cca rokem mi přestal chodit tempomat. Občas (velmi sporadicky) se chytne, ale po pár minutách se sám vypne. Je to ještě ten starý klasický s měchem a kompresorem. Udělal jsem následující kroky:
1. odpojil sem měch, který je zcela těsný a zjistil, ze i hadice ke kompresoru a k pedálům je zcela těsná
2. vymontoval jsem kompresor, připojil 12V a motorek běží, funguje i relé na přepnutí chodu - kompresor zcela funkční
3. ventil u spojky těsný, při sešlápnutí vypustí. U brzdy stejný.
4. vyndal jsem spínače u spojky a brzdy, proměřil a vše OK.
5. rozebral jsem páčku u volantu, proměřil a funguje jak má.

tímto moje bádání končí. Protože nevím, kam všude vede kabeláž, případně odkud je funkce kompresoru řízena, nevím co a jak proměřovat dál. Může mě nekdo nasměřovat kam dál? Zaráží mě, že se občas chytne... Dost by mi pomohlo vědět, co všechno rozhoduje o tom, že se tempomat vypne (kromě pedálů a tuším že rychlosti) a odkud je jeho funkce "řízena".

Za každou radu děkuji a třeba schématem vůbec nepohrdnu.
Dík


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 10.05.2010 10:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.08.2009

Příspěvky:

29

Zdravim,
podarilo sa ti tento problem prosim ta vyriesit? Mam uplne ten isty problem na 2.8 V6. Velmi sporadicky funguje a ked uz, tak sa sam vypina. Problem mam uz snad 2 roky. Diagnostika ukazuje, ze je tempomat "disabled". Je to divne...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 10.05.2010 21:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.11.2007

Příspěvky:

323

Bydliště:

KARVWINÁ

"disabled" znamena vypnuto takze mozna bude vypnutej ... nevim jak to je ale mozna se musi zapnout pres diagnostiku

_________________
EX:PAŠTIKA 1,8TURBO 110KW chip na 132KW 180PS Passat B5 Kombi 1.8T LPG pracant v kuži :D. Golf IV ARL 200HP Passat B5.5 2.8 v6 LPG


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 11.05.2010 07:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.08.2009

Příspěvky:

29

:-) dik za odpoved. Ide ale o to, ze to zapnut nejde...je tam nejaky problem. Proste sa to na "enabled" neda prepnut... :-(


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 14.05.2010 22:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

149

zdar taky řešim tento problem dříve při sepnutí tempomatu se mi vždy ozvalo cvaknuti v palubce a tempomat se zapnul ale po čase se cvaknutí ozívalo jen občas a tempomat také funkoval jen občas je tam někde ňáke relatko které mohlo odejit. řekl bych že se to cvaknutí nebo sepnutí ozívalo poblíž klimatroniku.


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 16.05.2010 19:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.08.2009

Příspěvky:

29

Ano, jedna sa o presne ten isty problem. To cvaknutie islo niekde spoza climatronicu z palubnej dosky. Odkedy tempomat blbne, respektive ked nefunguje, tak sa cvaknutie neozve....teraz je otazka, ci to cvaknutie pri zapinani tempomatu malo byt, alebo slo uz o zaciatok problemu....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 17.05.2010 21:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

149

pravě by mě zajimalo co to je jesli odešlo ňaky relatko kde tam je a jak ho vyndam. vyměnit a třeba to bude ok.


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 13.06.2010 07:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

149

poraďte nekdo skzšený s tímto problémem


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat PASSAT
PříspěvekNapsal: 20.06.2010 15:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

20.06.2010

Příspěvky:

1

Asi to bude riadiaca jednotka, zoxidované kontakty na plošnom spoji. Nie je to ojedinelá závada.
Riadiaca jednotka je za skrinkou pred spolujazdcom. Je treba vyklopiť-vybrať skrinku, RJ je malá Al krabička s konektorom.

_________________
B5 2.8V6 synchro


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group