Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 26.01.2011 17:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.01.2011

Příspěvky:

32

Bydliště:

Liberec

Taky bych se rád zeptal na čipování 1,8T
Mám Passata r.v. 98 a na tach. prej 180000km
čemuž nevěřím, ale rád bych to nechal čipnout
a zajímá mně jestli se toho musí, nebo ne bát
a jak je to se spotřebou a výkonem... :?:

_________________
Passat B5 1,8T Sedan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 26.01.2011 18:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.11.2010

Příspěvky:

30

Bydliště:

U Brna

B5 1,8t píše:
Taky bych se rád zeptal na čipování 1,8T
Mám Passata r.v. 98 a na tach. prej 180000km
čemuž nevěřím, ale rád bych to nechal čipnout
a zajímá mně jestli se toho musí, nebo ne bát
a jak je to se spotřebou a výkonem... :?:

To je zajímavý, máme to jak přes kopírák:))) Po včerejšku kdy jsem skoro nesetřás nafťáka taky přemejšlím o čipování. Podle tabulek jde tato motorizace do nějakých cca 140kw. Ale aby ten motor nepošramotili. Někdo psal, že mu to cuká, někdo je spokojenej, je to docela loterie. 8O

_________________
VW PASSAT 1.8T sedan.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 26.01.2011 19:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.01.2011

Příspěvky:

32

Bydliště:

Liberec

Já s výkonem po výměně váhy vzduchu problém
už nemám, ale pokud je možnost svést se s více
s chipem bez nějakých problémů a bude rozdíl znát
tak bych do toho asi šel... Jen mě ještě zajímá
jestli chipem odchází nějaké věci kolem.
Ani nevím kam na Liberecku zajít na kvalitní chip.

_________________
Passat B5 1,8T Sedan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 27.01.2011 06:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

723

Bydliště:

Praha

jen pro zamysleni je to kazdeho vec co si necha udelat nebo ne, ale kdyz to nechate cipovat tak si poreste brzdy protoze kdyz si z 1.8 110kw /coz si myslim ze na normalni jezdeni je plne dostacujici/ udelate 140kw tak je to ma domenka brzdy na to nebudou uzpusobene. Takze zvetsit teda pokud uz nemate kotouce 288 nebo 312mm. Veci na vymenu bude urcite vic napr vetsi KVALITNI pneu mrknout na tlumice to jsou veci ktere me ted okamzite napadaji. A pokud jste opravdu zavodnici a jde vam o vykon uvazoval bych o koupi silnejsiho auta treba starsi S6, S4 i passat 2.8 v manualu ma super odpich, subaru atd atd jsou to auta co maji vykonu na rozdavani, motor a ostatni komponenty na vysoky vykon nalazeny. Jeste jedna dulezita vec urcite nez si to nechate udelat dejte si motor do poradku treba zjistite ze mate nejakou zavadu a proto to nejede tak jak ma. ;-)

_________________
Audi A6 2.8 Avant quattro


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 27.01.2011 08:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.11.2010

Příspěvky:

30

Bydliště:

U Brna

sss601 píše:
jen pro zamysleni je to kazdeho vec co si necha udelat nebo ne, ale kdyz to nechate cipovat tak si poreste brzdy protoze kdyz si z 1.8 110kw /coz si myslim ze na normalni jezdeni je plne dostacujici/ udelate 140kw tak je to ma domenka brzdy na to nebudou uzpusobene. Takze zvetsit teda pokud uz nemate kotouce 288 nebo 312mm. Veci na vymenu bude urcite vic napr vetsi KVALITNI pneu mrknout na tlumice to jsou veci ktere me ted okamzite napadaji. A pokud jste opravdu zavodnici a jde vam o vykon uvazoval bych o koupi silnejsiho auta treba starsi S6, S4 i passat 2.8 v manualu ma super odpich, subaru atd atd jsou to auta co maji vykonu na rozdavani, motor a ostatni komponenty na vysoky vykon nalazeny. Jeste jedna dulezita vec urcite nez si to nechate udelat dejte si motor do poradku treba zjistite ze mate nejakou zavadu a proto to nejede tak jak ma. ;-)

Nojo, to je fakt, s výkonem stoupnou i nároky na technický dovybavení. Asi to tak nechám, nebo jak píšeš příště koupit silnější auto..

_________________
VW PASSAT 1.8T sedan.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 27.01.2011 08:38 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

387

Bydliště:

BECHYNĚ

tenhle motor 1.8T má v TT asi 225 koní? A podle mě blok, písty, hlava a tyhle mechanický věci budou stejný. Takže bych se 190 koní nebál. Dokonce tady v Bechyni máme jednoho nadšence v Octavii RS a má jí taky načipovanou od někoho z Plzně na výkon TT. A to je střela dobrá.

_________________
Stavební firma, stavebniny www.snn.cz

_________________
Golf III TDI, Superb V6


Nahoru
 ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 27.01.2011 11:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

723

Bydliště:

Praha

bechyne je plna divnolidi :-D ne sranda mam to tam moc rad... Nerikam ze to motor nezmakne treba v A6 byla 1.8 132kw jenze je to z vyroby a ve vyrobe na to prizpusobi vse tlumice brzdy pruziny naladi rizeni vyberou vhodne pneu atd atd jen jsem chtel poukazat na to ze kdyz cipovat tak na to pripravit cele auto k cemu ti je milion kw kdyz nezabrzdis atd myslim ze elegantnejsi a mene pracnejsi a ve finale mene nakladnejsi je dat auto na protiucet a koupit silnejsi ceny padaji tehle aut rapidne dolu a auto bude mit napr 200kw z vyroby a urcite si uzijes vice radosti za volantem

_________________
Audi A6 2.8 Avant quattro


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 31.01.2011 16:22 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

387

Bydliště:

BECHYNĚ

A to je taky pravda, a stejně časem zjistíš že je to málo, i kdyby to bylo milion koní.

_________________
Stavební firma, stavebniny www.snn.cz

_________________
Golf III TDI, Superb V6


Nahoru
 ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 10.03.2011 13:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.07.2009

Příspěvky:

5

Já mám 1.8t na čipovaný na 186koní, měl sem tam stardatní kotouče i desky a brzdilo to podle mého nazoru pořád stejně, akorát se rychlejc opotřebovaly, ted tam mám bremba ňákou tu prostřední řadu mám na nich najeto cca 15tis km a jsou furt ok, Tlumiče jsem dával od sachse a maximalní spokojenost sice auto je trošičku tvrdší ale dá se to vydržet, jinak jak ste se tu ptali na zkušenosti po čipování spotřeba cca pořád stejná akorát sem měnil přetlakovej ventil na turbu, a ňákej ventílek na rampě od vstříkování jinak nic.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 12.03.2011 07:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.11.2010

Příspěvky:

30

Bydliště:

U Brna

Cluber píše:
Já mám 1.8t na čipovaný na 186koní, měl sem tam stardatní kotouče i desky a brzdilo to podle mého nazoru pořád stejně, akorát se rychlejc opotřebovaly, ted tam mám bremba ňákou tu prostřední řadu mám na nich najeto cca 15tis km a jsou furt ok, Tlumiče jsem dával od sachse a maximalní spokojenost sice auto je trošičku tvrdší ale dá se to vydržet, jinak jak ste se tu ptali na zkušenosti po čipování spotřeba cca pořád stejná akorát sem měnil přetlakovej ventil na turbu, a ňákej ventílek na rampě od vstříkování jinak nic.



Ale hlavně to frčí líp, ne? No oni všude ti čipaři uvádí snížení spotřeby až o 15%. Asi že se motor s větší silou nemusí tak odspodu točit. S dnešní cenou benzínu na to stejně šlapu jen když je třeba. Ale vůbec turba benzínu nelituju, jízda je perfektní. Potkat dneska ale 1.8T na silnicích je vzácnost. Skoro všechno nafťák.

_________________
VW PASSAT 1.8T sedan.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 12.03.2011 14:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.04.2010

Příspěvky:

1736

Bydliště:

Praha / OrloVWá

Ono chapi na spotrebu se nemuzete divat . kdyz bude chip je vic koni je vetsi spotreba ale v urcitem spektru otacek ( v tech v kterych se vetsi vykon vyuziva). A co se tyce opotrebeni je samozdrejme pro ten motor vetsi zahul mit vetsi tlaky atd. takze se opotrebovava rychleji ale porad je po podle me v dimenzich zivotonosti takhle starych vozu v nasich rukach. Ruku na srdce kdo znas takove auto co je treba z 2001 roku bude mit dalsich 3-5 let. Dalsi veci jako spojka atd je taky vic namahana ale to u atmosfer tak zasadne neplati(neni tam takovy narust)

_________________
My oriantation was changed!!! .. from>>B5 on 17" BBS<<and >>3C on 18" BBS<< to >>G7 on 17" VW<<


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: kde nechat chipovat
PříspěvekNapsal: 14.03.2011 13:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.07.2009

Příspěvky:

5

Deepblue píše:
Cluber píše:
Já mám 1.8t na čipovaný na 186koní, měl sem tam stardatní kotouče i desky a brzdilo to podle mého nazoru pořád stejně, akorát se rychlejc opotřebovaly, ted tam mám bremba ňákou tu prostřední řadu mám na nich najeto cca 15tis km a jsou furt ok, Tlumiče jsem dával od sachse a maximalní spokojenost sice auto je trošičku tvrdší ale dá se to vydržet, jinak jak ste se tu ptali na zkušenosti po čipování spotřeba cca pořád stejná akorát sem měnil přetlakovej ventil na turbu, a ňákej ventílek na rampě od vstříkování jinak nic.



Ale hlavně to frčí líp, ne? No oni všude ti čipaři uvádí snížení spotřeby až o 15%. Asi že se motor s větší silou nemusí tak odspodu točit. S dnešní cenou benzínu na to stejně šlapu jen když je třeba. Ale vůbec turba benzínu nelituju, jízda je perfektní. Potkat dneska ale 1.8T na silnicích je vzácnost. Skoro všechno nafťák.



je živější a zabíra od 1500ot/m, stou spotřebou já jezdim furt okolo 9-10l, ale umí to i za 6-7l ale to se musí člověk furt hlídat a to já moc neumím


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group