Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje
PříspěvekNapsal: 03.04.2014 21:31 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

08.01.2014

Příspěvky:

209

Bydliště:

Vysoké Mýto

Tak , mam to taky za sebou . Táhlý kopec na 3 , že to trochu protahnu , rana a za pašou jen oblak dýmu . Hned jsem to zdech , šlo to ! Už jsem to nepokoušel , 15km na tyčí a rovnou k lekaři :tongue: . Rupla v turbu osa . Oběžné kolo si škrtlo ulitaly lopatky , prořízly hadici . Takže turbo , hadice , filtr , olej s filtem . V motoru zbylo cca 0.75 l oleje , jinak vše ve výfuku. Na 400 km jsem měl z paši 2takt :yahoo: .Vyčistil jsem sání , vypláchl IC od lopatek . Podtrhl a sečetl 16000kč a zase frčím :good: . Ujeto 12000km a zatím OK .

_________________
Pašík Kombik AVF chip 110kW 2003

Autosklo Jokeš
prodej a montáž autoskel
tel. 604310143


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje
PříspěvekNapsal: 03.04.2014 21:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Takže status ze servisu- přidřený spodek i vršek, divný je že to nehlásilo mazání, takže možná už někdo předemnou odpojil čidlo, asi nemá smysl dělat GO a pokukuji po jiným motoru. Poradíte mi na co si dát bacha při koupi motoru ? Kde je na bloku kód motoru ? Má smysl to nějak okukovat a něco s tím motorem zkoušet, když už je jen na paletě venku z auta ? Dost inzerátů nabízí se zárukou na funkčnost, máte s tím někdo zkušenosti ?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 09.04.2014 21:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Pánové, pojal jsem podezření. Protože mi pár kolegů naznačilo, že jsem vocas že jsem si to zadřel, že přece musel pípat maxidot, že to nemaže, tak mi to nějak nesedí. Pokud vyloučím poškozené/odpojené/vadné dráty čidlo tlaku oleje, tak začínám mít podezření, že se kontroluje tlak oleje až od určitých otáček motoru.

Abych vám vysvětlil důvody pro svoje podezření - mám ještě Golf 4 s benzínovým motorem, kde mi odešlo čidlo tlaku oleje. Projevovalo se to blikáním kontrolky oleje a pípáním palubky, ale to vše až když se vytočil motor nad 2000ot !!!! Pokud jsem pustil plyn, spadlo to na volnoběh, opět nic.

Protože mám zatím auto pořád v servisu, moc bych byl vděčný, kdyby to mohl někdo ochotný ověřit u sebe:

1. Protože nemám etku, nemůžu se podívat jaký je tam čidlo, v autokelly vůbec mezi čidlama čidlo tlaku oleje nemají ??!! Pokud by jste někdo mohli to čidlo mrknout v etce a zrovna se podívat kde je, byl bych vděčný.
2. Ideální by bylo schéma , v té debilní knížce Jak na to jsem to buď přehlédl, nebo tam prostě čidlo tlaku oleje není zakreslený. Domnívám se, že to čidlo ale bude někde poblíž olejovýho filtru nebo chladiče oleje pod ním.

Pokud by se našel někdo ochotnej, kdo má tenhle motor, ví kde je to čidlo a mohl by to vyzkoušet, bylo by to super. Pokud je to klasika rozpínací čidlo s jedním vývodem, stačí odpojit konektor a pin v konektoru kouskem drátu spojit na kostru. Pokud se na volnoběh kontrolka oleje nerozbliká, zkusit přidat pomalu plyn, jestli se rozbliká od určitých otáček.

PS: Podobnou zmínku o kontrole tlaku oleje až od 1800 ot tu někdo psal v souvislosti s vyvažováky na 3C Passatech.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 09.04.2014 23:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2012

Příspěvky:

3081

Bydliště:

Karlovarsko

Jak jsem ti psal. Už jsem četl na DP že kontrolka mazání nejde "napřímo" do budíků, ale je ovlivňovaná kvůli tomu, aby nějakej manažér , kterej je technickej Neandrtálec, nezačal plašit třeba při problikávání kontrolky na volnoběh. Prostě to asi není zapojené přímo jako za dob Š120 - a to je průser!

Schéma bohužel nemám.

Čidlo tlaku oleje je pořád stejné - 038919081K :


Přílohy:
Čidlo mazání.jpg
Čidlo mazání.jpg (381.46 KiB) Zobrazeno 205 krát


_________________
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion
VW Golf IV AKL
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 07:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Díkec, ty čidla jsou tam evidentně dvě, já mám AVF s variantou olejový filtr nahoru, čili položky 1 a 3, mohl bys na to ještě mrknout ? Díky moc! Pak by to tam bylo že se jedna kontroluje pro volnoběh (nižší tlak) a druhá při větších otáčkách. Proč to mě neřvalo že to nemaže zatím nechápu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 11:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2012

Příspěvky:

3081

Bydliště:

Karlovarsko

Tak bohužel. Etka mlčí (číslo dílu neexistuje) - je to vidět na tom obr. že chybí poz. 1, 3 a 4. Ale kecal bych že mám jen jeden baroskop. Sundám dekl z motoru, mrknu na to a popř. ti to i vyfotím. Ona ta teorie s dvěma baroskopy je docela blbost. Ještě bych pochopil dvojí měření kvůli vyloučení chyby v měření.

_________________
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion
VW Golf IV AKL


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 14:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Super, pokud to budeš moc bjesknout, když to půjde mrkni i kolik to má pinů.
Jinak blbost to není, měl jsem to na dvojce golfovi benzínová 1.8, jedno čidlo 0,7Bar u filtru, druhý 1,6Bar nahoře na hlavě. Snímalo to jedno na volnoběh a druhý při otáčkách.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 14:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2012

Příspěvky:

3081

Bydliště:

Karlovarsko

Tak u filtru je pouze jeden baroskop. Konektor jsem nerozdělával, takže počet pinů nemám ověřený, ale měl by být jeden. Ten druhý baroskop na koncovém mazacím kanále by ještě nějaký smysl měl, ale to bys tu hledal marně.

Přikládám obr. kabeláže z Etky. Poz.32 je dotyčný konektor a poz.(33) je pro snímač hladiny ve vaně motoru.


Přílohy:
10042014199.jpg
10042014199.jpg (136.14 KiB) Zobrazeno 184 krát

Kabeláž motoru.jpg
Kabeláž motoru.jpg (314.41 KiB) Zobrazeno 184 krát


_________________
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion
VW Golf IV AKL
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 14:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Díkec, to vypadá na klasickej jednodrátovej snímač 0,7bar.

Nemáš asi náladu udělat ten test co jsem psal, že ? Stačilo by vypojit konektor, vzít kousek drátu, strčit jeden konec opatrně do pinu konektoru a druhý dát někde libovolně na kostru a mrknout co říká palubák. Pokud nic, tak zkusit přidávat pomalu plyn, jeslti to nezačne řvát až od vyšších otáček.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 10.04.2014 14:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Jinak tady další na dvaapůlce, taky mu to řve až od větších otáček....

http://audiklub.cz/forum/tema/18347-pas ... tlak-oleje


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo 96kW KO, motor bez oleje, jak je to s kontrolkou tlaku oleje????
PříspěvekNapsal: 02.07.2014 21:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.02.2010

Příspěvky:

271

Pro ty, které by to zajímalo, řeším to s kontrolkou mazání dále zde:

viewtopic.php?p=2976298#p2976298


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group