Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.06.2015 08:52 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Zdar právě probíhá demontáž hlavy, doufejme jen kvuli těsnění. Má někdo zkušenosti kde nechat hlavu natlakovat srovnat plus udělat ventily? A potom na autě je údajně nějaký CHip nikdo neví jakej a od koho, takže kde potom nechat zkouknout ten chip a nahrát nějakou základní verzi, nebo doporučenou verzi pro danej motor. Jo nejlépe středočeský kraj.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.06.2015 11:10 
Online
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.05.2010

Příspěvky:

864

Bydliště:

Pardubicko

Ohledne softwaru urcite kontaktuj clena motorpower...

_________________
BAZAR:

viewtopic.php?f=225&t=314046


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.06.2015 12:13 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Tak jsem sundal rozvody a mám asi kliku, je total vodní pumpa. Ani jsem v to nedoufal. Takže jak se to přehřálo trochu to tlačilo do nádobky když tam bylo 120°, jinak voda i olej jsou čistý, tak ta hlava dolu nepujde. Navíc už tam je dvoudírkový těsnění takže to někdo dole měl. Budu doufat že dobrej :-) Šrouby jsem zkoušel momentákem a dobrý jen kdyby byl nějakej volnej. Jestli je to dobře utažený tak už s tim momentákem nehnu a dobrý.
Tak jen vyčistim zaslepim EGR, sání, dám rozvody a pupmpu a doufejme lítá se dál. Motorpower jsem tu někde viděl nemohl jsem si vzpomenout na ten název, něco motor :-D díky


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.06.2015 21:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

To těsnění vůbec nikdo dělat nemusel.Tloušťka těsnění záleží na tom jaký mají písty přesahy.Takže pokud budou přesahy na tloušťku se třema dírama tak je tam od novýho se třema.Ty hlavový šrouby si asi přetahovat nemusel.Dej pumpu a rozvody a jezdi.Na chip bych zajel do Těšína za Tdifunem.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 19.06.2015 08:51 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Dík ty šrouby jsem jen zkoušel, po tom pootočení o 2x 90° z výroby si nedokážu představit jakej moment by s nima hnul. zkoušel jsem 100nm a 110nm momenták jen cvaknul a šroub ani tuk. Tak jsem jim dal pokoj :-D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 21.07.2015 19:05 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Tak asi 4 týdny po rozvodech pořešil jsem i nějaký popraskaný nárazníky a uchyty světla, kladky řemeny. Ovšem asi třikrát mi z ničeho nic zmizí voda. To jako že tři dny jezdim neubejvá všechno ok, a pak na 30 kilometrech kontrolka a chybí litr vody. V oleji není z auta neteče vevnitř sucho z topení asi taky neteče. Ještě přestala jít klimatizace ale ta přestávala pozvolna a je v plánu příští týden jí nechat naplnit vyčistit oservisovat. Chtěl jsem z jara, ale když to nejezdilo a stálo před barákem..... asi i vím kde postupně ucházela byl tam mastný flek ve spoji.
S tou vodou jsem udělal následovné vyčistil kyselinou sitronovou celý okruh, propláchl a nechal protočit s čistou vodou několikrát bez termostatu. Naplnil destilkou a dal utěsňovací přípravek, drželo to dva týdny. Jak si přítelkyně sedne ke spolujezdci ujedu 5 km a blik kontrolka není voda :-) . Celkem je i tlak v nádobce, ale hadici zmáčknu, bude tam pul atmosfery...
Takže ještě pročtu forum o ztrácející se vodě, ale jediná cesta je výfukem ven. Tak budu doufet že je to jen těsnění pod hlavou a musim jí sundat :-( a zrovna nemám záložní vůz. Musí dva týdny jezdit.... potom budu schánět hlavu celou nebo motor AWF nebo AWX :-D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 21.07.2015 20:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

ještě zkontroluj hadice co vedou za motorem jedna je hned pod tandemem a potom ještě taková silnější vede z příruby pod tandemem.bývají často rozleptaný od oleje a pod autem to kolikrát ani není vidět.už sem párkrát řešiljednou byla prasklá i ta plastová příruba


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 31.07.2015 19:14 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Hadice jsou všechny OK nikde nic, už jsem to našel. Jelikož jsem tam zkoušel lít to svinstvo do chlazení co utěsňuje a to je dost oranžovohnědý. Tak je vidět že když mu naložim tak natlakuje nádobku a vodu vyháže ven přepadem. Pianko jízda tak to i drží. Takže těsnění nebo hlava....

Neví někdo jestli jde sundat hlava aniž by se sundavalo celý čelo s chladičem? U rozvodu jen natočit setrvačník na nulovou rysku u spojky, zatlačit napínák a svlíknout řemen z vačky? popřípadě sundat jen tu malou rolnu. Zítra se kouknu jaký je k tomu přístup.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 31.07.2015 20:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

Když se budeš hodně snažit tak to tímto způsobem pude.Nebo si udělej rysky fixou.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 02.08.2015 20:02 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Místo by tam i bylo, když se povede nastavit to na nulu na setrvačníku tak asi i bez fixy. Dávám to mechanikovi tak mu to zkusim navrhnout. Klidně si to tam pak navlíknu a nastavim sám, aby se to potkalo mě a né jemu :-D v rámci urychlení a zjednodušení práce by to mohl zkusit. Jinak jestli si to chce rozdělat celý, tak mu bránit asi nebudu. Aby mu do toho zákazník kecal :-D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 06.08.2015 20:16 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Tak je to nakonec klasickou cestou, hlava je v brusírně na odzkoušení srovnání nové ventily hydroštely, šály vačky atd... celej předek rozebranej. Ještě sehnat novou vačku a motor bude TOP.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 06.08.2015 20:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

Vačka pokud pude nanitridovat ta tvoja stará tak je to prej lepší.Mě ji tak opravovaly protože repliky prej stojí za vyliž pr**l.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 07.08.2015 20:03 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

To jsem ani nevěděl že dělaj, už jsem si načetl a našel kontakt někam v Praze Bohnice a v pondělí pořešim. Škoda že stejně koukám po větším a tohle musim udělat, nějak to odfláknout a prodat mi jde proti srsti. Kdo ovšem ty investice ocení to se ukáže. Puvodně jsem před dvěmy lety koukal po Sharanu a nenašel nic kloudnýho, po zkušenostech s velikostí passata koukám po transporteru.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 10.08.2015 09:06 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Tak v bohnicích na tu vačku nemají profil, nějaké rady kde mi nanitridují vačku ? střední čechy, Nebo snad koupim novou....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 10.08.2015 20:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

Mě ji opravovaly v Brně.Takže trochu z ruky


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group