Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 10.08.2015 20:43 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

JJ říkaly že někdo tyhle dělá v Brně a že kontakt nemají.
Takže hlava na odzkoušení, srovnat, nové ventily, pístky zdvihátka či co, vyvložkovat uložení vstřiků, pak čidlo teploty nové, vačka nová, ložiska vačky, simeringy vačky, těsnění pod hlavu nové, šrouby hlavy, těsnění vstřiků, termostat všechno díly německo prvovýroba, rozvody a kladky kromě volnoběžky alt. jsou tam 3 týdny. Tak to by snad mohlo stačit. Cenu sem napíšu až to bude, jestli to přežiju.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 16.09.2015 21:12 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Tak už se to dává dohromady, mechanik to rozebral a nemá čas to dávat do kupy. Tak to dělám u nich v dílně sám, Zatim jsem utrhnul jen dva šrouby co drží vstřik, podle těch momentů z příručky to jeden vydržel, dva utržený a čtvrtej jsem ani nezkoušel. Pravda byly to ty starý, takže objednaný na zítra nový. Nevim jestli se budu pokoušet dodržet moment i u nových šroubů. Hlavas rovnaná nasazená utažená s novejma šroubama, ventilama, vodítkama, šálama, hydroštelama a vačkou, vstřiky přetětsněný vyfrézovaný futra v hlavě. Všechno bylo načatý, ne uplně nejezditelný ale do 50 000 by to bylo total. Jelikož jsem to nerozebíral a u tohohle motoru je to moje premiéra tak si to házim :( z toho co dřív co potom kam co a tak....


Přílohy:
IMG_0001 (800x600).jpg
IMG_0001 (800x600).jpg (333.71 KiB) Zobrazeno 249 krát

IMG_0003 (800x600).jpg
IMG_0003 (800x600).jpg (285.92 KiB) Zobrazeno 249 krát

IMG_0006 (800x600).jpg
IMG_0006 (800x600).jpg (368.47 KiB) Zobrazeno 249 krát

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 16.09.2015 23:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2012

Příspěvky:

3081

Bydliště:

Karlovarsko

Dostaneš tam teď tu lištu s kabeláží vstřiků? Aby se ti nepolámaly dráty když jí budeš ohýbat a cpát jí do makovice. Nebo jí máš také fungl novou?

_________________
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion
VW Golf IV AKL


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 17.09.2015 07:33 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

To je oříšek číslo už nevím :-D Pozval jsem si na to nandavání známého co dělá v servise. Ten trochu zbrkle hned kde máš těsnění, je to čistý dáme to tam. Tak jsem akorát stihnul nandat šálky vačky a přesvědčit ho že se tam dá ta nová vačka ještě venku. A že tam musíme strčit tu elektriku, pak tam začal hned čarovat těsněním a že jdeme na to. Takže jsem na to zapoměl a druhej mechanik řekl že se to tam dá dostat, ale dělal dvě auta najednou tak to jen tak prohodil. Tak jsem to rozlámal jak jsem to tam páčil, už to tam skoro bylo :-) Potom teprve ten druhej mechoš řekl že se ta lišta dá rozcvakat a pak tam jde líp. Vyndá mi tam z druhýho motoru kabeláž a dá mi z ní ten plast snad to tam dostanu. potom jedině nová :-( Pomoc od kámoše automechanika byla fajn, chtěl mi pomoct ale byl trochu zbrklej, dostat na tu makovici dodatečně ještě svody vejfuku bylo taky na dvě hodiny. Když se to v klidu dalo nastrojit venku. Myslel jsem že když to dělá že toho se právě vyvarujem. Ale myslel to dobře:-) Když chtěl mazat olejem těsnění pod hlavu a nový šrouby tak jsem trochu znejistěl :-D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 17.09.2015 08:12 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.03.2013

Příspěvky:

1722

Bydliště:

Česká Lípa

Ty v.... pat a mat a ještě mají autodílnu :-D ... U práce se musí nejdřív přemýšlet, to těsnění si nechal starý ? ... Nejsou to nějaký důchodci ? jednou jsme u jednoho takového chtěli nechat v Praze sundat gumy z kol a byly to nízkoprofilový 18" a on to nedal a ještě celé kolo zničil protože to bral všechno kovovejma montajznama, takže celý poškrábaný ... připomíná mi to tvůj postup :-D ten taky vypadal jako když to dělal poprvé ...

_________________
http://www.rkkirch.webnode.cz

Škoda Superb II combi, 2010, 2,0TDi 125 kW, DSG, elegance+ - topic
Škoda Octavia II facelift, 2010, 1,9 Tdi 77kW, elegance

VW Passat-PRODÁNO- topic
VW Touran-PRODÁNO - topic


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 17.09.2015 19:13 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Těsnění samozřejmě nový elring :-D jo super tým, ten druhej dělá jen koncerny tak aspoň ví co a jak. Ale dělám si to sám mám tam v jejich dílně "svýho" cizího mechanika na odpoledne, na tu největší práci nastrojit a nandat hlavu. Tak co by se o nás staral. (mezitím vyndavá převodovku z T5 a dělá rozvody, olej, filtry a chladivo na 2 OCTAVCE) Bohužel ten to rozebíral a ted nemá čas to složit. No a ten známej zrovna tomuhle motoru zřejmě moc nerozumí. Když to vidim tak já strojník stavebních strojů, podle příručky a postupů odsud si to udělám v klidu pomalu pečlivě sám nejlíp. Nejhorší že než k tý správný variantě dojdeš kolik toho pose....š :-D Dneska jsem se k tomu nedostal. Ted jsem doma z práce. Měly přijít nový šrouby na vstřiky, tak zítra po obědě vstřiky, poprat se s tou elektrikou v palici, a vahadla. Rozvody a pak s tim mužu točit seřídit vstřiky. Chobotnice z hadiček kolem, povyměnovat podtlakový. A nastrojovat v klidu ten předek když to všechno klapne.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 17.09.2015 19:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

Nový šrouby bez problémů dotáhni na moment.tu kabeláž sem taky měnil ale měl sem dole palicu.asi by mě mrdlo zjistit po dotažení hlavy že tam nemám elektriku.tak hlavně ať to funguje jak má


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 08:39 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Já tu hlavu teprve začal utahovat na ten první moment a měl jsem teprve 6 šroub když jsem na to přišel. A ten druhej mechoš právě řekl že to tam dostanem i potom. Tak jsem jí utáhnul. Kdybych tam byl sám tak jsem ji ještě sundal. Už mam vymyšlenou variantu že tam protáhnu jen ty dráty a pak na ně navlíknu v celý dýlce rozřízlou silikonovou hadici. Odolná olejům a něco kolem 200 stupňů. Vydrží i víc ale to už negarantulou že udrží tlak. A jak to začne zlobit pujde nová kabeláž. Jsem vynálezce :-) Moje auto je napadeno kutilem:-D Snažim se ale jen bezpečně a být si vědom rizik. Tkhle jsem na zahradě v boudě vyřešil zobáčky na tlakový hadici cooleru, flexa, akuvrtačka, vrták, kleště a dva šrouby s imbus hlavou. Slíbil jsem to dát do vlákna kde tu hadici řešily.... dam jim tam odkaz sem.


Přílohy:
Poznámka: Hadice Cooleru
IMG_1531 (800x600).jpg
IMG_1531 (800x600).jpg (205.19 KiB) Zobrazeno 204 krát

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 08:40 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Ještě foto, není to tam vidět, matky jsou zalepeny loctitem a ještě jsem pomačkal závit kleštěma, s tim že až bude po ruce list pilky tak je zkrátim, ale ničemu to tam nevadí. Spíš to odmastím a nalepím ještě kontramatku. Za cenu těch hadic mi to asi stálo :yahoo:


Přílohy:
IMG_1532 (800x600).jpg
IMG_1532 (800x600).jpg (235.56 KiB) Zobrazeno 203 krát

IMG_1533 (800x600).jpg
IMG_1533 (800x600).jpg (223.62 KiB) Zobrazeno 203 krát



Naposledy upravil Ivan.M dne 18.09.2015 08:44, celkově upraveno 1
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 08:42 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.03.2013

Příspěvky:

1722

Bydliště:

Česká Lípa

Nejsem si jist, jestli není lepší koupit za 1800 tu hadici novou než takovýhle vynálezy ...

_________________
http://www.rkkirch.webnode.cz

Škoda Superb II combi, 2010, 2,0TDi 125 kW, DSG, elegance+ - topic
Škoda Octavia II facelift, 2010, 1,9 Tdi 77kW, elegance

VW Passat-PRODÁNO- topic
VW Touran-PRODÁNO - topic


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 18:10 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

05.11.2013

Příspěvky:

25

Autu už je 14 let, kdyby byla do 800,- tak bych ji možná koupil. Vrakáč VW mám kousek od baráku třeba bych ji tam sehnal taky zajímavě. Potřeboval jsem to nějak provizorně vyřešit na dojetí. Po chvíli přemýšlení mě napadlo tohle, hodina práce, investice 20 korun, všechno jsem měl po ruce v boudě na zahradě. Hotový funkční možná odolnější než origo. I když pokud je to správně nacvaklé a spona je v pořádku tak to musí držert i origo. U těch starších vozů už do toho právě několik více či méně šikovných jedinců lezlo tak je to unava časem a blbcem. :-D
Jsou věci i na starém autě kde se improvizovat nedá, musí fungovat na 100 procent o tom žádná ...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 18:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3684

Bydliště:

Sluštice

Řešení hadice není špatný ,akorát bych se bál, že to uvolní a vlítně to do turba bo tak.

_________________
VW CARAMELLA TDI 111kw, Modely kamionů 1:14


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 19:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.01.2011

Příspěvky:

836

klasek píše:
Řešení hadice není špatný ,akorát bych se bál, že to uvolní a vlítně to do turba bo tak.

No právě taková matička proletí turbínou jen jednou.a máš vydělaný


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 19:39 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

23.09.2014

Příspěvky:

821

ja bych tam protahnul tycku skrz celou tu hadici a pak by zadna matka vevnitr nebyla potreba tudiz by ani nemohla ulitnout

_________________
Golf IV 66kW ALH, EGR ON, KAT ON, MAF ON


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Repase hlavy PD, těsnění, odchipovat nahrát mapu
PříspěvekNapsal: 18.09.2015 20:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2012

Příspěvky:

3081

Bydliště:

Karlovarsko

Pokud je to zalepeno lepidlem tak bych se tioho nebál. Jinak mnohem jednodušší je osvědčený způsob zajištění hadice a to prohnat skrz vrut... :lol:

_________________
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion
VW Golf IV AKL


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group