Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 06.04.2011 21:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Díkes ale kabelů z tempomatové páčky vede celkem 6. Takže nebyl by nějaký návod na míru pro B5.5 1,9 TDIPD 96kW. :sorry: :sorry:
Moc moc děkuji.

_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 10.04.2011 22:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Zdarec.
Tak jsem dnes montoval tempomat a zjistil jsem, že nesedí piny na řídící jednotce. Potřebuji poradit.
Zjistil jsem následující :
tempomat pin 3 - bílá svorkovnice T15a pin 9 (drát hnědo/červený) - svorkovnice ŘJ pin 44
tempomat pin 2 - bílá svorkovnice T15a pin 8 (drát modrý) - svorkovnice ŘJ pin 45
tempomat pin 5 - bílá svorkovnice T15a pin 7 (drát červeno/šedý) - svorkovnice ŘJ pin 46
tempomat pin 7 a pin 4 - bílá svorkovnice T15a pin 10 (drát černo/bílý) - svorkovnice ŘJ pin 14

Svorkovnice T15a je bílá (pokud tedy ju to ta správná). Konektor je také bílý a je spojen s jiným konektorem se třemi piny
a oba tyto konektory jsou zasunuty právě do bílé svorkovnice T15a.

Mě by zajímalo, zda čísla pinů ŘJ jsou v pořádku. Nějak se mi to nezdá a hlavně mám návod na montáž tempomatu do Octavie,
Superba a Passata a čísla pinů ŘJ jsou úplně jiné a to:
tempomat pin 3 - bílá svorkovnice T15a pin 9 (drát hnědo/červený) - svorkovnice ŘJ pin 57
tempomat pin 2 - bílá svorkovnice T15a pin 8 (drát modrý) - svorkovnice ŘJ pin 75
tempomat pin 5 - bílá svorkovnice T15a pin 7 (drát červeno/šedý) - svorkovnice ŘJ pin 76
tempomat pin 7 a pin 4 - bílá svorkovnice T15a pin 10 (drát černo/bílý) - svorkovnice ŘJ pin 38

Také bych potřeboval poradit, jak se dostat k té bílé svorkovnici T15a, abych tam mohl nasunout piny, které tam chybí (piny 9,8,7,10).
Někde jsem četl, že se protlačí svorkovnice T15e do prostoru volantu ale tam není skoro žádné místo. Ruku bych tam asi nenacpal.
Tak nevím. Nějaký nápad?

Také bych potřeboval poradit, kde najdu svorkovnici T10e. Předpokládám že to bude napájení tempomatu.

Díkes za rady a postřehy.


Přílohy:
DSCN3574.JPG
DSCN3574.JPG (524.76 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3575.JPG
DSCN3575.JPG (494.05 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3576.JPG
DSCN3576.JPG (592.05 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3577.JPG
DSCN3577.JPG (506.71 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3578.JPG
DSCN3578.JPG (441.56 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3581.JPG
DSCN3581.JPG (426.12 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3582.JPG
DSCN3582.JPG (426.55 KiB) Zobrazeno 2206 krát

DSCN3583.JPG
DSCN3583.JPG (504.28 KiB) Zobrazeno 2206 krát


_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 10.04.2011 23:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.01.2010

Příspěvky:

1027

Bydliště:

Kousek od Štatlu

Chlapy chtěl bych se zeptat,jestli by mi někdo nepomohl zapojit tempomat v okolí brna.Mechanický věci v pohodě zvládnu,ale ta elektrika :blush: .A jestli je to vůbec možné mám B5 1999 motor 1.9TDI 81kw AFN.A co všechno tedy k tomu potřebuju,zatím mám jenom páčku.Díky

_________________
Passat 3C


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 07:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

9730

Bydliště:

Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

frodobagin:
správná verze pro tvůj engine je ta první.Schéma je v příloze.


Přílohy:
Bez-názvu-1.jpg
Bez-názvu-1.jpg (220.23 KiB) Zobrazeno 2204 krát


_________________
Pašoun B5,5 4motouz 96kw, Toyota Rav4 II 2.0 VVTI Virago XV 535
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 07:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

majkl1 píše:
frodobagin:
správná verze pro tvůj engine je ta první.Schéma je v příloze.


Děkuji. To schémátko jsem hledal celou dobu a nic. Všude zapojení pouze na Passat B5 a nikde na B5.5.
Co to máš super software. Taky takový chci? Poraď kde sehnat?
:good: :yahoo: :good:

_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 07:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

9730

Bydliště:

Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

To schémátko je tady na foru již několikrát. :P

_________________
Pašoun B5,5 4motouz 96kw, Toyota Rav4 II 2.0 VVTI Virago XV 535


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 07:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Poradil by jsi mi, kde najít svorkovnici T10e. Předokládám že tam bude napájení pro tempomat, protože když se podívám na pojistku č.5, kde má být jištění pro tempomat, tak z ní někam vede červeno-černý drát, asi do té svorkovnice T10e.
Děkuji.

_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 07:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.02.2011

Příspěvky:

395

Bydliště:

Karlovy Vary

Ruku na srdce.Kdo zvás ten tempomat využije (to jezdíte z 80% jenom po dálnici?).Pro mě je to samý jako koupit levnějšího passata bez climatronicu a zadních oken v eletrice a pak to dodělávat.Jinak passatům zdar a ať hlavně slouží.

_________________
VW Passat variant 1.9 TDI 96 KW 2003,VW Polo variant 1.9 SDI 1999,škoda 440 spartak 1957

_________________
od všeho něco


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 09:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.01.2010

Příspěvky:

1027

Bydliště:

Kousek od Štatlu

No právě že já většinou jsem jenom na té dálnici :roll:

_________________
Passat 3C


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 11.04.2011 22:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Dnes jsem instaloval piny do konektoru T15a pro připojení tempomatu (objednací číslo materiálu je 000 979 012 a cena 180 Kč za dva dráty se čtyřmi nalisovanými piny). To jsem si ale naběhl. Musel jsem sundat všechny desky s relé. Ta poslední byla dost jedlá, protože měla šroub až na příčce mezi kabinou a motorem. Celkem jsou 3 nosné desky relé a pojistek. Musel jsem odšroubovat celou nosnou desku se svorkovnicemi se všemi konektory co vedou do ŘJ. To je čtvrtá nosná deska svorkovnic. Na této nosné desce je také svorkovnice T15a. Nebylo to vůbec jednoduché. Jeden ze dvou šroubů byl pěkně schovaný pod plastem a velmi špatný přístup. Musel jsem odštípat vázací pásky a vytáhnout celou nosnou desku se svorkovnicemi ven abych mohl nasadit piny, které ve svorkovnici T15a chyběli. No zásek jako prase :mrgreen: . Demontáž a montáž cca 5 hodin a samotné napinování svorkovnice T15a cca 30 minut i s letováním spojů s kabelem tempomatu a dvojí kontrolou správného zapojení. Tak dlouho to trvalo než jsem přišel na to, že není zbytí a musím odšroubovat veškeré nosné desky s relé a pojistkami abych se dostal ke svorkovnici T15a. No ale už je hotovo :pleasantry: .
Teď ještě musím zapojit napájení tempomatu. Není mi jasné, kam to napájení připojit. Jestli má být napájení trvalé s napětím 12V i po vytažení klíčku zapalování nebo má být tempomat napájen až po sepnutí klíčku zapalování z důvodu zabránění vybíjení baterie při stání vozidla.
Potřebuji poradit. Díkes za rady.

A ještě malé ilustrativní foto. :rofl: :rofl:


Přílohy:
DSCN3588.JPG
DSCN3588.JPG (501.87 KiB) Zobrazeno 2180 krát


_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 12.04.2011 06:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

9730

Bydliště:

Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

Napájení až po otočení klíčku. :wink:

_________________
Pašoun B5,5 4motouz 96kw, Toyota Rav4 II 2.0 VVTI Virago XV 535


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 17.04.2011 08:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Tak hotovo. Dokonce jsem to dotáhl až tak daleko, že jsem napinoval prázdnou pozici v pojistkové skříňce, aby jištění tempomatu bylo dle popisné kartičky.
Rekapitulace:
- páčka: 550 - Vika (uvidím jak dlouho vydrží)
- kabel: 0 - uštípl jsem kabel z počítače, byl to nějaký header do zadních pozic PC skříně a konektor pasoval
perfektně, akorát jsem musel konektor zajistit proti vysunutí z konektoru páčky tempomatu zdrhovací páskou
- piny do konektoru ŘJ a do pojistkovnice: 180 + 45
- povolení tempomatu v ŘJ: 500 - (lepší cenu jsem narychlo nesehnal, co se dá dělat)
- suma sumárum : 1.275,- Kč

Napájení tempomatu jsem vydrátoval přímo z pojistkovnice. Byla tam pozice, která měla šťávu pouze když byl klíček pootočen do pozice "1". Pokud se klíčkem otočilo do pozice "0", napětí bylo také 0V, takže ještě o něco lepší, než klíčkové napětí 15, protože by tempomat zůstal pod napětím při vypnutí motoru. Ale záleží na každém, jak to vymyslí.

Jo a schema, které poslal majkl1 přesně odpovídalo mojí specifikaci za což velmi děkuji :potlesk: :potlesk: .

Zdarec.

_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 22.04.2011 17:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.10.2009

Příspěvky:

66

Bydliště:

Šumperk

Ahoj.
Muzes blize specifikovat ten konektor z PC, co jsi pouzil? Diky

_________________
Passat 5,5 2001 1.9TDi PD 96kW AVF


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 24.04.2011 07:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.11.2010

Příspěvky:

207

Bydliště:

Ostrov

Jasně. Konektor jsem uštípnul z rozšiřující pozice, která se uchytává na zadní stranu kejsu PC. Konkrétně jsem použil konektor, který se strká do motherboardu a je pro DV nebo jinak FireWire nebo jinak IEEE1394. Je červený myslím. Má akorát správně zaslepený jeden vývod a napinovány všechny pozice, takže všechny piny z konektoru páčky tempomatu pasují. A jako perličku na závěr jsem na tento konektor naletoval uštíplý TP kabel pro síťovou kartu RJ-45. Drátů je tam osm, takže stačí a kabel je poměrně štíhlý, takže se s ním dobře manipuluje. Je nutné použít kabel s vodiči splétanými ne s vodiči pevnými, to by se asi špatně letovalo a kabel s těmito vodiči je docela tuhý. No a protože má jiné barevné značení, je dobré si barevné značení někam poznamenat a založit pro budoucí časy :yahoo: :yahoo: . Jo a nezapomenout na zdrhovací plastovou pásku, protože ten origo konektor má jazýček, který zajistí protio vysunutí konektoru z konektoru páčky no ale ten konektor z PC samozřejmě nemá.

_________________
http:/www.osel.cz

_________________
Passat 1.9 TDI-PD, 96kW, předohrab, r.v. 2005


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 26.04.2011 09:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.08.2009

Příspěvky:

139

Bydliště:

Zlín

přesně tak to mám i já :-)

_________________
The World Is Mine ⎝⏠⏝⏠⎠
http://www.StreetRiders.cz

_________________
Opel Vectra A, 1.6i + VW Passat B5, 1.8T


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group