VOLKSWAGEN CLUB - diskuzní forum, inzerce zdarma, servis, chiptuning, fotogalerie
http://www.vw-club.cz/

Jak zapojit HALE taxametr do pašíka
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=165&t=43569
Stránka 1 z 2

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 00:27 ]
Předmět příspěvku:  Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Mám starší taxametr HALE electronic MCT-020. Prohledal jsem net, ale nenašel jsem schema zapojení. Vedou z něj 4 dráty (hnědý,modrý,červený,černý) předpokládám, že červený je "+" a černý "-" jeden je "puls" od tachometru, ale který :?: hnědý nebo modrý? Co může být čtvrtý drát? Rozsvěcení transparentu? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nerad bych ho odstřelil :roll: Dík

Autor:  StandaS [ 10.11.2007 12:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Currahee píše:
Mám starší taxametr HALE electronic MCT-020. Prohledal jsem net, ale nenašel jsem schema zapojení. Vedou z něj 4 dráty (hnědý,modrý,červený,černý) předpokládám, že červený je "+" a černý "-" jeden je "puls" od tachometru, ale který :?: hnědý nebo modrý? Co může být čtvrtý drát? Rozsvěcení transparentu? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nerad bych ho odstřelil :roll: Dík

Co tě to bere, ty chceš jít na dročku??? Dělal jsem to 15 let a už nikdy více. Až bude kluk doma, kouknu se do auta, jak to tam bylo. Snad to ještě poznám, dráty jsem tenkrát odstříhal a zaizoloval, abych nemusel sundavat palubku, tak tam ještě jsou.

Autor:  SpeedyJ [ 10.11.2007 12:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

a nebude to spis takto: staly+, spinany+, kostra, signal od snimace rychlosti? barvy si dosad sam :D

Autor:  icemaker [ 10.11.2007 13:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Já míval Torolu 3, s Hale zkušenosti nemám takže neporadím :roll: :roll:

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 15:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

StandaS píše:
Currahee píše:
Mám starší taxametr HALE electronic MCT-020. Prohledal jsem net, ale nenašel jsem schema zapojení. Vedou z něj 4 dráty (hnědý,modrý,červený,černý) předpokládám, že červený je "+" a černý "-" jeden je "puls" od tachometru, ale který :?: hnědý nebo modrý? Co může být čtvrtý drát? Rozsvěcení transparentu? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nerad bych ho odstřelil :roll: Dík

Co tě to bere, ty chceš jít na dročku??? Dělal jsem to 15 let a už nikdy více. Až bude kluk doma, kouknu se do auta, jak to tam bylo. Snad to ještě poznám, dráty jsem tenkrát odstříhal a zaizoloval, abych nemusel sundavat palubku, tak tam ještě jsou.

Přímo TAXI ne, ale smluvní přepravu. Kurýrka se kterou spolupracuju bude asi rozšiřovat služby, tak chci být připravenej :wink:

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 15:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

SpeedyJ píše:
a nebude to spis takto: staly+, spinany+, kostra, signal od snimace rychlosti? barvy si dosad sam :D

To mě taky napadlo, ale některé mají i ovládání transparentu, tak nemám jistotu :roll:

Autor:  icemaker [ 10.11.2007 16:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Currahee píše:
SpeedyJ píše:
a nebude to spis takto: staly+, spinany+, kostra, signal od snimace rychlosti? barvy si dosad sam :D

To mě taky napadlo, ale některé mají i ovládání transparentu, tak nemám jistotu :roll:


Nejsem si jistej, ale ovládání transparentu by měli mýt všechny, bez rozdílu značky...

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 16:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Taky bych to tak viděl. No, asi bude experiment. Metoda pokus-omyl není sice to pravé, ale nic jiného mi nezbývá. Zapojím zkušebně na stole na zdroj černý"-" červený"+", pak budu zkoumat zda na hnědém či modrém nebude +12V to by byl transparent a pak je to jasný. Nenašel jsem k němu ani návod. Jsou na něm 4 velký červený knoflíky. To bude maturita odboráře teda pokud předtím nebudu hasit :lol:

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 19:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

StandaS píše:
Currahee píše:
Mám starší taxametr HALE electronic MCT-020. Prohledal jsem net, ale nenašel jsem schema zapojení. Vedou z něj 4 dráty (hnědý,modrý,červený,černý) předpokládám, že červený je "+" a černý "-" jeden je "puls" od tachometru, ale který :?: hnědý nebo modrý? Co může být čtvrtý drát? Rozsvěcení transparentu? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nerad bych ho odstřelil :roll: Dík

Co tě to bere, ty chceš jít na dročku??? Dělal jsem to 15 let a už nikdy více. Až bude kluk doma, kouknu se do auta, jak to tam bylo. Snad to ještě poznám, dráty jsem tenkrát odstříhal a zaizoloval, abych nemusel sundavat palubku, tak tam ještě jsou.

Stando, kamaráde, už si se byl určitě podívat na ty barvy drátů a zapojení. Chystám se k experimentu, ale jak my, akademici, říkáme "jejda čmoudíky, metodika selhala, k nukleární reakci nedošlo :mrgreen: "

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 19:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Tak k výbuchu nedošlo hnědý je - a červený + zbývá modrý a černý :wink: mluví to na mě ve zkratkách a vůbec tomu nerozumím :lol:

Autor:  StandaS [ 10.11.2007 20:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Currahee píše:
Tak k výbuchu nedošlo hnědý je - a červený + zbývá modrý a černý :wink: mluví to na mě ve zkratkách a vůbec tomu nerozumím :lol:

Tak kouknout jsem se ještě nebyl, synátor není doma a nenechal tu klíče od auta. Snad zítra. Jeden musí být od snímače tachometru a jeden musí při zapnutí přerušit přívod do transparentu. Co s tím chceš dělat??? Přivydělávat si načerno??? Už bych do toho nešel, hlaveň u hlavy jsem už měl a to jsem měl sebou i bouchačku. A jak se říká, že zákazníka odhadneš, co je zač, tak ani omylem. Tohoto jsem si vytipoval, jako slušňáka. :evil:

Autor:  Smiegel [ 10.11.2007 21:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Přímo TAXI ne, ale smluvní přepravu. Kurýrka se kterou spolupracuju bude asi rozšiřovat služby, tak chci být připravenej :wink:[/quote]

Vítej v klubu :lol: :lol: :lol:

Autor:  icemaker [ 10.11.2007 22:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Možná se pletu, ale na smluvní přepravu taxál bejt nemusí, pokud si dobře pamatuju.
Jinak pokud ho budeš chtít používat legální cestou, čekaj tě takový krásný věci jako je metrologie, novej paměťovej modul.... :wink:

Autor:  Currahee [ 10.11.2007 22:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

Jo na smluvku stačí tripmetr, ale já ten taxál sehnal levněji než trip a navíc práci dostáváš přes dispečink, tak to není černota. Spíš jde o to, aby klient viděl, že s ním nejezdíš oklikou 8) Do teď to nemuselo být, ale nyní si ty firmy daly trip nebo taxál jako podmínku :roll:

Autor:  JonatanCl [ 12.11.2007 17:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak zapojit HALE taxametr do pašíka

StandaS píše:
Currahee píše:
Tak k výbuchu nedošlo hnědý je - a červený + zbývá modrý a černý :wink: mluví to na mě ve zkratkách a vůbec tomu nerozumím :lol:

Tak kouknout jsem se ještě nebyl, synátor není doma a nenechal tu klíče od auta. Snad zítra. Jeden musí být od snímače tachometru a jeden musí při zapnutí přerušit přívod do transparentu. Co s tím chceš dělat??? Přivydělávat si načerno??? Už bych do toho nešel, hlaveň u hlavy jsem už měl a to jsem měl sebou i bouchačku. A jak se říká, že zákazníka odhadneš, co je zač, tak ani omylem. Tohoto jsem si vytipoval, jako slušňáka. :evil:



Vítám tě v klubu :lol:
Kvér jsem u hlavy sice neměl, ale kvér jsem na kudličkáže tahal. Měl smůlu, seděl vepředu a já jsem levák, takže ani nepostřehnul, že tahám z podpažního bouchačku. Lek se, že najednou čumí do hlavně bouchačky, tak jsem to zahamoval, vylít z auta, jednu pustil do vzduchu a on vzal roha.
A to bylo cca půl roku po tom, co mi ksindli podřízli kolegu kvůli 9 stovkám. Byl jsem jeden z prvních, co v tu dobu měli zbroják, ostatní si po tý vraždě začali zbrojáky dělat hromadně.
Psal se rok 1998-1999.
Dělal jsem to ještě půl roku a šel jsem od toho, za ty nervy a kolísavej výdělek to nestálo.

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/