Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 31.07.2015 23:11 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

04.05.2015

Příspěvky:

181

Bydliště:

Plzeň

Zdravím všechny :pleasantry: , dovolím si přidat svou "záhadu" do davu.
Na navi/rádiu v našich autech se dá nakódovat, aby se na obrazovce se souřadnicemi GPS a kompasem přidaly i náklony vozu. Záhada/problém u mě je v tom, že ukazatele náklonu sice na displayi mám, ale stále s 0 stupni resp. nefungují. Pokoušel jsem se googlit, kde se nějaká příslušná čidla nacházejí, nebo z čeho se mají hodnoty náklonu získávat, ale marně. Poradíte?

_________________
VW Touareg 5.0 V10 - chip - 413hp, 990 Nm tel.: 727 924 839 (v případě potřeby SMS)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 04.08.2015 08:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.11.2012

Příspěvky:

7

Taktéž zdravím, jakým způsobem jsi se k vyvolání náklonů na RNS2 dostal?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 04.08.2015 09:56 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

04.05.2015

Příspěvky:

181

Bydliště:

Plzeň

Touaregman píše:
Taktéž zdravím, jakým způsobem jsi se k vyvolání náklonů na RNS2 dostal?


Kódování rádia - pokud máš ve VCDS nápovědu, tak tam se to i píše, bohužel si už z hlavy nepamatuji, jaká to byla pozice.... Pokud by se Ti nepodařilo najít, tak mohu poslat screen.... Jinak náklony vypadají takto-


Přílohy:
20150804_094524.jpg
20150804_094524.jpg (483.41 KiB) Zobrazeno 1172 krát


_________________
VW Touareg 5.0 V10 - chip - 413hp, 990 Nm tel.: 727 924 839 (v případě potřeby SMS)
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 04.08.2015 11:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

439

Bydliště:

Pod Čantoryji

Zajímavé,na to se musím juknout taky.
Vzpomeneš si kde to zhruba je?Jestli kodovani konfortu či podobně?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 04.08.2015 14:19 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

04.05.2015

Příspěvky:

181

Bydliště:

Plzeň

breh píše:
Zajímavé,na to se musím juknout taky.
Vzpomeneš si kde to zhruba je?Jestli kodovani konfortu či podobně?


Jak jsem psal - kodovani radia - viz. přiložený screen (levelling display)
Dej mi vědět, zda ti to po zapnutí bude ukazovat, díky. ;)


Přílohy:
radio.jpg
radio.jpg (116.28 KiB) Zobrazeno 1148 krát


_________________
VW Touareg 5.0 V10 - chip - 413hp, 990 Nm tel.: 727 924 839 (v případě potřeby SMS)
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 09:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.11.2012

Příspěvky:

7

Pánové, zkusil jsem pomocí VCDS nakódovat. Bohužel v kódovaní radia RNS2 DVD které mám, tato položka levelling display není. Je tedy dostupná pouze pro RNS2 CD (starší verze navigace). Otázka je, zda v autě čidla pro lineární snímání náklonu v obou směrech vůbec jsou?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 10:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

439

Bydliště:

Pod Čantoryji

Výsledek pokusu-kodovani přijato,nová funkce je na obrazovce,ale měřeni uhlu naklonu nefunkčni.
Možna je třeba ještě někde něco najit a povolit.Čidlo náklonu to podle mě má a to gyroskop z kterého bere data navi když vypadnou satelity.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 10:22 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12839

Bydliště:

Humpolec

ten je uvnitř navi

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 11:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

439

Bydliště:

Pod Čantoryji

Tornado-pro ty náklony jsou jiné snímače?nebo zkrátka vubec nejsou?Dá se todle oživit?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 13:04 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

04.05.2015

Příspěvky:

181

Bydliště:

Plzeň

K pokusu nakódování funkce na RNS 2 DVD - mám i DVD verzi tohoto rádia a levelling funkci tam mám, asi bude záležet na verzi SW, jelikož.....

Po pročtení některých německých a USA fór jsem došel k závěru, že mnou vytvořená diskuze bude zbytečná (kéž by tomu tak nebylo). Dočetl jsem se, že tato funkce byla uvolněna v SW v roce 2004, ale byla hned následně zakázána této funkci komunikace s čidly, jelikož přesnost měření byla +- 5 st., což je třeba v případě bočního náklonu dost. Údajně se data brala a počítala z čidel na každém kole. Vzhledem k tomu, že tam diskutovala celkem dost lidí a vydrželo jim to asi dva roky, tak soudím, že to vážně nepůjde....
Pokud by se někomu přece jen podařilo náklony zprovoznit, byla by to pecka :yahoo:

_________________
VW Touareg 5.0 V10 - chip - 413hp, 990 Nm tel.: 727 924 839 (v případě potřeby SMS)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 06.08.2015 14:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

439

Bydliště:

Pod Čantoryji

To je sakra škoda.
Nahoď odkaz na to USA forum,projížděl jsem to,ale nenašel.
Ale je fakt že si neumim představit jaká data by to bralo ze snímaču na nápravach.Aspoň moje představa je že umi změřit jen výšku,ale od sklonu auta vuči vodováze je snad jak sem zmínil gyroskop.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Náklony v RN S2
PříspěvekNapsal: 29.10.2015 15:52 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.03.2014

Příspěvky:

3

mne tu v rns 2 cd naskočilo, ale je t stale v nule.. aký sklon treba? alebo je to citlivé?


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group