Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 12.01.2011 17:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

Ahoj
Potřeboval bych pomoc od někoho kdo má zkušenosti s Lupem 3L. Máme jeden kousek v rodině... Máme problém s tím tlakovacím čerpadlem, pomocí kterýho to pak řadí rychlosti (nevim jak se to přesně jmenuje, je to ta věc vedle baterky :mrgreen: ) Už se v minulosti párkrát stalo, že se při otočení klíčku nerozběhlo, ale stačilo na něj poklepat a rozběhlo se. Letos v zimě se to ale začalo stávat pravidelně a víc. Vypadá to jako že je tam něco přidřený nebo tak něco. I když se na něj poklepe, tak se to párkrát převalí a konec. Takže jsem chtěl poprosit někoho kdo už to opravoval, jestli by mi poradil jak na to. Táta se do toho chce pustit, ale zatim nebyl čas, tak zjišťuju předem, co bude třeba vyměnit, koupit, atd. aby to pak byl o to větší fofr :mrgreen: Najde se nějakej mistr?
Díky za rady :wink:

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 15.01.2011 17:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

Nikdo nic neví? :(

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 16.01.2011 17:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

854

Bydliště:

Guty 74

Těžko tak na dalku posoudit..... z timhle sem se ještě nesetkal ale kdyby to potkalo mě tak rozebiram a rozebiram az na to prijdu:-) Muze byt jen vadnej kontakt nebo čidlo tlaku vadne..... je toho hodně:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 16.01.2011 18:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

No jasný že to jde na dálku těžko radit :wink: Já jen jestli se někdo nesetkal s podobným problémem... času je málo, staví se barák, atd. :wink: Ale asi nezbyde než to rozebrat a dát to trochu do pucu :wink: :)

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 16.01.2011 21:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

854

Bydliště:

Guty 74

Když to nechce jet tak na tom nic pokazit nemužeš :wink: :wink:

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 17.01.2011 11:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

Jj, pravda :mrgreen:

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 07.05.2011 21:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.04.2011

Příspěvky:

1

Je to hydralické čerpadlo, které odchází kolem 130-180 tis. km repase je téměř nemožná, často také propouštějí nárdržky na olej a vdůsleku se zadře, někdy se běžně opotřebuje, na ebay je o to dračka a stejně dlouho nemusí vydržet, bohužel naprostá většina stejně jako já bude muset to čerpadlo koupit nové v ČR stojí cca. 25.000 kč vč. DPH ja ho kupoval v německu cca. 20.000kč.

Vůbec celý systém této robotické převodovky není příliš dlouhotvající odchází také často spojkový váleček v ČR cca. 6000kč a to nejhorší je řadící kostka nebo-li gangsteller cena 25.tis ta mi také už propouštěla tlak, on tlak pulzuje což znamená že pístky ve válečcích mají velké vůle. nejhorší je to, že je nerozebíratelná.

také čidlo opotřebení sp. lamely může způsobit stejný problém a to že se převodovka chová tak, že převodový stupen zustane zasekly a nepřeřadí nebo to rovnou kopne kvalt a pustí spojku rychle až auto skočí a zdechne, nebo nastartuje se ale plyn reaguje pouze v poloze "N"


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 08.05.2011 20:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

No tak to jsi mě nepotěšil :mrgreen: Co znamená že je repase téměř nemožná? :mrgreen:

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 09.05.2011 07:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

854

Bydliště:

Guty 74

Prostě, že je nemožná:-)
Jinak bych jen poopravil, ze ten "gangsteller" - hydraulicky řadič neni nerozbiratelny. Uz sem par opravil, ale nedoporučuju rozebirat:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 09.05.2011 11:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2090

Bydliště:

Plzeň

No teď když je teplo, tak to zase funguje bez problémů, ale budem teda shánět to čerpadlo, aby se to před zimou udělalo... díky za rady :wink:

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 15.06.2011 13:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

8

Cau jestly mas problem z radicem tak neni problem mam na to nove dily. Radice opravuju (napr praskle vycko-za nove)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 10:56 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Pekný den prajem, mám niekedy problém že pri studenom motore prevodovka nepreradí z jednotky na vyššie stupne . m.ploc píše v príspevku že to môže spôsobovať "čidlo opotřebení sp. lamely" . Aká je cena tohoto dielu keďže v autodieloch(e-shop) ho neviem nájsť ?
Ďakujem za pomoc

VW Lupo 1,2tdi , automat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 14:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

854

Bydliště:

Guty 74

Čidlo opotřebeni spojkove lamely tam neni, teda ja ho tam ještě nikdy neviděl:-)

Kdy bylo na autě naposled dělane základni nastavení převodovky? Kdy byl v řadicim systemu vyměněn hydraulicky olej?

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 14:27 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Nastavenie neviem kedy bolo urobené , bola len výmena hydr.oleja v marci 2015. Môže mať vplyv aj teplota motora zo snímača? Pretože žhaví aj ked je už zohriaty. Zajtra budem robiť diagnostiku. Takže by ste mi odporúčali urobiť nastavenie , ano?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 14:42 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

15.11.2014

Příspěvky:

56

Bydliště:

HB,Brno

m.ploc píše:
Je to hydralické čerpadlo, které odchází kolem 130-180 tis. km repase je téměř nemožná, často také propouštějí nárdržky na olej a vdůsleku se zadře, někdy se běžně opotřebuje, na ebay je o to dračka a stejně dlouho nemusí vydržet, bohužel naprostá většina stejně jako já bude muset to čerpadlo koupit nové v ČR stojí cca. 25.000 kč vč. DPH ja ho kupoval v německu cca. 20.000kč.

Vůbec celý systém této robotické převodovky není příliš dlouhotvající odchází také často spojkový váleček v ČR cca. 6000kč a to nejhorší je řadící kostka nebo-li gangsteller cena 25.tis ta mi také už propouštěla tlak, on tlak pulzuje což znamená že pístky ve válečcích mají velké vůle. nejhorší je to, že je nerozebíratelná.

také čidlo opotřebení sp. lamely může způsobit stejný problém a to že se převodovka chová tak, že převodový stupen zustane zasekly a nepřeřadí nebo to rovnou kopne kvalt a pustí spojku rychle až auto skočí a zdechne, nebo nastartuje se ale plyn reaguje pouze v poloze "N"

Ty seš majitel autorizáku? všechno, co jsi napsal, jsou buď úplné nepravdy nebo polopravdy, čili pololži.

_________________
Oprava autoelektroniky alternátory startéry veškeré opravy lupo 3L diagnostika VW group. 776 490 174

_________________
Elektrikář


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group