Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 14:50 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.11.2014

Příspěvky:

56

Bydliště:

HB,Brno

Georgino007 píše:
Ahoj
Potřeboval bych pomoc od někoho kdo má zkušenosti s Lupem 3L. Máme jeden kousek v rodině... Máme problém s tím tlakovacím čerpadlem, pomocí kterýho to pak řadí rychlosti (nevim jak se to přesně jmenuje, je to ta věc vedle baterky :mrgreen: ) Už se v minulosti párkrát stalo, že se při otočení klíčku nerozběhlo, ale stačilo na něj poklepat a rozběhlo se. Letos v zimě se to ale začalo stávat pravidelně a víc. Vypadá to jako že je tam něco přidřený nebo tak něco. I když se na něj poklepe, tak se to párkrát převalí a konec. Takže jsem chtěl poprosit někoho kdo už to opravoval, jestli by mi poradil jak na to. Táta se do toho chce pustit, ale zatim nebyl čas, tak zjišťuju předem, co bude třeba vyměnit, koupit, atd. aby to pak byl o to větší fofr :mrgreen: Najde se nějakej mistr?
Díky za rady :wink:

Pokud poklepeš na motor a cukne, budou to uhlíky- sjeté, zaseklé, nebo utrřené přívody. Pokud máš za sebou už několik úspěšných oprav komutátorových motorů, klidně se do toho pusť. Je to sice obyčejný DC motor, ale složit a vyčistit komutátor tak aby se nezkurvil není triviální. 20 litrů to stát určitě nebude. Mám za sebou několik desítek oprav elektrických strojů bez jediné reklamace. Náhradní čerpadlo mám, ale jen na půjčení. Hlavně to nerozdělávej sám. Odkud jsi?

_________________
Oprava autoelektroniky alternátory startéry veškeré opravy lupo 3L diagnostika VW group. 776 490 174

_________________
Elektrikář


Naposledy upravil Marek 3L dne 24.05.2015 14:56, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 14:55 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Tak z tým snímačom opotrebenia spoj.lamely , je dobrá "kačica". :D :D :D . A já to hladam v e-shopoch ako idiot. Ešte že dnes je nedela , inač by som volal do VW že čo je to za čidlo :laugh: :laugh:

Ale poradte mi prosím niekto na moju otázku. "mám niekedy problém že pri studenom motore prevodovka nepreradí z jednotky na vyššie stupne" potom zastanem vypnem motor ,znovu naštartujem a radí pekne


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 15:02 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.11.2014

Příspěvky:

56

Bydliště:

HB,Brno

miro1980 píše:
Tak z tým snímačom opotrebenia spoj.lamely , je dobrá "kačica". :D :D :D . A já to hladam v e-shopoch ako idiot. Ešte že dnes je nedela , inač by som volal do VW že čo je to za čidlo :laugh: :laugh:

básník možná měl na mysli zpětnovazební potenciometr na spojkovém válečku :-) ale ten s tím opravdu nesouvisí. Jestli to chceš sptavit, tak ko ntaktuj buď mě nebo Mc Mahona, nebo pak mám kontakt i na člověka, který Ti zrepasuje gangsteller, který se nedá rozebrat a stojí 200 tisíc .-)

_________________
Oprava autoelektroniky alternátory startéry veškeré opravy lupo 3L diagnostika VW group. 776 490 174

_________________
Elektrikář


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 15:04 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.11.2014

Příspěvky:

56

Bydliště:

HB,Brno

miro1980 píše:
Tak z tým snímačom opotrebenia spoj.lamely , je dobrá "kačica". :D :D :D . A já to hladam v e-shopoch ako idiot. Ešte že dnes je nedela , inač by som volal do VW že čo je to za čidlo :laugh: :laugh:

Ale poradte mi prosím niekto na moju otázku. "mám niekedy problém že pri studenom motore prevodovka nepreradí z jednotky na vyššie stupne" potom zastanem vypnem motor ,znovu naštartujem a radí pekne

základní nastavení.... nebo synchrony ale není to pravděpodobné.
nebo to zkus vytočit ke 4000 a pak přeřadí. to je zase jiný problém na delší vysvětlování

_________________
Oprava autoelektroniky alternátory startéry veškeré opravy lupo 3L diagnostika VW group. 776 490 174

_________________
Elektrikář


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 15:07 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Takže tieto problémy spôsobuje "gangsteller" .? Kolko stojí repas?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 15:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

813

Bydliště:

Guty 74

Marku, jen tak na okraji, reagovals na přispěvky ktere jsou 4 roky stare:-) Ty myslim nejsou aktualni a nema cenu je řešit:-)

Ted je třeba poradit nějak Mirovi. Je to nějaka divna chyba, že když se zahřeje motor tak to jde vpohodě. Jakym stylem byla vyměněna hydraulicka kapalina? Odsata nahoru nebo cele to bylo rozebrane a vyčištěně? Mě to vypada tak, že tam bude voda nebo nějaka stará kapalina dole a bude to třeba cele rozebrat.

Každopadně budeme chytřejši když nahodiš chyby z diagnostiky:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 15:15 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Neviem akým spôsobom vymieňali hyd.kvapalinu , dávali ho do servisu ale nie vw. Ale po diagnostike budem vedieť viac , pretože svieti kontrolka abs a airbag , no a pri štarte žhaví aj ked je zohriaty motor. Myslíš že to bude mať nejakú súvislosť z teplotou motora??


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 17:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

813

Bydliště:

Guty 74

Zatim netušim, je třeba vic info z diagnostiky

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 19:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2086

Bydliště:

Plzeň

Tak, tak... můj příspěvek už neni pár let aktuální ;) Auto nám bylo ukradeno, odtaženo se zablokovanýma předníma kolama do pole a tam, když se nepodařilo zprovoznit a odjet s nim, zapáleno... zbyla jenom holá kastle a torzo motoru :?

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 19:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

813

Bydliště:

Guty 74

Tušim si posilal tady na forum i foto ne? To bylo hodne smutne, taky kretenismus.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 20:05 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.11.2014

Příspěvky:

56

Bydliště:

HB,Brno

tak to se omlouvám :-) nečtu datumy :-)

jako zapálit někomu auto na poli to je trestný čin obecného ohrožení doufám že je chytli, pokud teda zrovna neměřili radarem. Likvidace 3Lka je větší kurvárna než nového hjondé.

problém s přeřazením na dvojku bylo v mraze přeřadilo to až ve 3500 rpm.důvod neznám asi kombinace viskozity kapaliny a horšího akumukátoru hydrauliky., Jde to zařadit ručně nebo vůbec? Chyby řazení, které se "opraví" restartem motoru přisuzuju rozhozenému základnímu nastavení. Fakt to chce ten výpis chyb a to i z motorové ŘJ

_________________
Oprava autoelektroniky alternátory startéry veškeré opravy lupo 3L diagnostika VW group. 776 490 174

_________________
Elektrikář


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 24.05.2015 20:25 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Ručne ,to neviem , auto išla mama. Ale dnes urobených 30km a všetko bolo v poriadku.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 25.05.2015 10:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.06.2008

Příspěvky:

2086

Bydliště:

Plzeň

Jj dával jsem tehdy fotku někam... No už je to dlouho, pachatele samozřejmě nenašli, takže tim, že jsme to torzo odvezli do šrotu to všechno skončilo :(

_________________
Většinou nějaký VW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 25.05.2015 17:37 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

24.05.2015

Příspěvky:

29

Tak mám nové poznatky , niekedy sa stane že aj pri teplom motore prestane radiť , ale stačí zaradiť manualne a už to ide.
Diagnostika vypísala tieto chyby :
Motor:
18060
P1652-35-00
Prevodovka:
00263
01316
01073
01314
ABS: 00290
Airbag:
00532
01317

Skúsil som ti chyby vybazať ale jedine čo sa dalo bol Airgag. Ale niekedy mi program diagnostiky vypísal že mám použiť originál hex kábel.
Ešte jedna vec , čerpadlo hydrauliky ked som robil diagnostiku tak sa spúštalo každé cca 2min.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 3L - problém s řazením
PříspěvekNapsal: 25.05.2015 18:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

813

Bydliště:

Guty 74

Tos to tu nemohl nahodit i s popiskama at to nemusim hledat ve VIS-u?:-):-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group