Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 29.01.2011 23:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

RichardK píše:
Jakou matku mám povolit. Koukal jsem tam ze spodu. A je tam vidět jen šroub který je utažený do řadící tyče ,která mění kvalty v převodovce? Ten mám povolit a pak lechce přitáhnout?

Dnes jsem zatím provedl nastavení spojky. Měl jsem hodnotu 2,3V která pomalu klesla na 2,09 kde se zastavila. Nastavil jsem 1,85. Mám však pocit že to teď řadí trošku hůř. Zítra se pokusím nastavit převodovku a skluz. Problém to nevyřešilo. Stále v poloze stop chcípá, ale pro změnu začal fungovat Start/stop.
Start stop funguje podivně, někdy při opětovném startu (opětovném uvolnění brzdy) na okamžik chytne a hned při pokusu o rozjetí chcípne. Na noc jsem odpojil baterku, ráno uvidím zdali se stal přes noc zázrak.:-))


Ještě jak tu pišeš že to problem nevyřešilo tak to musiš nejdřiv udělat cele nastaveni :) Pak mužeš mluvit o úspěchu nebo naopak :)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 29.01.2011 23:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Dík. už mi to je jasný. Zítra to zprzním a dám vědět,jak jsem dopad.

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 03.02.2011 21:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Tak lupo už o5 startuje v poloze stop a dokonce i Start/stop system funguje. Ještě to není ideální. Stále na nízké rychlosti(1,2) při přeřazení dost necitlivě pouští
spojku. Dále poměrně dluho při zahřátí pouští spoku při rozjezdu. Nepříjemné to je hlavně při rozjezdu v kopci. Těžko se hledá moment mezi uvolnění ruční brzdy a sešlápnutím plynu. Díky radám McMahona se mi asi na 50tý pokus podařilo udělat základní nastavení převodovky. Ještě si musím pohrát s nastavením skluzu. Viz.problémy výše.Zatím jsem to zkoušel podle návodu z internetu. Máte nějaké postřehy jak to nejlépe udělat? Děkuji všem za rady a pomoc.

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 03.02.2011 22:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

No a udělal jsi i nastaveni bodu prokluzu (Creep point)?

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 03.02.2011 22:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Ano, udělal. Jen neumím anglicky. tak nevím jestli dobře.

Spustil jsem blok 025 , pak nastartoval motor. Sešlápnul brzdu a zatáh ručku.
Pak jsem zařadil E. Pak jsem brzdu uvolnil a opět stisknul. Dělal jsem to tak dlouho až se ve třetím okénku
objevila 0. Při každém se šlápnutí hodnota klesla o 1.

Možná jsem to udělal blbě. Nevím.

Dá se to číslo 5 změnit na jiné? (menší či větší počet kroků?)

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 04.02.2011 00:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Dobře si to udělal. 8) 8)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 13.02.2011 22:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Zdravím, tak trápení s lupem pokračuje. Dnes jsem s o5 snažil udělat základní nastavení,protože to občas nechtělo couvat,ale nepovedlo se. Neproběhne
základní nastavení. ve třetím políčku je stale chyba 12. Když povolím tu matici na řadiči, tak to najede na spodní konec toho oka. A po té když provedu nastavení tak to vyhodí chybu. dle manuálu by si to mělo samo najít při povolení polohu ale nic to nedělá? Dájí se koupit samostatně snímače polohy? Dále mám pocit že horní páka na které je snímač polohy má poměrně dost velkou vůli. Je to normální?

Díky za rady a podněty

Richard K.

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 13.02.2011 22:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Potenciometry se daj kupit a vuli třeba dotahnout.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 13.02.2011 22:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Ono to vypadá spíš, že je vyběhané futro v hliníkovém těle. Když robota vyndám a odělám snímače, je potřeba to pak nějak nastavit? dále když vyndám robota tak musím povolit šroubek na řadící tyči co čouhá z převodovky, jak se to potom při zpětné montáři nastavuje?

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 14.02.2011 00:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Když odebereš potenciometry tak neni třeba nic nastavovat, ale když to rozebereš vic tak je to tam na ticicihranech:-) Takze bacha na vec:-) A šroubek kterej je na řadici tyčce ma tam vyvrtanou dirku, takže neni problem to zpatky složit:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 20.02.2011 21:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

35

Tak Lupo už zase jezdí a řádí. Byly volné obě páky co tahají za řazení. Vyměnil jsem take akumulátor tlaku, aby čerpadlo nemuselo tak často běhat.
V přístím kole mě čeká těsnění pod víkem řadiče a ó-kroužky kolem hřídelek. Kam pro těsnění? Dá se to utěsnit víko tmelem na motory. Neznáte někdo rozměr
ó-kroužků co těsní hřídelky? Měnil jste někdy někdo uvnitř pístní gumičky?
V dalším kole musím ještě vyřešit vybrace motoru. koukal jsem do VAGu na volnoběžnou dávku na vstřikách a ukazujemi toto:
1válec -0,7 druhý -0,3 a ttřetí +1,6. Je to normální? O příštím víkendu zkusím proběhnout svazek v hlavě.

Dík za náměty
Richardk

_________________
Lupo 3L ,Volvo V70


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 22.02.2011 23:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Tak těsnění pod víkem nové nekoupiš a mě se to tmelem neosvědčilo, sehnal jsem si teflon dané tloušťky a doma vyřizl:) A O-kroužky musiš poměřit:)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 26.02.2011 12:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.02.2011

Příspěvky:

1

Zdravim.Take mam lupo 1.2TDi.Je to auto pro narocne,take mi to dela co chce.Ja uz jsem se s tim naucil,ale kdyz s tim ma jet nekdo jiny,tak vetsinou neodjede,nebo neprijede.Tak si ho,uz ani nikdo nepujcuje.Take vyhoda.Nevite jaky olej se dava do hydrauliky spojky a kde se meri hladina?Jak je zima tak mi to strasne dlouho tlakuje.Pak teprve jde nastartovat motor.Po nastartovani jeste musim cekat ,nez se na displeji nacte rychlost.Vybiji se dost i baterie.Ohledne toho startovani a chcipani v eco rezimu.Take mi to zlobilo.u pedalu brzdy je spinac.Ten jsem vymenil a je to OK.(cca350kc)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 05.04.2011 21:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

21.01.2011

Příspěvky:

27

Taky se mi stava ,rano kdyz chci nastartovat,tak nic -auto nereaguje. Po vypnuti klicku a opakovani vse ok,pak cely den vse v poradku. Cim to je?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 05.04.2011 22:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Nechce nastartovat protože nemá natlakovano........ bezpečnostni pojístka. Vzdy pockej az to dotlakuje a pak az startuj, nekdy nechce nastartovat po natlakovani tak bud otočit kliček zpeta znova nebo ho jen dele přidržet..... kdyz sem to mel netesne tak se mi to taky stavalo a asi po 2 - 3s drzeni klicku v poloze start to vzdy chytlo:-) Ted uz ten problem sem davno nemel.

Jinak tlakuje dlouho protoze soustava neni tesna a nekde nasava vzduch.... ovzdusnit, vymenit O-kroužky. Jeslti to nebude idealni (u mne to taky porad neni) tak si myslim ze bude treba vyemnit O-krouzky mezi jednotlivymi kanalky el. mag. ventilu. Este sem to neudelal ale jak bude cas tak udelam a sdelim vysledky. Jinak kdyz to funguje dobre by to nemelo tlakovat dele nez 10s, max. 15 pokud je venku teplo (v zime tlakuje vzdy dele). Ta delka tlakovani taky zavisi jak dlouho se z autem nejelo.

Olej se tam lije normlane hydraulicky (zeleny nebo cerveny) a hladina se kontroluje na zasobnicku pri povolene podtlakove nadobe.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group