Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 05.04.2011 22:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

21.01.2011

Příspěvky:

27

McMahon píše:
Nechce nastartovat protože nemá natlakovano........ bezpečnostni pojístka. Vzdy pockej az to dotlakuje a pak az startuj, nekdy nechce nastartovat po natlakovani tak bud otočit kliček zpeta znova nebo ho jen dele přidržet..... kdyz sem to mel netesne tak se mi to taky stavalo a asi po 2 - 3s drzeni klicku v poloze start to vzdy chytlo:-) Ted uz ten problem sem davno nemel.

Jinak tlakuje dlouho protoze soustava neni tesna a nekde nasava vzduch.... ovzdusnit, vymenit O-kroužky. Jeslti to nebude idealni (u mne to taky porad neni) tak si myslim ze bude treba vyemnit O-krouzky mezi jednotlivymi kanalky el. mag. ventilu. Este sem to neudelal ale jak bude cas tak udelam a sdelim vysledky. Jinak kdyz to funguje dobre by to nemelo tlakovat dele nez 10s, max. 15 pokud je venku teplo (v zime tlakuje vzdy dele). Ta delka tlakovani taky zavisi jak dlouho se z autem nejelo.

Olej se tam lije normlane hydraulicky (zeleny nebo cerveny) a hladina se kontroluje na zasobnicku pri povolene podtlakove nadobe.
Super...dekuji moc.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 07.07.2011 09:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.07.2011

Příspěvky:

2

zdarvim vas chalani mam problem s lupon nechce mi to prejst cez zakladne nastavenia stale mi napise chybu 12.. co to moze byt viete mi prosim poradit??? chcem sa este opytat ze ak povolim tu srubku dole co tu o nej pisete tak to tahielko by sa malo hybat hore a dole ze ten robot si to akoze nastavy sam ale mne sa to tam nechce hybat moze to byt tym ze preto mi aj naskakuje ta zavada?? dakujem za vase rady.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 07.07.2011 10:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Chyba 12 vyskakuje pravě při špatněm seřizeni toho tahla o kterem pišeš niž. A že se to nehyba to funguje torochu jinak. Když daš zakladni nastaveni, blok 14 a vyskoči ADJUST! tak to tahlo se už nastavi a ty když povoliš tu matišku tak se to v te dražce posune do vyvažene polohy. Takže stači pak dotahnout a pokračovat v zakladnim nastaveni. A když nechce projit to zakladni nastaveni tak skus po povoleni te matičky postunout to tahlo kousiček nahoru nebo dolu a dotahnout.... prostě musiš zkoušet, ktera ta poloha je spravna. Na některych Lumpicich udelam zakladni nastaveni napoprvy a nedavno sem zkoušel 3/4 hodiny než sem našel tu spravnou polohu.... 8) 8) A když to nepujde tak to přivez, udělam to:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 09.07.2011 19:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.07.2008

Příspěvky:

271

McMahon píše:
Chyba 12 vyskakuje pravě při špatněm seřizeni toho tahla o kterem pišeš niž. A že se to nehyba to funguje torochu jinak. Když daš zakladni nastaveni, blok 14 a vyskoči ADJUST! tak to tahlo se už nastavi a ty když povoliš tu matišku tak se to v te dražce posune do vyvažene polohy. Takže stači pak dotahnout a pokračovat v zakladnim nastaveni. A když nechce projit to zakladni nastaveni tak skus po povoleni te matičky postunout to tahlo kousiček nahoru nebo dolu a dotahnout.... prostě musiš zkoušet, ktera ta poloha je spravna. Na některych Lumpicich udelam zakladni nastaveni napoprvy a nedavno sem zkoušel 3/4 hodiny než sem našel tu spravnou polohu.... 8) 8) A když to nepujde tak to přivez, udělam to:-)

Me kdyz se rozsviti ADJUST, tak se mi taky nikdy nic nenastavi - kdyz tu matku povolim, tak to tahlo je uplne volne a da se s tim hybat v rozsahu cele te drazky. Psal si tu neco o potenciometrech - to je presne co?

_________________
GVI - 1.2TSI, 63kW, DSG, tornado red


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 10.07.2011 07:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Když se z tim da hybat v celem rozsahu tak to už ma řadič velkou vuli. U mně to vždy dost pevně drži takže když z tim chci kousek pohnout ak trošku musim přitlačit. A potenciomentry jsou na řadiči z boku dva (z boku, jdou k nim draty) a ony snijmaji pravě tu polohu řadiče.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 12.07.2011 00:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.07.2008

Příspěvky:

271

McMahon píše:
Když se z tim da hybat v celem rozsahu tak to už ma řadič velkou vuli. U mně to vždy dost pevně drži takže když z tim chci kousek pohnout ak trošku musim přitlačit. A potenciomentry jsou na řadiči z boku dva (z boku, jdou k nim draty) a ony snijmaji pravě tu polohu řadiče.

co s tim mam delat? ;)

_________________
GVI - 1.2TSI, 63kW, DSG, tornado red


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 12.07.2011 09:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Asi by bylo nejlepši kdybych se na to podival sam:-) Ale to tak až ke konci tydne nejrychleji:-) Mužeme se na skypu nebo icq domluvit :-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 11.05.2015 18:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2009

Příspěvky:

30

Tak jsem se pokoušel o základní nastavení převodovky. Nastavení řadiče rychlosti mě nikdy nedoběhne a skočí mě tam chyba 12. Na tyčce s kloubky byla velká vůle, tak jsem vytáhl řazení a dotáhl oba směry pohybu a vůle se zmenšila. Po montáži se nastavení stále nedaří. Nikdy nedoběhne a nejlepší výsledek byl že souhlasilo S,R,N a u E se musí trochu přitlačit páka řazení zpět k N aby tam skočilo E a to svítí společně s 2. Je ještě nějaká vůle v kloubku táhla. Je možné že to nedoběhne kvůli tomu? Dík za rady.

_________________
VW Passat 3C Variant 1.9TDI Alhambra 2.0TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 24.06.2015 21:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2009

Příspěvky:

30

Tak se mě konečně povedlo základní nastavení, problém byl v netěsnosti řazení, sákl olej. Po přetěsnění se základní nastavení povedlo. Ještě mě klouže spojka. Nastavení bodu prokluzu se nedaří. Pravděpodobně asi vadná spojka. Máte s tím někdo zkušenost? Nebo to může být něčím jiným než vadnou spojkou? Dík za rady.

_________________
VW Passat 3C Variant 1.9TDI Alhambra 2.0TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 24.06.2015 22:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

A co se ti nedaři při tom nastaveni prokluzu?
Každopadne bud je vadna spojka nebo spojkovej valeček. Po přetěsnění si odvzdušnil soustavu?

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 28.06.2015 13:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2009

Příspěvky:

30

Systém je odvzdušněný. Jinak dam 08, skupinu 25, nastartuju mám zatáhlou ručku a sešlapuju a povoluju brzdu a v poli 3 mám stále 0, už od začátku.

_________________
VW Passat 3C Variant 1.9TDI Alhambra 2.0TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 29.06.2015 00:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Ale ten prokluz se nedela přes zakladni nastaveni ale přes měřene hodnoty. Potom se nedi, že to nejde.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 29.06.2015 22:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2009

Příspěvky:

30

Však jsem psal 08(měřené hodnoty)

_________________
VW Passat 3C Variant 1.9TDI Alhambra 2.0TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo přestalo startovat v poloze "stop"
PříspěvekNapsal: 06.07.2015 12:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2009

Příspěvky:

30

Tak po výměně spojky, je vše OK. Základní nastavení proběhlo i bod prokluzu šel provést bez problému. Jenom auto nejde startovat v poloze stop a nefunguje Start/Stop systém. Žádnou závadu jsem nenašel. Nemůže to být tím, že snímač dráhy spojky je nastaven na hraniční hodnotu 1,8V? Dík za rady

_________________
VW Passat 3C Variant 1.9TDI Alhambra 2.0TDI


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group