Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 11.01.2014 02:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Tak zaprve, jestli ti to nastavi ve VW tak osobně přijedu a hluboce se jim uklonim:-) Zatim sem nepotkal ani jeden autorizak ktery by to uměl. A to sem opravoval 3L-ka uz i ve Stuttgartu a Kölnu.
A jinak mel si uz otevřenou kapotu a sundany kryt z motoru? Protože nejdřiv se na to podivej jak ten system funguje, než budete do toho dělat:-) Ne fakt to myslim važně, neni to sranda u těchto převodovek:-) Tady chlapci na foru ti potvrdi:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 11.01.2014 10:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

Jelikoz tomu nerozimum a jedinej kdo mi taky odpovida jsi ty, tak rpoto te otravuju otazkama. muzes mi teda odpovede na to co jsem se ptal? jak ten kompresor ma spravne fungovat kdy to tlakuje atd? to co jsem ti psal ja jak mi to tlakuje je spatne? kdyby si nebyl 440 km daleko tak bych prijel. ale nikdo jinej odsud mi neodpovedel.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 11.01.2014 10:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Tak za prve je třeba vysvětlit jak ten system funguje. Neni to automaticka převodovka ale kalsicka manualni, jen misto tvoji ruky a nohy za tebe praci děla robot:) Je tam prostě elektrohydraulicky řadič a spojkovy valeček, který za tebe přehazuje rychlosti a mačka spojku. No a ten kompresor musi dodavat tlak pro tu soustavu aby to dokazalo řadit (je tam 39-58 atm). Kompresor by se měl natlakovat vždy před nastartovanim, jinak vlastně ti ani nedovoli startnout, pokud tam nebud min tech 39 atm.
Zaklad ale bude to nastavit, kdyz tam se měnilo něco tak to neni nastavene a ECU to ma domotane a nevi kdy ma tlakovat a kdy ne. Takže nejdřiv nastavit a uvidi se.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 11.01.2014 13:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

Dekuji za vysvetleni. zjistil jsem ze nas vuz byl uz u tebe na oprave. auto mi prodal pan Noga od decina.....Sehnal jsem kluka s vagem co se pokusi pomoci navodu od pana Nogy o prenastaveni. zitra k nemu jedu. Je neco na co si dat pri nastavovani pozor? staci to pomoci vagu a z vozu nebo se musi nekde s necim zespoda hybat?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 12.01.2014 01:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

No musis se manulane nastavit spojka, a když to předtim řadilo normalně tak zbytek obstara počitač.
Takže to je ten žluťak na 16" kolech?:-D
Pri nastaveni hlavne postupovat podle navodu.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 12.01.2014 22:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

jojo bylo to na velkejch kolech. ten jsem tam ty co tam patri. proc se smejes? sem dneska nezvladal, tak se nastaveni odlozilo. jeste takovej blbej dotaz porad me trosku trapi jestli to cidlo ve dverich neni spatny. kdyz mam nastartovany a jedu nebo stojim a mam dam bud D nebo R a rozsvitim svetlo v aute zacne to pipat jako kdyby byly otevreny dvere, je to normalni?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 12.01.2014 23:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Ne to neni normalni. Teda pokud ja vim, pokud nekdo ma jine zkušenosti tak mě opravte:-) Ale normalně, když za jizdy rozsvitiš v autě vnitřni osvětleni tak to nikdy nepipa.
A to sem se jen tak usmal, protože sem těch 3L-ek opravoval uz desitky ale tohle byl asi největši ořišek a lahudka než sem to rozlouskl:-)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 13.01.2014 00:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

tim padem by mohla bejt i nejaka zrada v tom cidlu ve dverich.....? no predchozi majitel rikal ze jsi to zmaknul uplne bravurne, ze jsi borec. nemit to tak daleko tak jedu k tobe


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 13.01.2014 01:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

No bravurne:-) 4 dny od rana od 7 do vecera do 21 sem nad tim sedel nez sem na to kapl:-)
A ano muze byt zrada v tom mikrospinaci. Doporucuju vymenit za novy.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 14.01.2014 18:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

aha a co si na tom auto tak dlouho resil? todle nerikal. Prosimte dneska jsem promeril draty co vedou ve dverich. jsou tam dva u sebe a pak druhej svazek peti dratu. v jednom z tech peti(bily) vede staly proud ale uz v zadnem z dalsich nevede proud po otevreni dveri zpet do vozu(tedy ke kompresoru). tim padem to si vypada na ten spinac.... jestli teda ten system dobre chapu. jeden stalej vede proud z vozu a po otevreni ma druhej vezt proud po otevreni ne?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 14.01.2014 21:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Jako u každeho 3L-ka:-) Nechtělo řadit:-) A nevim s tema dveřma jesště sem to takhle nepitval:)

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 16.01.2014 20:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

tak jsem vymenil zamek s cidlem a porad auto po otevreni dveri netlakuje. tlakuje az kdyz dam ten klicek do rpvni polohy. zacne to tlakovat pak prestane a kdyz vyndam klicek ze zapalovani tak to obcas zase tlakuje..... Jinak to svetlo po rozviceni na jizdy dela ten zvuk otevrenych dveri uz od zacatku co auto mame...sestra rikala. ja jsem si toho nikdy nevsiml.
takze uz me ceka jen to prenastaveni, ale nikde jsem nevidel ze by tam neco melo spolecnyho stim zapinanim kompresoru? to nastaveni je jen nastaveni razeni ne? nebo to ma i nejaky vliv na to tlakovani? sem teda jako popravde bezradnej.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 16.01.2014 22:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Tak to je cela soustava i s tlakovanim, nastavuješ všechno dohromady.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 16.01.2014 22:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

tak budu doufat ze se to tim vyresi........


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosim o radu s prevodovkou na lupo 3l
PříspěvekNapsal: 22.01.2014 19:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.12.2013

Příspěvky:

27

Tak se nam auto vratilo ze servisu.nakonec jsem ho do autorizovaneho nedaval ale muj opravar sehnal kluka co to ,,dela,, . po dvou dnech se auto vratilo ze je vse nastavene. ja jsem u predani nebyl ale mojemu opravari ukazoval ze i cidlo ve dverich komunikuje dal s autem......takze by to melo byt vyresene ALE...me se to porad nezda. Mohl by jsi mi venovat jeste chvilku a napsat mi jak a kdy ti to tlakuje?

...................ja kdyz to odtlakuju, tak mi to tlakuje hned po otevreni dveri.pak to prestane a zacne zase na chvilku kdyz otocim ten klicek do prvni polohy....to se mi nejak nezda. a kdyz auto stoji treba 3 hodiny, tak kdyz otevru dvere tak to netlakuje, tlakuje to zase az po otoceni klice. dle meho se to trosku zlepsilo,ale ne uplne. uvidime rano jestli to po otevreni dveri natlakuje.......proto bych poprosil aby jsi mi rekl jak to dela tobe. diky moc.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group