Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 19.03.2015 22:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2010

Příspěvky:

28

Zdravim, jak je to napsany v popisu, blika cervena kontrolka oleje, zlutou nemam, pred vymenou oleje blikala sporadicky, po vymene oleje blika vicemene furt.
Blika to hlavne kdyz je motor v otackach, na volnobeh nic. Priklad, nastartuju, jedu pomalu treba 10km a nic. Zaradim vytahnu to nad 3k otacek a uz to sviti/blika. Zkousel jsem jet po dalnici z kopce takze sem jel asi 110 km/h (blikalo to) vypnu motor, vyhodim kvalt (klic v 1. poloze) a nic, nastartuju (za jizdy furt 110 km/h) nic, zaradim 5 a zacne to blikat.

Delal jsem tedka servis, takze vsechny filtry a olej se menil, olej. filtr fitron a olej 5w-30 znacku nevim mozna Mobil,mechanik ho ma ted posledni dobou oblibenej, ze prej dobre facha.
Plus se dali jeste nove svicky, aprostrikli se konektory civky a zapalovacich kabelu kontaktnim sprejem (vyresilo cukani pri rozjezdech).
Pred servisem to blikalo jen kdyz sem na to slap a vytahnul to treba na 70km/h(2. stupen), ted muzu mit trojku a 50km/h a blika to.
Po servisu se menil jeste barometr, takze jestli se nepletu je to cidlo tlaku oleje :) A nic. VAG taky nic neukazal.
V utery du na mereni tlaku oleje tak mozna budu chytrejsi.

Cetl jsem podobny problemy u Pola jako treba saci kos oleje, nebo zanesenej nejakej kanalek odvodu oleje (vetsinou spojovany se zimou, jakoze v zime jim to delalo) nebo cerpadlo oleje (to by ale asi ukazala diagnostika,ne?), nekde psali zase ze mala hladina servo oleje, nekdo zase ze spatnej altik (ze od nej vede nejakej drat do budiku,to by to ale asi delalo porad a ne jen pri vytaceni motoru?).

Jako motoricky je to ok, at uz jedu 50 nebo 100 ten motor jede. Misty pri stale rychlosti nebo treba kdyz na dalnici trochu pribrzdim a par vterin na to zase pridam skubne, coz bude nejspis skrtici klapka (je naplanovany cisteni),ale ze by treba nejak cvakal nebo klepal to ne. Krome kontrolky (zatim) zadny problem.

Takze po vysilujicim popisku otazka, jestli mel nekdo takovyhle problem s timhle autem a stejnou motorizaci ?
Proste neco co bych mohl v utery, jako moznou zavadu, mechanikovy jako "znalec" nadhodit >;]

PS- Motor ma 162k najeto a pro pedanty je to benzin :mrgreen: Olej to nezere,voda taky nemizi.

_________________
VW Golf IV 1.9TDI 81kW (103kW chip) rv1998 3-dverak

VW Lupo 1.4 16v 55kW rv1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 21.03.2015 20:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

579

Bydliště:

mám

Čuss :) tak částečně jsi si odpověděl sám.. síto se zanese snadno.. každopádně jsem kdysi řešil obdobný problém a vyřešil jsem ho aaaaž u jednoho specialisty .. a bylo to - svete div se - cidlem oleje ;) bylo ok, cerpadlo ok, sito ok.. vsechno ok... ale cidlo asi nebylo origo a melo "zuzenou" škálu hodnot a v určitých situacích prostě dalo signál a konečná..
8) ideální řešení je napíchnout čidlo, vyvolat závadu a porovnat údaje odporu čidla se servisními.. popřípadě zkusit sehnat nějaké "ok" ;)
ale závada čidla se nezhoršuje.. zanést by se nemělo... tááákžééé, měřit, diagnostikovat (i při vyvolání závady) ;) ale myslím, že až to necháš proměřit, budete mít stejně jasno všichni ;)
-podle mě pumpa :D 8)

_________________
Horky vzduch a velky tlak..k tomu kapka paliva..Síla velká tlaci pisty..kola hvízdaj..turbo krici..splodin dym+sila velka,nemas nic kdyz nemas diesla!

_________________
výroba plašítek hlodavců, kun, myší, bobrů a jiné havěti z aut


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 25.03.2015 17:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2010

Příspěvky:

28

Tak zmereno a je to spatny :) Tlak 0.2 baru, prej minimum je 0.8 a bylo mi doporuceno vymenit celej motor, nez to rozebirat a zjistovat kde je presne chyba, jelikoz by se to pak mohlo vysplhat na cenu daleko vyssi nez za vymenu motoru :/ takze sem na vazkach.

_________________
VW Golf IV 1.9TDI 81kW (103kW chip) rv1998 3-dverak

VW Lupo 1.4 16v 55kW rv1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 25.03.2015 17:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2010

Příspěvky:

28

No a pripadne nema nekdo holej motor 1.4 16v 55kw AKQ ? :)

_________________
VW Golf IV 1.9TDI 81kW (103kW chip) rv1998 3-dverak

VW Lupo 1.4 16v 55kW rv1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 25.03.2015 19:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

579

Bydliště:

mám

lol....
dobrej motor 1,4 nesezenes ;) jestli je to olejova pumpa, tak to nech zvednout a sundat vanu atp.. zkus sehnat "dobrej" :/ tezce to zaplatis a stejne bude uz slusne jetej.. ;)

_________________
Horky vzduch a velky tlak..k tomu kapka paliva..Síla velká tlaci pisty..kola hvízdaj..turbo krici..splodin dym+sila velka,nemas nic kdyz nemas diesla!

_________________
výroba plašítek hlodavců, kun, myší, bobrů a jiné havěti z aut


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 25.03.2015 20:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Sice je to OT ale moje rada zni: všichni si tam dejte nafťaky a budete mit po problemech s tema benzinakama:-) :drinks: :drinks: :drinks:
Presne jak pise C3 v popisku:

Horky vzduch a velky tlak..k tomu kapka paliva..Síla velká tlaci pisty..kola hvízdaj..turbo krici..splodin dym+sila velka,nemas nic kdyz nemas diesla!

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 04.05.2015 17:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.10.2010

Příspěvky:

28

takze update po mesici ... auto po servisu, doslo na generalku motoru takze 25.000 v pr***i a kontrolka stale blika :) Nicmene uz to neni tlakem oleje, ktery je ok (mereno externim barometrem) a cidlo tlaku oleje taky vymeneno(3x, kdyby nahodou bylo nejaky spatny).
Novej olej novy filtry novy svicky, auto jede ok, zadny problemy, klepani skubani.

Takze to bude asi nejakej dratecek nekde :D Vi nekdo kde zacina a kde konci aby se dal nejak "zmerit" ?
Dik.

PS- Urcite to nekoho napadne se zeptat ... Auto uz sem NUTNE potreboval takze kdyz mi technik rekl ze to je pojizdny, ale kontrolka blika dal, ze by si to tam jeste nejakej tejden nechal nez na to prijde, tak sem to bral hned. No a protoze uz mel zase dalsi lidi/auta ve fronte tak to bude trvat dalsi mesic nez se dostane rada na me, takze sem se tu chtel zeptat jestli "nahodou" nekdo nevi kde je ten dratecek abych to kdyztak promeril sam a usetril tak nejakej ten cas a korunu :lol:

_________________
VW Golf IV 1.9TDI 81kW (103kW chip) rv1998 3-dverak

VW Lupo 1.4 16v 55kW rv1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo 1.4 16v 55kW motor AKQ blika kontrolka oleje
PříspěvekNapsal: 26.04.2017 21:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.12.2007

Příspěvky:

267

Bydliště:

Prague

cau.tak jak jsi to vyresil? mam ten samy motor a ten samy problem... uz vse snad nove, motor po GO a stale blika..mam podezdreni na cidlo otacek kliky...nove mam, ale ten pristup k nemu...:( penez uz to stalo jako 2 lupa...

_________________
My life is VW!....My golfik - viewtopic.php?f=128&t=142966

_________________
bejvávala VWostra Bora 1.9TDi PD 85kW (KO) :-(...teď Golfík III TDi, Pašák B5 TDi automat


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group