Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Automat - jak řadit?
PříspěvekNapsal: 05.02.2008 00:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Začal jsem jezdit s VW Lupo 1,2 s automatem, dle mých informací se defakto jedná o robotizovanou mechanickou převodovku s klasicku spojkou, mám otázku při zastavení na křižovatce na červenou volit N nebo nechat D a jen držet brzdu?

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 07.02.2008 18:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

16

No ja chodim tak ze pokial mam eco mod a nekurim, cize je zapnuty start/stop tak len drzim brzdu, ale pokial nemam zapnuty eco mod alebo kurim tak davam do N-ka.

_________________
VW Lupo 1,2 TDi 3L, Passat B7 1,6 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 07.02.2008 18:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Díky, a ješt jedna otázka, nevíš může se do N volit ještě za jízdy při dobržďování? To jak tam ten automat cpe tu 1 při zastavování se mi moc nelíbí.

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 07.02.2008 19:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

16

No to asi nie, mozno by si tam ten neutral narval, ale neskusal by som to.
Neviem mne teraz na tom co chodim podraduje uplne hladko, mam tam novu prevodovku, akurat este musim dat nastavit spojku, lebo je mimo rozsahu. Ak sa smiem opytat aky mas rocnik/farbu?

_________________
VW Lupo 1,2 TDi 3L, Passat B7 1,6 TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 16.02.2008 22:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Tak to za mě zkusil jeden kamarád, kterému jsem auto půjčil, a N řadit při dojíždění lze, i podle manuálu se smí vyřadit do N, ale nazpátek do D jen ve volnoběžných otáčkách. Popis a fotky auta jsem dal do galerie zde: viewtopic.php?f=39&t=2279&start=45

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 17.02.2008 22:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2007

Příspěvky:

25

ahoj mel bych jen dotazek jak je na tom motor se spolehlivosti, vydrzi, a potom prevodovka co vydrzi a pri kolika se meni apod zvazuju nakup tohoto prcka pro pritelkyni..uvitam vsechny informace o tomto aute


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.02.2008 23:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Podle mích informací odchází na autě pouze spojka je tam klasická suchá o průměru 200 mm, já mám auto se 180 000 km spojka byla měněna ve 107, převodovka je klasická 5 stupňová ta by problém dělat neměla.

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 28.03.2008 14:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

26

Lupo3L píše:
No to asi nie, mozno by si tam ten neutral narval, ale neskusal by som to.
Neviem mne teraz na tom co chodim podraduje uplne hladko, mam tam novu prevodovku, akurat este musim dat nastavit spojku, lebo je mimo rozsahu. Ak sa smiem opytat aky mas rocnik/farbu?



Mna tiez zaujimalo ci sa da za jazdy zaradit neutral,ale raz my nieco spadlo nazem a ak som to za jazdy hladal tak som sa my neako podarilo buchnut do paky a zaradil som do N a uz som mal vyriesenu tuto otazku.Nastastie to islo.
P.S:Uz si daj konecne doladit tu spojku na Stile sa vecne jazdit neda. :lol:

_________________
Lupo 1,2 TDi 3L ,Fabia 1,4 MPi,Citroen C3 1.6 110 k...


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 27.01.2009 20:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

97

Bydliště:

severni morava

Lupo3L píše:
No to asi nie, mozno by si tam ten neutral narval, ale neskusal by som to.
Neviem mne teraz na tom co chodim podraduje uplne hladko, mam tam novu prevodovku, akurat este musim dat nastavit spojku, lebo je mimo rozsahu. Ak sa smiem opytat aky mas rocnik/farbu?

Zdravim,
prosimtě popisujež že jezdiš v Lupu s novou automat převodovkou prosim nemaš nahodou nějake dily s te stare pokud ji vubec maš?Mam problem na 3 rychl stupni asi hřidel nebo kolo.
Moc dik
Radek

_________________
Radek
tel +420604111999
radek@auto-chiptuning.eu
http://www.auto-chiptuning.eu/

_________________
PORSCHE CAYENNE V6 TDI 2012 AUDI A4 AVANT 2.0TDI 2010 radek@auto-chiptuning.eu http://www.auto-chiptuning.eu/.


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 06.03.2009 14:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

jenda píše:
Podle mích informací odchází na autě pouze spojka je tam klasická suchá o průměru 200 mm, já mám auto se 180 000 km spojka byla měněna ve 107, převodovka je klasická 5 stupňová ta by problém dělat neměla.


Spojka klasická a auto stejně nejede. Vyměnili jsme ji jako několik dalších dílů a auto se nehne. Najeto poctivých 110tkm. Půl roku to řešíme, nikdy víc bych to auto nekoupil a to jen kvůli té převodovce, jinak bylo super...

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 06.03.2009 21:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Můžeš prosimtě přesněji popsat ten tvůj problem. Lupo uz sice nemam ale v to moje se taky v lete 2 a pul mesice nepohlo:D A pak sem jezdil zas jako drak :D :D :D

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.03.2009 07:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

V tuhle chvíli už nám řazení normálně funguje, problém je v tom, že hydraulika drží stále "zmáčknutou" spojku. Prostě se to nerozjede.Nejde ani dodělat zákl. nastavení (chybí poslední část-vypnout motor, napíše jen tuším RTFM, ale bez čísla chyby), ani bod prokluzu nejde (neodpočítává tak, jak je v ELSE. O víkendu se chystám na relátka, pak už asi jen "ŘJ" převodovky. Bohužel nikdo nedokáže poradit... :wink:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.03.2009 09:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Taky mi při nastavovani převodovky vždy naskočilo RTFM! Nevedel sem co z tim az mi poradil jeden tipek z polska co to opravuje, že když to nedokonči nastaveni samo to musiš nastavit tzv. "na tvrdo". Pohledam ten mail co mi psal a napisu ci co a jak. A z tim bodem prokluzu to ti neporadim. Me to slo bez problemu.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.03.2009 17:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Zkus si na ten mail vzpomenout, byl bych ti vděčný. Díky :wink:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.03.2009 20:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Je to v polštině, takže ti to skusim přeložit. :D :D.........:
Když se objevi RTFM! tak drž 3 sec v poloze (-), pak 3 sec v poloze (stop), pak 3 sec (KickDown) a pak 3 sec v poloze (n).
Nasledně nastartovat motor a nechat běžet aspoň 15 sec. Jestli nenastartuje tak rychle vypnout zapalovani a znova nastartovat. Po 15 sec vypnout motor a zkontrolovat jestli hazi rychlosti.
A pak muzes skusit jet.... :)
Doufam ze ti to pomuze.... taky sem se s tim trapil.... a kdyz mi to uz jezdilo jak se patři tak sem auto rozflakal.... :( :(

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group