Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 21.03.2009 19:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Díky moc, zkusím a dám vědět. :wink: Nemáš náhodou nějaký kontakt na toho Poláka? Třeba by pomohl. Díky

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 21.03.2009 20:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Mám nekde na neho mail. Myslim ze by ti pomohl ale to bys musel tam zavest to auto.... a on bydli dost daleko.....
Pohledam ho a poslu ti.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 23.03.2009 08:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

To by asi nebyl problém. Jinak jsme strávili u Lupa další víkend. :? Už se nám o cca 0,5m pohnulo, vypadá to na pokrok. Jsme na tom tak, že při zákl. nastavení se nám neukáže RTFM, ale po startu motoru zůstane napsáno SEARCHING. Může běžet klidně i 10min a nic se nezmění. Během zákl. nastavení jsem koukal na robota a spojku. Normálně řadí, cca 10x zmáčkne spojku, vše OK. Jakmile se nastartuje, spojku již neovládá. Vypadá to fakt na nějakou blbost, ale zatím nevíme. Ještě jedna asi důležitá věc. Netušíš co znamená "POVOLIT MATICI ŘAZENÍ A UTÁHNOUT MINIMÁLNÍ SILOU" nebo tak nějak. Je to potřeba udělat před tím nastavením, ale nepřišli jsme na to co a kde povolit. Pročítám lupo3lclub.de tak snad na něco přijdu. :wink:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 23.03.2009 18:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Počkat tak jestli sem to spravne pochopil tak delas zakladní nastavení. RTMF ti nenapise jo?
Kdyz si to uz nastavil a nastartoval motor a pak ho vypnul. A za klidu auta normalně přehazuje rychlosti. A jak ho nastartujes tak nic jo? Este se zeptam. Odpojís VAG kabel kdyz to nastavis. Myslim kdyz nastartujes a vypnes motor? Jestli ne tak to udelej.
Jinak myslim, že to může byt celkem vážne. Typoval bych to tak, ze asi odešla řidicí jednotka. Fakt nevim.
Jinak ta matice je zespoda na tom řadiči. Musís vlézt pod auto. A tam vidiš jak ten řadič pohybuje dopředu a dozadu. A zhora de takova tyčinka ktera otáči na boky tím řadicím palcem.Tak u spodu té tičinky je matice, kterou musis povolit. On si to pak nastavuje vyšku te tyčinky.... Takze hned z pocatku povolis tu matici, kdyz ti pise na obrazovce ADJUST tak to by mel právě nastavovat. Nekdy je to třeba nechat i 5min. A pak lehce dotáhneš a přehodíš spatky na TipTronic.
Jinak ja sem naboural lupo před vanocema a pojedu v nejbližší době do německa pro další. Nejspíš z pokařenou převodovkou. Neco z toho složim.
Kdybys potřeboval náhradní části (třeba tu řidicí jednotku) nebo tak tak napiš. Ja to mam ročník 2000. Bydlim kousek od Třince.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Naposledy upravil McMahon dne 23.03.2009 18:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 23.03.2009 18:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Jo este sem ti zapomnel poslat ten kontakt na toho polaka, ktery opravuje ty převodovky.
Jestli umiš polsky tak si prostuduj toto forum:
http://lupo.eev.pl/
Má tam přezdivku "Szynwel". A tady je přímo kontakt na něj:
http://lupo.eev.pl/viewtopic.php?t=578

Jinak tady mas jine stranky kde neco hledat:
http://automat.pl/news.php
http://www.motor-talk.de/

Doufam ze ti neco pomuze. Vím jaké to je když lupo nejede. Ja sem pod nim strávil asi 3 měsice
:D :D

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 24.03.2009 08:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Díky moc za všechny informace. Při tom zákl. nastavení už nepíše RTFM, ale skončí na SEARCHING. Vypnout zapalování už ale nenapíše, takže se domnívám, že to nastavení není kompletní. Matici jsem našel, povolil, ale výsledek je stejný. Pokud by jsi nechal nějaké díly, byl bych moc rád. Je dost problém na to něco sehnat. Ještě jednou děkuju. :wink:

Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Když nastartuju a přeřadím z N na E, tak tam robot chce narvat rychlost, ale spojka není zmáčknutá, takže se klepe celý auto a vydává hrozný zvuky. Nereaguje ale na přidávání plynu. Když přeřadím na R, tak neudělá nic, ale plyn funguje. Je to celý nějaký zmatený... Co by jsi chtěl za tu hydraulickou ŘJ? Asi bych ji zkusil vyměnit. Klidně bez té baňky, tu mám už novou. Nic víc mě už nenapadá.

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 24.03.2009 19:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Jak řikam, jedu ted v patek nebo zacatkem pristiho tydne pro lupo z pokařenou převodovkou. Takze nevim co tomu bude. Vymením díly které budu potřebovat z mojeho a pak ti dam vedet...
Nejlepsi by pak bylo kdybys to ke mne přivez nebo neak bychom se domluvili a vyskousel bys to z moji řidicí jednotkou.
A nemas nahodou vadny ten hydraulicky valeček který ovladá spojku? To pry taky odchazí. Protoze ja mam jeden navic. Este kdyz mi lupo jezdilo tak sem kupil v nemecku na Ebay dva řadíče rychlosti a při jednom byl i ten váleček na ovladaní spojky.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 24.03.2009 19:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Ten válec, který pohybuje spojkou jsem kupoval úplně nový. Myslel jsem, že by to mohl dělat on. Teď jsem koupil ještě spínač brzdových světel, taky bez úspěchu. Myslel jsem i na relátka, ale podle těch pár schémat, který mám to vypadá, že ani jedno nemá nic společného se spojkou. Už mě napadlo i nějaké čidlo, které hlídá neutrál. Jednou se dokonce objevila chyba, kde bylo napsané, ale vůbec netuším, které by to mohlo být, v Etce nic není. Protože to by dávalo souvislost s tím, že bez motoru spojku mačká a s ním už ne, jako kdyby čekala až zařadím N, ale proč to řadí přes zuby :?: Vyzkoušet s tvojí ŘJ by to bylo super, ale auto je v Děčíně, což od Třince celkem daleko...

Ještě se zeptám na jednu věc, tu matici mám pevně dotáhnout hned jak to "seřídí" (cvakalo to cca 15s ale radši jsem čekal těch 5min) nebo až úplně na konci toho zákl. nastavení?

Druhý den pročítám německý a polský fóra a už mi z toho fakt hrabe. :D
Díky moc

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 24.03.2009 21:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

No tu matici dotahnes lechce kdyz ji nastavi a pak kdyz skoncis nastavovani tak ji dotahnes uplne.... ale z citem:D

A z tim přijetim tak to bych moh přijet i ja. Děčin to je nekde kolem Ustí nad Labem ne? Jenze tu je problem ze ja chodim pondeli az ctvrtek do skoly......... ale ted bychom tam meli mit neake volno.. pristi mesic...... neak bychom se domluvili.......... vzal bych řidicí jedotku, este neak jiné veci a vyskoušeli to....

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 25.03.2009 17:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

To by bylo super, kdyby jsi se mohl stavit. Já bych ho vzal na podval, ale bohužel nemám "Ečko", takže by musel někdo se mnou. :roll: Jinak Lupo stojí konkrétně v obci Veselé, okr. Děčín. Jen pro přestavu. Ještě jednou děkuju :wink:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 30.03.2009 22:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Tak máme další problém. Vyndali jsme znovu převodovku a z lamely zbylo po obvodu cca 5cm obložení, zbytek je roztrhaný na kusy. V životě jsem něco takového neviděl. Samozřejmě to odnesl i přítlačák. Nejhorší je, že ta spojka tam byla necelých 200km. Proč se to stalo nechápu. Zkusím ji někde splašit a pak uvidíme jak dál. :roll:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 00:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Hmm.... to vypada na spatne seřizenou spojku.. nebo fakt blbne ta řidicí jednotka...

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 08.04.2009 15:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Tak už dorazila nová spojka, o víkendu to složíme a uvidíme. Jinak takhle dopadla ta původní po 200km. :roll:


Přílohy:
Obraz588.jpg
Obraz588.jpg (114.46 KiB) Zobrazeno 358 krát


_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 14.04.2009 12:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Ahoj nogis,
tak jak pokracujes z opravou? nejake pokroky?
Me se podařilo opravit to přivezené lupo. Celkem jednoduchá zavada a nadelala hodně škody. Prostě dva kablíky, které ovladají ten spojkový valeček se rozpojily( pořad netušim proč to měli spojene uprostřed vedení svorkami, ve starem lupu sem to mel v celku - asi jim došel kabel :D :D ). No a v důsledku toho ze se to rozpojilo tak spojka nefungovala a zlomila se na hydraulickém řadiči ta tyčinka která otáčí tim řadicim prstem (tu oni vymelili už v německu). Jenže co se stalo dal. Vyhořela ŘJ od řazení (takze nebude k máni, musel sem tam hodit ŘJ z toho prvního lupa. Ale auto uz jezdi. Jen mam trochu problem ze startovanim. Nevim co to je. Kdyz mam zapojenou nabijecku a nastartuju tak to je normal. Ale kdyz odpojim nabiječku tak jednou startne a podruhe u ne. Jako by mel nekde velký odběr. Sem přemyšlel jestli to nebude starterem. Oni totiz nevedeli ze kdyz nefici řazení tak motor nenastartuje. A tak se hrabali v tech kablech pod volantem i vymelili starter. Asi tam hodili nejak moc silny, kery ma velký odběr.
Chtel bych se vas vsech zeptat jak silne mate baterky v Lupech 3L. V tom prvnim sem mel 66Ah ted tam je myslim 60. Myslim ze by to mohlo byt i tim.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 15.04.2009 16:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Ahoj, tak jsme o víkendu dali novou spojku a auto neřadilo. Něco tam ale pořád vrčelo, tak jsme odpojili baterku a druhý den auto normálně vyjelo z garáže a od té doby úplně normálně jezdí. Sice to nechápeme, ale funguje líp než předtím, rychleji řadí, necvaká... Takže super. :lol: Na baterku ti mrknu, ale tipnul bych to na problém ve startéru. Každopádně ještě jednou díky moc za ochotu a cenné rady. :wink:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group