Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 15.04.2009 20:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

nogis píše:
Ahoj, tak jsme o víkendu dali novou spojku a auto neřadilo. Něco tam ale pořád vrčelo, tak jsme odpojili baterku a druhý den auto normálně vyjelo z garáže a od té doby úplně normálně jezdí. Sice to nechápeme, ale funguje líp než předtím, rychleji řadí, necvaká... Takže super. :lol: Na baterku ti mrknu, ale tipnul bych to na problém ve startéru. Každopádně ještě jednou díky moc za ochotu a cenné rady. :wink:


Jo to je normalni.... sem ti to zapmnel napsat.... kdyz odpojis baterku aspon na 24 hod tak se řidicí jednotka zresetuje a nastavi se sama jako od vyroby. A jelikoz si vymenil spojku, tak to bylo prakticky jako nove :D :D

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 15.04.2009 21:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

570

Tak snad už to bude v pohodě. Po půl roce bylo skoro na čase. :roll:

_________________
VW Golf VI variant, CFHC 146kW/415Nm TDIfun, 340/310mm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 16.04.2009 10:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Mel by ...... a preju ti to... pul roku se s tim paprat to je uz na nervy :twisted:

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 19:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

7

Ahoj mam problem moje lupo prestalo radit a pise zavadu Ventyl 3 volby rychlostniho stupne ( N286)??????????????????????


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 20:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Nejspiš se ti povolil jeden kablik na tom hydraulickém řadiči... nebo je špatný ten ventil.

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 21:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

7

Radic jsem vyndal, zmeril civky( jsou tam 2 a 2) a odpory souhlaseji i jsem je zkousel a fungujou bez problemu. Prohodil jsem je mezi sebou a auto jelo a radilo bez problemu az do doby kdy jsem tam zaradil P zak tam skocila stejna zavada a nejde pridat plyn. Abych rek jak to zacalo: Lupo mam nacipovany a ve 160 jsem preradil na rucni razeni a odte doby to nejde. Pred pul rokem my to take nejezdilo protoze my prasklo spodni vycko na radici tak my znamej udelal z hliniku nove a az do tet bylo vse v pohode.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 22:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Tak připíši svojí zkušenost s převodovkou v 3 L. Cca 25 000 km od posledního přeseřízení spojky, které dělal ještě původní majitel, předvodovka začala řadit nějak divně jakoby nevěděla jakou rychlost tam dát, začala klouzat spojka, zjistil jsem že se dostala mimo rozsah 1,8 - 2 V spojku jsem doseřídil, vymazal závady a zjistil že auto odmítá řadit, chtěl jsem udělat základní nastavení převodovky ale zjistil jsem že s VAGEM 304 CZ co mám to neudělám. Ani bod prokluzu mi nešel. vyzkoušel jsem metodu samoopravy odpojením od baterky na více než 24 h to nefungovalo. Nezbylo mi než se obrátit na mého kamaráda který má malý autoservis, přijel ke mně se svým vybavením: diagnostikou ATAL a diagnostikou KTS od Bosche, znova jsme udělali seřízení spojky ATALem a potom jsme zjistili že KTSka od Bosche umí základní nastavení převodovky v češtině včetně všech pokynů :lol: takže procházka růžovou zahradou, jen když jsme porovnávali postup s postupem na stránkách Wiki.ross-tech.com, je tam jeden rozdíl a důležitý poznatek, pokud se základní nastavení zasekne a nepokračuje dál, je třeba volič převodovky vyjmout z pozice tiptroniku do polohy D a vrátit zpět do tiptroniku a základní natavení pokračuje dál. Po úspěšném dokončení nastavení šel už udělat i bod prokluzu spojky a auto opět jezdí a řadí jak zamlada.

_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 22:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

7

Obcas jde plyn pridavat tak na miste radim 1,2 a kdyz prijde trojka tak nedoradi a spadne to!


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 19.05.2009 22:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

7

A byl by problem kdyby jsi my to treba ty nebo tvuj kamos nastavyl??? Auto privezu- neni problem jsem z Jindrichova Hradce


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.05.2009 08:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Škoda ze byliš tak daleko, bych se ti na to kouknul... :D :D

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.05.2009 08:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

jenda píše:
Tak připíši svojí zkušenost s převodovkou v 3 L. Cca 25 000 km od posledního přeseřízení spojky, které dělal ještě původní majitel, předvodovka začala řadit nějak divně jakoby nevěděla jakou rychlost tam dát, začala klouzat spojka, zjistil jsem že se dostala mimo rozsah 1,8 - 2 V spojku jsem doseřídil, vymazal závady a zjistil že auto odmítá řadit, chtěl jsem udělat základní nastavení převodovky ale zjistil jsem že s VAGEM 304 CZ co mám to neudělám. Ani bod prokluzu mi nešel. vyzkoušel jsem metodu samoopravy odpojením od baterky na více než 24 h to nefungovalo. Nezbylo mi než se obrátit na mého kamaráda který má malý autoservis, přijel ke mně se svým vybavením: diagnostikou ATAL a diagnostikou KTS od Bosche, znova jsme udělali seřízení spojky ATALem a potom jsme zjistili že KTSka od Bosche umí základní nastavení převodovky v češtině včetně všech pokynů :lol: takže procházka růžovou zahradou, jen když jsme porovnávali postup s postupem na stránkách Wiki.ross-tech.com, je tam jeden rozdíl a důležitý poznatek, pokud se základní nastavení zasekne a nepokračuje dál, je třeba volič převodovky vyjmout z pozice tiptroniku do polohy D a vrátit zpět do tiptroniku a základní natavení pokračuje dál. Po úspěšném dokončení nastavení šel už udělat i bod prokluzu spojky a auto opět jezdí a řadí jak zamlada.


Ahoj,
to jak pišeš že se to při zakladním nastavení zaseklo a nepokračuje dal to myslíš jak ve VAG-u napiše to RTFM!?
Jinak ja nastavuju převodovky u tech 3L na VAG-u 311.2 a jde to v pohode. I ten bod prokluzu. Muzu ti ho poslat ma to 1 MB. :D

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.05.2009 08:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Matrix.23 píše:
Radic jsem vyndal, zmeril civky( jsou tam 2 a 2) a odpory souhlaseji i jsem je zkousel a fungujou bez problemu. Prohodil jsem je mezi sebou a auto jelo a radilo bez problemu az do doby kdy jsem tam zaradil P zak tam skocila stejna zavada a nejde pridat plyn. Abych rek jak to zacalo: Lupo mam nacipovany a ve 160 jsem preradil na rucni razeni a odte doby to nejde. Pred pul rokem my to take nejezdilo protoze my prasklo spodni vycko na radici tak my znamej udelal z hliniku nove a az do tet bylo vse v pohode.


To spodní vičko ti udelal za kolik? Mam prasklé vičko v nahradínm řadiči tak by mě to docela zajimalo. A jeste jeden dotaz. Z ceho si udelal to těsnění co je miezi tím víčkem a řadičem? :?:

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.05.2009 13:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2009

Příspěvky:

7

McMahon píše:
jenda píše:
Tak připíši svojí zkušenost s převodovkou v 3 L. Cca 25 000 km od posledního přeseřízení spojky, které dělal ještě původní majitel, předvodovka začala řadit nějak divně jakoby nevěděla jakou rychlost tam dát, začala klouzat spojka, zjistil jsem že se dostala mimo rozsah 1,8 - 2 V spojku jsem doseřídil, vymazal závady a zjistil že auto odmítá řadit, chtěl jsem udělat základní nastavení převodovky ale zjistil jsem že s VAGEM 304 CZ co mám to neudělám. Ani bod prokluzu mi nešel. vyzkoušel jsem metodu samoopravy odpojením od baterky na více než 24 h to nefungovalo. Nezbylo mi než se obrátit na mého kamaráda který má malý autoservis, přijel ke mně se svým vybavením: diagnostikou ATAL a diagnostikou KTS od Bosche, znova jsme udělali seřízení spojky ATALem a potom jsme zjistili že KTSka od Bosche umí základní nastavení převodovky v češtině včetně všech pokynů :lol: takže procházka růžovou zahradou, jen když jsme porovnávali postup s postupem na stránkách Wiki.ross-tech.com, je tam jeden rozdíl a důležitý poznatek, pokud se základní nastavení zasekne a nepokračuje dál, je třeba volič převodovky vyjmout z pozice tiptroniku do polohy D a vrátit zpět do tiptroniku a základní natavení pokračuje dál. Po úspěšném dokončení nastavení šel už udělat i bod prokluzu spojky a auto opět jezdí a řadí jak zamlada.


Ahoj,
to jak pišeš že se to při zakladním nastavení zaseklo a nepokračuje dal to myslíš jak ve VAG-u napiše to RTFM!?
Jinak ja nastavuju převodovky u tech 3L na VAG-u 311.2 a jde to v pohode. I ten bod prokluzu. Muzu ti ho poslat ma to 1 MB. :D

Tak lupo jswm pred pul hodinou rozchodil!!!! Byly ve svazku prosoupany dva draty!!!!!! Jinak jestly by jsi my to poslal byl bych rad - docela by mne to zajimalo. Jinak lupo je dobra skola, v tom vrchnim cerpadle my prvne odesel snimac tlaku-- stoji 2000 kc, potom se udelala mikro prasklina na spodnim vycku-- pouze cely radic 3OOOOkc! Tak jsem si ho nechal udelat od znameho( je to hodne presna prace!!!) stalo 2000kc ale v pohode a tet ty kabliky! Jinak to znam na spamet! Mnel jsem to rozebrany do sroubku stokrat a codi to bez problemu. Jinak po nacipovani spadla spotreba na 2,7l - teda na pc (o 0,6 nez pred tim). Jo ato tesneni zustalo puvodni- je to pogumovany plech - nicim jinym to neutesnis!


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Lupo automat jak řadit?
PříspěvekNapsal: 20.05.2009 16:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

765

Bydliště:

Guty 74

Jo jenze kdyz to parkrat rozebereš a složiš tak ta guma má snahu se od toho odloupat. Jinak kolik te stalo cele načipovani?

_________________
Audi A2 1,2 TDI; VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group