Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 07.02.2010 19:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.12.2009

Příspěvky:

7

Ahoj,
protože jsem zaznamenal, že se někteří ptají jaké jsou změny a jak vypadají jednotlivé obrazovky atd., připojuji deutsche.pdf (11,8Mb) soubor s popisem obrazovek. Jde sice o 26** , ale u 28** jsem zatím žádné změny nenašel. Pokud jsou dejte vědět!
:-)

http://www.megaupload.com/?d=0P2VO1YK


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 10.02.2010 00:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.06.2009

Příspěvky:

2223

Bydliště:

Malacky, SR

Je to 2680 - 2688 a nie 28** .
Ja som prisiel na super vec, ktora sa urcite zide a to, ze do hidden menu sa uz nemusi chodit po pol hodinovom zamknuti auta a nekonecneho drzania tlacidla SETUP hned po zapnuti RNSky, ale staci kedykolvek dlhsie (cca par sekund) podrzat toto tlacidlo a do toho skryteho menu vas to hned hodi.. Teda aspon mne to tak fungovalo.

_________________
06/2009: Passat Variant 2.0 TDI 2008 103 kW BKP 4Motion Highline Foto CZ , Foto SK
07/2007 - 05/2009: Skoda Fabia 1.4 MPI Foto
12/2006 - 06/2007: Skoda 130 Foto


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 13.02.2010 00:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.01.2010

Příspěvky:

13

Pls uplny lama dotaz kde v RNS zjistim jakou verzi tam mam FW a pripadne jake mapy jsou tam naistalovane? je tam najaka obrazovka system. informaci nebo jak se to da zjistit..

omlouvam se jeste jednou za tenhle primitivni dotaz,ale nejak sem to tady nedoklikal..


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 19.02.2010 19:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1100

Ještě jedna info.Po přeflešování na 268X dojde i základnímu kódování,takže pokud máte auta dovybavena(MF Whell,Aux,DC,Dynaudio atd,je potřeba nově kódovat.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 28.02.2010 16:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.12.2009

Příspěvky:

7

Ahoj, poradíte někdo , jak "vymazat" mapy z paměti RNS510?
díky :?:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 28.02.2010 21:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1100

normálně nijak.Máš li novější,starší tím přehraješ.
jinak novým flashem 268X vymažeš vše co v navi je(mapa,MP3) nebo přes tovární SW formát HDD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 22.07.2010 15:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Zravím všechny zasvěcený lidičky , s prosbou.
Měl jsem do ted od roku 2006 na svojí Octávii NAVI NEXUSE , a nyní jsem povýšil na Columbuse 2009. (hned si mám zase s čím zase hrát:)
Něco sem se již dočetl,ale mám samozřejmě spoustu dalších otázek..

1. Samotný Columbus mi chodí parádně je to brend/green Škoda + mám i odblokovbaný obraz za jízdy.
Ale PROBLEM tkví v tom že mi na mojí Octavii 2006 nejde MAXi-DOT s tímhle novým Columbusem r.2009 (na Nexusce mi to fungovalo normálně) ..
(Byl jsem na VAG a neporadili si s tím!) - nevíte někdo jde to vůbec? - má s tím prosím někdo zkušenost? ...(Hodiny a kodování s Ř.J. vozu komunikuje)
Komunikace mezi ř.j. a Navi tedy nějaká probýhá , tak nevěřím že budu potřebovat jiný gateway" - jen kvůli Maxi-Dotu
(Chápal bych to kdybch chtěl multifunkční volant ,ale ten já nemám , mám jen MAxi-DOT)

3. Postup instalace FW, a čeho se vyvarovat!

4. Jak si zjistím skutečný typ FW nahrané unitř ? - kde je to v MENU napsané?

5. Jak zjistím v MENU Columba" jaký mám MAPY uvnitř? - nikde jsem nenašel v MENU verzi/rok mapy jakou mám skutečně nahranou..

6. Jak zálohuju MAPY? a důležitý věci před změnou FW (Nešlo by také uďelat si zpětnou zálohu MAP a FW - třeba tím že HDD vyjmu - vložím k PC do rámečku ,a udělám si proste IMAGE disku?)

7. Jak-to že můj Columb" ukazuje celkově HDD jen 20GB , a jiné mají taky celkově 30GB

--------------------------------------------------------------------------
Méně důležité otázky:

8. Bude někdy ve vzdálené budoucnosti (třeba v roce 2030 umět vestavná origo navigace taky DivX ? , a nebo alespoň MPEG1/2 )

10. Půjde mi někdy i telefonování přes Bloototh s mobilem v kapse? ,nebo je na to nutný zase nějaký další GSM modul? Jak spáruju s NAIVI oklní bloototh zařízení.
( jiné přenosné navi s blooth s mobilem umí).

11. Šla by mi na tom někdy teoreticky i zadní kamera - nikde v menu jsem nenašel možnosti (takový to autíčko":) ... aktivuje se to tedy až po připojení kamery?

PS: jak poznám co mám vůbec za typ/číslo výrobku? - na bedně je napsáno jen Columbus ,ale nikde ani zmíňka o tom že se jedná o typ 510 :)
Dále na štítku: HW = H11 , SW = 1164 ,a kód 3TO 035 680¨ (podle T" je to nejspíš původně pro Superba)


Naposledy upravil jirkadj dne 06.08.2010 09:44, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 22.07.2010 22:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.05.2009

Příspěvky:

188

Bydliště:

Sobotište

1 & 2. Ak si navigaciu nakodoval, malo by to podla mna ist.

3. Tu by si mal najst, ako naistalovat novy firmware a co ho sa vyvarovat: http://www.my-gti.com/2291/volkswagen-rns-510-firmware-upgrade-to-version-2760-2762-2764-2766-2768

4 & 5. Pri starte navigacie (ako nabieha uvitacia obrazovka) stlac a drz tlacidlo SETUP, najpr ti nabehne normalne nastavenia, stale drz SETUP, potom ti nebehnu nastavenia FM a AM, stale drzis SETUP a mala by ti po chvili nabehnut obrazovka (Hiden Menu), kde mas verziu FW a map. Ak ti nenabehne ta Hiden Menu, tak ho nemas aktivovane.

6. Mapy si stiahni z internetu. Ak dobre viem, tak z navigacie nejdu vytiahnut.

7. Navigacia ma 30GB HDD ale tebe ukazuje 20GB na tvoju hudbu. 10GB tebe neukazuje, lebo su urcene pre mapy a navigaciu.

8. DivX neviem ci bude podporovat (mohla by) a MPEG1/2 je podla mojich skusenstii klasicky DVD frmat (mozno sa mýlim).

9. Ked si nahras do navigacie FW podporujuci Hlasove ovladanie a dorobis do auta mikrofon tak ti pojde hlasove ovladanie a pudes ho spustat tlacidlom, ktorym si teraz opakujes pokyny navigacie.

10. Ak chces Bluetoth v navigacii, tak si musis dorobit GSM modul.

11. Ak si dorobis parkovaciu kameru, tak akonahle zaradis spiatocku, tak ti pojde kamera.

_________________
Aktuálne - VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI 176kW/240k 4Motion DSG 11/2016
Predaný - VW Tiguan Sport&Style 2.0 TDI 103kW/140k CR DPF 4MOTION Tiptronic 4/2009

_________________
Volkswagen Tiguan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 22.07.2010 23:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Co se týká HDD , já měl možnost volit mezi dvěma Columbama - ale ten první měl vidět 30GB (zaplněno asi 7GB)
Pokud má moje navi 10GB skrytých (pak je nejspíš HDD rozdělený ?) a po přehrátí FW zmizí jen MAPA ale MP3 zůstanou , a nesmaže se všechno - podle mě ? (ale to taky nění důležitý: )

Co se týká DivX - nevěřím že by kdy dokázali výrobci tenhle formát aby jim v Columbu šel :)
Co se týká MPEG2 - ano to je DVD formát , ovšem na DVD mediu jeto tam uspořádané trochu jinak.
Ale ještě vyzkouším samotný MPEG2 (tedy mpeg DVD formát s konstatntním birate!) - třeba digital GRAB z TV Karty na PC - ale pochybuju že to Columb " vůbec uvidí ?
[/color]
......................................................................................
Mezi tím se ale moje priorita trochu změnila.
Samotný Columbus mi chodí skvěle + má i odblok jízdy ,ale to už jsem zmiňoval..

1. potřebuju jen rozchodit k navigaci jen ten MAXI-DOT (park senzory , ani nic jinýho neřeším !)
Columbus je z roku 2009 , a Octavia z roku 2006 - hodně lidí mi ale psalo že budu nejspíš potřebovat nový GATEWAY (tedy ten modul co je u nohou pod volantem)


----------------------------------------------
[quote="maxipes6"]1 & 2. Ak si navigaciu nakodoval, malo by to podla mna ist.

3. Tu by si mal najst, ako naistalovat novy firmware a co ho sa vyvarovat: http://www.my-gti.com/2291/volkswagen-rns-510-firmware-upgrade-to-version-2760-2762-2764-2766-2768


Naposledy upravil jirkadj dne 06.08.2010 09:39, celkově upraveno 2

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 23.07.2010 09:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

567

Bydliště:

Zilina

Ak maš spravne nakodovanu RNS a na maxi nejde, tak to bude GW. Ale uisti sa ci nemas nahodou zapnuty BAP protokol v kodovani RNS. u starych budikov musi byt vypnuty. Byte 7 bit 7

_________________
www.x-dent.sk

_________________
Passat Alltrack 4M DSG, EX Passat 3C 2,0Tdi + BH chip, GV+ 1,9 Tdi BH chip ,


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 23.07.2010 09:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Dotaz taky se vám navigace jakoby zapne zesilovač = mírně ale trvale šumí v repráčcích i když je vypnutá (a občas skvrká" v ní cosi? asi HDD)
Nevím jestli mi to nedělá celou noc (to by mi vybíjelo baterku!) - to jsem ještě nezjištoval asi si stáhnu okýnko a přijdu to zjisit (parkuju naštěstí v garázi :)
Ale možná je to jen když jen otevřete dveře u auta?

A PS3: zdá se mi že mi u C" vůbec nejde GALA (u Nexusky bylo GALA znát!) - může to mít souvislost s tím že zatím nekomunikuje s MAXI-DOTEM ?


Naposledy upravil jirkadj dne 06.08.2010 09:40, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 23.07.2010 12:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.05.2009

Příspěvky:

188

Bydliště:

Sobotište

- Nie. Navgacia nema ziadny GSM (Bluetooth) modul, aj ked v nastaveniach Mediach je volba zaput Bluetooth Audio.
- Presne. Po prehrati FW (niekedy sa musi este hlasove ovladanie nakodovat pomocou VAG) bude fungovat tlacidlo s reprakom ako tlacidlo s mikrofonom.
- Po prehrati FW sa podla mojich skusenosti zmazu vsetka data: aj mapy, aj MP3.

2. To "skvrkáni" v navigaci je HDD a ventilator, co ho chladi.

3. GALA sa mi zda, ze u tychto novych radii nieje az tak poznat.

_________________
Aktuálne - VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI 176kW/240k 4Motion DSG 11/2016
Predaný - VW Tiguan Sport&Style 2.0 TDI 103kW/140k CR DPF 4MOTION Tiptronic 4/2009

_________________
Volkswagen Tiguan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 23.07.2010 12:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

x


Naposledy upravil jirkadj dne 06.08.2010 09:26, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 06.08.2010 06:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.11.2009

Příspěvky:

12

Zdravim,

skusal som dlhsie podrzat tlacitko SETUP, objavilo sa mi dalsie menu, ale ako tu niekde bolo spominane, ze nasledne aj verzia FW a map, ale nic take sa uz neudialo, cize asi je to u mna zablokovane.
Ale mal som po kupeni Tiguana problemy s radiom RNS 510, tak po troch mesiacoch reklamacii mi ho konecne vymenili. Nasledovalo obdobie dalsich troch mesiacov, ked mi ho davali dohromady, aby vsetko fungovalo, ako v povodnom (ked to radio neblblo). Raz neslo take tlacitko na volante, raz ma malom displeji nesla navigacia, nastavenie radia atd... Vzdy nieco instalovali, auto aj cely den bolo v servise a komunikovali s technikmi v BA a nic.
Takze mam obavy, ze keby som teraz vlozil to najnovsie CD s FW, ako by to dopadlo. Moje sklamanie z noveho radia, na ktore som sa velmi tesil, bolo obrovske. Pouzival som dovtedy rozne navigacie (iGo, Sygic, Nokia...) a vsetky boli ovela-ovela lepsie, ako to, co som dostal vo vozidle (bola to V3 verzia). Postupne som sa naucil nahravat si novsie mapy, tak kazdou verziou je to trosicku lepsie, ale stale obrovska neaktualnost v mapach (dialnicny usek okolo Popradu som stale na poli, pritom uz dva roky je to otvorene) a ine. Ked si pustim iGO v mojom HTC HDD s Liskou, tak ma aj spravne znaviguje, aj sa zasmejem...
Chyba mi v radiu moznost napr. zapnut nielen dopravny servis, ale aj News, cize ked idu spravy, aby sa prehravana hudba vypla a preplo na tie spravy. Mnohe radia vysielaju aj texty, ktore sa zobrazuju uz aj v tych najlacnejsich radiach...
Privital by som nejakeho skuseneho technika, ktory by mi pomohol s novsim FW, pripadne ak viete o nejakom module, ktorym by bolo mozne sledovat DVBT vysielanie... aj ked to skor vidim na nejake prenosne zariadenie, ktore napojim na video vstupe, ked bude odblokovany obraz...
Jazdim prakticky po celom severnom slovensku, od KE, PO, VV, SK, BJ, SL, PP, LM, RK, NO, TS, DK, ZA, KM, BY, PU, BB, ZV... takze ak by sa niekto v tomto okoli nasiel, co s tym ma skusenosti a nepotrebuje dalsich ludi na telefone, aj na PM.

Vdaka, pekny den

Lubo

PS: Este jedna vec ma napadla - ked vlozim nove CD s FW, zobrazi sa mi na obrazovke udaj o mojom terajsom FW a nasledne mozem instalaciu zrusit? A asi uplne blba otazka - neda a terajsi stav odzalohovat, ze keby nieco, tak to vratim do takeho stavu, ako pred instalaciou FW?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 30.08.2010 22:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2009

Příspěvky:

32

Minulý týden jsem flashnul FW 2760 s upraveným souborem EURPQTO.WSH, který odemkne service menu. Nemám VAG, tak to byla jediná možnost, jak se k menu dostat. Funguje to parádně.http://www.youtube.com/watch?v=XD130N8Zbwg

_________________
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=199&t=163947

_________________
Slimákovo VW Polo 6R


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group