Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 09:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Pánové prosím nevíte kde stáhnou FW pro RNS pro Octavii (tuším že by to mělo mít koncové číslo ***4 ? pro zeleno šedé MENU)
Nechci prosím ale příliš nový FW aby mi to zrušilo odblok obrazu za jízdy , a MAPY! (Tuším že verze 2664 je pro mě ta správná ?)

Mám starou verzi Octavie (rok výroby 2006 - takže mám tím pádem i starší GW) = ale prý mi to pak s novým FW v RNS-ce bude vybýjet baterku.
..To ale jako elektronik nechápu jak je to možný - logicky na konektoru RNS-ky je jen napájení PLUS a MÍNUS a dva CAN-BUS , a přeci když to vypnu vypínačem na RNS - tak to pak žere jen pár mA Stand-By at už je tam FW jakýkoli.
Dokáže mi to někdo vysvětlit.
Chápal bych to že snovým FW , např. po opuštění auta by z GATEWAJE po CAN-Busech přicházel nežádoucí signál zapnout RNS-ku"


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 12:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1013

Bydliště:

Námestovo, Orava

tu mas odkaz na ten firmware su tam linky kde ich stiahnes, s tou gateway nespekuluj, proste je to tak....stara nevie uspat nove radia, v tom case ich nerobili a taktiez sw co je v nich tomu nezodpoveda


http://www.my-gti.com/1198/volkswagen-r ... -2666-2668

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 13:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Dík moc za reakci.
OK už nad tím GW nebudu spekulovat - přenahraju FW a uvidím co to bude dělat
(pro jistotu si to přeměřím na pojistkách před , a po :) ...A podle výsledku po té prostě vyměním GW

Nic méně já FW na RNS ještě neupgradoval tak s tím nemám konkrétní zkušenost , doufám že mi to moje stávající GW během časově dlouhé Upgrade FW nevypne od napájení - jak víme pří jakýmkoli Flashování není dobré vypínat zdroj :)

Ten odkaz co jsi poslal znám , je tam sice vypsaná i moje verze pro Škoda (= Green Gray MENU) Doufám tedy že je ta moje pro Octavii je ta 2664 ?? ... Ale odkaz ke stažení je jen jeden na RAPIDSHARE ve čtyřech files - to je pro všechny typy vozů? Jde mi o barvu MENU pro škodu - když si to stáhnu to tam pak bude na výběr několik verzí FW , nebo je to pro všechny vozy jedna společná verze , a v MENU si pak vyberu typ Kustomizace (tedy barvu pro ŠKODU)
(Je tam i spousta informací čeho se při FLASH vyvarovat - ale v angličtině , není to někde taky v češtině?)

Ještě jednou stejná otázka - po Upgrade FW 2664 jestli nepříjdu o Odblok obrazu ,a o LOGO Škoda ?
(Omlouvám se všem VW že tu řeším Škodu :)




dream7000 píše:
tu mas odkaz na ten firmware su tam linky kde ich stiahnes, s tou gateway nespekuluj, proste je to tak....stara nevie uspat nove radia, v tom case ich nerobili a taktiez sw co je v nich tomu nezodpoveda


http://www.my-gti.com/1198/volkswagen-r ... -2666-2668


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 14:38 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1013

Bydliště:

Námestovo, Orava

nie neprides, vsetko ti ostane, daj si to kludne do prekladaca ....z rapidu stiahnes tie rary, ked to budes mat rozbalis ich a vypalis na CD disk, zapnes zapalovanie v aute/nestartujes/vlozis CD do mechaniky a stlacis SETUP+INFO+EJECT.....po restarte sa zacne flashovat novy sw, neboj sa navi sa nevypne...ano tie rary su pre vsetky typy

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 15:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

Ok děkuju moc ,za další informace
(Tím překladačem jsem to už zkoušel ,ale rád bych si to přečetl třeba ještě z jiného zdroje ... nevadí)
Jinak já vím co dělat ISO souborem:) ...jen jsem nevěděl že je tento FW (ISO soubor) pro téměř všehcny verze navigací RSN
(( Já mám Octavia 2 Elegance , rok:2006 (nefacelift) a Columbus 3TO 035 680 , HW: H11 , SW: 1164 s odblokem Obrazu a Logem Škoda ))
----------------------------------------------------
Předpokládám , a prosím o potvrzení jestli se nemýlím?
.... že tímto novým FW získám funkčnost Maxi-Dotu , a Budou mi fungovat SDHC karty větší jak 2GB Up to 32GB , a další drobné možnosti včetně hlasového ovládání - což v tuto chvíly neřeším.

(Menu tedy nebudu mít červený pro VW ,ale pouze v barvách pro Škodu)
Nepříjdu tedy o MAPY o MP3 , nepříjdu o Odblok obrazu ,ani o šedo-zelené Logo Skoda" - nejspíš protože mám Columbus 3TO 035 680 , HW: H11 ... (nejspíš si to podle HW verze RNS-ky pro Škodu samo přiřadí skin barvu MENU? = FW: xxx4)

Naopak o co příjdu = měl bych mít nově problém s GW a tedy spotřebou Navigace - a tedy vybíjení baterie!
A příjdu nejspíš o nějaké drobné nastavení v MENU jako hlasitosti a jiny pičičmundičky" nastavení POI body ..ale to neřeším :)
----------------------------------------------------


dream7000 píše:
nie neprides, vsetko ti ostane, daj si to kludne do prekladaca ....z rapidu stiahnes tie rary, ked to budes mat rozbalis ich a vypalis na CD disk, zapnes zapalovanie v aute/nestartujes/vlozis CD do mechaniky a stlacis SETUP+INFO+EJECT.....po restarte sa zacne flashovat novy sw, neboj sa navi sa nevypne...ano tie rary su pre vsetky typy


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 15:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1013

Bydliště:

Námestovo, Orava

novy sw by mal vyriesit problem s maxidotom, ostatne je tak ako pises,mne sa este nestalo ze by mi zmazal mp3, alebo mapy...a ak ti doteraz navigacia nevybijala baterku nemusis nic riestit, pokial ano, je potrebne menit gateway/otazka znie ci je v aute pôvodná, alebo ju už niekto menil za novsiu/ chcelo by to viac info a aj vypis z VAGu, maximalne by som po zmene sw skontroloval cez VAG ci nieje niekde ulozena chyba....pripadne opravil kodovanie a odstranil prip. zavady

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 16:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.07.2010

Příspěvky:

14

super ... za potvrzení mých doměnek :)
Octávku mam jako první majitel kupovaný v roce 2006/3 (tedy nefacelift) , a GW je pořád původní.

Před tím jsem měl navi NEXUS , a ted jsem vyměnil za COLUMBA - a jen mi přestal s novou navigací komunikovat Maxi-Dot (což mi kdysi u předchozího NEXUSE normálně šel)
Na VAGu jsem byl u kámoše aby mi zprovoznil právě ten MAxi-Dot ,ale neuspěli jsme , tak nevím jestli mi tam ještě něco nezapnul aby mi to nevybijelo , ale to asi né.
(Taky mě trochu mrzí že se nemůžu dostat do SETUPU , jen do toho prvního pro Radio to ano.)

A zatím opravdu nemám problem s vybíjením. (jen mi po chcípnutí motoru někdy na ní chvíli běží její ventilátorkek).. Navigace je ráno vždy studená.
Aby mohlo něco vybít 70Amp baterku to už by to muselo sakra topit - aby jí to za krátký čas vybilo.
A ani když jsem se vrátil po 14-ti dnech z dovolený - v pohodě sem nastartoval beze změny. (ale uvidím co se bude dít v zimě:)


dream7000 píše:
novy sw by mal vyriesit problem s maxidotom, ostatne je tak ako pises,mne sa este nestalo ze by mi zmazal mp3, alebo mapy...a ak ti doteraz navigacia nevybijala baterku nemusis nic riestit, pokial ano, je potrebne menit gateway/otazka znie ci je v aute pôvodná, alebo ju už niekto menil za novsiu/ chcelo by to viac info a aj vypis z VAGu, maximalne by som po zmene sw skontroloval cez VAG ci nieje niekde ulozena chyba....pripadne opravil kodovanie a odstranil prip. zavady


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.08.2010 16:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1013

Bydliště:

Námestovo, Orava

musis to cez VAG povolit, RJ 37 navigacia, tl. prispôsobenie, kanal 50 a ulozit 1, restart navi a dostanes sa do rozsireneho menu ked budes drzat SETUP.....chcelo by to vypis z VAGu ci mas vsetko spravne nakodovane, ale maxidot by ti mal fungovat po prehrati noveho sw....niekedy sa stane ze nabehne az po par hodinach......tak to vyskusaj a kazdopadne sem potom hod vypis z VAGu /VCDS/

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový FW pro RNS 510 2880-2888
PříspěvekNapsal: 31.10.2010 13:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

92

A kde je ten FW 2888? Asi jenom v hlavě toho, co to tady napsal.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group