Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 10:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

Ahoj klubáci, dal jsem si do Passata RNS 510, ale nezobrazuje se mi na maxidotu rádio a navi. Taky nejde ovl. multi. volantem a to stanice a písničky. Hlasitost funguje. Poradí mi někdo, co vše je potřeba udělat? GW mám 3C0 907 530 C s tímto kodováním: 3FFD1D04C61002. Kódování RNS: 000004000000009200 Nikde nemůžu zjistit, co vše je v navi nakodováno. Jak to podle toho 18ti místného čísla zjistím? Dobrá je mi každá rada.

Adresa 37: Navigace (J0506) Labely: 1T0-035-680.lbl
Řídící jednotka SW: 1T0 035 680 B HW: 1T0 035 680 B
Díl: RNS-MID H03 0900
Revize: AB001001 Seriové číslo: VWZ6Z7G9732352
Kódování: 000004000000009200
Dílna #: WSC 01324 785 00200

3 závad nalezeno.
00856 - antena radioprijimace
011 - preruseni
info o závadě:
Stav závad: 01101011
Priorita závad: 5
Frekvence závad: 6
Počítadlo resetů: 253
Kilometry: 147624 km
Indikace času: 0
Datum: 2011.01.07
Čas: 19:10:09

01305 - datovy BUS displej
004 - zadny signal / komunikace
info o závadě:
Stav závad: 01100000
Priorita závad: 5
Frekvence závad: 1
Počítadlo resetů: 23
Kilometry: 0 km
Indikace času: 0

00862 - antena pro navigaci GPS (R50/R52)
011 - preruseni - Sporadická
info o závadě:
Stav závad: 00100000
Priorita závad: 5
Frekvence závad: 9
Počítadlo resetů: 37
Kilometry: 19004 km
Indikace času: 0
Datum: 2008.14.20
Čas: 16:20:17


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 16:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1003

Bydliště:

Námestovo, Orava

takto:
RNS 510/ Columbus (1Z0 035 680 A)

Byte 00 Radio Configuration I
Bit 1 External CD Changer Connection active
Bit 3 Parking Aid Monitoring inactive (Standard)
Byte 01 Sound System Correction
00 Sound System not installed
01 Volkswagen Sound System
02 Skoda Sound System
05 Dynaudio Sound System
Byte 02 Speaker Channels
00 Sound System (active Speakers)
02 2 Speaker Channels (Front only)
04 4 Speaker Channels (Front and Rear)
Byte 03 Radio Configuration II
Bit 1 Microphone Diagnostics active (Japan/China only)
Byte 04 Treble Speaker Monitoring
01 Monitoring inactive
02 Front Monitoring active / Rear Monitoring inactive
04 Front and Rear Monitoring active
Byte 05 Vehicle Specific Frequency Response
00 Volkswagen/Skoda (all)
01 Seat Altea (5P)
02 Seat Leon (1P)
03 Seat Toledo (5P)
04 Seat Altea XL (5P)
Byte 06 Radio Configuration III
00 Standard/Not Relevant
Byte 07 Navigation System Configuration I
Bit 0 Multifunction Steering Wheel installed
Bit 1 Voice Control inactive (NOT Japan/China)
Bit 2 Speed Threshold for Destination Input active
Bit 3 Speed Threshold for Speech Destination Input active
Bit 4+5 Display Variant
Byte 08 Navigation System Configuration II
00 Standard/Not Relevant

skontroluj v jednotke gateway ci mas zaskrtnutu navi 37, restartuj navi, pokial to nepojde pomoze prehranie softu v navigacii uz sa to tu riesilo viackrat

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 10.01.2011 21:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

Nejsem v tom zběhlý, tzn., že RNS 510 nakoduji podobně jako např. jednotku gateway pomocí dlouhého kodování? Nebo to najdu ve VIS?

dream7000 píše:
takto:
RNS 510/ Columbus (1Z0 035 680 A)

Byte 00 Radio Configuration I
Bit 1 External CD Changer Connection active
Bit 3 Parking Aid Monitoring inactive (Standard)
Byte 01 Sound System Correction
00 Sound System not installed
01 Volkswagen Sound System
02 Skoda Sound System
05 Dynaudio Sound System
Byte 02 Speaker Channels
00 Sound System (active Speakers)
02 2 Speaker Channels (Front only)
04 4 Speaker Channels (Front and Rear)
Byte 03 Radio Configuration II
Bit 1 Microphone Diagnostics active (Japan/China only)
Byte 04 Treble Speaker Monitoring
01 Monitoring inactive
02 Front Monitoring active / Rear Monitoring inactive
04 Front and Rear Monitoring active
Byte 05 Vehicle Specific Frequency Response
00 Volkswagen/Skoda (all)
01 Seat Altea (5P)
02 Seat Leon (1P)
03 Seat Toledo (5P)
04 Seat Altea XL (5P)
Byte 06 Radio Configuration III
00 Standard/Not Relevant
Byte 07 Navigation System Configuration I
Bit 0 Multifunction Steering Wheel installed
Bit 1 Voice Control inactive (NOT Japan/China)
Bit 2 Speed Threshold for Destination Input active
Bit 3 Speed Threshold for Speech Destination Input active
Bit 4+5 Display Variant
Byte 08 Navigation System Configuration II
00 Standard/Not Relevant

skontroluj v jednotke gateway ci mas zaskrtnutu navi 37, restartuj navi, pokial to nepojde pomoze prehranie softu v navigacii uz sa to tu riesilo viackrat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 11.01.2011 07:52 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

080004000400001300

máš changer nebo aux? pokud máš changer nebo aux tak to musím ještě změnit.. a nezapomen na restart navi..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 11.01.2011 07:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

Díky za kódování, mám AUX. Jak bych to měl upravit?
tornado1 píše:
080004000400001300

máš changer nebo aux? pokud máš changer nebo aux tak to musím ještě změnit.. a nezapomen na restart navi..


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 11.01.2011 07:57 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

0C0004000400001300

OPS nemáš že?

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 11.01.2011 09:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

Jednotku, které umí OPS mám. Na to jsem zapoměl.
tornado1 píše:
0C0004000400001300

OPS nemáš že?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 16.01.2011 09:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

Tornádovi móóóc díky za kódování, navi super šlape včetně zobrazení na maxidotu.
Kdybych věděl nakódovat zobrazení OPS - parkováky, tak již není co řešit.
tornado1 píše:
0C0004000400001300

OPS nemáš že?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 20.01.2011 00:16 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

040004000400001300

tady to máš.. s OPS

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 21.01.2011 12:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.01.2008

Příspěvky:

103

Bydliště:

Ostrava

tornado1 - móc děkuji!!!!!!
tornado1 píše:
040004000400001300

tady to máš.. s OPS


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 21.01.2011 22:44 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

NZ..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 27.04.2011 20:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.04.2011

Příspěvky:

1

Ahoj mám stejný problém jako měl kolega po výměně navigací se mi nezobrazuje na maxidotu navigace a rádio stanice. Bohužel nejsem v tom zběhlý abych si to nakodoval sám. Byl by někdo ochoten za úplatu to nakodovat. Nejlépe praha a okolí. Děkuji můj telefon 739029479


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 27.04.2011 21:25 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

není problém, hlavně pozor na gateway..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 24.06.2011 21:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.04.2009

Příspěvky:

41

Bydliště:

Krompachy

Na uvod vas zdravim zohnal som si RNS 510 namontoval som si ju sam vsetko slape ale nikdy niesom spokojny s polovicnym efektom a preto som si ju chcel nakodovat v RJ Komfortu aby mi slapala aj na maxidote a aby som si ju mohol ovladat aj na multyfunkcnom volante ,volume a vipinanie zvuku funguje,preto som zasiel do VW servisu ale chalani mi to nevedeli urobit vypisalo im tam chybu AUX vstup alebo vystup?Nevedeli si s tim rady.Takze by som potreboval poradit ako na to .Cital som vysie ze v podstate staci zmenit ten neviem asi 8 miestny kod len nechapem v gatwey alebo v RJ komfortu?Alebo tieto dve RJ su v podstate jedna ta sama?Napriklad ked mi kodovali multifunkcny volant tak mi to kodovali v RJ komfortu a tam museli najprv presne zistit co je vo vybave auta aby v kode nechybala urcita vybava.Neje potrebne tieto presne udaje vediet aj pri kodovani RNS 510?Alebo sa RNS 510 koduje pod inym prislusenstvom????Za odpoved vopred dakujem.

_________________
operator cin. peci Panasonic


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: jak nakódovat RNS 510
PříspěvekNapsal: 24.06.2011 21:30 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12235

Bydliště:

Humpolec

MF volant se nekoduje v RJ komfortu!! ten se koduje v RJ elektroniky sloupku řízení! RJ gateway a RJ komfortu jsou dvě odlišné RJ!! navigace se koduje v navigaci, ne v jiné RJ.. celé se ti to plete...

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group