Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 13.04.2012 21:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

05.09.2011

Příspěvky:

65

Díky vyzkouším.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 29.05.2012 18:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.10.2010

Příspěvky:

10

Ahoj, mam problem.
Moje specifikace: Columbus RNS510: software 2664, HW verze H04.
Aktualně mam nahranou mapu 7010.
Stahl jsem si z uložto mapu 7693 v iso formatu, vypalil jako obraz na DVD a pokud zastrčím toto DVD do mechaniky columba, tak se bohužel vubec nic nestane. Muže mi někdo poradit, kde by mohla bych chyba. Diky předem


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 05.06.2012 14:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.02.2010

Příspěvky:

4

Cd-rom332 píše:
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Když si stáhnu od tadyma jakoukoliv mapu, novou V8, tak tam nemám při výběru když chci navigovat možnost zadat Česká republika, buď tam je Evropa, nebo nějaká německá hatmatilka. A když chci zadat cíl hlasem tak mi mapa poví, že zadání hlasem město není podporováno. Při staré mapě s označením 7334 mi jde zadávat i ulice hlasem. Můžete mi prosím vysvětlit proč tomu tak je?? Proč jsou mapy různé? Máte někdo mapu která funguje a je v možnostech pří zadávání cíle Česká republika (možnost zadat hlasem)? Mám columbus RNS-510, hlasové ovládání mám dodělavano. Díky moc.


Ahoj
Ale půjde, je třeba se podívat na data, která jsou na DVD.
Máš pravdu, že při hlavním nastavení navigace je tam země ta hatmatilka co říkáš, ale když zadáš do země Europe tak hlasové ovládání bude fungovat i na město a ulice. .-) Tak-že nebudeš muset přehrávat FW a dělat jiný zásah do navi. Jen jestli máš starý FW tak si můžeš mapu zmenšit o POI body, které máš k ničemu v adresáři: edb (tuším). No a je to. A žádný zásah není třeba.
Mapu si stáhni tu, co nabízí Andýsek: http://ulozto.cz/xc3wdQG/cd-7693-iso
Můžeš ještě stáhnout West, ale East ti stačí (když necestuješ na západ). (v mapách West mi připadá že není tak obsáhlé zobrazování rychlosti max jako na East)
Trošičku mě zaráží že staří harcovníci z tohoto fóra to neví. .-) Hm nebo že by na tom někdo chtěl vydělat?

_________________
Škoda 1.6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 05.06.2012 14:51 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

proč mít v navigaci něco co nefunguje tak jak má.. nechápu!

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 09.06.2012 21:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

92

Osobně bych tento problém řešil FW factory 2680, který mimo jiné naformátuje znovu disk, pak FW 3810, který disk rozdělí a pak nahrát nejnovější FW. Naposledy nahrát novou mapu a je po problému. Je to sice zdlouhavé, ale jisté.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 09.06.2012 22:10 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

nejnovější FW na "B" navigaci? kromě toho 3810 který se válí na netu a už je upravený? tak jsem zvědavý komu lehne první navigace...

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 10.06.2012 14:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.06.2010

Příspěvky:

57

Souhlasim s Frankem51, na vwnavi.com a my-gti.com a vwwatercooled.org.au atd.. toho najdeš hafo.. Upgrejdoval jsem 1T0035680B na FW 3810a (již upravený FW pro starší A/B/C navi) ve svém Tiguanu 2010 a 1Z0035680A v Octavě2 2005 (ten samý FW) a vše funguje jak má! Rozdělí disk na 3 partitions (části) pro možnost nahrání POI. Samozdřejmostí je buď novější GateWay nebo musíš stáhnout opravu pro staré GW (Fix for OLD GW), aby nedocházelo k vybíjení baterie.. Pro starší ročníky, zejména Škodovky předface je potřeba ještě stáhnout opravu pro MFSW (multi. volant), aby fungovaly tlačítka..
Jinak na Tiguanu jsem ještě pokračoval na upravený FW 4020 pro B navi + tyto mapy V8 a nemám problém..
Nebral bych to tak tragicky, jak to tady a i jinde na fórech pár lidí (jedinců) píše, jen musíš mít správné informace (najdeš na webu), nebejt úplnej lempl a nesrat tam něco co tam nepatří.. Tímhle způsobem to dělalo milion lidí před a také není milion navi lehlejch.. To by si za chvíli ani nikdo nepřeinstaloval Widle, Bios nebo pomalu jakejkoliv soft na kompu, protože by měl strach, že mu kompl lehne.. A i kdyby nastaly problémy se správným FW, jako že někdy jsou, máš možnost opravy či downgrejdu na nižší nebo původní FW..

_________________
VW Passat Variant R36 - 3.6 V6, 220kW, 4Motion & Audi RS4 kombi - 4.2 V8, 450 PS, ex. VW Tiguan R-Line - 2.0 TSi, 147kW, 4Motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 10.06.2012 20:46 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

a co kodování navigace po nahrání factory fw?

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 10.06.2012 20:53 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

johny.GT píše:
Souhlasim s Frankem51, na vwnavi.com a my-gti.com a vwwatercooled.org.au atd.. toho najdeš hafo.. Upgrejdoval jsem 1T0035680B na FW 3810a (již upravený FW pro starší A/B/C navi) ve svém Tiguanu 2010 a 1Z0035680A v Octavě2 2005 (ten samý FW) a vše funguje jak má! Rozdělí disk na 3 partitions (části) pro možnost nahrání POI. Samozdřejmostí je buď novější GateWay nebo musíš stáhnout opravu pro staré GW (Fix for OLD GW), aby nedocházelo k vybíjení baterie.. Pro starší ročníky, zejména Škodovky předface je potřeba ještě stáhnout opravu pro MFSW (multi. volant), aby fungovaly tlačítka..
Jinak na Tiguanu jsem ještě pokračoval na upravený FW 4020 pro B navi + tyto mapy V8 a nemám problém..
Nebral bych to tak tragicky, jak to tady a i jinde na fórech pár lidí (jedinců) píše, jen musíš mít správné informace (najdeš na webu), nebejt úplnej lempl a nesrat tam něco co tam nepatří.. Tímhle způsobem to dělalo milion lidí před a také není milion navi lehlejch.. To by si za chvíli ani nikdo nepřeinstaloval Widle, Bios nebo pomalu jakejkoliv soft na kompu, protože by měl strach, že mu kompl lehne.. A i kdyby nastaly problémy se správným FW, jako že někdy jsou, máš možnost opravy či downgrejdu na nižší nebo původní FW..


a další problém je v tom že já fw nestahuji a nepotřebuji stahovat.. vše si upravím sám.. protože vím jak a co pro daný typ navi a fw upravit... nahraju 4020 rovnou bez úpravy vybíjení a nebude vybíjet, upravím fw pro předface OII rovnou bez další úpravy jak ty říkáš pro mf volant - pokud je facelift volant tak stejně fungovat nebude.... rada pro ostatní, né vždy se vyplatí stahovat něco z internetu.... může to mít za následek zničení navigace nebo jejich komponentů... například navigace může mít novější typ základní desky a starší typ radiové desky a ERROR při flashování už je na světě...

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 11.06.2012 11:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.06.2010

Příspěvky:

57

Tak jak píšeš po zformátování disku navi factory FW je potřeba navi nakódovat a smazat všechny chyby v GW, navi a radio.. Ale to jsou věci (informace) co se všude na webu každý dočte..
To je v pohodě, když umíš, tak umíš.. Né každý si ale potřebuje upravovat sám FW a zabývat se tím víc než je třeba.. Ono je rozdíl sosnout třeba 3-4 DvD za ani né kilo, anebo dát za nahrání nového FW, map a třeba odbloku 1000-1500 a ještě někam kvůli tomu jezdit.. Chápu, že né každý má všechno dělat doma na koleni a sr*t se do všeho, ale zase tak světa borná práce to není.. Nedělá generálku motoru.. a také rozumím tomu, že se ti ten soft na úpravu musí zaplatit ;)..
Jinak nechápu co je těžkého na tom, když je někde jasně napsáno, máš takový typ navi (nebavím se tedy o nějakých "skládačkách", jak jsi měl asi na mysli), takový FW, takový typ auta, udělejte to a to a nahrajte tam to a to a když je problém udělejte ještě tohle..
A co se týče toho erroru, tak je možnost tam šoupnout recovery, ikdyž zčerná obrazovka nebo najede chyba GW a udělat downgrade na původní verzi (nebo nižší)..
Nevim proč se bát něco stáhnout, X desítek lidí napíše funguje to, je to OK, tak pokud je to to, co je určeno i pro mě, nevidím důvod to nesosnout.. a tvá rada pro ostatní, né vždy se vyplatí stahovat něco z internetu je pravdivá (nejen na tohle téma), ale když nejsem debil a umím číst a přemýšlím, neměl bych mít problém..
Stejně se nemůžu zbavit pocitu, že malujete až mooc velké "bubáky" na zeď.. když by byl každej ze všeho hned vyděšenej a viděl v tom, že hned všechno dojebe, žili bychom asi ještě na stromech.. Tohle není o vymýšlení a zkoušení něčeho nového, to už udělal někdo před námi, a buď to funguje nebo ne a podle toho tak v tomto případě dělám. Jenom číst, myslet a vybrat to, co je třeba.. Nevidím důvod platit za něco, co je všude zdarma ;)

_________________
VW Passat Variant R36 - 3.6 V6, 220kW, 4Motion & Audi RS4 kombi - 4.2 V8, 450 PS, ex. VW Tiguan R-Line - 2.0 TSi, 147kW, 4Motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 11.06.2012 11:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

22.06.2010

Příspěvky:

57

a propos Tornado1, neodpověděl jsi mi na mou SZ ohledně ACC..

_________________
VW Passat Variant R36 - 3.6 V6, 220kW, 4Motion & Audi RS4 kombi - 4.2 V8, 450 PS, ex. VW Tiguan R-Line - 2.0 TSi, 147kW, 4Motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 11.06.2012 13:35 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12847

Bydliště:

Humpolec

ACC?

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 18.08.2012 07:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.11.2009

Příspěvky:

12

johny.GT píše:
Souhlasim s Frankem51, na vwnavi.com a my-gti.com a vwwatercooled.org.au atd.. toho najdeš hafo.. Samozdřejmostí je buď novější GateWay nebo musíš stáhnout opravu pro staré GW (Fix for OLD GW), aby nedocházelo k vybíjení baterie..


Zdravim,

mozno to tu nepatri, ale "oslovilo" ma to vybijanie baterie:
Mal som auto cca 10 dni odstavene (Tiguan 2,0 dizel, automat, necele tri roky v prevadzke), potom som nasledne dva dni jazdil, prvy den 100 km, druhy den rano jazda 200 km, cez obed som sa presuval cca 20 km a pocas jazdy prestalo fungovat vetranie, klima, postupne kontrolka o vypadku ziaroviek, chyba airbagy. Zastavil som na krizovatke, reku vypnem ho a znovu nastartujem, nech sa to resetne, ale uz iba take trsanie, nepretocilo... uplne dosla stava v aute, ani okna nic nefungovalo. Cize odtahovka, bolo uz poobede, v autorizovanom servise si ho nechali, nastastie som bol v tom meste na dva dni, druhy den, ze auto opravene, pricina vybita baterka, 41 € za sluzby. Prevzal som si auto, nepreslo ani 5 km, opat vypadok ventilacie. Potreboval som sa dostat z BB do PP, myslim si, ze vypnem vsetky spotrebice, ved auto je nastartovane, ide, nebudem vypinat, do Popradu dojdem. Presiel som zhruba dalsich 10 km, opat rovnake chybove hlasky, az sa pristrojovka rozsvietila ako vianocny stromcek, vypadol aj posilovac a ledva sa mi podarilo odstavit na krajnici. Opat odtahovka a auto je na vikend v tom istom autorizovanom servise :-(

Je mi strasne divne, preco auto nedava ziadnu signalizaciu o tom, ze napr. nefunguje dobijanie. Ved vypadne mi blba doplnujuca ziarovka a uz hlasi, ze je potrebne vymenit. A tu zlyhava dolezity mechanizmus a nic. Kebyze nie je horuco a mam pustenu klimu (ktora vypadla ako prva bez akejkolvek hlasky), tak zo zaciatku ani neviem, ze mam problem.
Este jedna vec - niekde som cital, ze niektora navigacia (mam tam RNS510) s urcitym firmware moze sposobovat vybijanie. Nahraval som asi mesiac dozadu novsiu verziu, tusim V8 sa tu spominala, ale iba mapu, ziaden firmware. Ale ja som mal za to, ze vybijanie je to, ked vecer odstavim a rano nenastartujem. Ale ja auto v pohode nastartujem, presiel som 200 km (mal som pustenu navigaciu), znovu ho odstavim, nasledne po troch hodinach nastartujem, prejdem 20 km, idem na obed, opat nastartujem, prejdem 15 km a skoncim s vybitou baterkou...

Taketo udaje boli na tom aktualizacnom DVD, ktore som vlozil, povedalo, ze su novsie mapy, ci nahrat (ako som to robil uz viackrat), povolil som a po chvili povedalo, ze nove mapy aktualizovane.
PartNumber_VW "1T0919859C "
VersionNumber_VW 7673
SystemName_VW "EU East V8 "

Dakujem za akykolvek postreh ci namet... buduci piatok by som mal ist do Chorvatska, dufam, ze to auto opravia, ale mam strasne obavy, ked mi to iste urobi nasledne tam.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 18.08.2012 07:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

16.01.2008

Příspěvky:

1013

Bydliště:

Námestovo, Orava

pekne obsiahly prispevok, ale to co je potrebne si nenapisal, hlavne aky rok vyroby je ten tiguan, aka ja v aute gateway, ci je tam original od vyroby alebo dorabana? ci je spravne nakodovana navi aj gateway atd.....okrem toho skontroluj kable od baterky ci su dobre utiahnute kontakty, prejdi kostru a privod napajania a este jedna vec urob sken co napise diagnostika a daj tu na forum, skorej ti bude vediet niekto poradit, alebo daj inu baterku a skus co to urobi

_________________
BMW X3 , Honda CBR 600 RR /PC40/, ex Golf VI /CGGA/, MB W164 280 CDI 4 MATIC, Fiat Panda 1,2, 4x4 Climbing


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nova MAPA v8 East do RNS-510
PříspěvekNapsal: 18.08.2012 08:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.09.2010

Příspěvky:

377

Bydliště:

Slovensko, okolie NR

lubost typujem že tvoja baterka je po tých 10 dňoch už total v prdeli a nedokáže držať kapacitu už, povedal by som že by pomohla výmena baterky a samozrejme gateway, no to musia potvrdiť odborníci. 8) :wink:

_________________
VOLKSWAGEN Passat Variant 2.0 TDI / Highline / DSG / 125 kw / 2007 / RNS 510 / - detailed by BrunoC
my Black wagon


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: minifisch a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group