Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Koupit Golfa Variant nebo Octávii?
PříspěvekNapsal: 26.07.2010 13:58 
Autoškolák
Autoškolák

Jak byste srovnali Golfa VI a Octavii II? Nemyslím velikost kufru - to je mi jasné. Váhám, zda spíše koupit Golf VI Variant Highline nebo O II Combi Elegance, obě s motorem 1,2 TSI? Prodejce mi nabízí uvedeného Golfa + paket Comfort za 452 tis. Kč po všech slevách. Když to porovnám s Octávkou v nejlepší slevě, kterou jsem dostal, a která ani v Eleganci nemá takovou výbavu, tak O II vychází o minimálně 50 tis. Kč dráž. V podstatě by asi nebylo o čem přemýšlet...jen ta O II se vzhledově líbí víc, zase Golf bude v čechách originálnější, octávek je všude hafo. Dík za názory.

E-mail  Profil

Předmět příspěvku: Re: Koupit Golfa Variant nebo Octávii?
PříspěvekNapsal: 26.07.2010 15:02 
VWmaniak
VWmaniak

Nerozmyslaj a kup Golf-a... :wink:

PříspěvekNapsal: 26.07.2010 15:49 
Autoškolák
Autoškolák

Jak už jsem psal. Jediné, s čím trochu bojuji je vzhled - hlavně zadku Variantu. Ale ve výbavě Highline a černé barvě to docela jde. Jinak, co mě děsí a o čem mě prodejce informoval, je cca půlroční objednací lhůta. Teď objednám na přístí rok teprve bude. To je mazec v době finanční krize. Taky se trochu strachuju zlodějů, ale Variant snad tak moc neláká jako klasická verze. A jen pro info - někdo se tady na to už ptal, verze Variant vyrábějí v Mexiku.

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 26.07.2010 16:18 
Autoškolák
Autoškolák

Ve verzi Highline za tuto cenu, určitě bych volil vw golf variant, už protože si myslím, že podvozek a brzdy budou lepší než u octavie a rovněž motor 1.2 tsi by měl na variantu fungovat dobře.., ale jinak octavie II rovněž moc pěkné auto... :)

(golf VI, 1.2 tsi)

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 26.07.2010 17:47 
VWexpert
VWexpert

blbo sa pytat na vw fore... odpoved je jasna... ;-)

ale k veci... kradnutie oct vs. golf... to je uplne jedno... a to este podla mna oktavky v kradnuti maju trosku navrch...

co sa tyka dizajnu... octa kombi je podla mna celkom podarene auticko... ale myslim tu octu II pred faceliftom... tejto faceliftovanej tzv. OCT III... nejako neviem prist na chut....

co sa tyka GVI var. zpredu je to sestka, ale zozadu patka.... cize zpredu na 100% kupujem... zozadu na 90% ;-)

no a ako si pisal OCT combi je plno... ma to skoro kazda druha firma ako sluzobne,,, a G VI var. je trosku raritnejsie auto... (chvalabohu) ;-)

. ja ked som kupoval golfa (hatchback), bola v hre aj octa II (predfaceliftom) kombi... ale nemal som na variant RS, tak z toho nic nebolo... radsej som isiel do kratkeho golfa...

co sa tyka vybavy tak variant highline... je velmi slusny... ja si neviem vynachvalit najma sedacky...

zaver... cize golf var. vo vybave highline (este mozno by stali za priplatok niektore serepeticky ako vyhr. sedaciek, park. assistent, senzor dazda....) je urcite lepsi ako akakolvek octa combi (mozno mimo RS vybavy)...

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: 28.07.2010 10:51 
Autoškolák
Autoškolák

Já u VW dostal na Golfa 50 tis. slevu. Zkus Auto Jarov v Praze, když jsem hledal já, měli tam bezkonkurenční ceny na skladovkách. A vybírat je z čeho :)

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 29.07.2010 06:17 
Závodník
Závodník

Je pravda, že těch oct tady jezdí neskutečně moc a prostě vždycky jezdit bude, kdyžto G Varianta jen tak nepotkáš. Zezadu opravdu spíš pětkovej (LukaShek zná přesnej rozdíl zezadu mezi pětkovým a šestkovým), ale jinak bych se toho nebál. Navíc golf bude i o něco lehčí ne? Už kvůli lepší pružnosti motoru.

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: 29.07.2010 13:33 
Závodník
Závodník

Rozhodoval bych se jen podle stavu peněženky. Octávia má vynikající výrobní i užitnou kvalitu. Variant je asi o něco málo líbivější. Na Golfa je vše (ND nebo doplňky) velmi drahé. V každém případě bych ale vzal naftový motor common rail (CR). Obsah nebo výkon záleží opět na financích. Mám 103 kW a jsem s tímto motorem nadmíru spokojený (velmi nízká spotřeba, tichý chod). Dříve jsem měl TDI PD (pumpa tryska), ale CR je lepší. Je třeba mít na paměti, že CR má subjektivně počáteční tah o něco nižší než PD, zato ale trvalý. TSI motor (benzín) se zdá není nejlepší volbou. Velká spotřeba paliva a nestálé potíže s volnoběhem (stále se to tu řeší) je odrazující. Pokud by to bylo tom, zda benzín Golf nebo naftovou Octávii, pak bych bral Octávii.

Naposledy upravil mefix dne 31.07.2010 19:44, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 31.07.2010 11:15 
VWagenista
VWagenista

Choď na skušobnú jazdu a potom si vyberieš Golfa :!:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 07:58 
Závodník
Závodník

mefix píše:
Rozhodoval bych se jen podle stavu peněženky. Octávia má vynikající výrobní i užitnou kvalitu. Variant je asi o něco málo líbivější. Na Golfa je vše (ND nebo doplňky) velmi drahé. V každém případě bych ale vzal naftový motor common rail (CR). Obsah nebo výkon záleží opět na financích. Mám 103 kW a jsem s tímto motorem nadmíru spokojený (velmi nízká spotřeba, tichý chod). Dříve jsem měl TDI PD (pumpa tryska), ale CR je lepší. Je třeba mít na paměti, že CR má subjektivně počáteční tah o něco nižší než PD, zato ale trvalý. TSI motor (benzín) se zdá není nejlepší volbou. Velká spotřeba paliva a nestálé potíže s volnoběhem (stále se to tu řeší) je odrazující. Pokud by to bylo tom, zda benzín Golf nebo naftovou Octávii, pak bych bral Octávii.

Koukal jsem na to jak péro, když jsem zjistil, že škodovka do octávek ještě furt nabízí PD zároveň i s common railem. Buď je to legenda nebo v tom opravdu něco bude.

E-mail  ICQ  Profil

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 08:13 
Autoškolák
Autoškolák

Tak mám vybráno a objednáno - Golf Variant 1,2TSI Highline + paket Comfort + pár dalších blbinek + prodloužená záruka, černá barva. Ten už jen to cca půlroční čekání :cry:

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 12:52 
Závodník
Závodník

Gratuluji k výběru byť si myslím, že motor 1,2 TSI je asi tou nejhorší možností (tím spíše pro kombíka), co jsi mohl udělat. Takže termín dodání bude leden 2011?

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 13:09 
Pilot
Pilot

Myslet znamena h***o vědět. Proč by ten motor měl byt jako nejhorši ?

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 13:17 
Moderátor
Moderátor

chválím jak výběr motoru tak auto 1.2 TSI jelepší volba než CR nafta

E-mail  Profil

PříspěvekNapsal: 09.08.2010 15:01 
Závodník
Závodník

Miromen: oduševnělé :mrgreen:

Naposledy upravil mefix dne 09.08.2010 15:29, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]