Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 18.06.2010 21:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Ahoj všem,
už jsem v koncích a chtěl bych vás všechny požádat o radu. Přestala mi fungovat klimatizace, kompresor se netočí a větráky také ne. Ovládání klapek jde v pohodě nastavit.
Vše na co jsem přišel nebo zkusil: kontrola tlakového spínače, náplň tam také je a nikde nic neutíká, vyměnil jsem i řídící jednotku dochlazování a tu starou jsem rozebral. Když v té jednotce spojím relátka pro větrák a kompresor, tak vše chodí a chladí.
Takže bych viděl problém někde ve spínání té jednotky. Nevím ale kde hledat nebo co zkusit. VAG žádnou chybu nehlásí.
Děkuji předem všem za radu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 19.06.2010 21:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.10.2008

Příspěvky:

985

Bydliště:

Žilina

Dobre by bolo napisat presny typ a rocnik auta.

Problem moze byt aj v kabelazi (zvlast ak bolo auto burane, alebo nieco vyznamne donho dorabane) alebo v samotnej RJ Climatronicu.

Predpokladam ze vsetky poistky a prip. rele tykajuce sa klimy ste skontrolovali.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 19.06.2010 22:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Je to GOLF IV 1,9TDI AHF r.v. 99

Pojistky jsem překontroloval ale relátka nevím které to přesně jsou. Kolik je na klimu pojistek a relátek, abych náhodou na něco nezapomněl.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 20.06.2010 07:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

748

Bydliště:

Ivančice 733 311 764

já bych to vyděl na vadný tlakový spínač klimatizace

_________________
DIAGNOSTIKA a Elektromontáže pro AUDI-VW-ŠKODA-SEAT od r.v. 95-2017, Tel.: 733 311 764


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 20.06.2010 11:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Měl jsem to u jednoho opraváře který plní klimatizace a ten mi právě řekl, že tlakový spínač je v pořádku. Dá se to i přesto nějak změřit nebo překontrolovat zda tomu tak je neho není? VAG ale nic nepíše...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 20.06.2010 15:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4475

Bydliště:

Prostějov

Udělej test akčních členů (musí být vypnutej motor), pak zkontroluj paměť závad. S nastartovanym motorem vlez do bloku měřených hodnot a podívej se, jestli má jednotka údaj o otáčkách motoru. Zkontroluj, nebo vyměň tepelnej spínač větráků, co je na chladiči, pokud je vadnej a říká jednotce, že má chladící kapalina vysokou teplotu, tak kompresor nesepne.
Co se týče toho tlakovyho spínače, tak jestli máš rok výroby 99, tak bys měl mít novej systém, tedy spínač G65, ten by diagnostika sice měla zjistit, ale může se stát, že bude vadnej a kompreosr tím pádem nesepne, diagnostika to někdy nemusí vidět.
Pokud máš ještě starej systém, budeš mít spínač F129 a tím pádem i snímač teploty chladícího prostředku F14, kterej je někde zespoda motoru (nevím přesně kde), má dvoupinovej konektor a ten by mohl být vadnej. Stejně tak jako ten F129 i když to v chybách nebude, může se stát, že bude ukazovat vysokej tlak tj. nad 3.2 MPa a kompreosr tím pádem nesepne.

edit: Opraveno, předtím sem to popletl, ty spínače byly obráceně, už je to správně.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Naposledy upravil Goauld dne 20.06.2010 17:03, celkově upraveno 2

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 20.06.2010 16:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

748

Bydliště:

Ivančice 733 311 764

jinými slovy novej typ tlak.spínače má 3pin konektor a ten starej je 4pin konektor

_________________
DIAGNOSTIKA a Elektromontáže pro AUDI-VW-ŠKODA-SEAT od r.v. 95-2017, Tel.: 733 311 764


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 22.06.2010 21:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Tak mám ten starej systém, kde tlakovej spínač má 4piny, ale nikde jsem nenašel to čidlo chladícího prostředku. Co se týče toho čidla na chladiči, tak si myslím, že je v pohodě, ale nemám 100% jak zkusit...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 22.06.2010 23:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Ještě mě nadadlo, můžu zkusit protojit tu svorkovnici na tlakovém spínači, abych poznal jestli se klima roztočí nebo ne. Asi je to jediná možnost jak vyloučit ten spínač. Nevíš který piny to jsou u toho 4pinu?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 23.06.2010 10:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

4475

Bydliště:

Prostějov

Ktery piny propojit nevím, nemám schéma zapojení.

_________________
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 26.06.2010 12:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.10.2009

Příspěvky:

20

Bydliště:

Mutějovice

Ahoj já mám podobný problém, Passat B5 rv.98. Klima mi jede a po chvíli se mi vypíná a pak zase zapíná. A to jen když popojíždím ve městě. Když jedu v kuse už klima jede pořád. Vypadá to že mi nejede ventilátor a přehřívá se klima. Ventilátor jsem vyzkoušel a je v pořádku. Při běhu mi ukazuje že si bere 16A. Je to normální? A jak jsem tu četl zkusím najít tedy čidlo na teplotu. Snad to bude tím. Předpokládám že se to bude spínat přes nějaké relé. Nevíte někdo jaké? Děkuji

_________________
[/color]Brontík

_________________
Passat 3C5


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 27.06.2010 00:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.07.2008

Příspěvky:

40

Bydliště:

Kostelec na Hané

Hlavně tam musíte mít chladivo, potom mužete experimentovat, pokud tam nebude hrozí zadření kompresoru.

Já postupuju takto.
1.Diagnostika
2.Pojistky
3.Kontrola kabeláže
4.Vyzkouším jestli spíná kompresor
Zapojíte od baterie plus a mínus na kompresor musí cvakat! Pokud necvaká je vadná cívka
5.Podívejte se pod baterii na řj ventilátoru dochlazování. Může být zaoxidovaná. Prostříkejte kontakty nebo vyměňte řj
(Golf IV, Bora, Octavia, New Beatle, atd...)

_________________
VW Golf 2 GTD LLK Facebook Auto-Knotek Autoservis


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 27.06.2010 03:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.05.2008

Příspěvky:

13

Já už jsem vyměnil řídící jednotku dochlazování, pojistky OK, kompresor a spojka OK, spínač tlaku OK. Když propojím relátka na jednotce dochlazování tak se točí sahara i kompresor a chladí normálně. Takže bude chyba v signálech který spínaj tu jednotku, řekl bych nějaký vadný čidlo, ale nevím které hledat nebo kde začít.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 27.06.2010 18:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.10.2009

Příspěvky:

20

Bydliště:

Mutějovice

Tak oprava se zdařila, byla to 40A pojistka pod přístrojovou deskou. Takže děkuji za rady které jsem tu posbíral. a hodně zdaru ostatním při opravách. :D

_________________
[/color]Brontík

_________________
Passat 3C5


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: PROBLÉM S DIGITÁLNÍ KLIMATIZACÍ
PříspěvekNapsal: 01.07.2010 20:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.05.2009

Příspěvky:

997

mam taky takovy problem...kompresor spina,klima doplnena,jednotka dochlazovani taky vymenena,ale vubec to nechladi..sahary se pri zapnuti klimy taky netoci...a uz fakt nevim kde hledat...nejsou nejake pojistky jeste pod oknem jak je sterac na strane ridice?

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDi BRT rok 2006


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group