Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s rádiem RCD300 v Passatu B5
PříspěvekNapsal: 28.12.2012 04:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.08.2011

Příspěvky:

262

Bydliště:

UL

Ahoj, mám problém, napojoval jsem do Passata B5 koncernové autorádio. Jedná se o relativně nové RCD300. Vše co jsem potřeboval jsem napojil, ale nevím jak napojit osvětlení, resp. zesilování jasu.

Myslím si, že by to měli být kontakty CAN/L a CAN/H (označené na obrázku) , ale ani s tím si nejsem "stopro" jistý, ale nevím kam nebo k čemu je připojit.
Teď rádio svítí, display i tlačítka, ale je to mnohem slabší než palubka. Původní rádio co tam bylo na kazety, tak reagovalo na ovládání jasu palubky.

Na posledním obrázku je nákres napojení původního rádia.

Poradí někdo?


Přílohy:
radio.jpg
radio.jpg [ 8.36 KiB | Zobrazeno 310 krát ]
piny.jpg
piny.jpg (42.22 KiB) Zobrazeno 310 krát

piny beta.jpg
piny beta.jpg [ 28.63 KiB | Zobrazeno 310 krát ]

_________________
B4, 1,9TD, 55kW, AAZ, r.v.96, koupeno 8/11, "mechanický chip" - 80kW, kola alu 15´´ Titan, kryt z Octavky 1,9TDi, lemy z G3, viewtopic.php?f=127&t=208222
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s rádiem RCD300 v Passatu B5
PříspěvekNapsal: 28.12.2012 12:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

9876

No... CAN to určitě nebude, na to nic nepřipojuj, tak si to rádio tak akorát odpálíš.... CAN je přípojka pro CAN-BUS, kterou B5 nemá, takže to nech nezapojený... Nejsem expert přes CANový věci, ale někde jsem četl, že když použiješ CANový rádio v neCANovým autě, tak ti bude hrát max půl hodiny... A možná bych vsadil boty, že přes tu CAN sběrnici beztak lítaj i signály pro ztlumení a zesílení podsvětlení :mrgreen:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s rádiem RCD300 v Passatu B5
PříspěvekNapsal: 29.12.2012 08:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.08.2011

Příspěvky:

262

Bydliště:

UL

Bastard píše:
No... CAN to určitě nebude, na to nic nepřipojuj, tak si to rádio tak akorát odpálíš.... CAN je přípojka pro CAN-BUS, kterou B5 nemá, takže to nech nezapojený... Nejsem expert přes CANový věci, ale někde jsem četl, že když použiješ CANový rádio v neCANovým autě, tak ti bude hrát max půl hodiny... A možná bych vsadil boty, že přes tu CAN sběrnici beztak lítaj i signály pro ztlumení a zesílení podsvětlení :mrgreen:


No starý rádio, taky koncernový zn. GAMA, umělo zesílit podsvícení zároveň s palubkou. Tohle rádio hraje a funguje normálně. Mám napojený repro, anténu a "mínus" , "plus" a "paměť". Pak tam na původním konektoru jsou další tři dráty, podle schématu na obrázku. Ty napojený nemám. Stejně jako z rádia nemám nikam napojený ty "dva CAN dráty". Co jsem se dočetl a zjistil tak CAN bus je i na zesilování a ztlumování podsvícení. A protože tomuhle zas tak moc nerozumím tak jsem se jen ptal. Napadlo mne jestli by nešlo ty CAN dráty napojit třeba na nějaké z těch tří drátů co zbyli, ale nevím, proto se ptám.

Ono to asi bude o tom, že původní byl "analog" a CAN je vlastni "digi" rozhraní. Je tak?

_________________
B4, 1,9TD, 55kW, AAZ, r.v.96, koupeno 8/11, "mechanický chip" - 80kW, kola alu 15´´ Titan, kryt z Octavky 1,9TDi, lemy z G3, viewtopic.php?f=127&t=208222


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s rádiem RCD300 v Passatu B5
PříspěvekNapsal: 29.12.2012 11:16 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12846

Bydliště:

Humpolec

v žádném případě nenapojuj osvětlení na can-bus!!!!!!!!!!!!!!!!!! musíš použít simulátor canu aby to vše fungovalo jak má!!! musíš použít toto:

http://www.elcar.cz/autoalarmy-prisluse ... 04740.html

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s rádiem RCD300 v Passatu B5
PříspěvekNapsal: 29.12.2012 14:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.08.2011

Příspěvky:

262

Bydliště:

UL

Děkuji za radu, už to chňápu :wink:

_________________
B4, 1,9TD, 55kW, AAZ, r.v.96, koupeno 8/11, "mechanický chip" - 80kW, kola alu 15´´ Titan, kryt z Octavky 1,9TDi, lemy z G3, viewtopic.php?f=127&t=208222


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group