Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 12:07 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Ahoj, můžete mi někdo prosím vysvětlit jak funguje tempomat? Pokud si například na dálnici nastavíte rychlost 110km/h a budete chtít předjet rychleji auto, takže přidáte plyn, vrátí se po spuštění rychlost zase na těch 110km/h nebo musíte tempomat opět nastavovat. A jak je to v případě přibrzdění? Opět se rychlost vrátí zpět?

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 12:18 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

236

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Pokud nastavíš tempomat na 110 Km/h a přidáš (např. kvůli předjetí), tak po uvolnění plynu se rychlost opět vrátí na tebou nastavenou rychlost. Pokud se dotkneš brzdy, tempomat se vypne, ovšem nastavená rychlost zůstane v paměti. Pak se stačí jen dotknout "tlačítka" RES+ a uložená rychlost se opět nastaví. Pokud auto vypneš úplně, rychlost v paměti nezůstane. Vše je krásně popsané v manuále.

EDIT: Golf VII oproti mé předešlé OII při sešlápnutí spojky tempomat nevypíná - takže lze při nastavení tempomatu manualně řadit z nižší na vyšší rychlosti!

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Naposledy upravil wittmann167 dne 14.08.2014 15:33, celkově upraveno 2

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 12:30 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

10.07.2013

Příspěvky:

249

Bydliště:

Brno

ahoj,
jde nejak nastavenou rychlost zrusit (jinak, nez Off/On),kdyz poloha reset (ta jakoby prostredni) je obtizne nastavitelna (za jizdy)?na co jsou RES a SET (druha funkce)?diky

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

_________________
1T2, 1,9TDi, 77kW, BLS, 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 12:46 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Wittmann167: Díky za info. Je tedy evidentně lepší, na dálnici při jízdě v pravém pruhu, spíše předjíždět než dojíždět auta před sebou, nechat se předjet (dobrzdit) a pak sám předjet.

A jak je to v případě ACC? Je možné třeba na okreskách nastavit opět rychlost 110km/h, "přilepit" se na auto před sebou a nechat ho ovládat rychlost za mě?

Omlouvám se možná za hloupé otázky, ale nového Golfa ještě nemám a s tempomatem jsem nikdy nejel.

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 13:13 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

236

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

kubisz píše:
ahoj,
jde nejak nastavenou rychlost zrusit (jinak, nez Off/On),kdyz poloha reset (ta jakoby prostredni) je obtizne nastavitelna (za jizdy)?na co jsou RES a SET (druha funkce)?diky

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk


Zrušení rychlosti:
1) Sešlápnout brzdový pedál
2) Dát páčku na CANCEL (vrátí se zpět na ON)
3) Dát páčku na OFF

- při jakékoliv rychlosti BEZ zapnutého tempomatu zmáčknutím RES nebo SET se aktivuje tempomat. Páčka musí být v poloze ON! Při
zapnutém tempomatu RESem a SETem přidáváme nebo ubíráme rychlost
- pokud je tempomat vyplý, ale v paměti je uložená rychlost, RESem se vyvolá a auto tuto rychlost dodržuje
- pokud je tempomat vyplý, ale v paměti je uložená rychlost (např 90 km/h) a auto jede 85 km/h, zmáčknutím SETu se uloží nová
rychlost
Verstehen? :D

Co se týče ACC, tak nemohu sloužit - nemám ho.


Přílohy:
i_135_1082_0_49_1379693309_6817.jpg
i_135_1082_0_49_1379693309_6817.jpg (140.94 KiB) Zobrazeno 2588 krát


_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Naposledy upravil wittmann167 dne 14.08.2014 15:36, celkově upraveno 1
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 13:44 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Wittmann167: Jak jsem psal, nemám Golfa ani manuál. Zjišťují to dopředu kvůli výbavě.

Edit: Ja, ich verstehe. Danke schön.

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 13:58 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.04.2014

Příspěvky:

61

Já mám ovládání tempomatu na volantu. Vypadá to jako na obrázku níže s tím rozdílem, že uprostřed mám tlačítko "CNL".

Obrázek

Z.

_________________
od 10.6.2014: VW Golf VII Variant 2.0 TDI Highline, tacho 56500 km, prům. spotřeba 5.48 l/100km.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 14:08 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

236

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Wlashack_cz píše:
Jak jsem psal, nemám Golfa ani manuál. Zjišťují to dopředu kvůli výbavě.

Omlouvám se :oops: nevšiml jsem si tvého podpisu

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 14:21 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

03.06.2014

Příspěvky:

513

Wlashack_cz píše:
Wittmann167: Díky za info. Je tedy evidentně lepší, na dálnici při jízdě v pravém pruhu, spíše předjíždět než dojíždět auta před sebou, nechat se předjet (dobrzdit) a pak sám předjet.

A jak je to v případě ACC? Je možné třeba na okreskách nastavit opět rychlost 110km/h, "přilepit" se na auto před sebou a nechat ho ovládat rychlost za mě?

Omlouvám se možná za hloupé otázky, ale nového Golfa ještě nemám a s tempomatem jsem nikdy nejel.


ACC - je to možné používať, ako uvádzaš. T.j. nastavíš si napr. 110 km/h a ideš ako auto pred tebou. Ak ale on v obci nedodržuje rýchlosť, tak nebudeš ani ty prostredníctvom ACC. Máš ešte možnosť nastaviť si odstup časovo od pred tebou idúceho auta - kroky sú po 0,5 s od 1 s po 3 s. Ináč rýchlosť sa dá pridávať pri multifunkčnom volante a uberať aj po 1 km/h (prostredníctvom tlačítok RES a SET), nie len po 10 km/h (pomocou "kovových" tlačítok - a +)- toto nevedenia ani niektorí mototuristickí novinári, keďže sa im asi nechce kuknúť do manuálu.

_________________
VW Golf GTI VII Performance


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 14:59 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Wittmann167: Nic se neděje. Díky za odpovědi.

Lifter: Odstup je podle času? Myslel jsem, že se odstup nastavuje podle metrů. Celkem zvláštní, ale budiž.

Ještě jsem si všiml jedné věci. Pokud máte multifunkční volant, pak odpadá ta páčka navíc za volantem?

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 15:18 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

03.06.2014

Příspěvky:

513

Pri multifunkčnom volante ovládaš tempomat tlačítkami na ľavom ramene volantu - preto na ľavej páčke pod volantom nie je ovládanie tempomatu (len svetiel, smeroviek). Tempomat v Golfe nemá samostatnú páčku.

To, že sa pri ACC nastavuje odstup časovo, je logické. Napr. pri rýchlosti 72 km/h a časovom odstupe 1 s sa je potom odstup medzi autami 20 m. Keď ideš po diaľnici 144 km/h, potom je pri 1 s odstupe vzdialenosť medzi autami 40 m. Pozdĺžny odstup medzi autami sa mení v závislosti od ich rýchlosti, čo je z pohľadu bezpečnosti OK,pričom auto sa stále snaží dodržať tebou navolený odstup.

Ak by sa nastavovala vzdialenosť, tak pri nastavení napr. 40 m by to bolo diaľnici OK, ale pri nižšej rýchlosti napr. v meste by ten odstup bol zbytočne veľký. Musel by si ho ty prispôsobovať pomocou nastavenia ACC.

_________________
VW Golf GTI VII Performance


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 15:53 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Mno vidíš, takhle jsem se na to nedíval. Ideální volba, jak tvrdí odborníci, jsou potom 2 sek. Díky všem za informace a trpělivost.

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14.08.2014 17:49 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

10.07.2013

Příspěvky:

249

Bydliště:

Brno

taky diky

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

_________________
1T2, 1,9TDi, 77kW, BLS, 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.08.2014 07:30 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.12.2013

Příspěvky:

492

Musím trochu upřesnit-Golf vii má páčku tempomatu v případě ,že není multifunkční volant.Ovládání tempomatu na levé páčce pro směrovky .

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kW Variant Comfort Edition


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 15:13 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Je možné si do tempomatu nastavit například 2 rychlosti a mezi nimi přepínat? Například 50 a 90km/h?

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: 35radek a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group