Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 19:43 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

236

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Pokud se nemýlím, tak ne.

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 20:47 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

V jiném tématu kdosi psal, že tempomat používá skoro pořád pro jízdu v obci i mimo, tak mě jen napadlo, zda je možné rychlosti přepínat. Přijde mi celkem šílené na začátku a konci obce měnit pořád rychlost tempomatu. Nebo je to lehčí/rychlejší než jsem si myslel?

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 21:03 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

236

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Pokud je ovládání na volantu, je to poměrně rychlé (a v kombinaci s automatem i velmi komfortní), rychlost lze přidávat nebo ubírat po 10 km/h.

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 21:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

29

wittmann167 píše:
rychlost lze přidávat nebo ubírat po 10 km/h.


anebo přidávat a ubírat po 1 km/hod

_________________
VW Golf VII 1,4 TSI 103 kW, Highline+ergoActive
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 22:57 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

O úpravě tempomatu po desítkách i jednotkách vím. Jen jsem si nedokázal představit, jak může být komfortní neustálé nastavování. I když při průjezdu krátkou obcí je nejspíš zbytečné rychlost tempomatu měnit. V každém případě děkuji za odpověď.

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 16.09.2014 23:44 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

26.12.2013

Příspěvky:

492

Přídáš potvrdíš, ubereš potvrdíš -co ti na tom přijde složitého asi jsi s tempomatem ještě pořádně nejel

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kW Variant Comfort Edition


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 00:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.02.2013

Příspěvky:

214

mechy píše:
Přídáš potvrdíš, ubereš potvrdíš -co ti na tom přijde složitého asi jsi s tempomatem ještě pořádně nejel

netreba stale potvrdit! len pridavat a ubrat, aspon na volante tak funguje.
ja jazdim skoro vsade / 99,9% / s tempomatom, je to neskutocne pohodlne.

_________________
G7 1.4 TSI highline DSG ,black magic
ex. G5 1,6 slovakia sport ver.
G2 1,8 GT


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 05:33 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

Mechy vidíš, asi svůj tempomat úplně neznáš :-)
S tempomatem jsem nikdy nejel. Tak nějak ho japonský kluci do mého Civica z roku 1992 zapomněli dát... Možná někomu mé otázky přijdou divné, jenomže já fakt nevím jak bych ty věci měl vědět. Nejel jsem nikdy například ani s klimou...

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 06:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.01.2008

Příspěvky:

1742

Bydliště:

Ostravwa

Wlashack_cz: Zvykni si na to, že tady (nejen tady, ale na každém fóru) najdeš lidi, kterým přijdou některé tvé dotazy nesmyslné nebo zábavné. Tito lidé trochu zapomněli na důvody, proč tato fóra vůbec existují.
Nicméně zpátky ke tvé otázce - jedeš 50 na tempomat, vyjíždíš z obce, šlápneš na plyn, auto bude zrychlovat, dostaneš se na 90, zmáčkneš tlačítko "SET" a jedeš 90 na tempomat ;-)

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kW Comfort Edition
Obrázek

_________________
Continental Automotive Czech Republic - Project Manager (Transmission & Engine Sensors)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 07:29 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.04.2014

Příspěvky:

137

wittmann167 píše:
Pokud je ovládání na volantu, je to poměrně rychlé (a v kombinaci s automatem i velmi komfortní), rychlost lze přidávat nebo ubírat po 10 km/h.

Prosim jak se pridava do 10? Ja umim jen po 1 nahoru a dolu. Dekuji


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 09:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.02.2013

Příspěvky:

214

slezacekm píše:
wittmann167 píše:
Pokud je ovládání na volantu, je to poměrně rychlé (a v kombinaci s automatem i velmi komfortní), rychlost lze přidávat nebo ubírat po 10 km/h.

Prosim jak se pridava do 10? Ja umim jen po 1 nahoru a dolu. Dekuji

na volante , stieborne tlacitko doprava-dolava.

_________________
G7 1.4 TSI highline DSG ,black magic
ex. G5 1,6 slovakia sport ver.
G2 1,8 GT


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 09:07 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

13.05.2014

Příspěvky:

89

slezacekm píše:
wittmann167 píše:
Pokud je ovládání na volantu, je to poměrně rychlé (a v kombinaci s automatem i velmi komfortní), rychlost lze přidávat nebo ubírat po 10 km/h.

Prosim jak se pridava do 10? Ja umim jen po 1 nahoru a dolu. Dekuji


na volantu jednoduše tlačítky +/-, na páčce netuším jestli to jde

jinak ještě k potvrzování rychlosti, někdy to nutné je, např. dojíždíš do obce, přibrzdíš si a tím deaktivuješ tempomat, nastavíš novou rychlost a musíš to aktivovat RES
při výjezdu z obce to jde bez potvrzení , jen změníš rychlost (4 x + tj o 40km/h a já si přidávám ještě cca 3km/h) takže komfort nic moc a skutečně by se hodily např. 2paměti pro nejpoužívanější rychlosti ideálně na samostatných tlačítkách

_________________
Golf VII Variant TSI 77kW White Comfort Edition
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 09:53 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

15.04.2014

Příspěvky:

137

mám jenom páčku, na volantu ovládání nemám (a mrzí mě to fest tedy)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 15:47 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

491

NeoGenX píše:
Nicméně zpátky ke tvé otázce - jedeš 50 na tempomat, vyjíždíš z obce, šlápneš na plyn, auto bude zrychlovat, dostaneš se na 90, zmáčkneš tlačítko "SET" a jedeš 90 na tempomat ;-)
Díky za odpověď. Takhle už bych si komfortní nastavení představoval. Sice 2 paměti by byly fajné, ale i takhle je to dobré. Nějak jsem si nedovedl představit, že by dotyčný musel při každém průjezdu okolo cedule obce ustavičně mačkat +/-.

Fórum má určitě smysl a je dobré i pro lidi, kteří sice auto již nějaký pátek mají ale pokaždé je dokáže něco překvapit. Díky kluci :good:

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Funkce tempomatu
PříspěvekNapsal: 17.09.2014 16:09 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

13.05.2014

Příspěvky:

89

tohle je ta nejzákladnější funkce každého tempomatu, nastavit aktuální rychlost, tak nevím jestli se dá mluvit o nějakém komfortu :-)

_________________
Golf VII Variant TSI 77kW White Comfort Edition
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: 35radek a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group