Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 14.11.2015 11:31 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.09.2015

Příspěvky:

270

Ahoj,
mám Golfa ve výbavě Comfort Edition, který má multifunkční volant, BT HF, rádio Composition Media. Na volantu je tlačítko pro hlasové ovládání, ale píše na počítači, že není aktivováno. Díval jsem se do originálního ceníku příslušenství a je tam položka 5G0054802.
Příloha:
1.png
1.png [ 7.94 KiB | Zobrazeno 11396 krát ]

Proč by byla nutnost mít Dynaudio? Jinak kameru CE má. Dodělávka hlasového ovládání je jenom nějaký flash jednotky, nebo je nutno do vozu něco dodělat?
Co lze případně s běžným Composition Media ovládat hlasem? Bude komunikovat v češtině?

ZDE jsem našel nějaký dokument.

díky za reakci

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 15.11.2015 16:34 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

23.10.2015

Příspěvky:

8

Taky by mě to zajímalo, ale v servisu mi bylo sděleno, že to nejde, tak nevím.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15.11.2015 17:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.02.2013

Příspěvky:

150

Bydliště:

F-M

V servisu nic takoveho neumi, pokud to nejde jako prislusenstvi dokoupit.

To se chce zeptat borcu, kteri resi takove speky, napr. Tornado1, vasa apod.

Telefon

_________________
Golf VII 1.2 TSI CE (2015)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 15.11.2015 18:31 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.09.2015

Příspěvky:

270

Tak nejde,
je to vytaženo z originál ceníku příslušenství pro VW Golf. Já jsem teda ještě VW nikde nepoptával, takže nevím. Jen mi teda v tom popisu nesedí, proč bych musel mít Dynaudio nebo třeba kameru když mluvíme o hlasovém ovládání, no ale budiž.

Otázka spíš z praxe, co by mi to přineslo, když vlastně nemám navigaci. Předpokládám vytočit jméno z tel. seznamu nebo číslo, pak nějaké přepínání stanic / píšničky na CD/mp3 apod.? Jestli by to vlastně stálo za to. :?

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15.11.2015 23:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.02.2013

Příspěvky:

150

Bydliště:

F-M

Tatik na Octavii III ma hlasove ovladani (priplatek 500,- tak proc ne :) ) a rozhodne nic z vyse uvedene vybavy (ekvivalentne u Skody) nema. Muze tim ovladat presne ty tebou zminene funkce. A pouzil to jen jednou, kdyz to zkousel poprve. :) Asi nic co by stalo za namahu.

Telefon

_________________
Golf VII 1.2 TSI CE (2015)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 19.11.2015 21:58 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

17.01.2015

Příspěvky:

5

skúšal som zapínať hlasové ovladanie na základe kodovania z audi alebo leon, nerozbehal som to ale teraz sa mi na rádiu po stlačení tlačidla hlasoveho ovládania objaví hláška kontaktujte VW pre spustenie funkcie. Na stránkach VW nemecko som našiel že je možné za poplatok cca 200€ funkciu rozbehať. je tam napísané ak si dobre pamatám že ide iba o spustenie funkcie.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.11.2015 23:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.02.2013

Příspěvky:

150

Bydliště:

F-M

Podle mne to za 200€ rozhodne nestoji.

Telefon

_________________
Golf VII 1.2 TSI CE (2015)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 20.11.2015 08:09 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.09.2015

Příspěvky:

270

V ČR ten díl 5G0054802 stojí do 3 tisíc, otázka co práce.

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 20.11.2015 11:06 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

28.10.2015

Příspěvky:

207

To mě by spíš zajímalo, zda lze nějak jednoduše dodělat App-Connect.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 24.12.2015 23:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

17

Bydliště:

Plzeň

Máme Vw Sportsvan ve výbavě Highline a to lepší rádio. Ptal jsem se na to v autorizovaném servise. Pokud v autě není zpětná kamera, tak se musí namontovat a pak teprve jde nahrát tuto funkci ovládání hlasem. Cenu nám řekli min. 65 tisíc i s prací.

_________________
Volkswagen Sportsvan 1,6 tdi 81 Kw bmt


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 24.12.2015 23:53 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.09.2015

Příspěvky:

270

65 tisíc? To je nějaký povánoční výprodej?
Příloha:
1.png
1.png [ 11.34 KiB | Zobrazeno 10130 krát ]
Příloha:
2.png
2.png (12.33 KiB) Zobrazeno 10130 krát


...pokud je aktuální výbava vozu kompatibilní, ceny za díly jsou zde (čerpáno z originálního ceníku příslušenství pro Golf VII) + nějaká ta práce


Já neztrácel čas a vyrazil také do servisu, sdělil jim VIN a asi po 15ti minutách jsem dostal odpověď, že importér pro můj VIN nenabízí aktuálně k dokoupení žádný aktivační kód, ale prý to vydávají i časem několik měsíců až roků po výrobě, že se mám tedy zkusit zeptat později.

_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 02.01.2016 18:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

17

Bydliště:

Plzeň

Povánoční výprodej to bohužel není. Jen zjištěná cena dílů včetně práce. Taky mě ta cena zarazila, když jsem spatřil kolik stojí samotná kamera a kolik chtějí za samotnou práci.

_________________
Volkswagen Sportsvan 1,6 tdi 81 Kw bmt


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 28.04.2016 15:26 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.09.2015

Příspěvky:

270

Neví někdo k tomu něco více? Opravdu to už nelze doaktivovat, protože výrobce... ?


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png (18.22 KiB) Zobrazeno 4515 krát


_________________
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 28.04.2016 16:48 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

28.10.2015

Příspěvky:

207

Podle mě je to stejná situace jako s App-Connect.

Composition Media 6.5" gen2 má jiný HW pro základní konfiguraci a pro konfiguraci se zpětnou kamerou. Konkrétně má radio snad slabší procesor a méně paměti (radio je vlastně takový malý počítač s nějakým systémem na bázi Linuxu).
Tam kam nejde App-Connect, tam nejde hlasové ovládání.

Zahlédl jsem to jako položku na webu hned vedle aktivačního dokumentu k App-Connect a postup tam byl tuším totožný Tj. aktivuje se to certifikátem a asi se dohrává nějaký SW, protože u toho musí být online spojení diagnostiky se servery VW.

Ty aktivační certifikáty na App-Connect i hlasové ovládání se semtam dají sehnat i někde na Amazonu, Ebay atd, ale ještě by ti to museli v servisu dohrát.

Pokud to někomu nacenili na 60k - tak bych si tipl, že nemá správné radio a bylo tam započítané i to.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasové ovládání
PříspěvekNapsal: 10.06.2016 19:51 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

19.05.2016

Příspěvky:

14

Je dobré, že tlačítko hlasového ovládání něco dělá, i když hlas. ovl. nemám. Konkrétně zastává funkci tlačítka „MUTE“. Předpokládám, že to máte stejně.
Proč při tom musí otravovat hláška, že hlasové ovládání není dostupné? Nejde tuhle hlášku někde deaktivovat?

_________________
Golf VII 1.2 TSI 77 kW CE 2015


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group