Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde zařadit 1. rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 09:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

987

Bydliště:

Louny, Praha

Ahoj, chci jen podotknout, že se nejedná o moje auto, ale do rodiny jsme si pořídily nový Seat Leon (téměř totožné auto jako Golf 7), na Seat fórum se kvůli tomu hlásit nechci. Teď k problému, po koupi se potýkáme s problémem, že občas nelze napoprvé zařadit jednička, skočí to do takové mezi polohy a zařadíme jí až třeba napodruhé i napotřetí, celkem mě to štve, protože když potřebuji být rychlá do křižovatky, tak se stane, že prostě nezařadím. V prvním servisu ze mě dělali blbou blondýnu, že je to běžné, že s tím nic udělat nejde, že se to občas prostě stává, jenže nám se to stává téměř každý den :fool: no nic, asi se v tom nechtěli hrabat, protože mechanik mi říkal, že už jsme několikátý Seat u nich a nikdy na nic nepřišli. Teď jsme počátkem února objednaný do Porsche Praha, tak jsem zvědavá, na co přijdou, snad se závada projeví.
Neřešil jste někdo podobný problém? nemůže to být jen špatné seřízení táhel řazení? nebo že by převodovka?

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 10:11 
Offline
VWagenista
VWagenista
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

12.08.2015

Příspěvky:

345

Ahoj, jak byla minulý týden hodně velká zima (cca -10°C) a Golf byl zmrzlý, tak mi taky šla blbě zařadit 1-čka. Mám ho teprve pár měsíců.

_________________
Golf VII Variant Highline 1,4 TSI 6G Černá Deep perleť


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 13:39 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

247

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Objevuje se to i u mě, to samé dělá zpátečka. Neřešim to, jinak bych v servise byl každý týden s něčím

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 13:48 
Offline
VWagenista
VWagenista
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

12.08.2015

Příspěvky:

345

Jojo ta taky, taky to neřeším, prostě se to časem vychodí.

_________________
Golf VII Variant Highline 1,4 TSI 6G Černá Deep perleť


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 15:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

987

Bydliště:

Louny, Praha

mně se to občas také stane u mého Golfa při řazení zpátečky, dělal mi to i předchozí Golf, ale ne při řazení jedničky. Chápu občas se to stát může, ale ne třeba 3x během třech semafórů. Pak je zase pár dní klid a pak je zase období, kdy je s tím problém.

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 19:59 
Offline
VWjunior
VWjunior

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

16.02.2015

Příspěvky:

39

me to delala f1 na zpatecku porad golf to take nekdy dela a resim to tak ze pomalu poustim spojku a zptecka tam sama zklouzne.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 27.01.2016 21:46 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

30.06.2014

Příspěvky:

504

Podobný problém na Š105 :) Řešil jsem to řazením dvojky a pak jedničky. Ta tam skočila potom prakticky hned.

_________________
Golfík VII 1.4 TSI 7°DSG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.01.2016 17:16 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.02.2014

Příspěvky:

247

Bydliště:

Matrix - ostatně jako každý

Jo jo, přesně jak píše Wlashack. Rychle dvojku a pak tam jednička skočí. U té zpátečky pomáhá vyslapnout spojku tak na 2-3 sekundy a pak jí pomalu zařadit.

_________________
VW Golf VII Variant 1,4 TSI Comfortline, modrá Pacific
Prestigio RoadRunner 540


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 28.01.2016 21:36 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

09.03.2014

Příspěvky:

222

Mě se poštěstí špatně zařadit první stupeň tak asi 1x za 2 měsíce. A poprvé se mi to stalo hned první den, když jsem jel z autosalonu při první jízdě novým autem. Říkal jsem si, to se rozjezdí. Ale pořád na to musím dávat pozor. Dneska už vím, kdy tam jednička není zařazena správně - pak pomůže povolit spojku a znovu sešlápnout a pak to jde zařadit dobře. Ostatní rychlosti jsou bez problému.
Já mám šestirychlostní převodovku na 1.4 motor.
Když to tak tady čtu, tak je nás s podobnými problémy více.
Podle mě máš problémový kus a je to na reklamaci. Podle mě toto není normální stav, aby to někdy šlo a někdy ne.
Ještě se zeptám, nemáš tam namontovaný i zámek zpátečky? Nevím, jestli by i toto nemohlo mít nějaký vliv? Nevím.

_________________
VW Golf VII Variant 1.4TGI
(verze s ocelovými láhvemi na CNG + multilink)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 30.01.2016 01:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

987

Bydliště:

Louny, Praha

Zámek zpátečky nemáme. Do servisu objednaná už jsem tak snad na něco přijdou.

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 30.01.2016 12:53 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.10.2013

Příspěvky:

180

Děje se mi naprosto to stejný, ale většinou dám třeba zpátečku a pak znovu jedničku a už to jde.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 04.02.2016 17:45 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

13.05.2014

Příspěvky:

89

u novýho auta mi tam občas jednička a zpátečka šla hůř nebo jen přes spojku, ale už je to hodně dlouho v pohodě, tipuju tak od 10tis km

_________________
Golf VII Variant TSI 77kW White Comfort Edition
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 05.02.2016 10:04 
Offline
VWagenista
VWagenista
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

15.05.2015

Příspěvky:

92

Já mám občas problém se zpátečkou, ale stačí jenom vyšlápnout znova spojku a je to v poho :good: Je prostě nutný to pořádně vojet. Mám už skoro 7. tis km a řadění a pružnost motoru se citelně zlepšila. Z předchozích aut mám zkušenost, že si všechno sedlo až tak po 10. tis.

_________________
Sportsvan 1.4 tsi Comfort edition + něco navíc


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 05.02.2016 10:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.11.2010

Příspěvky:

987

Bydliště:

Louny, Praha

auto jsme kupovali zánovní mělo najeto 9tis., dělo se to už od koupě, taky jsem říkala musí si to sednout...no už máme najeto cca 16tis. a stále si to nesedlo :D , v pondělí to vezeme do servisu, tak se uvidí, jen mě znepokojuje, že soused měl taky novýho Seata (alhamru) sice v naftě, ale cca 3měsíce po konci záruky mu odešla převodovka, žádné kulance od seata se nedočkal a celou jí cáloval sám, takže je lepší pro jistotu na duši to hodit do servisu dříve než pak pozdě.

_________________
MKIV viewtopic.php?f=78&t=191333 - prodáno
MKVII viewtopic.php?f=291&t=262427
MKI Cabrio viewtopic.php?f=157&t=291875

_________________
VW Golf IV 1,4 16V - můj ex, nyní VW Golf VII 1,2 TSI a Golf I cabrio 1,8


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejde zařadit 1.rychlostní stupeň
PříspěvekNapsal: 05.02.2016 16:37 
Offline
VWagenista
VWagenista
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

15.05.2015

Příspěvky:

92

Do servisu to určitě dej. V případě, že reklamaci nevyřídí kladně auto nepřebírej. V předchozím autě (seat altea xl-1.4 tsi) mi při cca 80.tis šla při zahřátém motoru blbě dát 2ka (šla přes zuby). Po výměně převodového oleje se vše srovnalo. Jestli ho tam bylo málo nebo byl už jetej nevím, tak ho zkus taky vyměnit (1l/cca100,-Kč-náplň v autě cca2 l). Seřízení táhel řízení předpokládám, že už někdo dělal.

_________________
Sportsvan 1.4 tsi Comfort edition + něco navíc


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group