Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 02.04.2019 10:59 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

01.04.2019

Příspěvky:

12

Ahojte, skúšal už niekto ručne aktualizovať cez servisný mod (podržanie menu tlačidla) aktualizovať systém Discover PRO? Na nemeckých fórach som našiel ZIP súbor, (označenie firmware 0388) ktorý stačí nakopírovať na SD kartu a cez servisný mód dať aktualizovať. Skúšal to už niekto ?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.04.2019 09:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

18

Bydliště:

Svitavy

Stáhnou aktualizaci (cca 25 GB) zip rozbalit na jakoukoliv kartu, flešku, nebo přenosný disk. Zastrčit, zvolit aktualizaci, vybrat zdroj a je to. Čas cca 1 hod. Vyzkoušeno.
https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/cz/cs/index/Aktualizace-mapovych-podkladu/maps-download?fbclid=IwAR3yZo--Zp974PHi5tlIdAvJ6P08k0lhYKVYDHNS10GPLGHYKkGb8N3B1W8#/

_________________
Passat B5.5 Variant, 2001, 1.9 TDI, 96 kw, AVF Passat B8, 2015,110 kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.04.2019 09:50 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.06.2016

Příspěvky:

864

Bydliště:

Praha

piket píše:
Stáhnou aktualizaci (cca 25 GB) zip rozbalit na jakoukoliv kartu, flešku, nebo přenosný disk. Zastrčit, zvolit aktualizaci, vybrat zdroj a je to. Čas cca 1 hod. Vyzkoušeno.
https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/cz/cs/index/Aktualizace-mapovych-podkladu/maps-download?fbclid=IwAR3yZo--Zp974PHi5tlIdAvJ6P08k0lhYKVYDHNS10GPLGHYKkGb8N3B1W8#/


To jsou ale jen mapy a ne Firmware

_________________
Old:VW Passat B6 2.0 TDI 103Kw.
Sold:VW Passat B7 2.0 TDI 150kw R-line DSG.
Sold:VW Passat B8 2.0Bi-Tdi 176kw White R-line DSG.
New:VW Passat B8 2.0Bi-Tdi 176kw CUAA Blue R-line DSG.Night Blue Sedan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.04.2019 13:24 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

01.04.2019

Příspěvky:

12

áno sú to iba mapy, tie mám aktualizované


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.04.2019 20:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

18

Bydliště:

Svitavy

Můžu poprosit o link na ten firmware? Vyzkouším to. Díky

_________________
Passat B5.5 Variant, 2001, 1.9 TDI, 96 kw, AVF Passat B8, 2015,110 kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 05.04.2019 08:00 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

01.04.2019

Příspěvky:

12

hodil som to na svoj server http://dl.samuelmarcinko.com/DiscoverProFW200.zip


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 05.04.2019 17:05 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

24.03.2019

Příspěvky:

3

Zkoušel někdo ten Firmware? nemužu to nějak pos*** ? abych pak nemusel někam do servisu? není někde návod? diky


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 05.04.2019 18:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.07.2013

Příspěvky:

1302

Bydliště:

Brno

protahnete nemecky fora pres translator a budete o neco chytrejsi

_________________
ex. Touran 1T2, 1.9TDi, 77kW, BLS, 2007
Touran 1T3, 2.0TDi, 103kW, CFHC, 2014


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 05.04.2019 21:40 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

24.06.2016

Příspěvky:

864

Bydliště:

Praha

Kadan7 píše:
Zkoušel někdo ten Firmware? nemužu to nějak pos*** ? abych pak nemusel někam do servisu? není někde návod? diky

Posrat to můžeš vždy


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Old:VW Passat B6 2.0 TDI 103Kw.
Sold:VW Passat B7 2.0 TDI 150kw R-line DSG.
Sold:VW Passat B8 2.0Bi-Tdi 176kw White R-line DSG.
New:VW Passat B8 2.0Bi-Tdi 176kw CUAA Blue R-line DSG.Night Blue Sedan


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 29.04.2019 22:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

46

Bydliště:

zilina

To nieje možne podla mna updatovať takto jednoducho. možeš to rozpakovať na hoci aku flashku ale ked ju zasunieš tak ti system povie no music. Ono ten system kontroluje suceť bitov chechsum na flashke ktorý si dal vw vyrobiť neviem presne ako sa to vola tuším CID. Na ebay sa da kupit surova flash karta a ak vieš anglicky tak to tam nejako nasilu dostanes. Ak takuto flash mas potom si vw stranky stiahneš software ten skontroluje checksum a sam ti to updatuje aj s firmware ale ak zistí že karta je falošná teda nie vw tak ahoj. Je určite ale veľa šikovných ,čo mi dokažu opak.

_________________
technik


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.05.2019 06:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.06.2013

Příspěvky:

51

Bydliště:

BA, Slovensko

konkrétne na ktorej stránke si to našiel ? poprosím link, dík

_________________
Passat B8 Variant, 2.0 TDI, 110kW, DSG6, r.v. 03/2015


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 04.05.2019 18:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.07.2010

Příspěvky:

13

Z jakého důvodu potřebuješ řešit aktualizaci firmwaru? Ja už nějakou dobu hledám řešení ohledně dodělání app connect do discover pro v passatu B8 (06/2015), je řada názorů, ale u většiny se asi shodují, že je potřeba vyměnit celou jednotku, čili investice kole 20tis a výš. To se mi do toho kvůli app connect opravdu dávat nechce. Na druhou stranu si říkám proč to VW dělal tak debilně, aby do nového auta v roce 2015 dal jednotku, kterou za rok nahradí nějakou jinou, která pak app connect bude umožňovat. Vycházím z informací, že app connect jde dodělat až u vozů s modelovým rokem 2016 (jak uvádí VW). Našel jsem firmu (navitech), která mi řekla, že rok nehraje roli, že to umějí udělat, že se jedná o manuální parametrizaci jednotky. Jsem laik tak nevím co si o tom myslet, zda je to reálné. Prahu mám 230km kde to udělají, tak se tam asi někdy vydám a uvidíme. Má s tím někdo kluci zkušenost? Děkuji :-)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 06.05.2019 22:47 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

13792

Bydliště:

Humpolec

Těším se na výsledek

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 07.05.2019 08:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.07.2010

Příspěvky:

13

Právě vím, že když Tornado řekl, že to nejde tak jsem smířený s tím, že to určitě nejde. K této firmě jsem se dostal ještě dřív, než jsem to řešil přes forum. Moc tomu také nevěřím, jen mě překvapuje, že si tím jsou tak jistí že to umějí. Jejich slova, více praxe a méně fora mě taky pobavilo :-D. Tak na to prdím a už se konečně smířím s tím, že apple carplay do auta nedostanu :-D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Discover PRO firmware update
PříspěvekNapsal: 09.05.2019 09:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

1358

Bydliště:

Opavsko

zadar1 píše:
konkrétne na ktorej stránke si to našiel ? poprosím link, dík


Jestli nemáš tak 20let zkušeností s programováním alespoň v Linux tak běž, kup si pivo a pusť si fotbal, uděláš mnohem lépe, než zničit jednotku a pak ji opravovat.
Né že by to nebylo reálné, všechno jde, ale tolik energie, co vynaložíš, za to nestojí ani náhodou.
Kolegovi V AUTORIZÁKU na novém Supu2 při žádosti o aktualizaci map, čti pozorně, spálili základní desku RNS510 která je tak 10x primitivnější než MIBII, a nezískal ani nové mapy, ani FW, a ještě mu nabídli novou RNS510 za cenu dovolené v Thajsku :laugh:
No, všechno jde, stačí šikula s deseti diplomy, co chodí na školení 4x ročně, zakouří se z toho a dílo se povede, a to má vybavení za miliony korun, kterého je v celé republice jen desítky kusů, laděné přímo z Boleslavi největšími vývojáři pro servisní úkony automobilky :laugh:
Teoreticky to je nemožné spálit a i kdybys to chtěl udělat záměrně, tak by to byl malinko problém.
Ale všechno jde :rofl:

Tornado mu vyměnil čistě jen základní desku za novou relativně za pár kaček, dal nový FW,SW, +čerstvé mapy a to formou pošty, stačilo navi zacvaknout do auta a vyřešeno.
Vypadá to rozhodně jako reklama ale je to čistá realita.

_________________
Auto1 - Import a prodej aut http://www.eauto1.cz
Obrázek


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group