Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 17.02.2016 21:51 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení

ACC Dává pozor na odstup od vpředu jedoucího vozu.
Automatická regulace odstupu ACC, která je součástí výbavy na přání, Vám v novém voze Sharan může ušetřit spoustu stresu při jízdě po silnici i po dálnici. Systém až do rychlosti 160 km/h automaticky udržuje (v rámci daných možností) přednastavený odstup od vpředu jedoucího automobilu a reguluje přitom rychlost Vašeho vozu.
Zdroj: http://www.volkswagen.cz

Multikolizní brzda. Udržuje pozornost při vzájemných kolizích. Se v novém voze Sharan aktivuje v případě, že řidič po srážce nereaguje dostatečně rychle. Systém může po nárazu prostřednictvím okamžité aktivace brzd zabránit případným následným kolizím. Multikolizní brzda je navíc v rámci možností daných systémem schopna zabránit tomu, aby se automobil dostal do smyku. Cestující v novém voze Sharan tak v ideálním případě neutrpí žádná zranění, která by byla způsobena následnými kolizemi a ani ostatní účastníci provozu nepřijdou
k újmě. Řidič přitom má kdykoli možnost prostřednictvím dotyku pedálů plynu nebo brzdy činnost systému ukončit.
Multikolizní brzda je u nového vozu Sharan od mr2016 součástí sériové výbavy.
Zdroj http://www.volkswagen.cz

Front Assist: Dává pozor na to, co se děje před automobilem.
Při nouzovém brzdění může rozhodovat každý metr. Systém sledování okolí vozu "Front Assist" (výbava na přání) v ideálním případě zabrání, aby ke kritické situaci vůbec došlo. A v případě, že taková situace přece jen nastane, "Front Assist" v rámci daných možností dokáže zkrátit brzdnou dráhu.
Systém průběžně měří odstup od vpředu jedoucího vozidla. V případě, že vzdálenost k němu je tak malá, že by mohlo dojít k nehodě z nedobrzdění, varuje řidiče akusticky a také krátkým brzdným rázem.
Jestliže řidič na tyto signály nereaguje je zahájeno brzdění vozu. Současně se systém připraví na nouzové brzdění, takže následný i lehký dotek pedálu brzdy vyvolá intenzivní reakci. A nedá-li se již kolizi zabránit, může vždy alespoň zmírnit její následky.
Zdroj: http://www.volkswagen.cz
-----------------------------------------------------------------------
Jak se vám jezdí s ACC? Min. rychlost Kdy ACC funguje?
Už ho někdo dovybavoval?


Přílohy:
radar DISTRONIC VAG 7N0907561.jpg
radar DISTRONIC VAG 7N0907561.jpg (49.39 KiB) Zobrazeno 1064 krát

160210-IMG_2214-800.jpg
160210-IMG_2214-800.jpg (87.02 KiB) Zobrazeno 1064 krát

volant.JPG
volant.JPG (306.9 KiB) Zobrazeno 1064 krát

asdfddd.jpg
asdfddd.jpg (173.06 KiB) Zobrazeno 1044 krát


_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz


Naposledy upravil eauto1.cz dne 02.03.2016 22:46, celkově upraveno 6
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 02.03.2016 21:05 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

Dovybavení:

1) Volant MF s Tempomatem a ACC
Příloha:
2016-02-24 09.54.52.jpg
2016-02-24 09.54.52.jpg (293.08 KiB) Zobrazeno 889 krát


2) Lucas páčky pro asistenty:
-Blinkry s asistenty:
-Stěrače s cyklovačem bez kolébky na boku
Příloha:
2016-02-19 18.05.23.jpg
2016-02-19 18.05.23.jpg (394.01 KiB) Zobrazeno 889 krát


3) Kryty na páčky bez tempomatu
Příloha:
2016-02-19 18.08.16.jpg
2016-02-19 18.08.16.jpg (174.47 KiB) Zobrazeno 889 krát


4) Kroužek pod volant MF
Příloha:
2016-03-01 16.07.01.jpg
2016-03-01 16.07.01.jpg (255.4 KiB) Zobrazeno 889 krát


5) kabel pro Tempomat ACC + MF volant
Příloha:
2016-03-02 12.07.16.jpg
2016-03-02 12.07.16.jpg (241.6 KiB) Zobrazeno 889 krát


_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz


Naposledy upravil eauto1.cz dne 02.03.2016 22:29, celkově upraveno 3

Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 02.03.2016 21:08 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

Airbag
Příloha:
2016-03-02 12.05.43.jpg
2016-03-02 12.05.43.jpg (227.7 KiB) Zobrazeno 900 krát


ACC radar+plastový držák se seřizovacím mechanismem
Příloha:
5756106471.jpg
5756106471.jpg [ 78.01 KiB | Zobrazeno 881 krát ]

Konzola pro ACC radar
Příloha:
2016-03-02 14.52.52.jpg
2016-03-02 14.52.52.jpg (243.39 KiB) Zobrazeno 900 krát


Kabel k ACC radaru
Příloha:
2016-03-02 14.49.43.jpg
2016-03-02 14.49.43.jpg (327.32 KiB) Zobrazeno 900 krát


_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz


Naposledy upravil eauto1.cz dne 02.03.2016 22:37, celkově upraveno 7

Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 02.03.2016 21:09 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

6)Relátko

7) ABS jednotka kompletní / jen ŘJ

8 ) Kamera
Příloha:
DSCF4989.JPG
DSCF4989.JPG (144.58 KiB) Zobrazeno 881 krát



9) kalibrování radaru

10) Znak VW pro ACC plný
Příloha:
l,jsdfdfkjsdfsdsdf55fg.jpg
l,jsdfdfkjsdfsdsdf55fg.jpg (69.37 KiB) Zobrazeno 881 krát



11) Nakódovat

12) Něco co jsem zapoměl ?

_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 09.07.2016 10:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

568

tak ako, dal si sa na to, ide to, ci iba stale hladas niekoho kto bude ochotny sa do toho pustit prvy?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 09.07.2016 13:38 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

Už to je snad půl roku v autě nainstalované, ale problém je jen software.
Díky tomu, že každé auto má jiný, tak nelze jen tak zkopírovat.
V podstatě se musí vytvořit speciální software pro každé auto a na to není momentálně žádný čas......

_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 12.07.2016 22:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

568

ja premyslam tam dat z passata abs a radar, urobit parametrizaciu na tych novych autach ako si dal ty je trocha problem


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 06.08.2016 00:42 
Offline
Profík
Profík

Hodnost:

Profík

Registrován:

07.08.2015

Příspěvky:

38

Ono to stejne asi vyjde na slusnou castku podle tveho vypisu. Puvodne jsem uvazoval, ale kdyz to vidim...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 06.08.2016 10:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

568

DeKemadec píše:
Ono to stejne asi vyjde na slusnou castku podle tveho vypisu. Puvodne jsem uvazoval, ale kdyz to vidim...

otazne je ci to chces alebo nie, vies ako to je, ze u auta finalna verzia nie je, vzdy je co dorobit :)

Odoslané z Nexus 5 pomocou Tapatalku


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 03.10.2016 23:30 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

26.12.2009

Příspěvky:

4

no a aka je teda asi cena za dorabku?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 04.10.2016 10:11 
Offline
VWjunior
VWjunior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWjunior

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

526

Bydliště:

Opavsko

:) 1000-3000 euro cca... Záleží, jaká je výchozí výbava...


Přílohy:
2016-03-23 16.35.44.jpg
2016-03-23 16.35.44.jpg (187.06 KiB) Zobrazeno 255 krát


_________________
Auto1 - Import a prodej aut www.eauto1.cz
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 04.10.2016 11:14 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12236

Bydliště:

Humpolec

nutná výměna ABS jednotky + zadních čidel.. ted je otázka zda to bude podporovat stará RJ motoru

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 06.10.2016 21:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

568

tornado1 píše:
nutná výměna ABS jednotky + zadních čidel.. ted je otázka zda to bude podporovat stará RJ motoru


podporuje to aj motorova jednotka aj podvolantova, skusal som kodovanie na mojom CFFB podla passatu B7 ked som chcel dat veci z passatu


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 08.10.2016 12:32 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12236

Bydliště:

Humpolec

jak jsi kodoval podvolanotovou jednotku? ovládání ACC kde?

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELEKTRO: ACC Aktivní radarový tempomat - Zkušenosti, opravy, dovybavení
PříspěvekNapsal: 09.10.2016 10:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

568

tornado1 píše:
jak jsi kodoval podvolanotovou jednotku? ovládání ACC kde?


podla bratoveho passatu kde je acc od vyroby, pouzil som packu tempomatu z passatu b7, zaujimave je, ze teraz mi funguje obycajny tempomat 100% funguje aj s tou packou na radar, kde si menis vzdialenost ako keby som mal sharanovu tempomatovu packu, v jednotke motora kde si normalne vyberas tempomat ci je alebo nieje tak tam je ciste policko, teraz z hlavy si nespomeniem aka hodnota tam ma byt, v podvolantovke tiez tam kde je ci nie je tempomat bolo nic, repk vcds, ani najnovsia verzia to nema v popise, ale kodovanie zoberie aj motor aj podvolantovka v mojom sharane, ale mozes pozriet napr tu:

http://vagcomforum.de/index.php?showtopic=26882

keby som vedel, ze pojde odstranit chyba v abs, kde mi pise passatova jednotka v saharane incorrect vehicle type, tak uz mam acc funkcne... zatial som ale abs nemenil, iba napojil konnektor a diagnostikou kontroloval, rozhodilo mi to kodovanie rucnej brzdy a kodovanie xenonov, v dsg po odpojeni ostala zavada, ze dsg nema signal od radaru a nejde vymazat, abs co som skusal je 3aa614109aj, moj sharan ma 7n0614109r tusim, mozno aj to moje abs acc podporuje ak by som vedel spravne kodovanie, je kratke v oboch pripadoch

Zwischen den Jahren habe ich nun endlich genug Zeit gefunden, das Projekt abzuschließen.

Ein paar Schwierigkeiten gab es dabei schon. Die sind aber wahrscheinlich gelöst, weil das ACC nun einschließlich aller Bedienhebel und ohne Diagnosefehler funktioniert ;-).



Nach dem Einbau des Radarsteuergerätes (3AA 907 567), dem Verlegen und Anschließen von Kabeln und dem Wechseln des Lenkstockschalters (alt: 3C9 953 502 B, neu: 3C9 953 501 BM) habe ich folgende Kodierungen vorgenommen, um das ACC zu aktivieren.
Gateway: In der Verbauliste die Adresse 13 (Auto Dist. Reg) aktivieren.
Motorsteuergerät: Hier habe ich in Byte 5 Bit 6 gesetzt (vorher 00190012043401080000, nachher 00190012047401080000). Das Bit ist im VCDS nicht dokumentiert, funktioniert aber bei mir. Ich hoffe, dass ist richtig. Ich habe die Information von hier.
ABS-Steuergerät: Zum vorhandenen Wert (bei mir 2480) habe ich 114688 hinzuaddiert, also Bit 14, 15 und 16 gesetzt, was auch immer diese Bits bedeuten. Die Information habe ich wieder von der gleichen Seite.
Da mein Radarsteuergerät für Automatikgetriebe kodiert war, ich aber Handschlatung besitzte, musste ich noch die Kodierung von 0010000 auf 0010100 ändern. Dazu war folgender Ablauf notwendig (hier gefunden):
Security-Code 21056 eingeben
Kodierung freischalten: Anpassung Kanal 2 auf 201 stellen
Kodierung von 0010000 auf 0010100 ändern
Kodierung wieder sperren: Anpassung Kanal 2 wieder auf 1 stellen
Lenksäulensteuergerät codieren (vorher 118A250000, nachher 318AA50000):
ACC-aktivieren: Hier musste ich etwas rumprobieren, da das Bit bzw. der Wert für ACC im VCDS noch nicht dokumentiert ist und ich auch online nichts gefunden habe. Ich habe schließlich Byte 2 von 25h auf A5h geändert und damit funktioniert es. Im VCDS kann man ja für Bit 4...7 die Werte 00h (kein Tempomat), 10h (Tempomat am Blinkerhebel) und 20h (Tempomat mit extra Hebel) auswählen. Ich weiß jetzt nicht, ob es für ACC ein zusätzliches Bit gibt, also Bit 7 (dann sollte auch 80h codierbar sein), oder ob A0h ein neuer Wert ist.
Die Taste für das Assistentenmenü aktivieren: Byte 0 Bit 1 setzen.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group