Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.06.2010 05:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.11.2009

Příspěvky:

44

Díky to jsem chtěl vědět

_________________
Seat Alhambra 1.9TDI 81KW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.06.2010 20:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.11.2009

Příspěvky:

44

Mám ještě jeden dotaz ohledně funkce tlakového spínače ten je dvojitý jeden kontakt spíná při normálním tlaku a druhý při vysokém tlaku rozepne (jestli se nepletu když tak mě opravte),ale bez tlaku nemá obvod ani jeden.Nevím jestli je to tak správně,jedná se o ruční klimu Alhambra1.

_________________
Seat Alhambra 1.9TDI 81KW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.07.2010 23:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

36

Bydliště:

Prešov, Slovensko

pre abeljozef: prosim ta ake je cislo rele na zopnutie elmag.spojky kompresora klimy v Alha II, 2,8V6, r. v. 2007? nejak som sa to tu nedopatral. Vdaka.

_________________
Alhambra 2,8V6(2007- 150kW+chip); Passat 2,0TDI (2012- 103kW+chip)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 07.07.2010 23:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

509

Bydliště:

Opava city

Tlakový spínač je přístupný nejhúře jak je uvedeno krytem mlhovky,lepší je sundat plast pod motorem,který sundáváte když měníte olej,a pak se k němu krásně dostanete a pokud sundáte ještě nikoliv plastové nadkolí ale plastk,trerý je jednak uchycen za to nadkolí a jednak za nárazník a je ve stejné výšce jako plast pod motorem,tak potom je přístup úplně nejlepší.

Obecně je ideální tlak.spínač nejprve proměřit VAGem a pak ještě vyloučit špatný kontak na svorkovnici,třeba kontaktolem.

_________________
IMPORT A PRODEJ AUT: http://www.1auto.tk

_________________
Import & prodej aut. Také nová auta levněji. Krásné druhé auto pro Vás za 79tis http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=52&t=220355


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.07.2010 01:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

21.03.2010

Příspěvky:

3

Přátelé, poprosil bych taky o jednu radu. ANF 1997, 81 kW, ruční klima. Naplně OK, vyměněn vysoušeč, new čidllo tlaku, pojistky OK. Docházelo k sepnutí kompresoru při dovršení optimální telploty motoru (ručička na kolmo), ale bez sepnutí sahar. Po výměně - odpojení snímače vnější teploty (u relé ventilátorů) už nespíná vůbec. Relé ventilátorů je dobré vyzkoušeny 3 ks, 2ks tlakových snímačů na vysoušeči, relé 168 sepnulo při dosažení opt. teploty a napětí na kompresor už nešlo rozpojit (jen mechanicky štekr od kompresoru). kompresor jel i po odpojení ovlácacích koleček na přístrojovce. Při sepnutí spínače klimatizace se sahary spustí, kompresor bez napětí.
a) je mně v tom voze horko
b) už 3x během měsíce naplna klima, protože než jsem zjistil samovolné spínání kompresoru, tak několikrát vyletěla pojišťovákem náplň, nebo šváclo těsnění při hledání závady.
c) motor byl velku, před tím to jelo normálně
d) prohlédnul jsem asi už úplně vše a nevím si rady
V případě pomoci budu doživotním sluhou, nebo krumpáč tomu mému vozu zarvu do střechy. Dík


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.05.2011 11:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.03.2008

Příspěvky:

174

Koukam rozsahle tema mam taky jeden problem vag mi pise porad snimac tlaku klimatizace vymenil jsme ho za novy a hle porad mi to vyhazuje chybu tlakove spinace.koukal jsem i na svorkovnici a ta vypada v poradku.pokud by byla zava na spojce klimakompresoru tak by vag hodil chybu? jinak jsme koukal ze cislo ma pracovni tlak 1,59Mpa klimu mam ted nove nafoukanou ale nevim na jaky tlak.na cidel jsou zobrazeny 3hodnoty praconiho tlaku 2x Off a 1x ON 1,59Mpa.Tak me napada jenom promerit tlak na klime.

_________________
VW Passat B.5.5 Variant 4x4 2.5Tdi 132kw automat :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 16.05.2011 23:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.05.2009

Příspěvky:

223

Ahojte,
mate prosim rady, co je s klimou?

Vag:
(jednotka motoru): 16916 - Tlakovy snimac klimatizace (G65) Prilis maly signal
P0532 - 35-10 - - - Sporadicky
(climatronic): zadne chyby

Stav na aute:
- klima nechladi
- ventilatory se nerozbehnou pri prechodu do stavu "AUTO"
- climatronic neblika

Diky za rady, nevim zda klimu nechat plnit, nebo je problem nekde jinde.

Moje verze auta: 2005, motor BTB (TDI 110 kW), vydechy i ve strope

_________________
Sharan 1,9 TDI PD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 23.05.2011 20:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.05.2009

Příspěvky:

223

Fakt nikdo nevi, nestalo se to nikomu?

Dik!

_________________
Sharan 1,9 TDI PD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.05.2011 00:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Bud vadny snimac alebo jeho napajanie alebo vedenie v motorovom pristore. Takisto moze byt zavada v riadiacej jednotke vetrakov a tiez problem z mediom co je menej pravdepodobne.

Treba vidiet to auto.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.05.2011 08:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.05.2009

Příspěvky:

223

Jozko, diky moc.

Potreboval jsem vedet, po cem jit driv. Nez zajedu neco znova plnit (coz by mohlo byt i zbytecne), zkontroluju nejdriv elektriku (spinac a vedeni) - jak jsi psal.

Diky moc!

_________________
Sharan 1,9 TDI PD


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.03.2012 14:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

Třeba někdo bude vědět..
auto stojí v servise z důvodu, že klimatizace nechladila.

Auto bylo natlakováno na 100% přesto servis projistotu vypustil náplň a naplnil znovu. Tlak i po několika hodinách drží. Climatronic při spuštění bliká. Ventilátor jede normálně, ale vzduch má venkovní teplotu.
Napadá Vás v čem hledat problém?

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.03.2012 14:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Od kompresora cez expanzny ventil, cez regulator zdvihu piestov az po elektroniku.

Ak na to nevedia prist tak prec od nich.

Osobne by som zacal elektronikou. Musely predca tiez spravit merania tkakovych priebehov, skontrolovat kompresor ..... to vsetko povie co s tym je.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.03.2012 15:07 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

to jsi mě moc nepotěšil, skrytě jsem doufal, že se jedná o nějakou drobnost.
Pokusím se je aspoň nasměrovat tím co jsi psal :|

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.03.2012 15:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2429

Bydliště:

Green town at Prague

armanny a co diagnostika? pokud klimatronik bliká tipoval bych, že v paměti závad bude i něco uloženého.

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 22.03.2012 18:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

Diagnostiku jsem dělal než šlo auto do servisu a žádnou vážnou chybu nenašel.
Řešením bylo použít diagnostický nástroj Climservis. Mechanik ale volal, že software nekomunikuje.
Už toho mám dost :roll: auto jde zítra na zvedák. Údajně nejde slyšet sepnutí kompresoru, ale už fakt nevím :?

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group