Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.04.2012 12:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2402

Bydliště:

Green town at Prague

Mrkni na přílohu pod tímto příspěvkem: viewtopic.php?p=2486443#p2486443

Pokud Ti to už vloni chladilo méně nežli jsi zvyklý tipoval bych to na "závadu náplně" - máš málo chladiva - najdi někoho kdo opravdu klimě rozumí a je zařízen na plnění - nejspíše pomůže odsátí zbytků ze systému, kontrola těsnosti a naplnění novým chladivem na správnou gramáž.
Jen fakt pozor na týpky co si koupili za x tisíc automatickou plničku a jsou z nich největší odborníci, ale ve skutečnosti ani neví jaký tlak máš v systému mít...

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 13.04.2012 13:53 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.12.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

Liberecko

Tak na takovýho týpka jsem asi loni narazil. Na jaře jsem si nechal prohlédnout klimu, ani nevěděl, že druhý vývod je pod blinkrem a sám jsem si to tam musel rozmontovat. Pak mi to napojil na tu plničku (vypadala úplně nově), změřil to a říkal, že tlak je super, množství taky atd. Myslel jsem, že to celé nějak vycucne, vypláchne nebo já nevímco, ale jen tohle zkonstatoval a že tam trochu doplnil. Je fakt, že mi to pak chladilo trochu lépe, ale stále nic moc. Tak to letos zkusím jinde, ale nejdříve mrknu na ten snímač tlaku.
Je fakt, že si za to řekl jen dvě stovky, což je mi také podezřelé.:-)

_________________
VW Sharan I, 1,9 TDi, 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 15.04.2012 22:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.03.2011

Příspěvky:

93

To byl fakt borec, ... , od takových radši dál, krom toho, množství náplně se nedá poznat jinak, než vycucnout a zvážit...

_________________
Sharan II. 2000 + 2009


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 08:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

Mám takový dota.. jaký by měl být tlak v chladícím systému auta a jaký je správný postup měření?
Množství směsy vím že je psané na kompresoru

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 09:06 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

03.07.2010

Příspěvky:

1254

Bydliště:

Staňkovwice

Myslím si, že informace které sháníš jsou pro normálního smrtelníka nepoužitelné bez potřebného vybavení. To jsou věci, které by měl vědět servis, kam si dáš auto na kontrolu/opravu klimatizace. Doma to stejně nemáš jak zkontrolovat ani vyzkoušet. Určitě se váží množství chladící náplně, množství oleje a pak za nastartovaného motoru se měří tlak na vstupu a výstupu a určitě další věci.

_________________
VW SHARAN 1.9TDi PD, 85kW, r.v.2002 NUCENÝ PRODEJ, VW Passat 3B5, 1.6 AHL,1999, Audi A3, 1.6, 2002


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 09:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2402

Bydliště:

Green town at Prague

Doplním - Tlak se měří na obou okruzích klimy - jak na nízkotlakém, tak vykotlakém.


Přílohy:
klima.jpg
klima.jpg (21.3 KiB) Zobrazeno 1486 krát


_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 14:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

díky moc

Ještě jeden dotaz..
Jakou správnou gramáž pro mou klimatizaci?
Nemám výdechy ve stropě, na klimatroniku nastavuji dva okruhy..

díky moc


Přílohy:
radio.jpg
radio.jpg (40.85 KiB) Zobrazeno 1475 krát


_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,
Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 14:33 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

03.07.2010

Příspěvky:

1254

Bydliště:

Staňkovwice

Stačí hledat: viewtopic.php?f=50&t=18182&start=270
viz můj příspěvek.

_________________
VW SHARAN 1.9TDi PD, 85kW, r.v.2002 NUCENÝ PRODEJ, VW Passat 3B5, 1.6 AHL,1999, Audi A3, 1.6, 2002


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 14:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

ok díky, takže by tam mělo být 750g
Sice jsem u plnění nebyl, ale několikrát jsem se servisem mluvil a ujišťují mě, že tlak je tam správný. Proto se chci zeptat co považují za "správný tlak". Na druhou stranu je to napsané na kompresoru tak snad nejde to zblbnout.
Problém je že stále při startu bliká displej

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 16:03 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

03.07.2010

Příspěvky:

1254

Bydliště:

Staňkovwice

"Správný tlak", tak to je zvláštní pojem, neboť chladící médium se dávkuje v gramech a to je jednotka váhy. To blikání neznačí jenom problém s tlakem, ale jakoukoli závadu v okruhu topení. Chce to načíst závady a uvidíš.

_________________
VW SHARAN 1.9TDi PD, 85kW, r.v.2002 NUCENÝ PRODEJ, VW Passat 3B5, 1.6 AHL,1999, Audi A3, 1.6, 2002


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 16:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

15.02.2012

Příspěvky:

340

Bydliště:

Moravskoslezský kraj

jj, to jsem napsal blbě

_________________
VW CADDY MAXI LIFE 1.9 TDI 77kW BLS, rv.09,


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 19.04.2012 18:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.12.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

Liberecko

Mně taky bliká displej (pár vteřin po zapnutí zapalování) a VAG mi vyhodil toto - tlakový spínač.

_________________
VW Sharan I, 1,9 TDi, 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 24.04.2012 23:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.02.2008

Příspěvky:

285

Bydliště:

Černčice

nemusí to být tlakoví spínač. Může tam být málo chladiva. Tlakoví spínač funguje od 100gramů. Nejezdíš směr LN? Mrknul bych se ti na to.

_________________
Alhambra TDi 81/112kw, Stadion S22 1,5/4kw ve stavbě, Uno Turbo 1300/1600cm3 - 73/2xxkw ve stavbě, Fiat 126 (bambino = made in italia)
diagnostika, plaťák atd.

_________________
Automechanik - Provádíme veškeré mechanické a elektrické práce: diagnostika, klimatizace, přestavby E85, výměny autoskel, montáž tažného zařízení, opravy příhřevu D3W, D5W atd. Možnost odtahu na plaťáku.


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 25.04.2012 10:19 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

Je vidět že je jaro - řeší se klimy. Na podzim zase ožije vlákno s bufíkama. :laugh:

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 30.04.2012 21:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.12.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

Liberecko

Bohužel tímto směrem nejezdím, ale i tak díky za ochotu. Je fakt, že když zapnu klimu, kompresor sepne, protože mi houpnou otáčky a je slyšet cvaknutí (asi spojky kompresoru?). Ale i po delší jízdě jde z výdechú maximálně stejně studený vzduch, jako je venku. Zkusím to nechat vyčistit a doplnit a mrknu na ten spínač, jestli nejsou třeba upadlé dráty, či co.
Je fakt, že tím množstvím by to mohlo být, když nad tím tak uvažuji. Nicméně při zapnutí zapalování bliká ten displej, takže něco asi blbě bude.
Jak píše smolda, na jaře klimy, na podzim bufíky.:-)

_________________
VW Sharan I, 1,9 TDi, 1998


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group