Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.05.2012 01:05 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

No jestli ti bliká display climatroniku při zapnutí zapalování, máš prázdný systém - chladivo je v čoudu.

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 02.05.2012 21:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Blikanie klimatroniku znamena vseobecnu zavadu, nemusi to byt len F129vinou aj ked to najcastejsie byva.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 04.05.2012 19:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.12.2009

Příspěvky:

112

Bydliště:

Liberecko

Tak jsem dnes prolézal spodní partie auta a mimo jiné též našel zřejmě ten tlakový spínač. Dráty k němu jsou v pořádku, ostatní nevím. Spínač je umístěn v jakési kulaté baňce a vedou tam i trubky klimy. Na co je ta nádobka? Je celá orezlá a nebudí ve mě zrovna důvěru. Je možné, že mi klima nefunguje kvůli nedostatku média a přitom je ten spínač OK?

_________________
VW Sharan I, 1,9 TDi, 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 04.05.2012 20:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2437

Bydliště:

Green town at Prague

Ano

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 05.05.2012 18:38 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

Jestli myslíš tu "baňku" před pravým předním kolem, tak to je odvlhčovač - má to požrat případnou vodu uvnitř systému klimy.

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 07.05.2012 19:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.05.2012

Příspěvky:

2

DALSI:

Nechladi. naplnená nanovo: nechladi. VAG: tlakovy spinac, kompresor nedostava proud. objednal jsem cidlo tlaku. správne?

_________________
Sharan 1,9 TDI 81 kW, AVG 1999


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 08.05.2012 21:35 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.04.2011

Příspěvky:

10

merak123 píše:
Ahoj Chlapi
I já jsem postižen nefunkční klimou, porucha z Vagu slabý signál z snímače tlaku klimatizace G65, snímač jsem díky nápovědě na fóru našel za mlhovkou, u jedniček byl pod blinkrem, taky přístup na prd, tak nevím co je horší. Tabulka měřených hodnot je super až bude chvíle zkusím co píše mě. Chci se zeptat na jinou věc. Už jem pár klimatizací co se týče elektriky opravoval a tady mě dost mate, že jsem napájení na čidlo naměřil nestabilizované napětí auta, když je snímač 3drátový analog. Mám k dispozici Autodata 3.38 kde je k mému roku 2005 a typu motoru BTB uveden 4 drát, neměl by někdo z vás orig. zapojení ? Díky


Takže mám vyřešeno výměna snímače G65 a klima chladí. Ted několik postřehů (doufám, že někomu pomohou):
1. snímač G65 - jedná se tlakový spínač, kde médium dle velikosti tlaku (umístěn na vysokotlaké části) deformuje křemíkový krystal. Intezita deformace se převádní na signál PWM( :( kde jsou ty časy kdy stačila klemička a voltmetr). SIgnál PWM je postaven na délce periody a čím je vyšší tlak tím je trvání stavu 1 delší (snad nepohorším nikoho z expertů když napíši žárovka svítí déle, čím menší tlak tím svítí kratší dobu). Můj problém se týkal slabého signálu, zase zjednoduším, jako když máte zaoxidovanou žárovku a nemáte maximální jas.
2. cena snímače G65 - autokelly od 1000 do 1400 Kč, dotaz v origo VW dopadl tak, že mě poslali do škodovky přý je stejný s octávií II.
Ve škodovce zaplaceno 1326 Kč za origo díl.
3. výměna G65 - po své zkušenosti levou mlhovku ven, povolit úchyt trubky(až po povolení snímače), aby šel lépe vytočit, pod snímačem je ventilek chladivo neujde, jen si odfoukne jak když měříte tlak v pneu. Pro opětnou montáž, jsem sundal dolní krycí plast, pozor je tepleně připevněn k černé dolní liště na nárazníku a jedním šroubkem u předního kola. Věc co mě zarazila těsnící O kroužek není součástí balení snímače musíte objednat zvlášť. Osobně jsem nový snímač nasazoval asi 10 minut , zdálo se mi že jde špatně na závit, celý problém byl v tom že jsem jej nepřetáhl přes těsnící O kroužek, pak šel krásně utáhnout jen prsty.
4. po výměně jsem ani nezapnul VAG zvědavost byla silnější, okamžitě po nastartování se rozeběhly sahary a za chvíli secvakla spojka N25 a trubka byla za chvilinku horká, klima makala. Po připojení VAgu nebylo co mazat vše OK.

Snad někomu pomůže, pokud jsem se dopustil někde nepřesnosti tak se omlouvám.


Alhambra 2006 BTB 110kW 6 vpřed jednou vzad :thanks:


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 08.05.2012 23:42 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

S foťákem v ruce by to sice bylo kapánek delší, ale ostatní by se pokochali. Ale i bez fotek jsi dal dost informací.

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.05.2012 15:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.05.2012

Příspěvky:

2

dnes jsem vymenil cidlo tlaku dle Vásho popisu. Dekuji.
Avsak: klima - plyn unikol, myslim úplne. je to normálne? Kompresor stále nezapina, hoci tlak je este v systéme, lebo ked potlacim otvor na plnenie fúka...

Má to vyznam naplnit? Alebo smer TRnava?

_________________
Sharan 1,9 TDI 81 kW, AVG 1999


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.05.2012 15:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

204

merak123 píše:
merak123 píše:
Ahoj Chlapi
I já jsem postižen nefunkční klimou, porucha z Vagu slabý signál z snímače tlaku klimatizace G65, snímač jsem díky nápovědě na fóru našel za mlhovkou, u jedniček byl pod blinkrem, taky přístup na prd, tak nevím co je horší. Tabulka měřených hodnot je super až bude chvíle zkusím co píše mě. Chci se zeptat na jinou věc. Už jem pár klimatizací co se týče elektriky opravoval a tady mě dost mate, že jsem napájení na čidlo naměřil nestabilizované napětí auta, když je snímač 3drátový analog. Mám k dispozici Autodata 3.38 kde je k mému roku 2005 a typu motoru BTB uveden 4 drát, neměl by někdo z vás orig. zapojení ? Díky


Takže mám vyřešeno výměna snímače G65 a klima chladí. Ted několik postřehů (doufám, že někomu pomohou):
1. snímač G65 - jedná se tlakový spínač, kde médium dle velikosti tlaku (umístěn na vysokotlaké části) deformuje křemíkový krystal. Intezita deformace se převádní na signál PWM( :( kde jsou ty časy kdy stačila klemička a voltmetr). SIgnál PWM je postaven na délce periody a čím je vyšší tlak tím je trvání stavu 1 delší (snad nepohorším nikoho z expertů když napíši žárovka svítí déle, čím menší tlak tím svítí kratší dobu). Můj problém se týkal slabého signálu, zase zjednoduším, jako když máte zaoxidovanou žárovku a nemáte maximální jas.
2. cena snímače G65 - autokelly od 1000 do 1400 Kč, dotaz v origo VW dopadl tak, že mě poslali do škodovky přý je stejný s octávií II.
Ve škodovce zaplaceno 1326 Kč za origo díl.
3. výměna G65 - po své zkušenosti levou mlhovku ven, povolit úchyt trubky(až po povolení snímače), aby šel lépe vytočit, pod snímačem je ventilek chladivo neujde, jen si odfoukne jak když měříte tlak v pneu. Pro opětnou montáž, jsem sundal dolní krycí plast, pozor je tepleně připevněn k černé dolní liště na nárazníku a jedním šroubkem u předního kola. Věc co mě zarazila těsnící O kroužek není součástí balení snímače musíte objednat zvlášť. Osobně jsem nový snímač nasazoval asi 10 minut , zdálo se mi že jde špatně na závit, celý problém byl v tom že jsem jej nepřetáhl přes těsnící O kroužek, pak šel krásně utáhnout jen prsty.
4. po výměně jsem ani nezapnul VAG zvědavost byla silnější, okamžitě po nastartování se rozeběhly sahary a za chvíli secvakla spojka N25 a trubka byla za chvilinku horká, klima makala. Po připojení VAgu nebylo co mazat vše OK.

Snad někomu pomůže, pokud jsem se dopustil někde nepřesnosti tak se omlouvám.


Alhambra 2006 BTB 110kW 6 vpřed jednou vzad :thanks:



V podstate mas pravdu, akorat v cidle je hybryd elektronika, neco podobnyho jako ve vaze vzduchu.Snimani tlaku je pres piezo, vyhodnocuje to microprocesor ve snimaci, a signal je jak rikas.Je modulovany PWM.Jako by nestacil obyc sepnuto- vypnuto :)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.05.2012 23:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.04.2011

Příspěvky:

10

Tak zapnuto vypnuto jestlli se nepletu byla klasická F129, jo to je krásná práce, klemička voltmetr nebo jen zkoušečka. Zase z druhé stánky je třeba říct že jsem byl spojkou na své Alhambře 2006 dost překvapen, čekal jsem kompresor natvrdo se selenoidovým regulátorem množství chladiva, mno jestli je spojka daň za Seat , pak díky za ní, alespon je jasně vidět co se děje :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.05.2012 23:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.04.2011

Příspěvky:

10

sattila píše:
dnes jsem vymenil cidlo tlaku dle Vásho popisu. Dekuji.
Avsak: klima - plyn unikol, myslim úplne. je to normálne? Kompresor stále nezapina, hoci tlak je este v systéme, lebo ked potlacim otvor na plnenie fúka...

Má to vyznam naplnit? Alebo smer TRnava?


Pokud je tlak v systému, tak nemohlo utéct chladivo, jednou jsme se s kolegou potkali na Passatu se seklým ventilkem, což je možná alternativa.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 10.05.2012 23:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

03.04.2011

Příspěvky:

10

Našel jsem takovou malou kuchařku klimatizace, tak kdo ji ještě nemá zde je http://uloz.to/xA8dw7b/cli-zip


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 11.05.2012 12:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

merak123 píše:
Osobně jsem nový snímač nasazoval asi 10 minut , zdálo se mi že jde špatně na závit, celý problém byl v tom že jsem jej nepřetáhl přes těsnící O kroužek, pak šel krásně utáhnout jen prsty.



Az na to ze si mozno ten kruzok odsudil na skoru smrt lebo sa musi mazat chladirenskym olejom. Preto ti isiel tazko.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.08.2012 19:30 
Offline
Člen klubu

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

29.09.2007

Příspěvky:

301

Bydliště:

jablonec nad nisou

Ahoj chlapi mam sharana rok 99 s klimatronikem tlak v klime dobrej sahary spinaji kompresor nejde vubec knemu nejde proud když ho dam natvrdo na baterku tak beží a chladíjak mražak cobyto mohlo být? vag nepíše nic

_________________
Sharan tdi afn 81kw


Nahoru
 
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group