Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 01.08.2012 21:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4737

Bydliště:

Praha

A Climatronic spíná výstup pro kompresor? Myslím měřeno u Climatronicu ne u kompresoru.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 02.08.2012 06:47 
Online
Člen klubu

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

29.09.2007

Příspěvky:

294

Bydliště:

jablonec nad nisou

michall píše:
A Climatronic spíná výstup pro kompresor? Myslím měřeno u Climatronicu ne u kompresoru.

To nevim necham to promerit

_________________
Sharan tdi afn 81kw


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 02.06.2014 06:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.04.2010

Příspěvky:

11

Bydliště:

Zbizuby

Zdravím,mám problém s klimou.2x jsem ji nehal vypustit a natlakovat,ale pořád nejde.Když dám nej.chlazení,větráky se spustí,jako kdyby vše fungovalo,ale nechladí.Házelo to chybu tlakového spínače.Je někdo v Praze či středočeském kraji,kdo by se na to mohl kouknout?Nemám dobré zkušenosti se servisem,nebo doporučit nějaký dobrý servis či servisáka.Za měsíc jedem na dovču.Díky Robas

_________________
Sharan 2001 II 1.9 TDI PD 85kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 11.06.2014 21:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.07.2012

Příspěvky:

7

máš to pořešené ?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.06.2014 15:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.04.2010

Příspěvky:

11

Bydliště:

Zbizuby

ještě ne,zatím se nikdo neozval.Dnes mi mění rozvody,tak na to kouknem,jestli jde proud do snímače či klima kompresoru.Ale ten mechnik ještě toto nedělal.

_________________
Sharan 2001 II 1.9 TDI PD 85kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 12.06.2014 16:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.07.2012

Příspěvky:

7

pokud to má spojku tak jo, jinak musíš měřit PWM (oscilo)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 08.04.2016 08:58 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

12.03.2015

Příspěvky:

49

Ahojte ako tak citam fora a vsetky problemy ktore byvaju s klimatizaciou tak ma napadlo ze problemy ktore mozu byt:

1. Tlakovy spinac G65 -> podla fora sa toto da diagnostikovat
2. Teplotne cidlo -> cital som niekde ze klimatizacia ma vlastne teplotne cidlo.. ci aj na Sharane 12/2004 tak to neviem ale ma sa to nachadzat niekde pod sklom v predu -> ci sa da diagnostikova neviem
3. Cidlo teploty chladenia motora -> podla vsetkeho ked je vysoka teplota motora tak sa klimatizacia vypne aby zbytocne nezatazovala motor.. ale neviem ci sa toto da diagnostykovat
4. Malo/Vela chladiva -> toto by malo byt ok nakolko klima je naplnena
5. Poistky -> vsetky OK
6. Rele RJ oznacovanea aj ako 454 alebo nejak 283 -> podla toho ako je na tom cidlo tlaku/teplota chladenia...
7. Klimakompresor KO -> nie moj stav

Co som pocul od mechanika ktory vymenil klimakompresor tak VAG nehlasi ziadne chyby takze.. akakolvek rada sa mi hodi :)

Zaujima ma hlavne ako sa daju diagnostikovat funknost spinacov bez VAG

Dakujem

_________________
VW Sharan rv.'04 1.9TDi 96kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 11.05.2016 10:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.10.2011

Příspěvky:

47

Bydliště:

Pribram

Nevite nekdo kde se da koupit ventil (nevim jak se tomu rika spravne), pres ktery se napousti klimoska? Po doplneni je tam slyset patrny unik vzduchu. Jedna se o ventil, ktery je na strane spolujezdce. Diky.

_________________
Alhambra 1.9 tdi 96 kW, 2004 r.v


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 11.05.2016 18:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2429

Bydliště:

Green town at Prague

http://aci.cz/vse-pro-klimatizaci-venti ... 51552.html
http://aci.cz/vse-pro-klimatizaci-venti ... 51551.html

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 11.05.2016 22:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.10.2011

Příspěvky:

47

Bydliště:

Pribram

Diky. Pro moje auto asi bude 4 nebo 6 ventil, ze? Dneska jsem to zkoumal a proste nechapu odkud z toho ventilu to syci... Proste jde od tohoto ventilu ulne potiche syceni :(

_________________
Alhambra 1.9 tdi 96 kW, 2004 r.v


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 05.04.2017 14:58 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

19.01.2017

Příspěvky:

24

klimatronik mi bliká...plyn neni žiadny keĎže po stlačení ventilu nič nefučí resp. len slabučko takže nemá žiadny tlak...na diagnostike ukázalo chybu tlakového spínača...chcem sa spýtať či to robí vždy keď nemá klíma tlak či nie...ide o to či to mám dať napustiť a zistiť či to fučí alebo nie a rovno vymeniť tlakový spínač a potom napustiť...dík

_________________
1,9 tdi, 85kw, rv 2002, 4 motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 05.04.2017 16:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4737

Bydliště:

Praha

No ano ... není chladivo = není tlak = spínač nespíná = chyba v paměti. Nech si zjistit, kde ti to uniká, oprav, naplň a spínač dá pokoj.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.04.2017 12:12 
Offline
Jezdec
Jezdec

Hodnost:

Jezdec

Registrován:

19.01.2017

Příspěvky:

24

a je možné že by behom roka čo auto stálo prirodzeným spôsobom chladivo uniklo?..asi skôr nie či?

_________________
1,9 tdi, 85kw, rv 2002, 4 motion


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.04.2017 15:06 
Offline
VWsenior
VWsenior
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

23.12.2014

Příspěvky:

131

Bydliště:

Vysočina

myslím si že možné to je nebot tam je při plnění tlak někde 18 atm

_________________
Sharan 1998 TDi 81KW motor AFN , Seat cordoba 2003 SDi 50Kw........ Transportér 1991 T4 2,4 57KW-prodán


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: KLIMA: umístění tlakového spínače klimatizace
PříspěvekNapsal: 06.04.2017 15:14 
Offline
Pilot
Pilot
Uživatelský avatar

Hodnost:

Pilot

Registrován:

21.06.2016

Příspěvky:

459

Bydliště:

Nový Jičín

Klidový stav chladiva je okolo 7 barů - i při plnění. Únik ze systému se počítá do 10% náplně / rok. Dochází tam k úniku přes těsnění v kompresoru (největší podíl), hadice (permeací - přístup stěnou) a spojením (přes těsnění). Je jedno, zda v klidovém stavu nebo za chodu. Ono když se klima nepoužívá tak to může být i horší. Těsnění se nemaže olejem a degraduje. Doporučuje se spouštět klimu alespoň 1x měsíc i v zimě, ať se trošku proběhne kompresor (největší podíl na úniku).

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk

_________________
VW GOLF IV 1.6 SR (74kW, AKL, r.1999), červená metalíza, jezdí na LPG


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: rendolf2, splin a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group