Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 18:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4769

Bydliště:

Praha

"Simulátor" tempomatí páčky s kolíbkou by mohl vypadat takhle. Kdyžtak mě opravte. ON/OFF je dvojitý dvoupolohový spínač, SET/RES je tlačítko se střední aretovanou polohou. Připojení stejné jako u originálu (4x vodič do ŘJ motoru, 1x vodič na +12V, svorka 15). Originál schématu pro dvojkvou Alhu Předmět: TEMPOMAT: lze dodatečně namontovat tempomat? co stojí


Přílohy:
tempomat.JPG
tempomat.JPG (28.26 KiB) Zobrazeno 1609 krát


_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 20:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

112

Bydliště:

Čerčany

michall píše:
"Simulátor" tempomatí páčky s kolíbkou by mohl vypadat takhle. Kdyžtak mě opravte. ON/OFF je dvojitý dvoupolohový spínač, SET/RES je tlačítko se střední aretovanou polohou. Připojení stejné jako u originálu (4x vodič do ŘJ motoru, 1x vodič na +12V, svorka 15). Originál schématu pro dvojkvou Alhu Předmět: TEMPOMAT: lze dodatečně namontovat tempomat? co stojí

To je moc elektriky.O elektrice vim,že kope. :) Autoelektrika je taky divná,samej kablik.

_________________
Sharan 1,9 TDI,66 KW r.v.96


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 21:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Michal SET a RES sa nemusia na vzajom preklapat.

Nemas tam CANCEL.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 21:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4769

Bydliště:

Praha

Nemusí, ale stačí mi na to jedno překlápěcí "tlačítko" místo dvou jednoduchých. Cancel by šel taky, ale dvojky ho tuším nemají a na zrušení nastavení stačí ťuknout do spojky nebo brzdy. Navíc by to znamenalo další tlačítko.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 21:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

CANCEL je integrovany na packe. Maju ho I ky aj II ky. Je to medzipoloha medzi ON a OFF. Mas to aj na tej scheme packy. Do II nema cenu pri cenach pacok riesit nejaku nahradu. Do tej I ky by sa mohli vojst aj 3. Problem skor bude s tym rozpinanim ale uz to riesim. Do renaulta som narval aj 4 tlacitka :wink: Ked uz tak skor by som sa vzdal ON/OFF ako CANCELU. Osobne mam tempomat aj tak stale ON a len SET ujem, pripadne CANCLujem a nasledne RESetujem.

Varianta pre SAGI:
Příloha:
SAGI.JPG


Pri tomto zapojeni umyselne nepouzivam PIN6 nakolko ten je preklemovany z pinom 4. Problem moze byt mikrospinac s rozpinacim kontaktom pre CANCEL a keby som nezohnal tak ho budem negovat cez male rele. Na tento ucel si nechavam pin 6 ako rezervu aby som mal zem pre rele.
Uvidim ako to poriesim u pistu hufnagla ak sa to bude riesit - ak nezozenie origo packu za dobre peniaze.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 21:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.10.2008

Příspěvky:

2659

Bydliště:

Praga

Jen tak krapet mimo, mam packu tempomatu s bocnim tlacitkem a prednim posunovacim a jsem naprosto spokojenej.
Nejaky hlouposti jako ze musim sundavat ruku z volantu fakt neresim :) Pro rejpaly, jezdil jsem i s kolebkovym.. :)

_________________
VW Sharan II AUY-ex; BMW X5 E53-ex; VW Multivan T5; Sachs SpeedJet 50; Yamaha YFZ450 ; www.datova-likvidace.cz


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 22:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

RP: No vidis takze uz ti chyba len multifunkcny volant :mrgreen:

Toto je OT ale nedalo mi. :wink: Ked tak viac v sekcii o MF volante.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 22:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5489

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

abeljozef píše:
Osobne mam tempomat aj tak stale ON a len SET ujem, pripadne CANCLujem a nasledne RESetujem.
.


Presne :!: :lol: :mrgreen:

_________________
Zakazkove Truhlarstvi
viewtopic.php?f=46&t=24670

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 22:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1002

Bydliště:

3nec

jad.adamec
to máme asi stejné, ikdyž je tam elektronický pedál, příprava není, zase na druhou stranu, kdyby šlo jen o natažení kabeláže, tak bych to neviděl tak černě, otázka je, jestli to umí řídící jednotka, jak to zjistit, nějak ve VAGu? :)

_________________
Sharan TDI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 14.09.2009 22:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Da sa to zistit skenom blokov hodnot kanal 006 pripadne 022.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 15.09.2009 07:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1725

Bydliště:

Královéhradecko

páčka nebude. :x :cry: ani jeden kontakt ji v současné době nemá.

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 15.09.2009 08:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

no nic, bude pracicka :mrgreen:

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 15.09.2009 19:17 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

6550

Bydliště:

Pržno okr. Frýdek-Místek

Pišto
jakmile na nějaký narazím, dám Ti vědět

_________________
žiju stále kupředu, protože tak je to správné.... http://www.Bodroteam.cz

_________________
vw sharan carrat 1.9 TDI vw caddy 1,9 TDI, můj zelený parťák v práci, BETA 450 RR enduro k pohledání


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 15.09.2009 22:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.05.2008

Příspěvky:

112

Bydliště:

Čerčany

Tommate píše:
jad.adamec
to máme asi stejné, ikdyž je tam elektronický pedál, příprava není, zase na druhou stranu, kdyby šlo jen o natažení kabeláže, tak bych to neviděl tak černě, otázka je, jestli to umí řídící jednotka, jak to zjistit, nějak ve VAGu? :)

Mám spoustu jinejch starostí a v tomhle se nevyznám,tak si myslím,že opravdu ten tempomat neni důležitej.Nikdy jsem ho neměl a taky to jezdilo. :D :lol:

_________________
Sharan 1,9 TDI,66 KW r.v.96


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 15.09.2009 23:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1002

Bydliště:

3nec

taky to neřeším tak nějak vážně, jen když to někdy budu mít napíchnuté, tak se zkusím podívat na ty bloky hodnot, jak poradil abeljozef a pak má cenu se o tom bavit dál :)

_________________
Sharan TDI


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group