Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 177 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 16.02.2014 15:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

13.09.2008

Příspěvky:

7872

Bydliště:

Small Town in North Moravia

Mě se zničeho nic stalo že tempomat přestal fungovat.
Jeden den chodil a druhý den ne.
V paměti ŘJ je pouze chyba 17795 P1387 35-00 vymazat jde, ale po projetí se znova objeví.

Vyměnil sem pro jistotu spínač na brzdě protože v minulosti malinko zlobil, to nepomohlo v měřených hodnotách chodí oba spínače v pořádku..

Pokusil sem se tedy tempomat na tvrdo v ŘJ deaktivovat a opětovně aktivovat - a problém odstraněn, tempomat opět funguje..

Nechápu to..

_________________
Moje přibližovadla : viewtopic.php?f=121&t=89181
Příběh Australanky --> Obrázek

R.I.P. areka


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 16.02.2014 21:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3812

Ta závada, co popisuješ, nemá s tempomatem nic společného. Jedná se o prasklou hadičku přetlaku uvnitř ŘJ motoru, která vede od sacího potrubí do snímače plnicího tlaku turba (ten je právě uvnitř jednotky motoru).

Doporučil bych Ti hadičku vyměnit - jinak to bude pořád takhle zlobit. Je tu o tom někde příspěvek.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 17.02.2014 09:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

13.09.2008

Příspěvky:

7872

Bydliště:

Small Town in North Moravia

Díky za potvrzení mé domněnky. :wink: :wink: :wink:
Vlítnu na to o víkendu.

Akorát ten tempomat teda nechápu..

_________________
Moje přibližovadla : viewtopic.php?f=121&t=89181
Příběh Australanky --> Obrázek

R.I.P. areka


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 18.02.2014 22:58 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

06.10.2013

Příspěvky:

31

Ahoj, dodělával jsem si také tempomat dle návodu Marka 77, za což mu patří dík :)

Tempomat se podařilo aktivovat a zprovoznit bez problémů. Když už ale tahat dráty, tak jsem si řekl, že natáhnu a zprovoznim všechny tlačítka, tj i Restore a Cancel a ON/OFF, při odříznutí konektoru jsem si všiml, že PIN 6 je jen propojka s PINem 4. Dle uvedeného schématu výše (který je jen na 5 PINů) jsem zapojil i zbylá tlačítka. Bohužel ale tempomat nefunguje. Propojil jsem tedy zpátky PIN 4 s PINem 1 a PIN 5 s PINem 4. Mezi PIN 3 a PIN 4 jsem umístil tlačítko a vše zase fungovalo. Mohl by mi prosím někdo poslat skutečně odzkoušené zapojeni se všemi tlačítky? Díky za postřehy :-)

_________________
Sharan 1.9 TDI 1Z, Plzeň


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 12.01.2015 12:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.05.2013

Příspěvky:

2

Zdravím všechny.

Taky jsem se rozhodl dodělat si tempomat. Mám toto schéma zapojení páčky, prosím zkušenější zde, zda by mohli na mé schema mrknout a zhodnotit, zda bude funkční. Děkuji.

Příloha:
návrh tempomatu SAGI.jpg
návrh tempomatu SAGI.jpg (46.97 KiB) Zobrazeno 1254 krát


_________________
Ford Galaxy, 1,9 TDi 81 kW, 1999


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 24.06.2015 19:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.02.2008

Příspěvky:

14

Můžete mi poradit, jsem trochu jelen ze všech příspěvků. Zapojil jsem tempomat na sharanu I AFN, podle prvního příspěvku, v pohodě mi to funguje. Ale chtěl bych, pokud je to možné, aby tlačítka set a res fungovali stejně jako např. u GIV kde jedním tlačítkem se přidává a jedném ubírá rychlost. Je to možné, nebo toto u SAG I nejde ? u volantu mám šestipolovou koncovku "konektor. Díky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 25.06.2015 07:59 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.02.2009

Příspěvky:

384

Bydliště:

Štúrovo, Slovensko

U sag1 nemožné len pridávať....

_________________
VW Sharan I, 1.9 TDI, 81 kW, r.v. 97, šedá metalíza, egr off, fb 150p764, v predu brembo max, doska brembo, trojblik alias krtecek, tempomat, led osvetlenie interieru, celoročky Hankook, pružiny kayaba v kombinácii s tlmičmi meyle ( test )....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 05.08.2015 14:54 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

05.08.2015

Příspěvky:

2

Bydliště:

Brno

Ahooooj,ten popis je úplně super i pro blbce jako jsem já.Jenže mám Sharana 66kW a tím pádem nemám připravenou kabeláž pod volantem.Nemá někdo návod pro blbý a neznalý jak natahnout dráty k ŘJ??Byl bych neskonale vděčný.Nebo pokud by byl někdo ochotný poblíž.Jsem z Brna.Díky moc.Jirka


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 06.08.2015 17:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2402

Bydliště:

Green town at Prague

Zkus napsat SZ Marek77 - je z Třebíče a určitě se dohodnete na montáži.

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 28.08.2015 15:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.05.2013

Příspěvky:

2

miguelle píše:
Zdravím všechny.

Taky jsem se rozhodl dodělat si tempomat. Mám toto schéma zapojení páčky, prosím zkušenější zde, zda by mohli na mé schema mrknout a zhodnotit, zda bude funkční. Děkuji.

Příloha:
návrh tempomatu SAGI.jpg




Odpovím si sám: vše skvěle funguje, jak má. Udělal jsem jen jednu změnu proti původnímu schematu, ovládání rozpínacího relé jsem vedl taky z pinu 6 a ne 5, aby ON/OFF odstavilo právě i toto.

Díky všem za pomoc

_________________
Ford Galaxy, 1,9 TDi 81 kW, 1999


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 08.09.2015 18:00 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

04.07.2015

Příspěvky:

2

Já mám GI 66kw AHU 1/97' a konektor na tempomat tam mám ,takže se na to taky časem vrhnu.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: Snadná výroba tempomatu i bez páčky - SAG I TDi
PříspěvekNapsal: 11.03.2016 17:17 
Offline
VWexpert
VWexpert
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

03.11.2013

Příspěvky:

38

Bydliště:

Pardubice

dneska uděláno do Sharana 97(81kw) dle návodu na první straně a PECKA(funguje). Děkuji. Záležitost 15.minut a za 3Kč.

_________________
VW Lupo 3L


Nahoru
 ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 177 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group