Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 79 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 15.05.2015 22:46 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

07.05.2014

Příspěvky:

51

kubenec píše:
Zkus hledat příště trochu sám. Já používá VAG-COM 304

P.S. Pokuď nevíš tyto základy, tak se do toho radši sám nepouštěj.


Taky mám VAG 304 a napsalo to něco ve smyslu, že tuhle operaci kabel nepodporuje, nebo tak něco.

_________________
Sharan 2004, 1,9tdi 96kw
Plzeň


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 15.05.2015 23:17 
Offline
VWagenista
VWagenista

Hodnost:

VWagenista

Registrován:

22.04.2015

Příspěvky:

32

Bydliště:

Ústí nad Labem

kubenec píše:
Souhlasím s Tebou, z5 k jádru pudla. Tento kabel je dobrej, ale v dnešní době už poněkud nepoužitelnej. Pokuď máš NB pouze z dob Billa Gatese, tak prosím, ale zvládne SW WIN 2000 resp. XP? Ten SW VDS bych pro neznalé opravdu nedopuručoval.
Řekl bych závěrem, pokuď máš k dispozici ještě jiný NB, který má USB, tak kup obyč KKL_USB za 200,- na Aukru a SW VAG-Com 403 z Googlu a máš po starostech.

Otázka na závěr, co přesně Ti the.max objasnil o VAGu? Podle mě o něm neřekl vůbec nic, naopak dával rady na zk...ní auta.


Jak jsem psal,NB nemám a seriový kabel podporuje 2x K-Line narozdíl od obyč.USB - změna více hodnot (chci to dále studovat,ne hned měnit něco v ŘJ)

_________________
VW Sharan 1,9TDi 4Motion r.v.2006


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 16.05.2015 05:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2009

Příspěvky:

1994

Bydliště:

Praha 10 - VWršovice

standaPS píše:
kubenec píše:
Zkus hledat příště trochu sám. Já používá VAG-COM 304

P.S. Pokuď nevíš tyto základy, tak se do toho radši sám nepouštěj.


Taky mám VAG 304 a napsalo to něco ve smyslu, že tuhle operaci kabel nepodporuje, nebo tak něco.

A mas ho uvolneny na plnou verzi?
Pokud ne, tak to jit asi nemuze. A jaky kabel k tomu mas?

Prestavam se v tech vasich prispevcich orientovat.

Doplnek poslednimu prispevku. Seriovy kabel z motoridiagu je stejny jako modrej USB pres prevodnik FTDI. Na nase auta staci pouze K linka, L linka tam neni.

Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk 2

_________________
Moje přibližovadlo

_________________
Sharik II 1,9 TDi-PD 85 kW AUY 2002 (EGR-off)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 16.05.2015 22:37 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

07.05.2014

Příspěvky:

51

Mám normálně OBD-II, KKL černý kabel. Plnou verzi VAG asi taky, ale ještě na to kouknu. Měla by jít aktivace palubního PC ?

_________________
Sharan 2004, 1,9tdi 96kw
Plzeň


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 16.05.2015 22:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2009

Příspěvky:

1994

Bydliště:

Praha 10 - VWršovice

Co máš na mysli tím aktivace palubního PC?

Jsou 3 typy budíků do SAG II.
Bez DOT - pouze kontrolky mezi ciferníkama - tudíš bez PalPC
PoloDOT - horní část kontrolky a dolní část grafický display pro PalPC
MaxiDOT - velký grafický display mezi budíkama a 6ks ciferníků ( zde byla i verze bez PalPC a to šlo do aktivovat, když se současně dodala jiná páčka stěračů)

_________________
Moje přibližovadlo

_________________
Sharik II 1,9 TDi-PD 85 kW AUY 2002 (EGR-off)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 16.05.2015 23:54 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

07.05.2014

Příspěvky:

51

Jo, mám maxi a novou páčku s ovádáním PC. Až to vyměním, přepíšu číselnou hodnotu jak je tady popsáno v několika návodech. Jde to s KKL a VAG ?

_________________
Sharan 2004, 1,9tdi 96kw
Plzeň


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 17.05.2015 04:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2009

Příspěvky:

1994

Bydliště:

Praha 10 - VWršovice

Samozdrejme a ta VAGina staci taky, ale musi byt v plne verzi.

Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk 2

_________________
Moje přibližovadlo

_________________
Sharik II 1,9 TDi-PD 85 kW AUY 2002 (EGR-off)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 17.05.2015 23:19 
Offline
VWsenior
VWsenior

Hodnost:

VWsenior

Registrován:

07.05.2014

Příspěvky:

51

Vyzkouším, díky.

_________________
Sharan 2004, 1,9tdi 96kw
Plzeň


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 11.07.2016 14:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.03.2011

Příspěvky:

93

Nechci zakládat nové téma, snad jsem se tady aspoň trochu trefil.
Mám chodivý VAG-COM 304CZ, přes USB/RS232/K-L line , na starém šarykovi bez problémů, ale po omlazení na r.v.2009 se nemohu připojit na jednotku motoru, respektive se přopojí (RS232 sviští jak divá) hlavičku přečte rychleji než je obvykle, přejde na protokol KWP2089, nevyplní jediné číslo či kód jednotky a vysvítí tlačítko chybové kódy - po jeho stisku vypíše něco ve smyslu, že buď je záznam chyb prázdný, nebo jednotka výpis nepodporuje,.... ostatní jendotky vč CAN gate jsou ok.
A ještě druhou, dá se VAG-COM 304CZ rozchodit na sedmičkách nebo vyšších (starý notes s XP již skoro dosloužil,....)
Dík
PP

_________________
Sharan II. 2000 + 2009


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 11.07.2016 17:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

29.05.2010

Příspěvky:

2368

Bydliště:

Green town at Prague

petr-petr píše:
Nechci zakládat nové téma, snad jsem se tady aspoň trochu trefil.
Mám chodivý VAG-COM 304CZ, přes USB/RS232/K-L line , na starém šarykovi bez problémů, ale po omlazení na r.v.2009 se nemohu připojit na jednotku motoru, respektive se přopojí (RS232 sviští jak divá) hlavičku přečte rychleji než je obvykle, přejde na protokol KWP2089, nevyplní jediné číslo či kód jednotky a vysvítí tlačítko chybové kódy - po jeho stisku vypíše něco ve smyslu, že buď je záznam chyb prázdný, nebo jednotka výpis nepodporuje,.... ostatní jendotky vč CAN gate jsou ok.


Nerozumím řeči tvého kmene co se týká RS232 atd.

petr-petr píše:
A ještě druhou, dá se VAG-COM 304CZ rozchodit na sedmičkách nebo vyšších (starý notes s XP již skoro dosloužil,....)
Dík
PP


Tomuhle už ano :good: :laugh:

Ano, mám VAG-COM ( z hlavy netuším jakou verzi ) na notesu s WIN7 Ultimate - auto 2005 - načtu vše.

_________________
Alhambra II 1,9TDi PD
Neptejte se mě, proč Vám to, či ono bylo smazáno nebo zamčeno - NESPLŇOVALO TO PRAVIDLA sekce!!!
Pro své idealistické názory se zde často setkávám s nepochopením....


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 11.07.2016 20:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2009

Příspěvky:

1994

Bydliště:

Praha 10 - VWršovice

Vag 304 neumi 2.0TDi. To uz je EDC16. Mel jsem podobny problem na B5.5 Passatu.

Odesláno z mého ASUS_Z00ED pomocí Tapatalk

_________________
Moje přibližovadlo

_________________
Sharik II 1,9 TDi-PD 85 kW AUY 2002 (EGR-off)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 12.07.2016 21:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.03.2011

Příspěvky:

93

M@rty74 píše:
petr-petr píše:
Nechci zakládat nové téma, snad jsem se tady aspoň trochu trefil.
Mám chodivý VAG-COM 304CZ, přes USB/RS232/K-L line , na starém šarykovi bez problémů, ale po omlazení na r.v.2009 se nemohu připojit na jednotku motoru, respektive se přopojí (RS232 sviští jak divá) hlavičku přečte rychleji než je obvykle, přejde na protokol KWP2089, nevyplní jediné číslo či kód jednotky a vysvítí tlačítko chybové kódy - po jeho stisku vypíše něco ve smyslu, že buď je záznam chyb prázdný, nebo jednotka výpis nepodporuje,.... ostatní jendotky vč CAN gate jsou ok.


Nerozumím řeči tvého kmene co se týká RS232 atd.

petr-petr píše:
A ještě druhou, dá se VAG-COM 304CZ rozchodit na sedmičkách nebo vyšších (starý notes s XP již skoro dosloužil,....)
Dík
PP


Tomuhle už ano :good: :laugh:

Ano, mám VAG-COM ( z hlavy netuším jakou verzi ) na notesu s WIN7 Ultimate - auto 2005 - načtu vše.


No bráchovo šaryk je 2006, a taky přečtu všecko, jen tenhle se mi brání, musel jsem dojet za kolegou, který má novější VAG.¨

Tou "kmenovou řečí" jsem chtěl jen nastínit, že mám kabel na seriový port (RS232) a pak port do USB, komunikace na nejnižší vrstvě jede (obousměrně, koukal jsem se analyzátorem) ale protokol bude odlišný.
Ještě ohledně sedmiček, dal jsem to za úkol ajťákům, a nechytli se ani s XP emulátorem, že prý leda na 32bitu, tak se ještě zkusím poohlédnout po nějakým novějším VAGu.

_________________
Sharan II. 2000 + 2009


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 12.07.2016 21:23 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

18.03.2011

Příspěvky:

93

kubenec píše:
Vag 304 neumi 2.0TDi. To uz je EDC16. Mel jsem podobny problem na B5.5 Passatu.

Odesláno z mého ASUS_Z00ED pomocí Tapatalk

Tak to bude tím, dík moc. A můžeš mi poradit, čím nejnižším to mohu číst? Kabel by snad stačil, je to sice jen K-L line ane komunikace jela jen protokol byl mimo,...
Dík
PP

_________________
Sharan II. 2000 + 2009


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 13.07.2016 03:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2009

Příspěvky:

1994

Bydliště:

Praha 10 - VWršovice

EDC 16 pres K-line nejde. Musis mit HEX. Win 7 a VAG 304 jde. 7 umi i RS232, ale jen pres primej 9-pin, prevodniky na tento kabel nefungujou. Leda si koupit kabel s USB - KKL.

Odesláno z mého ASUS_Z00ED pomocí Tapatalk

_________________
Moje přibližovadlo

_________________
Sharik II 1,9 TDi-PD 85 kW AUY 2002 (EGR-off)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: DIAGNOSTIKA: mohu pouzit tento diagnostický kabel?
PříspěvekNapsal: 14.07.2016 15:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.02.2009

Příspěvky:

379

Bydliště:

Štúrovo, Slovensko

na win 7 mam prevodnik z usb na com port a bez problemov prevodnik ma cip ftd 231....

_________________
VW Sharan I, 1.9 TDI, 81 kW, r.v. 97, šedá metalíza, egr off, fb 150p764, v predu brembo max, doska brembo, trojblik alias krtecek, tempomat, led osvetlenie interieru, celoročky Hankook, pružiny kayaba v kombinácii s tlmičmi meyle ( test )....


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 79 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group