Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 22.08.2012 08:02 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

01.10.2008

Příspěvky:

2691

Bydliště:

Praga

tu bych mozna casem vyuzil ja. Mam nejspis nejaky nakopany kontakt a kdyz jedu na tempo a dam blinkr, tak se tempomat vypne.. :(

_________________
VW Sharan II AUY-ex; BMW X5 E53-ex; VW Multivan T5; Sachs SpeedJet 50; Yamaha YFZ450 ; www.datova-likvidace.cz


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 22.08.2012 13:25 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

To by mohl být ten plochý vodič, kterej vede od tlačítka do konektoru...

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 22.08.2012 14:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.03.2010

Příspěvky:

39

Bydliště:

Dolní Kalná

Taky jsem řešil podobný problém - měl jsem jen páčku a konektor ne. Měl jsem ale v šuplíku už delší dobu tento konektor , téměř bez úprav tam krásně zaplul. Nevím kolik stojí originál, ale jako ekvivalent vyhovující:
Obrázek

http://www.gme.cz/konektory-pro-ploche-kabely-na-kabel/konektor-pfl10-p800-007/

_________________
Sharan 1.8T LPG červený


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 03.03.2013 17:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

25.12.2012

Příspěvky:

1

Zdravim všichni, Mám Sharana 1,8T motor AWC. Chtěl jsem si zapojit tempomat ale jsem bez návodu. Páčku jsem koupil i s kabelem.
Prosím poraďte někdo zapojení. Jsem trochu kutil. snad to dám. Dík


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 16.05.2013 22:34 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

29.03.2013

Příspěvky:

3

Zdravím vás , dnes som menil pačky za tempomatovu a s ovladanim pal. PC .... a mam otazku na tempomat kde ste pripojili ten kabel na napajanie +12V ? niekto piše ze na poistku č.2 . Mam to zapojit do nejakeho konektora alebo narezat izolaciu kabla z poistky č.2 a prispajkovať ho tam ? Ďakujem vam za rady

_________________
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 17.05.2013 04:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4608

Bydliště:

Praha

Žádný konektor připravený není, takže v zásadě ano, připojit na kabel za pojistkou 2. NEdoporučuji použití tzv. rychlospojek.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; SEAT Alhambra II, AUY, 2000; Škoda Favorit 135LX, 1993 (už je asi v pánu) vše s trojblikem od krt.ecka; Tornado EVO - nemá blinkry, nemá trojblik :-(; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 17.05.2013 07:15 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

29.03.2013

Příspěvky:

3

takze ked za poistkou hned narezem izolaciu pripajkujem tam kabel tempomatu zaizolujem malo by to byt OK ? ďakujem

_________________
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 17.05.2013 07:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4608

Bydliště:

Praha

Ano, pečlivě zaizoluj

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; SEAT Alhambra II, AUY, 2000; Škoda Favorit 135LX, 1993 (už je asi v pánu) vše s trojblikem od krt.ecka; Tornado EVO - nemá blinkry, nemá trojblik :-(; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 18.05.2013 12:39 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

29.03.2013

Příspěvky:

3

tak nakoniec som to napichol na poistku č.3 pretože tam som mal Regulaciu rychlosti podla manualu , je tam 5A poistka a na č.2 je 10A. Ďakujem za rady :)

_________________
Alhambra 1.9 TDI 85kw r.v. 2003


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 17.06.2014 17:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2010

Příspěvky:

8

Potřebuji poradit s tempomatem. Mám Galaxy 2,3,automat, r.v.2003, a tempomat jde na páčce zapnout-na otáčkoměru se rozsvítí kontrolka- ale nejde nastavit rychlost tlačítkem SET.Nejdříve jsem vyměnil celou páčku, stejný problém. Jelikož mám motor Ford, jednotka motoru nejde přes VAG načíst.Proto jsem nakonec odvezl auto do servisu ke kolegovi. Ten sice přes diagnostiku BOSH jednotku načetl, ale v ní nevidí nic ohledně tempomatu. Podle schématu co mi ukázal jde fyzicky komunikační linka s konektoru do jednotky motoru, ale z ní už do jednotky tempomatu nevede. Na pedálu brzdy je dvoupólový spínač - ten funguje- a za ním blíže k motoru je nějaký spínač ze kterého jde hadička, která se rozdvojuje- do motoru a pod palubu.. Na schématu jednotky tempomatu je je zobrazen symbol motorku.Je tam nějaký podtlakový systém?
Setkali jste se někdo s tímto systémem? Vím že dieslové motory mají jiný systém. Už nad tím bádám 3 týdny, a na fóru jsem nic nenašel.


Tak jsem na to dnes konečně přišel: Mám v autě mechanický plyn a tudíž podtlakové ovládáni tempomatu. Pod levým podběhem je malá vývěva a na ní byla kompletně zduřelá a rozpadlá hadička.Po výměně tempamat konečně šlape :lol: .

_________________
Ford Galaxy 2,3 automat r.v. 2003


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 08.04.2015 20:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2008

Příspěvky:

20

Bydliště:

Most

Mno po 6tem vyletu do UK a zpet chci tempomat nebo mi umrou nohy. :D

Jelikoz nemam moc nervy ani ruce na tuhle praci je nekdo kdo by mi to udelal do 96KW ASZ 04ky Sharana? Jsem z Mostu... Dojedu nemam problem...

608372848


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 08.04.2015 21:16 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12237

Bydliště:

Humpolec

Namontuji bez problemu

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 05.11.2015 15:51 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

05.11.2015

Příspěvky:

1

Pozdravujem, chcem sa opýtať na radu, lebo sa so zapojenim tempomatu trapim už dva týždne. Riadne sme ho chceli aktivovať cez kod 11463 pod login 11 ale akoby to nešlo. Ako budem vedieť, že je aktivovaný?

Mam problem ešte a v riadku 022 kde sa postupne zapinaju jednotky. všetky sa postupne zapnu, len posledná na pravo svieti stále nula. Keď stlačím spojku 1, keď brzdu 1, Keď zapnem tempomat predposledná nula sa zmeni na 1. Keď davam set a res opať sa objavuju jednotky. Akurat ta posledna 1 tam chyba a nech robim čo robim, na konci pri zapnutom tempomate na pačke mam aj tak vždy na konci 10. Inak mam Alhambru 2005, ASZ 96 kw. Neviete čo s tým? Dakujem. Mirkokerko


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 01.08.2016 19:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

11.01.2013

Příspěvky:

12

Bydliště:

RUžOMBEROK

Ahojte.
Podla obrazku som zapajal kable na konektor. ale podla obrazku je pripojený konektor 9 a nie 14? neviem ci som to spravne odcital. Pomoc PLS


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: zde je návod jak zapojit tempomat
PříspěvekNapsal: 01.08.2016 20:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4608

Bydliště:

Praha

Podle ktereho obrazku a co je to za auto?

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; SEAT Alhambra II, AUY, 2000; Škoda Favorit 135LX, 1993 (už je asi v pánu) vše s trojblikem od krt.ecka; Tornado EVO - nemá blinkry, nemá trojblik :-(; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group