Sjednocujeme fanoušky VW od roku 1996. Přijeď oslavit dvacetiny klubu na celorepublikový sraz.

20 LET Klubu


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 285 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ESP, FUNKCE: kdy je funkce ESP aktivní? tlačítko ESP, závady
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1942

Bydliště:

Rakovnicko

Mám jednu takovou, možná pro někoho blbou otázku.
Je ESP stále zapnuté a pokud stisknu tlačítko na panelu a rozsvítí se, tak ho vypnu a nebo obráceně ?
Nedávno jsem Šarikovi na mokrých kostkách na 2 naložil a všiml jsem si, že v budíku párkrát zablikal symbol ESP.
Díky.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

686

Bydliště:

Slovensko

ked ti blika na budikoch znacka esp, tak to preto lebo vtedy ti to esp zapne, ono sa zapne len pri pretacani kolies. :)

_________________
Golf 3 TDI GTI


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1942

Bydliště:

Rakovnicko

Takže jestli to dobře chápu, tak ESP je standardně vypnutý buď zapne automaticky, když to počítač uzná za vhodné a nebo ho můžu zapnout ručně. Jenže pak mě trochu uniká smysl ručního zapínání. Přeci nemůžu předpokládat, že v příští zatáčce bych mohl potřebovat ESP a preventivně si ho nezapnu.
Tohle mě někdo vysvětlete. Jsem z toho daněk. :?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

360

Bydliště:

Karwin

Ne-e, když ti blikne kontrolka ESP, tak Ti elektronika ESP zapůsobila a zapůsobí jen, když je zapnuté! Takže když Ti kontrolka blikla, tak ESP zapůsobilo.

_________________
Obrázek ObrázekKdo koho vlastní? Obrázek

_________________
Audi A4 S-line (8E) 1.9TDI, ...EX: SEAT Leon (1M) 1.9TDI, VW Polo Variant (6KV5) 1.6GT, MB 190E (W201) 2,3 Cosworth, VW Golf II (19E) 1.8GTi, Š110R


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1942

Bydliště:

Rakovnicko

Takže se musím vrátit k původní otázce. Na středovém panelu mám tlačítko ESP, které při jízdě nesvítí (nepočítám podsvícení při jízdě v noci).
Je ESP zaplé či ne?

Co se stane, pokud stisknu tlačítko a to se rozsvítí, zároveň se rozsvítí symbol v budíkách?


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5502

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

vilik píše:
Takže se musím vrátit k původní otázce. Na středovém panelu mám tlačítko ESP, které při jízdě nesvítí (nepočítám podsvícení při jízdě v noci).
Je ESP zaplé či ne?

Co se stane, pokud stisknu tlačítko a to se rozsvítí, zároveň se rozsvítí symbol v budíkách?


Viliku,kdyz stisknes tlacitko ESP,tak se ti rosviti kontrolka v budikach - to znamena VYPNUTO :!: Kdyz ho mas zaple a zacne ti problikavat,tak ti zaplo a 'pomaha ti' :wink: Ja bych uz nechtel auto bez ESP :lol:

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:46 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

360

Bydliště:

Karwin

vilik píše:
Co se stane, pokud stisknu tlačítko a to se rozsvítí, zároveň se rozsvítí symbol v budíkách?

ESP je deaktivováno. Když poblikává za jídy při aktivovaném ESP, tak elektronika ESP zapůsobila.

_________________
Obrázek ObrázekKdo koho vlastní? Obrázek

_________________
Audi A4 S-line (8E) 1.9TDI, ...EX: SEAT Leon (1M) 1.9TDI, VW Polo Variant (6KV5) 1.6GT, MB 190E (W201) 2,3 Cosworth, VW Golf II (19E) 1.8GTi, Š110R


Naposledy upravil PoMa dne 31.12.2006 11:50, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:49 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1942

Bydliště:

Rakovnicko

patper

Tak tohle byla odpověď na kterou jsem čekal. Už jsem doma. Takže ESP je stabilně zapnuto, ale můžu si ho vynout tlačítkem na středovém panelu.
Díky. Hned jsem klidnější. Žrala mě totiž myšlenka, že jezdím bez ESP.
Já vím, vypadá to nelogicky, ale já měl doteď auta, u nichž byl vrcholem elektroniky cyklovač stěračů. :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5502

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

vilik píše:
patper

Tak tohle byla odpověď na kterou jsem čekal. Už jsem doma. Takže ESP je stabilně zapnuto, ale můžu si ho vynout tlačítkem na středovém panelu.
Díky. Hned jsem klidnější. Žrala mě totiž myšlenka, že jezdím bez ESP.
Já vím, vypadá to nelogicky, ale já měl doteď auta, u nichž byl vrcholem elektroniky cyklovač stěračů. :D


Ha ha ha,take jsem tim prosel :lol: Samozrejme neni vsemocne,ale ja na nej nedam dopustit :!:

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 11:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

7640

Když na palubce zmáčkneš tlačítko ESP a v budikach se ti nastálo rozsviti kontrolka ESP...tak to znamená že si ESP Deaktivoval a vyřadil s cinnosti. Při opětovném zmáčknuti ho zas Aktivuješ a kontrolka shasne. :wink:
Tady máš jak ESP pracuje za tebe... :)
http://www.volkswagen.cz/page.php?chapt ... a&show=esp


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 12:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

1723

Bydliště:

Královéhradecko

Hm, tak to je asi věc kterou na sharikovi nemám. žádný tlačítko esp tam není, přitom u automatické převodovky by to bylo asi dobré že? No s tím už asi nic nenadělám.

_________________
UBYTOVÁNÍ V JAROMĚŘI:
http://www.penzionexpanze.cz
Obrázek

_________________
Sharan I 1,9 TDI 1999 81 kW automat


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 12:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5502

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

Pisto,taky mi tam spousta veci chybi :oops: Ale ESP maaaaaaaaaam :lol: Aspon neco :P

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 15:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

112

To mně tam ESP také chybí (snad jedinná věc).
Ale sharan je dost těžký, neměl by nějak závratně klouzat.

_________________
VW Sharan II 1,9 TDI 85 Kw


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 15:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

2096

Bydliště:

Severní čechy

To by ses divil,jak prokluzuje :lol: Včera to na mě blikalo pořád,když jsem s kámošem v noci zabloudil na Doupov.To byl mazec.

_________________
Obrázek

_________________
VW Sharan II 1,9 TDI PD 85kw "Borůvka"


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.12.2006 17:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

675

Bydliště:

Děčín

No jo na Doupově to je mazec 2m snehu -30°C a udrželo to i Tatru.Ovšem s Pragou V3S jsem se propad a 8 lidí prokopávalo 11 hodin cestu k silnici. 8O

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 285 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group