Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 02.01.2013 17:29 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12840

Bydliště:

Humpolec

změř jestli máš na spojkovém spínači napětí - černo-žlutý drát po zapnutí klíčku

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 04.01.2013 20:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.12.2008

Příspěvky:

62

Bydliště:

Bratislava

Je to vyriešene po rozobrati spinača spojkoveho bol kontaktny napruženy pliešok už tesne pred zlomenim (viditelna prasklina) a nedoliehal poriadne - čiže spinač nefungoval
Zhodou okolnosti sa odpalil uplne ked som zaznamenal aj problem z N18tkou a vymenou čelného skla.
Dakujem za rady môžem sa naplno venovať tej N18tke.

_________________
Seat Ibiza 6K1 r.v.99 -> swap na 1,9TDi PD ASZ+bižutéria = 227PS/471Nm -> 1/4míle 13:714sec
Seat Alhambra 2.0 TDi 8v Stylance LUX 103Kw/320Nm


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 06.02.2013 01:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.01.2013

Příspěvky:

17

Bydliště:

Náchod

Tak abych se nenudil, dneska mi přestal šlapat origo tempomat. Na VAGu se nemění hodnota v bloku naměřených hodnot 6 - spínač spojkového pedálu sepnutý.. Ostatní hodnoty se mění jak mají.. Chápu dobře, že je spínač spojkového pedálu kaput ??
Pokud jo, zvládne si spínač vyměnit i člověk (já) :pleasantry: , který o spojkovém pedálu ví jen to, že se na něj šlape ?? nebo s tím mám mazat do servisu ??
Pokud zvládne :-) kupujete origo VW, nebo máte tip na nějakou alternativu ??

dík předem.. i tobě šariku, že mám spoustu nových kamarádů :-)

_________________
Sharan, r.v. 2007, 2.0 TDI (103 kW)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 06.02.2013 01:19 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

21.11.2010

Příspěvky:

3444

Bydliště:

Berounsko, D5 Exit 28

S výměnou spojkovýho spínače bys neměl mít jinej problém, jen se tam vhodně nakroutit abys tam dosáh. Pak jen seřídit jeho správnou polohu vůči prdálu - měl by vypnout i po sebelehčím doteku.

_________________
Ford Galaxy 1.9 Ghia, PD 85kW, 2001
Don't worry, be happy
http://forum.navitym.cz/index.php

_________________
Realizace, servis a údržba kompresoroven. PSA generátory dusíku a kyslíku. Průmyslová filtrace kapalin.


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 17.12.2013 07:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.03.2010

Příspěvky:

30

Marek77 píše:
Mám problém s tempomatem.

Zničehonic přestal fungovat. Je zvláštní, že se to stalo po výměně autorádia, které s tempomatem nemůže mít vůbec nic společného. Proto si myslím, že je to náhoda...

Ve VAGu jsem zjistil, že všechna tlačítka jsou funkční, stejně tak správně fungují spínače brzd a spojky.

V čem může být problém???

Moc díky za jakoukoli pomoc.

Ahoj, mám ten samý problém, výměna orig.rádia Ford 2006R za nový Sencor 5016 a přestal jít tempomat a v nízkých otáčkách motor cuká. VAG nic, bloky hodnot O.K., pojistky O.K. Jen jsem z originálního ISO konektoru neodcvakal nepotřebné dráty, ale propinoval jsem ho s rádiem (stálé plus, kostra, klíčkem spínané plus). Vše jsem zkontroloval, pro jistotu přes noc odpojil baterku a stále nejde. I když vrátím staré rádio, nefunguje tempomat a cuká to. Markovi77 se ten problém vyřešil sám od sebe, mě zatím ne. Nemáte nějakou radu? Předem díky.

_________________
Ford Galaxy 1.9 TDI, 81 kW AFN, r.v. 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 17.12.2013 11:12 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12840

Bydliště:

Humpolec

zřejmě jsi někde zapojil gala signál

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 17.12.2013 11:42 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.03.2010

Příspěvky:

30

Ale i když všechno uvedu do původního stavu, tak to nejde. Jak zjistím a ev. zruším ten Gala signál? Teď jsem hledal na fóru a našel jsem něco o fantomovém napájení antény. Vyřešilo by to problém s Gala signálem?

_________________
Ford Galaxy 1.9 TDI, 81 kW AFN, r.v. 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 18.12.2013 12:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.03.2010

Příspěvky:

30

Tak jsem na to nejspíš přišel. Na německém fóru jsem našel toto:https://www.sgaf.de/node/92136 a jestli to správně chápu, tak se odkouřil nějakej brouk na budíkách. Vyměnil jsem tedy současné s MFA za původní bez MFA a tempomat jde a auto přestalo cukat. Oželím radši PC, než tempomat, včera jsem jel 120km po dálnici tam a to samé zpět a pravá noha mě od plynu bolela až k zadku. Jezdím na tempomat i po městě a bez něj je to peklo.

_________________
Ford Galaxy 1.9 TDI, 81 kW AFN, r.v. 1998


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 27.04.2014 21:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.05.2010

Příspěvky:

39

Bydliště:

Kolín

Zdravím všechny,
mám také problém s tempomatem.. Sharan r.v.99 2.8 syncro.. Tempomat funguje jen když se mu chce a z 90% se mu teda nechce. prostě chvilku funguje a jindy vůbec nereaguje.. nebo jede,ale pak sám vypne a už zase nejde zapnout. Dík za typ

_________________
Sharan 2.8 Syncro LPG


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 28.04.2014 09:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

04.04.2008

Příspěvky:

956

Bydliště:

u Turnova

Připojit na diagnostiku, případně si pomoci nějakým multimetrem.

_________________
Výstavba a rekonstrukce interiérů, od stavebních prací po kompletní vybavení
www.neza-interiery.cz


Montáž, úpravy a repase topení Eberspächer, Webasto. Spuštění příhřevu jako nezávislé topení
603485666

_________________
SHARAN 1.9 TDI PD 215 PS, O1 1,9 TDI 190 PS, G3 Facelift 1.9 TDI 170 PS


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 28.04.2014 14:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.07.2012

Příspěvky:

224

Bydliště:

Chodsko

woody píše:
Zdravím všechny,
mám také problém s tempomatem.. Sharan r.v.99 2.8 syncro.. Tempomat funguje jen když se mu chce a z 90% se mu teda nechce. prostě chvilku funguje a jindy vůbec nereaguje.. nebo jede,ale pak sám vypne a už zase nejde zapnout. Dík za typ


Mám úplně stejný problém - zkoušel jsem vyndat ovládání a proměřit a ve spínači chyba není.

Pokud se podívám na diagnostiku, tak můžu na pedály šlapat jak chci a žádnej stav se tam nemění. Jedná se o auto s mechanickou klapkou.

_________________
Sharan I, model 2000 se sportpacketem v plné výbavě, motor 1,8T AJH, cca 175 koní, LPG Magic 3, pružiny FKS -35mm.

http://www.AutomobilovySlalom.cz , levné závody pro každého.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Tempomat
PříspěvekNapsal: 03.12.2016 17:52 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.11.2009

Příspěvky:

75

Bydliště:

Usti n/L

Zdravim mam problem s tempomatem a to ten ze nereaguje ve VAGU ukazuje ze je funkcni a cidla pedalu jsou take funkcni zkousel jsem deaktivovat a znovu aktivovat a stale nic. A v chyby neukazuje zadne. Dekuji za kazdou pomoc



modedit: dle původního nadpisu je to u SAG1

_________________
Passat 3bg Black 96kW tdi Seat Alhambra tdi 81kW Vw golf 4 tdi 85kW


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 25.08.2017 21:40 
Offline
Řidič
Řidič

Hodnost:

Řidič

Registrován:

25.08.2017

Příspěvky:

1

Zdravim mal som podobný problém s tempomatom po výmene rádia.
Ja som si to však spáchal sám, pretože som tam na štekri do rádia mal odstrihnuté tri kábliky a zle som ich zapojil, čím som si odpálil signál aktuálnej rýchlosti, ktorý ide z budíkov. Samozrejme auto šklbalo pri nižších otáčkach, pretože potrebovalo obohatenejšiu zmes. Keďže však nemalo signál z budíkov do RJ motoru, tak RJ motoru nemala dôvod dávať obohatenejšiu zmes a šla podľa prednastavených hodnôt. Samozrejme nemohol ísť ani tempomat, keďže nemal žiadny signál o aktuálnej rýchlosti. Tiež som tempomat celý preklepol cez vag a všetky signály snimačov boli OK, až na jeden a ten som zistil až za jazdy, keď som na vagu mal stále rýchlosť 0km. Vymenil som budíky a už je všetko OK. Už zasa jazdím s tempomatom. Bol som z toho chorý, diaľnica, dedina to už som ani nevedel bez neho jazdiť. Veľmi som si naň zvykol.
Dúfam, že tento môj príspevok niekomu tiež pomôže.

Zabudol som mám ALHAMBRU I


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group