Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 15.11.2010 00:19 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2010

Příspěvky:

86

Bydliště:

Jablonec nad Nisou

zkusim na to kouknout, ted nam nechce nastartovat, třeba to opravím zároveň. Dík

_________________
MAKO

_________________
Sharan II, 1.9TDi, BVK 4MOTION Ex: Sharan I VR6 Syncro Carat, LPG power


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 29.08.2011 20:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Mám problém s tempomatem.

Zničehonic přestal fungovat. Je zvláštní, že se to stalo po výměně autorádia, které s tempomatem nemůže mít vůbec nic společného. Proto si myslím, že je to náhoda...

Ve VAGu jsem zjistil, že všechna tlačítka jsou funkční, stejně tak správně fungují spínače brzd a spojky.

V čem může být problém???

Moc díky za jakoukoli pomoc.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 30.08.2011 11:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4813

Bydliště:

Praha

Jakkoli se to zdá podivné, v tomto dokumentu
http://gsa.kabel1.cz/tempomat.pdf
je uvedeno připojení +12V právě k rádiu. Pravda, sice máš jiné auto, ale jsi si jistý, že po výměně rádia nezůstal nezapojený drát? Teoreticky by i VAG mohl ukazovat správné hodnoty (spojka a brzda určitě), u páčky nevím. Zapátrej, co všechno se kde přepojovalo od doby, kdy to ještě šlapalo.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 30.08.2011 11:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Do svorkovnice rádia vede pokud vím šest drátů. Kvůli tomuto rádiu jsem však musel tři dráty ze svorkovnice odpojit a zaizolovat mimo svorkovnici - rádio totiž původně nechtělo fungovat. Zůstaly tam pouze tři - kostra ( pin 8 ) a dva plusové dráty ( pin 4 a 7 ).

Myslíš, že by bylo možné, že jeden z těch tří odpojených vodičů mohl způsobit nefunkčnost tempomatu???

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 30.08.2011 12:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4813

Bydliště:

Praha

No teoreticky ano. U mého auta je k tempomatu potřeba kromě ostatních "drátů" taky +12V. V rámci zjednodušení to možná někdo vzal z konektoru z autorádia a tys to odpojil (možná). Měl by to být celkem slabý drát, odhadem 0,35 - 0,5, nic moc tam neteče. Měl by to být ten od pinu 7, což je +12V za klíčkem.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 31.08.2011 07:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

michall píše:
Měl by to být ten od pinu 7, což je +12V za klíčkem.

Ale ten já pochopitelně zapojený mám - jinak by rádio nefungovalo.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 31.08.2011 10:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

25.09.2007

Příspěvky:

4813

Bydliště:

Praha

Marek77 píše:
Kvůli tomuto rádiu jsem však musel tři dráty ze svorkovnice odpojit a zaizolovat mimo svorkovnici - rádio totiž původně nechtělo fungovat. Zůstaly tam pouze tři - kostra ( pin 8 ) a dva plusové dráty ( pin 4 a 7 ).
Z tohoto jsem pochopil, že jsi ze svorkovnice pro rádio odpojil 3 fousy, co vedly někam do auta.

Jo, teď to čtu asi podesátý, ty tři dráty (4, 7 a 8) zůstaly ve svorkovnici a ty další tři jsi odpojil. Asi je to blbost, ale na jednom pinu na svorkovnici je +12V jen když je rádio zapnuté, tak jestli to nebyl zrovna ten. Prostě sedneš do auta, pustíš ráááádio :D a na příslušném pinu (původně pro anténu nebo zesík) bereš šťávu pro tempomat.

_________________
Respektujte Pravidla sekce, odpovědi hledejte nejdříve v Sherlockovi, díly shánějte/nabízejte v bazaru.

Realizace slaboproudých a bezpečnostních systémů.
A trocha mých konstrukcí.

_________________
SEAT Alhambra II, AUY, 2002; Tornado EVO; Piaggio X9 500 2002; Puchetta (kříženec Puch Newport II, asi 1978 s Babettou)


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 31.08.2011 12:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

To bude wono... :-D



A teď vážně: Tempomat mi přestal fungovat od okamžiku, kdy jsem zapojil to nové rádio. Možná je to jen shoda náhod a nemá to společného vůbec nic, ale já si to neumím vysvětlit. Proto se pídím po příčině. Bez tempomatu jsem jako bez ruky a nejezdí se mi příjemně. Používám ho prakticky pořád, i po městě, jsem na něj zvyklý a bez něho se mi jezdí špatně.

Zapojil jsem zpátky ty tři drátky, které jsem z ISO konektoru rádia minule odpojil - doufám, že jsem je zapojil na jejich původní místa (nemám totiž schéma a při odpojování jsem si to nepoznačil). Zkontroloval jsem všechny pojistky.

A stále nic.

Ve VAGu se tempomat tváří, jako kdyby byl bez problému. Při testu tlačítek mi na to kanál 006 reaguje, vše se jeví v pořádku. I pedál brzdy a spojky jsou ve VAGu v pořádku. Co jiného tempomat a jeho funkčnost ještě ovlivňuje?
Společně s nefunkčním tempomatem se mi začala projevovat divná věc, kterou z TDi neznám - pocukávání motoru v nízkých otáčkách. A to si myslím, že spolu souvislost mít může. Ale jakou???


Prosím o jakoukoli pomoc, jsem z toho poněkud zoufalý, propadám skepsi a hluboké beznaději.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Naposledy upravil Marek77 dne 05.09.2011 07:59, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 05.09.2011 07:58 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Opravdu nikdo nemá nápad?

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 05.09.2011 08:11 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12846

Bydliště:

Humpolec

je to hodně divné, chtělo by to vidět... samotného mně to zajímá

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 05.09.2011 08:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Tím novým rádiem to nejspíš nebude. Zapojil jsem zpět ty tři volné drátky a stejně to nefunguje.

Tam se stalo něco divného a já nevím, co to je. To cukání je krajně nepříjemné, to říkám na rovinu. A že mi nefunguje tempomat? - z toho jsem vyloženě na nervy. Potřebuju to vyřešit do konce týdne, v neděli jedu 400 km a bez tempomatu si to nedovedu představit.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 05.09.2011 08:17 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12846

Bydliště:

Humpolec

jsem do pondělí do chorvatsku, jinak jsme se na to mohli kouknout spolu..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 05.09.2011 20:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Tak nakonec vše nasvědčuje tomu, že to tím autorádiem způsobené je. Celé diskusní klání můžete sledovat zde:

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 070#635070

Kdyby kdokoli z vás věděl, jak mi pomoct, byl bych neskonale vděčný.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 30.10.2011 20:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

02.03.2011

Příspěvky:

31

Bydliště:

okoli Brna

Zdravim panove, rad bych poprosil o radu... prestal me fungovat tempomat. Tempomat zapnu na pacce, kontrolka na budikach se rozsviti, ale kdyz na Multifunkcnim volantu mackam SET, tak ani tuk. proste se nezapne. A pritom dosud fungoval.
Na aute nebyly zadne zasahy, krom jedineho.... menil jsem baterku, takze auto bylo cca 10 min. bez stavy :(
Diky za rady

_________________
Sharan 1.9 85kW 4x4; rv 2004


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: nefunguje, zapojení táhla pod pedálem
PříspěvekNapsal: 30.10.2011 20:32 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

04.11.2009

Příspěvky:

12846

Bydliště:

Humpolec

chtělo by to zkontrolovat měřené hodnoty motorů - všech spínačů a spojit se s jednotkou mf volantu jestli reaguje na povely tlačítek..

_________________
DENIK MONTAZI zde k náhlednutí - podívejte se na fotodokumentaci mé práce - TEL. 776200941




VW Touareg 2008 R5 + chip
Mitsubishi Colt 1999 1.6 16V 66kw

_________________
chiptuning, diagnostika vw group, kodování, montáže navi, pal.pc,tempomatů, originál HF, MF volantů, výměny palubních přístrojů pal.pc - maxidot atd, PIN, IMMO, dojezdy km, dojezdy oken - i SAG!! čeština do navi, upgrade firmware RNS510, zobrazení parkovacích senzoru na navi, mapy atd.. tel 776200941, ODBLOK OBRAZU RNS


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 148 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group