Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AUDIO: výměna rádia, zapojení, vyndání
PříspěvekNapsal: 18.01.2007 14:03 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Zdravim klubáky
chtěl bych vyměnit autorádio za jiné ,ale nemám kód k originál autorádiu a nevým jaké má koncovky vzadu.Mám v autě 12x repro originál z výroby a nevím jestli je to přes nějaký zesilovač nebo je to origo zapojený z rádia.Když autorádio vytáhnu a rozpojím tak se mi zablokuje.Neví někdo co tam je za koncovky a jestli to má zesilovač.


Přílohy:
autorádio.jpg
autorádio.jpg [ 22.2 KiB | Zobrazeno 15863 krát ]

_________________
VW Sharan II Busines
Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.01.2007 15:43 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

87

Bydliště:

Prievidza SK

S týmito problémami sa trápim už mesiac. Rádio je originál vyrobené pre VW. Má atypické koncovky, ktoré po výmene rádia musíš vynechať a dať urobiť také napojenie aké koncovky má nové rádio /Euro,ISO atď./ Zosilovač je externý to znamená rádio je tuner bez interného zosilovača. Zosilovač je umiestnený v strednej palubovke pod rádiom. Musíš vybrať odkladaciu poličku, alebo ovládanie klímy, neviem aké máš prevedenie. Originál štekre zoženieš iba v servisoch VW na objednávku.Posielajú ich z Nemecka. Ak chceš vymeniť rádio, musíš odpojiť zosilovač, káble z repro, ktoré idú do zosilovača musíš dať odborníkovi napojiť do šterkrov na novom rádiu. Majú to tí Nemci riadne poistené, aby si všetko musel dať robiť do ich servisu.Kód k autorádiu sa nachádza v manuále na rádio, ak ho ovšem máš. Je v obale, kde je aj sevisná knižka.Ak nájdem foto zadnej strany rádia/mal by som ho mať/ pošlem ti ho predvečerom. Inak je tam urobená aj predpríprava na pripojenie cd meniča aj s káblom. Druhý koniec kábla je v skrinke nad pravým zadným kolesom /nie v kastlíku, ktorý sa otvára zhora/ kde je zdvihák, lekárnička. Je schovaný za lekárničkou.

_________________
VW Sharan II


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.01.2007 15:55 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

266

Bydliště:

Kadaň

jmichalko píše:
S týmito problémami sa trápim už mesiac. Rádio je originál vyrobené pre VW. Má atypické koncovky, ktoré po výmene rádia musíš vynechať a dať urobiť také napojenie aké koncovky má nové rádio /Euro,ISO atď./ Zosilovač je externý to znamená rádio je tuner bez interného zosilovača. Zosilovač je umiestnený v strednej palubovke pod rádiom. Musíš vybrať odkladaciu poličku, alebo ovládanie klímy, neviem aké máš prevedenie. Originál štekre zoženieš iba v servisoch VW na objednávku.Posielajú ich z Nemecka. Ak chceš vymeniť rádio, musíš odpojiť zosilovač, káble z repro, ktoré idú do zosilovača musíš dať odborníkovi napojiť do šterkrov na novom rádiu. Majú to tí Nemci riadne poistené, aby si všetko musel dať robiť do ich servisu.Kód k autorádiu sa nachádza v manuále na rádio, ak ho ovšem máš. Je v obale, kde je aj sevisná knižka.Ak nájdem foto zadnej strany rádia/mal by som ho mať/ pošlem ti ho predvečerom. Inak je tam urobená aj predpríprava na pripojenie cd meniča aj s káblom. Druhý koniec kábla je v skrinke nad pravým zadným kolesom /nie v kastlíku, ktorý sa otvára zhora/ kde je zdvihák, lekárnička. Je schovaný za lekárničkou.


a nepasuje tam nahodou takovahle prechodka SHARAN- ISO
http://vw.autodoplnky.cz/volkswagen-sha ... an-s255465

nebo zde

http://www.3a.cz/autohifi/jo/autohifi2/ ... edukce.htm

_________________
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz

_________________
Galaxy 1.9TDI PD 85kw @ 107kW


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 10:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Děkuji za vyčerpávající odpověď a kdyby jsi věděl jak pak zapojit ty kábliky ze zesilovače k novýmuautorádiu na iso tak dej vědět,foto samozřejmě neodmítám.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 13:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

266

Bydliště:

Kadaň

rfarsky píše:
Děkuji za vyčerpávající odpověď a kdyby jsi věděl jak pak zapojit ty kábliky ze zesilovače k novýmuautorádiu na iso tak dej vědět,foto samozřejmě neodmítám.


to zalezi na autoradiu,ale vetsinou se zesilovac k radiu nepripojuje pres ISO konektor,ale radio ma vstup pres Cinch.
jedniny co se vyuzije z ISO konektoru na zesilovac je napr. +pól co vysouvá antenu a tim se pouzije jako spinaci signal pro zesilovac.

doufam ze jsem pochopil tvuj dotaz 8)

_________________
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz

_________________
Galaxy 1.9TDI PD 85kw @ 107kW


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 14:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

87

Bydliště:

Prievidza SK

Presne tak, buď odpojíš / na niektorých typoch sa dá odpojiť/ zosilovač v novom autrádií alebo obídeš externý zosilovač a budeš využívať zosilovač v novom autorádií. To záleží na tebe a na výkone zosilovača buď externého alebo zabudovaného v rádií. Ja by som využil ten, ktorý má väčší výkon.

_________________
VW Sharan II


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 19:12 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Tak děkuji moc pochopil jsem nevěděl jsem.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 19:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

938

Bydliště:

Český Krumlov

No já sem to udělal vylučovací metodou.Původní konektor sem uštípl,vzal si zkoušečku,nešel + pol tvrdej a spínanej a kostru,napojil nový rádio a pak už jen napojoval podle pův.zapojení repráky jeden po druhým,přes čokoládu dal iso konektor a bylo vyřešeno.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 20:04 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Ale já tam těch repráků mám 12 jak to mám zapojit do normálního autorádia

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 20:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

938

Bydliště:

Český Krumlov

Každý autorádio má rozdělení na předek a zadek.V šaranu máš myslím ve předu 6 a 4 za tebou a 2 úplně vzadu.Vtom případě 6 repráků v prostoru u řidiče zapojíš tak,že je rozdělíš na levou a pravou,ty 3 dáš u rádia na front left,druhá strana je front right a zadní jsou rear left a rear right.Takže vyzkoušej kterej drát jde k jakýmu repráku a takhle zapoj.Už sem to takhle dělal u dvou šaranů a běhá to v poho.Nezapomeň dodržet + a -.Plus by měl být čistý a - s proužkem.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 22:27 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

ok díkes,já myslel ,že se ten výkon k reprákům potom dělí a nebude to nic moc.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 19.01.2007 23:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

938

Bydliště:

Český Krumlov

každý současný rádio má tak 4*45W což na to v poho postačí.

_________________
Seat Alhambra 2.0 TDI, 103 kW rok 2007


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2007 12:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

87

Bydliště:

Prievidza SK

Doporučujem rádio s výkonom 4 x 50W, má to lepší zvuk.

_________________
VW Sharan II


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2007 12:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

266

Bydliště:

Kadaň

jmichalko píše:
Doporučujem rádio s výkonom 4 x 50W, má to lepší zvuk.



ovsem samozrejme 4x50W to radio nebude mit nikdy,vetsina vyrobcu udava vykon zesilovace v radiu ktery odpovida napriklad napeti pri 30V.coz v aute nedosahnete
je zajimave se podivat do nejakyho autoradia a opsat cislo na zesilovaci a pak najednou zjistite ze napriklad radio ma vykon 50W na kanal ale az pri 40V.
Takze bych nejak neresil jestli to ma 4x35W nebo 4x50W
kolikrat znackovy radio (Alpine, Keenwood,Pioneer) bude mit lepsi "vykon" pri 4x35W nez autoradio typu napr Roadstar ktery bude mit 4x50W

P.S. ale i original autoradia maji velmi dobre parametry

_________________
Ford Galaxy 1.9TDI PD
GSA.KABEL1.CZ
http://www.gsa.kabel1.cz

_________________
Galaxy 1.9TDI PD 85kw @ 107kW


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.01.2007 12:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5489

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

x-man píše:
jmichalko píše:
Doporučujem rádio s výkonom 4 x 50W, má to lepší zvuk.



ovsem samozrejme 4x50W to radio nebude mit nikdy,vetsina vyrobcu udava vykon zesilovace v radiu ktery odpovida napriklad napeti pri 30V.coz v aute nedosahnete
je zajimave se podivat do nejakyho autoradia a opsat cislo na zesilovaci a pak najednou zjistite ze napriklad radio ma vykon 50W na kanal ale az pri 40V.
Takze bych nejak neresil jestli to ma 4x35W nebo 4x50W
kolikrat znackovy radio (Alpine, Keenwood,Pioneer) bude mit lepsi "vykon" pri 4x35W nez autoradio typu napr Roadstar ktery bude mit 4x50W


P.S. ale i original autoradia maji velmi dobre parametry


Presne tak-oni napisou 4#50w a v realu je to jen 5w :? Ale "staci to" :lol:

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group