Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 13:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Nazdar panove a damy.Mam takovej, mozna blbej, dotaz. Kdyz zapnu tempomat a zmacknu set cvakne nejaky relatko a to je vse. Pustim plyn a auto zpomaluje. Delam neco spatne, tempomat mam poprve, nebo je chyba nekde jinde? Auto mam chvilu a je dovezeny z Nemecka. Mohlo by to byt treba vyrazeny v pocitaci a pokud ano, neni tady nekdo z Brna a okoli kdo by mel VAG a byl by ochotnej se pripojit? Pokud to tady nekde je tak me moc nekamenujte, co jsem zatim prohledal tak me nepomohlo. Dik za namety.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 14:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Ujisti se jestli je tempomat na páčce zaplej.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 14:10 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Zapnu a potom stisknu SET :cry:

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 19:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Pak jedině zkus prověřit to relé co ti tam cvaká ,bohužel u sebe nemám elektrické schéma a ani nevím jestli to tam bude, pokud bys měl problém i po okouknutí relátka tak písni, kouknu na ty šémátka.Stává se ,že je načatej drát ve svazku na tempomat.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 20:51 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

38

Bydliště:

Prostějov

Mám jinou zkušenost. Po zmáčknutí set tempomat normálně funguje, ale když vyhodím levý blinkr na doraz, tak se tempomat vypne. Můžete mi napsat jestli jste se stím někdo setkal.

_________________
Seat Alhambra II


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 21:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

ferlich píše:
Mám jinou zkušenost. Po zmáčknutí set tempomat normálně funguje, ale když vyhodím levý blinkr na doraz, tak se tempomat vypne. Můžete mi napsat jestli jste se stím někdo setkal.


typuji to na přelomený pružný plošňák z páčky do konektoru, proletovat ohebným drátkem.

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 21:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

38

Bydliště:

Prostějov

Díky za nápad, v neděli se o to pokusím.

_________________
Seat Alhambra II


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 21:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

rfarsky, pokud by Ti nedelalo problem se kouknout aspon ktery je to relatko, byl bych Ti vdecnej. Rele sepne jen nad 40 km/hod a pri vypnuti tempomatu odpadne. Pocitam, ze bude v pojistkovce,ale za jizdy se bude hur hledat. Jo a pojistkovka je osazena jen ze predu, nebo se nejak vyklapi a neco je i vzadu? tak to mel escort. Diky za ochotu. Na provereni dratu se dostanu nejdriv v sobotu tak zatim sbiram informace.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 21:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

midar píše:
Nazdar panove a damy.Mam takovej, mozna blbej, dotaz. Kdyz zapnu tempomat a zmacknu set cvakne nejaky relatko a to je vse. Pustim plyn a auto zpomaluje. Delam neco spatne, tempomat mam poprve, nebo je chyba nekde jinde? Auto mam chvilu a je dovezeny z Nemecka. Mohlo by to byt treba vyrazeny v pocitaci a pokud ano, neni tady nekdo z Brna a okoli kdo by mel VAG a byl by ochotnej se pripojit? Pokud to tady nekde je tak me moc nekamenujte, co jsem zatim prohledal tak me nepomohlo. Dik za namety.


Vzhledem k tomu že máš motor od Forda tak nevím kdo ti tady pomůže :cry:

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 21:57 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

jenda píše:
midar píše:
Nazdar panove a damy.Mam takovej, mozna blbej, dotaz. Kdyz zapnu tempomat a zmacknu set cvakne nejaky relatko a to je vse. Pustim plyn a auto zpomaluje. Delam neco spatne, tempomat mam poprve, nebo je chyba nekde jinde? Auto mam chvilu a je dovezeny z Nemecka. Mohlo by to byt treba vyrazeny v pocitaci a pokud ano, neni tady nekdo z Brna a okoli kdo by mel VAG a byl by ochotnej se pripojit? Pokud to tady nekde je tak me moc nekamenujte, co jsem zatim prohledal tak me nepomohlo. Dik za namety.


Vzhledem k tomu že máš motor od Forda tak nevím kdo ti tady pomůže :cry:


Motor sice jo, ale packy jsou VW a pojistkovka bude taky stejna
protoze popis pojistek je pro vsechny motory a jen se lisi nektery hodnoty pro jednotlivy typy. Dokonce i blby poklicky v litakach jsou VW :D

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 22:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

midar píše:
jenda píše:
midar píše:
Nazdar panove a damy.Mam takovej, mozna blbej, dotaz. Kdyz zapnu tempomat a zmacknu set cvakne nejaky relatko a to je vse. Pustim plyn a auto zpomaluje. Delam neco spatne, tempomat mam poprve, nebo je chyba nekde jinde? Auto mam chvilu a je dovezeny z Nemecka. Mohlo by to byt treba vyrazeny v pocitaci a pokud ano, neni tady nekdo z Brna a okoli kdo by mel VAG a byl by ochotnej se pripojit? Pokud to tady nekde je tak me moc nekamenujte, co jsem zatim prohledal tak me nepomohlo. Dik za namety.


Vzhledem k tomu že máš motor od Forda tak nevím kdo ti tady pomůže :cry:


Motor sice jo, ale packy jsou VW a pojistkovka bude taky stejna
protoze popis pojistek je pro vsechny motory a jen se lisi nektery hodnoty pro jednotlivy typy. Dokonce i blby poklicky v litakach jsou VW :D


Tempomat je integrovany v riadiacej jednotke motora. Kedze je to motor fordu fakt tam mozu byt odlisnosti. Mne je cudne to rele. Mam alhambru II a neviem o tom ze by v spojeni s tempomatom malo byt nejake rele. Vyvody z packy idu priamo do riadiacej jednotky motora pokial sa nemylim.

pozeral si sa na http://www.gsa.kabel1.cz/index.php?opti ... &Itemid=47

je tam popisana kompletna montaz temopomatu pre VW motory. Fakt neviem ci to sedi aj na ford motor.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Naposledy upravil abeljozef dne 07.03.2007 22:21, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 22:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

673

Bydliště:

Děčín

Taky mi to nejde do hlavy proto bych rad vyděl to zapojení.Zatím jsem viděl zapojení pouze do řídící jednotky.Zkusím se zaměřit při jízdě na pojistkovku.

_________________
VW Sharan II Busines


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.03.2007 22:47 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Diky panove,to by mohla byt dobra inspirace. Bud je tam nekde vrazeny rele pro asi nesmyslny odlehceni kontaktu a nebo by mohla byt praskla izolace, tomu verim vic protoze ty draty nejsou nic moc, a signal se stahuje nekam jinam. Zkusim proverit a pokud na neco prijdu, dam vedet. Pokud nekoho jeste neco napadne tak me nakopnete.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT
PříspěvekNapsal: 02.04.2008 11:00 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Zdarvim SAG-isti,
pokusim trochu ozivit tema. Tak jsem se konecne dostal k tempomatu. Muj problem je ten, ze mam mechanickej plyn a tim padem to neni jen veci elektroniky, ale na vic je tam jeste ovladani podtlakem. Kdyz jsem se dostal k vyveve, zjistil jsem, ze je plna vody a to co bylo puvodne z kovu, je ted jen hromadka rzi. U forda chcou za vyvevu 2700 a na vraku je to pro ne novinka kterou jeste nevideli. Nevi nahodou nekdo kde se jeste podivat nebo kolik stoji u VW a nebo nemuzete se nekdo podivat do etky? Cislo VW 357 907 325, cislo Hella 003 572. Obrazek je v poptavce
viewtopic.php?f=42&t=58072
Dik midar

A prosim, nekamenujte me, ze vas otravuju s takovou blbosti. Prohledal jsem vsechno mozny a jedina zminka na kterou jsem narazil je na E bay a tam ja nemuzu. Uz menenapada jak se zeptat :oops: .

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 02.04.2008 19:44 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

491

Bydliště:

východní čechy

To - midar. Mám Sharana 1 a tempomat jsem si dodělával sám. Sehnal jsem si páčky a připojil ke konektoru u volantu. Poté jsem tempomat aktivoval přes VAG. Ale to není to podstatné, podstatné je to, že tam žádné relátko není. Jsou tam kabely k řídící jednotce motoru, ale k relátku ne. Můžeš tam mít nějaký zkrat. Jenom pro upřesnění tempomat se deaktivuje vypnutím nebo jakýmkoliv dotykem na brzdu či spojku.

_________________
Prodej a servis potřeb pro zdravotně postižené, schodišťové plošiny, schodolezy, výtahy. Poradenská činnost.


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: YZ 450 a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group