Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 02.04.2008 22:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

bodyvlk píše:
To - midar. Mám Sharana 1 a tempomat jsem si dodělával sám. Sehnal jsem si páčky a připojil ke konektoru u volantu. Poté jsem tempomat aktivoval přes VAG. Ale to není to podstatné, podstatné je to, že tam žádné relátko není. Jsou tam kabely k řídící jednotce motoru, ale k relátku ne. Můžeš tam mít nějaký zkrat. Jenom pro upřesnění tempomat se deaktivuje vypnutím nebo jakýmkoliv dotykem na brzdu či spojku.


Midar ma mechnicky plyn tzn. ma aj mechanicky tempomat. Je to nieco ine ako mas v tvojom aute. Pri 1. generacii je typ tempomatu zavisly od typu motora.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 02.04.2008 23:06 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

u toho Forda bude asi lacinější já jsem ho sice našel, ale cena u VW bude asi 4000 Kč, když máš mechanický plyn tak asi tempomat přes relátko spíná tu vývěvu.


Přílohy:
vývěva.JPG
vývěva.JPG (31.88 KiB) Zobrazeno 1099 krát


_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 02.04.2008 23:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

943

Bydliště:

u Č. Budějovic

Pokud je mechanický plyn, tempomat vůbec není napojen do ŘJ motoru, má samostatnou jednotku a pneumatické ovládání plynového pedálu, alespoň takhle je to u Golfa který má stejnou vývěvu:


Přílohy:
Poznámka: varianta s el. spínači na pedálu brzdy a spojky
Schéma tempomat.JPG
Schéma tempomat.JPG (149.13 KiB) Zobrazeno 1259 krát

Poznámka: varianta s ventilky na pedálu brzdy a spojky
mechanický tempomat.JPG
mechanický tempomat.JPG (159.29 KiB) Zobrazeno 1165 krát


_________________
VW Lupo Obrázek VW Sharan Obrázek

_________________
LUPínO 1,2 TDI 3L, KIA Sorento V6 3,3 l 183 kW LPG
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 03.04.2008 19:05 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

bodyvlk:je to presne jak psal abeljosef. Ja mam sice II ale motor je jeste jednickovej. Aspon ma o par koniku vic :D .

jendo:Diky moc, diky Tobe jsem aspon nasel do ceho vseho se jeste montovala tak to jeste zkusim a pokud se nepovede tak koupim novou. Jinak je to presne jak na golfu, vyveva je spojena s plynem, brzdou i spojkou. Vedou do ni tri draty. Zem, + do motorku a + do civky s kotvou. Predpokladam, ze ovlada ventilek protoze v klidovym stavu je vse pruchozi. Jeste jednou dik a snad to do leta stihnu. Ted je to celkem jedno, protoze stejne jezdim jenom mesto.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 11.04.2008 08:54 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

133

Bydliště:

u Brna

Tak uz tempomatim :D . Ozval se me klubak marky, ze ma vyvevu. Potom jeste upresnil, ze je na Audi. Nechal me ju za slusnej peniz i s konektorem, kterej je jinej. Proto ze jsem nechtel delat nevratny zmeny, udelal jsem redukci z Audi na VW a po minule zkusenoeti dukladne zatesnil vicko vyvevy silikonem. Krome konektoru je vyveva odlisna jen pouzitym materialem. To co ja mel rezavy a rozpadly, tady je z medi. Jinak odpory vinuti a uchyceni jsou stejny. A vcera pri prezouvani jsem shodil podbeh a vse namontil. Dneska rano jsem trochu vyzkousel a vsechno funguje jak ma. Zapnu a plynovej pedal cvici bez me nohy :lol: . Takze diky vsem co jste se me snazili pomoct.

_________________
Galaxy II, 2.3


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 11.04.2008 23:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Toz nech dlho sluzi :)

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: oprava tempomatu
PříspěvekNapsal: 18.07.2010 11:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.05.2010

Příspěvky:

4

Bydliště:

Určiceokres Prostějov

Ahoj kamarádi,nedávno jsem koupil Galxy 1.9 TDI r.v.2000.Automěl nějaký všuměl,ale k probolému-nefungoval tempomat a po sundání plastových krytu kolek volantu jsem zjistil,že jsou utrženy oba přívody až u samého těla páček.Sám si na opravu netroufám,našel by se někdo,kdo by byl ochoten přívody napájet?jsem od Prostějova.děkuju za pomoc 8)

_________________
Ford Galaxy 1,9 TDI automat r.v.2000


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Pipanie tempomatu
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 13:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.07.2010

Příspěvky:

34

Ahoj.Mám Seat Alhambru (r.2001, 1,9/85kw) a keď zapnem tempomat tak stále pípa (ako keby z palubovky). Inak všetko funguje tak ako má (aspoň myslím), len to pípanie lezie na nervy. Nevie niekto čo by to mohlo byť?

_________________
Alhambra 1,9 TDi (2001), 85kW AUY


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Pipanie tempomatu
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 15:21 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.06.2009

Příspěvky:

338

Bydliště:

Brodek u Konice

Měl jsi to na Vagu?Pokud to pípá tak asi není něco v pořádku!
Mě tempomat nepípá....

_________________
Seat Alhambra II r.v 2001 1.9 TDi PD 85kw,EGR-OFF,Chip 105kw
Daewoo Nexia 1.5....55kw.... - Prodáno
Seat Leon 1MTop Sport 110kw
_________________


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Pipanie tempomatu
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 15:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.07.2010

Příspěvky:

34

Mal som to na VAGu ale neviem kde mam hladat tempomat. RJ motoru (01) bez zavad. Mam chyby: parkovacie senzory a cidlo pro podelne zrychleni (ABS) ale tie s tym hadam nesuvisia.
Zatial vdaka.

_________________
Alhambra 1,9 TDi (2001), 85kW AUY


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Pipanie tempomatu
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 19:56 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.06.2009

Příspěvky:

338

Bydliště:

Brodek u Konice

Parkovací asisten s tím asi nemá co dělat.....ale troufám si tvrdit ,že čidlo ABS podélného zrychlení by s tím mohlo mít co do činění.....hoď to do jiného topicu a tam to budem řešit....

_________________
Seat Alhambra II r.v 2001 1.9 TDi PD 85kw,EGR-OFF,Chip 105kw
Daewoo Nexia 1.5....55kw.... - Prodáno
Seat Leon 1MTop Sport 110kw
_________________


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 19.07.2010 21:41 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

30.05.2010

Příspěvky:

86

Bydliště:

Jablonec nad Nisou

Mě tempomat bohužel zatím nefachčí. Nevíte, který je to relátko, co to má na starosti? Nic mi necvaká. Uvítám i další postup, jak hledat. Diagnostika neukazovala žádnou chybu.
Dík

_________________
MAKO

_________________
Sharan II, 1.9TDi, BVK 4MOTION Ex: Sharan I VR6 Syncro Carat, LPG power


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Pipanie tempomatu
PříspěvekNapsal: 20.07.2010 10:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.07.2010

Příspěvky:

34

Laclosak píše:
Parkovací asisten s tím asi nemá co dělat.....ale troufám si tvrdit ,že čidlo ABS podélného zrychlení by s tím mohlo mít co do činění.....hoď to do jiného topicu a tam to budem řešit....


To ABS mi vyhadzuje chybu len občas, ako keby bol vadný kontakt. Tempomat pípa aj keď je ABS v poriadku.

_________________
Alhambra 1,9 TDi (2001), 85kW AUY


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 04.11.2010 19:20 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

08.03.2009

Příspěvky:

780

Bydliště:

K.VW. kraj

Mám prosbu o radu. Nevíte někdo jestli jde na II sharanu vyměnit páčka tempomatu s tlačítkem za novější páčku s kolíbkou ???? Mam ji vadnou, a když už novou tak lepší. Díky :D :D :D

_________________
TOURAN R-LINE Black, BMN 125(152)Kw, H&R 45-50mm, BBS LM 19", př.R32 brzdy 345mm, z.GTI(RS) 286mm


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: TEMPOMAT: ovládání, poraďte
PříspěvekNapsal: 04.11.2010 19:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

5489

Bydliště:

Praha-Rakovnicko-Praha

Ano jde, jsou stejne :wink:

_________________
Zakazkove Truhlarstvi
viewtopic.php?f=46&t=24670

_________________
Audi A6 Avant Q 3,0 tdi , C3 , Sharan II 1,9TDi PD - Prodano ; CBR - prodano...


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group