Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 10.04.2009 11:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.04.2009

Příspěvky:

8

Bydliště:

Banská Štiavnica, Slovensko

Prepáčte písal to mvolesko.

_________________
SEAT Alhambra II 1,9 TDi PD; r.v. 2001


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 10.04.2009 11:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

233

Bydliště:

Praha 10 - Vršovice (občas P-3 Vinohrady)

Já ten problém měl ale právě v tom levém předním, tam se to kouslo. To pravé bylo sjeté také hodně, ale nekouslo se to.
O nic teď už vlastně nejde. Destičky mám nové a tak to chvíli nemusím hlídat, jde jen o to, jestli není mimo provoz i hlídání něčeho jiného.

_________________
VW Sharan II 1,9 TDI PD


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 10.04.2009 11:45 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

10.04.2009

Příspěvky:

8

Bydliště:

Banská Štiavnica, Slovensko

Ja si myslím, že spoliehať sa na kontrolku opotrebenia je riskantné. Je lepšie kontrolovať doštičky vizuálne napr. pri výmene pneu zo zimných na letné a naopak.

_________________
SEAT Alhambra II 1,9 TDi PD; r.v. 2001


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 10.04.2009 20:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.10.2008

Příspěvky:

87

Dnes jsem tam dal nové desky, aktivoval přes VAG signalizaci a na přístrojovce to nic neukazuje, tak předpokládám, že budu čekat, až je zase sjedu. Teda jestli to budu já. Staré desky byly originál, že by ještě z fabriky ? Najeto 100.000 km. Jinak brzdového obložení od signálu na přístrojovce tam bylo ještě asi 3mm, tak si myslím, že minimálně 10.000 km by se s tím ještě dalo jezdit. Mluvím o zadních deskách, zadek moc silně nebrzdí, spíš pomáhá předku. Nebo je to jinak ?

_________________
VW Sharan II 1.9 TDi PD 85kW AUY 12/2002
Peugeot 406 2.0 HDi 80kW 04/2000


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 10.04.2009 20:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

1. Nie kazde auto ma vo vybave kontrolu opotrebenia brzdoveho oblozenia
2. ak ju ma musi byt ku kolam natahana adekvatna kabelaz a musi byt kodovanim aktivovana v budikoch.
3. brzdove dosticky musia mat vyvedeny kabel a konektor.

- princip je jednoduchy, v dosticke je zaliaty maly drotik ktory je za normalneho stavu spojeny. ako sa dosticka derie tak dojde az po ten drot a postupe zoderie aj ten drot a rozpoji obvod. Po tomto rozpojeni zacnu budiky signalizovat opotrebenie brzdovych dosticiek.

Musis si skontrolovat ci ti ide od blatnika kabel k brzdovemu strmenu. Ak nejde nemas kontorlu dosticiek vo vybave (ako uz bolo spomenute tento kabel ide len k jednemu prednemu a jednemu zadnemu kolu)

Ak tam ten kabel mas odpoj konektor najskor v predu potom v zadu (alebo naopak a skontroluj ci ti bude indikovat kontrolu brzd. oblozenia). Ak nie musis skontrolovat kodovanie budikov pripadne celu kabelaz.

Kodovanie budikov: Skupina XXxxx Definicia mimoriadnej vybavy

00 - bez mimoriadnej vybavy
+ 01 - aktivuje kontrolu brzdoveho oblozenia (vyzaduje adekvatnu kabelaz
+ pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 02 - aktivuje kontrolu zapnutia bezp. Pásov (ci je sofer priputany)
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 04 - aktivuje indikaciu nizkeh hladiny vody v nadrzke ostrekovačov
+ (vyzaduje adekvatnu kabelaz pripojenu do pristrojovej dosky)
+ 08 - aktivuje palubny pocitac (vyzaduje pripojenie packy s prepinacmi
+ pal. pocitaca do pristrojovej dosky, inac maxidot ukazuje len
+ vonkajsiu teplotu)
+ 16 - aktivuje moznost navigacia v rozsirenom menu (ak je navigacny system prepojeny do pristrojovej dosky).


Mohlo sa tiez stat ze niekto kto menil brzdove oblozenia pred tebou nekupil dostiscky s detekciu opotrebenia, tym padom nemal co k tomu konektoru pripojit a aby to na tych budikoch nesvietilo tak proste vykratil konektor na kabli od blatnika. Uz som videl aj to.

Dalej aj ked mas system kontorly opotrebenia brzd. oblozenia stale musis pocitat s tym ze moze zlyhat (napr ak sa prederie kabel a spoji sa pred dostickou) a hrubku oblozenia by si mal preventyvne kontrolovat aj vizualne napr. ked menis gumy zo zinmych na letne tak hned skontroluj aj hrubku dosticiek ale aj brzdovych kotucov.

Takto to vyzera na zadnom kole:

Příloha:
xxxx.JPG
xxxx.JPG (367.03 KiB) Zobrazeno 6425 krát


_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 11.04.2009 08:14 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

28.10.2008

Příspěvky:

87

Díky za informace. Asi je moje chyba, že jsem na začátku příspěvku nenapsal, že po sjetí zadních desek mi začala ukazovat přístrojovka, že jsou sjeté. Tak jsem to do doby výměny desek přes VAG vypnul odečtením 01, jak jsem je vyměnil, tak jsem zase 01 přičetl.
Jak píšeš, že k aktivaci signalizace zapnutí pásů stačí přičíst 04, nezměním tím nějak jiná nastavení ? I když, nevím, jestli bych si zrovna tuto funkci aktivoval, přiznám se, že i když bych měl, tak pásy vždycky na 100% nepoužívám. Ta signalizace je i u spolujezdce nebo jen u řidiče ? Díky.

_________________
VW Sharan II 1.9 TDi PD 85kW AUY 12/2002
Peugeot 406 2.0 HDi 80kW 04/2000


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 11.04.2009 09:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

len na strane sofera, okrem toho ze ich aktivujes musis mat aj namontovany spinac a natiahnutu kabelaz. ked pripocitas 4 ziadnu inu konfiguraciu neposkodis.

Toto je ale mimo obsah tejto temy tak to tu viac uz nerozpisujeme a ked tak sa presunme do adekvatnej temy.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 11.04.2009 10:50 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

232

Bydliště:

Kostelec na Hané

Netušít někdo kudy vede ten kabel do přístrojovky ? pořát mi to svítilo i když byly oba konektoty zkratovaný. Mechanik mi říkal že to vede přes čidlo ABS a že se v tom nechce vrtat.

_________________
Obrázek

_________________
Sharan II 1,9 TDI 85 Kw


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 11.04.2009 11:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Cidla su zapojene v serii. Za pristrojovou doskou je potiahnute ukostrenie na zadnu dosticku od tial pokracuje k prednej a od tial ide do budikov na zeleny konektor pin. c. 7.


Najskor by som proti + zmeral zem na konektore zadneho cidla, ak bude tak by som ten konektor premostil a hladal na predom cidle. Ak bude aj na prednom, tak by som pokracoval k budikom.

Ak su vsetky spojene su prizemnene budiky na pine 7 (zeleny konektor) ak sa obvod niekde prerusi indikuju oblozenie.

Este su spojenia (medzi kolesom a skrinou auta) na 4 pinovom konektore v podbehu (v blatniku v predu). Na pin 1 a 2 je zapojene cidlo otacok ABS na pin 3 a 4 je zapojenie na dosticku.

Kludne ten konektor odpoj. Moze sa ti stat ze ti to ABS vyhodnoti ako zavadu cidla ale po opetvnom pripojenie zavadu prekvalifikuje na sporadicku a casom vy ju malo zmazat. Ak nie tak VAG sa o to postara.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 08.11.2009 12:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

12.10.2009

Příspěvky:

30

Zdravím vyměnil jsem na shariku desky protože mi to na palubním svítilo opotřebení ve předu mám se snímsčem a v zadu mam bez snímače ale mněli tam být také se snímačem a na Přístrojovce mi to stále svítí a nevím jak na to...díky


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 08.11.2009 16:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Ano aj v tadu musia byt zo snimacom.

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 08.11.2009 17:40 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.04.2008

Příspěvky:

1572

Bydliště:

Kladno, Chomutov

FOR PECCAK
propoj smyčkou ten kontakt co je u /myslím/ levého zadního kola...... je jenom na jedné straně....

_________________
VW Touran 2,0 TDI 125kW, 2010... www.fakthracky.cz dětská elektrická vozítka...


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 04.12.2009 18:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.07.2009

Příspěvky:

41

Bydliště:

Praha

Čím dále častěji mne Alhambra upozorňuje na kontrolu brzdového obložení, přední destičky jsou nové včetně kotoučů cca 3 měsíce a 10 000 km, vizuálně v pohodě, vyměnil jsem zadní a stále pokračuje upozornění, konektory jsou normálně zapojeny LP a PZ kolo.

Prosím vás o pomoc, napadá mne ještě vyměnit kapalinu, ale to by snad psalo, že je potřeba jí vyměnit, nebo to píše pouze jedno varování a spadá pod to i kapalina?

_________________
Boby

_________________
Touran 1,4 TSI CNG automat 2010


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček?
PříspěvekNapsal: 04.12.2009 20:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Hodnost:

Moderátor

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3915

Bydliště:

Trnava

Ak mas rozsvietenu kontrolku brzdoveho oblozenia tak ta z brzdovou kvapalinou nema suvis. Ak mas nove dosticky v predu aj v zadu tak problem bude v rozpojenom obvode. (kontakty konektorov alebo preruseny kabel).

Vek brzdovej kvapaliny neni strazeny, musis si ho strazit rucne. Nic ta neupozorni ze vymen kvapalinu. Upozorni ta akurat na nizku hladinu brzdovej kvapaliny ale to je ina kontrolka .

_________________
Diagnostika a opravy aut (aj mimo VW koncern), bufikov, inteligentne riadiace jednotky nezavysleho kurenia z vlastneho vyvoja, oprava a preprogramovavanie budikov (modifikaciou ich vlastneho sw nie nalievanim ineho sw na slepo) zmena podsvietena, Opravy MAXI a POLO DOTov a montaze vybav do SAG aj inych aut na urovni fabrickeho prevedia, Kompletny servis autoklimatizacii vratane vyplachov chladiaceho okruhu koly dekontaminacii pri dlhom otvoreni alebo po havarii kompresora. 0905/387337


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: BRZDY: jak na VAGu vypnout sign. opotřeb. brzd. destiček
PříspěvekNapsal: 02.01.2012 21:36 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.05.2008

Příspěvky:

40

Dotaz zkusil jsem aktivovat palubní počítač naprosto bez problému ,ale vypne mi to sig.brz. desek ????Dělám asi něco špatně?
Po aktivaci pal.PC už stačí jen P páčka a kabeláž od páčky?Mam polodot.Děkuji


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group