Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 28.11.2008 20:29 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.11.2008

Příspěvky:

1439

Bydliště:

Náchod

já nevím, proč se všichni bojí toho "opotřebení"? o jakém opotřebení to všichni mluvíte? Konzultoval jsem pár věcí ohledně chipování s profíkama a pokud se jedná o motory s nižšími kW tak tam k žádnému opotřebení a zlikvidování nemůže být ani řeč! Z jednoho prostého důvodu: automobily už z výrobního pásu sjíždějí s naprogramovanou řídící jednotkou jen na 60-70% výkonu. To je kvůli emisním limitům (a nevím ještě kvůli čemu jinému) i v jiných státech. V podstatě a zjednodušeně řečeno: mezi 66kW a 81kW je rozdíl (až na pár drobností) pouze v programu řídící jednotky (prosím nekamenujte mě za to, jen se snažím podat pár informací méně zasvěceným).


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 28.11.2008 20:33 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.11.2008

Příspěvky:

1439

Bydliště:

Náchod

jen ještě dodám, že jsem nedávno četl srovnávací test, kde vzali dvě stejná seriová auta z výroby (myslím, že to byli oktávky), jednu nechali seriovou a druhou načipovali. S oběma jezdili současně, stejný počet kilometrů za stejných podmínek a ve finále životnost motorů úplně stejná akorát ta načipovaná ušetřila spoustu peněz za pohonné hmoty.................co k tomu dodat?


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.11.2008 01:01 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

27.10.2008

Příspěvky:

311

Bydliště:

Bílina okr. Teplice

co takhle se zeptat těch co to dělají :wink: http://www.diesel-technik.cz/chiptuning-kontakty/

_________________
Dub

_________________
Alhambra l 1,9 TDi 81kw r.v. 98


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.11.2008 01:02 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

12.10.2008

Příspěvky:

296

Bydliště:

Praha-Přerov a zpět

bandog : koupit oktávku 8O :lol:

_________________
CiFO - King of Crunk
VW SHARAN I.generacion - KaT Off / -45 mm / Brembo / ChiP / "no smoke , no fun "

_________________
Vedoucí noční směny kontroly jakosti mražené mrkve


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.11.2008 13:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.11.2008

Příspěvky:

1439

Bydliště:

Náchod

cifo: nebo i tak...... :drv: :cowb:


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.11.2008 13:39 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

17.09.2008

Příspěvky:

46

Bydliště:

ÚSTÍ NAD LABEM

NAPROSTO SOUHLASIM S ,,BANDOGEM,, MOTORY SOU PODDIMENZOVANÝ,,A 66KW TUPLEM :: JE TO TO SAMÍ JAKO 81KW(JINEJ SOFTWARE,VSTŘIKY,A DO 99rv I TURBA) PŘÍKLAD NA MOJÍ OKTÁVCE:MAM OKTU rv 97 66KW KOD AGR TO NEJMÍN CO KDY VYROBYLI VŠUDE SE PÍŠE JAK TO DE VYHNAT NA 160HP A TAM JE KONEČNÁ PAČ PAK TO PREJ ZKOLABUJE :lol: TOMU SE MUIM SMAT A NÉ JEN JÁ ALE I SPOUSTA ZASVĚCENEJCH,,JAK ŠEL ČAS TAK SEM Z TOHODLE STÁLE ORIGO AGR MOTORU VYMÁČKNUL RUZNEJMA UPRAVAMA JAK SOFTWERU TAK HLAVNĚ MECHANICKEJMA ZÁMĚNAMA SOUVYSEJÍCICH DÍLÚ(TURBO,VSTŘIKY,IC,ČERPADLO,SVODY,SÁNÍ,VEJFUK ATD..) 221KONÍ A 444NM http://www.turbodevils.cz/clenove/hanz.php ,A STÁLE JE TAM REZERVA :!: NETVRDIM ŽE TAHLE UPRAVU VYDRŽÍ MOTOR NEKONEČNĚ ALE JAKO PŘÍKLAD TO DOSTAČUJE :mrgreen: TAKŽE NAKÁ ROZUMNA UPRAVA ŘJ U 66KW POTAŽMO U VŠECH NAFTOVEJCH MOTORÚ NENI NIČEMU NEBEZPEČNÁPOKUD JÍ OVŠEM DĚLÁ OSOBA ZASVĚCENÁA ANO SPOTŘEBA SE TÍM OPRAVDU STLAČÍ DOLU,,TOLIKO MUJ VERDIKT :mrgreen: :mrgreen:

_________________
O I 1,9 TDI 66KW AGR SEDAN 4x4 290 HP 510 NM
T5 1,9 TDI 77KW AXB L0ONG 2x4 172 HP 387 NM

775246809 hanzoctavia@seznam.cz
http://www.tdi-tuning.cz

_________________
KAŽDEJ NAFŤÁK MÁ VÝKONOVOU REZERVU = ZÁKON :-)


Naposledy upravil HANZTD dne 29.11.2008 20:50, celkově upraveno 1

Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 29.11.2008 19:26 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

19.11.2008

Příspěvky:

1439

Bydliště:

Náchod

ach jak božská slova to vidí moje oči............... :D :D :D :D :D :D
konečně někdo kdo o tom něco ví a zastane se mě............. díky, díky, díky

jak píšeš výše, hrozně moc záleží na tom, jak se o auto staráš, co mu přidáš a nebo naopak ubereš, aby se mu lépe dýchalo, lépe přidávalo palivo atd...............


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Sharánek
PříspěvekNapsal: 21.12.2008 21:09 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.12.2008

Příspěvky:

6

Zdravím. Od St mám Sharana, je to SUPER.r2001, 1.9 TDi-PD 66kW.Co říkáte čipování na 81kW? Kombi je už na nic. Těším se na Vaše srazy. Kdy se něco chystá? Jsem z východních čech-HK, Dobruška. Potřebuji hltat info a moudra...Děkuji jirka.cerman@seznam.cz


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharánek
PříspěvekNapsal: 21.12.2008 21:15 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

31.08.2008

Příspěvky:

313

Bydliště:

Slovakia

Cermík píše:
Zdravím. Od St mám Sharana, je to SUPER.r2001, 1.9 TDi-PD 66kW.Co říkáte čipování na 81kW? Kombi je už na nic. Těším se na Vaše srazy. Kdy se něco chystá? Jsem z východních čech-HK, Dobruška. Potřebuji hltat info a moudra...Děkuji jirka.cerman@seznam.cz

66KW je PD cko? Ja ze iba rotacka.Ak je to rotacka tak na 88 Kw no problem.

_________________
BORA 4motion AJM variant highline 115 ps,Fabia Combi 1,4MPi ,Touareg R5 150kW


Nahoru
 ICQ   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharánek
PříspěvekNapsal: 21.12.2008 21:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

13.12.2008

Příspěvky:

6

Děkuji za info chlapi, snad se polepším. :lol: Budu používat Sherloka. 1.9TDi-PD je od r.1999 první nejslabší PD-čko.. ale s čipem mi to bude stačit. Jen mám strach, aby to motoru neublížilo.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharánek
PříspěvekNapsal: 22.12.2008 09:13 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

07.11.2007

Příspěvky:

606

Bydliště:

ŠUMAVWA

toto PD čko se už necha čipovat tento motor už ma dobry spodek 66 kw je na tohle auto opravdu malo ja mam 81 kw s čipem a už se mi zda ,že to moc nejede

_________________
VW SHARAN SPECIAL chip MOTORPOWER,VW GOLF 4 TDI 4 MOTION chip MOTORPOWER VW GOLF 4 GTI TDI ORIGO ZATIM


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharánek
PříspěvekNapsal: 23.12.2008 16:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3829

Pozor - motor ANU 66kW je sice motor robustní, ale nemá takový spodek jako motory vyšších výkonů. Například písty jsou "horší" (nemají tlakový olejový chladicí kanálek) a klika je rovněž jiná, také ojnice (menší pístní čep). Nicméně lehké zvýšení výkonu tento motor suverénně snese.

Jediná nepříjemnost je v turbu - jedná se o Bypassové turbo ovládané přetlakem, které je dost malé (podobně jako u motoru 1Z v SAGu 1.generace). Chip musí být opravdu od odborníků a dobře odladěn, protože se u těchto motorů dost často stává, že díky pomalejší reakci na regulaci turba motor padá do nouzového režimu.

_________________
Daewoo Matiz 0,8i 38kW (*1999)
Renault Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Renault GrandScénic II 1,6i 83kW (*2006)
Renault Clio III 1,2i 55kW (*2012)


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 12.08.2009 12:28 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

396

Bydliště:

Praha 15

Včera jsem nechal provést opravu ŘJ (závada 65535), opravu čidla atmosferického tlaku (prasklá hadička v ŘJ) a při té příležitosti to ještě dostalo chip. Prý to je jen o jeden stupeň na cca 110 HP.

První dojmy jsou velice dobré, auto jede úplně jinak - perfektně. Krásně plynule za plynem a je znát i nárůst pružnosti (točivý moment je také jinde). Cena odpovídající, tak jsem spokojený.

Až to budu mít trochu víc vyzkoušené, tak něco dopíšu.

_________________
Obrázek


Naposledy upravil Petr74 dne 14.08.2009 17:00, celkově upraveno 1

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 14.08.2009 11:31 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.08.2009

Příspěvky:

1

AHOJ KOUPIL JSEM SHARANA II 2005 ALE JEN tdi 66KW KDYŽ PŘEČIPUJI MUSIM JESTĚ NĚCO VYMĚNIT (VSTŘIKY,..) NEBO TO JE VPOHODĚ ?? DÍKY


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: MOTOR, CHIP: je možné načipovať motor TDi 66 kw?
PříspěvekNapsal: 14.08.2009 13:37 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

396

Bydliště:

Praha 15

Na tohle téma je toho napsána spousta.

Obecně platí, že by to měl dělat někdo, kdo tomu rozumí. Čip i vstřiky samy o sobě zvednou výkon. Pokud přemýšlíš o obojím, tak bych začal vstřikama, ale i dobře udělaný čip sám o sobě je super.
Podívej se také na forum http://dieselpower.cz/forum/index.php

_________________
Obrázek


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group